Mieszkanie w Gdyni

Temat dostępny też na forum: Dom i mieszkanie
Witam
Chcę kupić mieszkanie w Gdyni, a w związku z tym że mieszkam aż na Mazurach mam do was pytanie, czy warto kupić mieszkanie w dzielnicy Leszczynki bądź Chylonia? Jakie dzielnice w Gdyni ogólnie odradzacie i dlaczego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mieszkanie w Gdyni

najlepsze opinie mają dzielnice:
Dąbrowa, Karwiny, Centrum, Mały i Wielki Kack, Orłowo, Wiczlino, Chwarzno ew. Witomino
Niestety Leszczynki i Chylonia mają złą opinię, dołączę do tego jeszcze Grabówek, Cisowa-wg tego co słyszałam dużo tam patologi
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Rozumiem. Są to jednak drogie dzielnice. Co najwyżej jeszcze na Witomino da radę kupić coś w rozsądnej cenie.
Chciałbym, żeby wypowiedziały się również inne osoby. Czy całe Leszczynki cieszą się złą opinią? A co z ulicą Ramułta Stefana?
A co myślicie o dzielnicy Redłowo i Oksywie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

wszędzie znajdą się jakies patologie.
Moim zdaniem musisz sobie odpowiedzieć, w jakiej lokalizacji będzie Ci najbliżej do pracy, przyjaciłół itp. ile czasu jesteś w stanie przeznaczyć na dojazdy w miejsca, ktore potrzebujesz. A następnie ile PLN chcesz przeznaczyć. Zastanów się na ile planujesz przenieść się do Gdyni - pomyśl o ewentualnej późniejszej sprzedaży bądź wynajmie.
Ja mieszkam na Oblużu i bardzo sobie chwalę. Mieszkalam przez 1,5 roku na Grabówku/Leszczynkach i też nie narzekalam.

jak masz jakieś pytania to śmiało pisz, postaram się pomóc, choć zapewne subiektywnie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trudno mi w obecnej chwili powiedzieć gdzie znajdę w Gdyni pracę. Zamierzam w tym roku przeprowadzić się do Gdyni, ale nie wiem jeszcze dokładnie kiedy. Zamierzam jednak spędzić w Gdyni już resztę życia. Dlatego na razie rozglądam się za dobrą lokalizacją. Po prostu nie chciałbym żeby pod moim blokiem zbierała się banda dresów (tak jak mam teraz) i żebym się bał w nocy wracać do domu. To jest dla mnie najważniejsze. Dlatego chcę wiedzieć ktorych dzielnic unikać. Zamierzam kupić dwupokojowe mieszkanie do 40m2 za mniej więcej 180-190 tys. ewentualnie tańsze do remontu. Dlatego zdaję sobie sprawę, że i tak będę musiał kupić mieszkanie w dzielnicy Leszczynki bądź Chylonia. Ewentualnie na Witomino można jeszcze coś w tej cenie znaleźć. Droższe dzielnice nie wchodzą w ogóle w grę, bo zwyczajnie mnie nie stać.
Obłuże jest już lepszą i droższą dzielnicą. Napisałaś, że mieszkałaś na Leszczynkach przez 1,5 roku, możesz mi powiedzieć czy wielu dresiarzy kręci się tam pod blokami?
Jak w ogóle jest z pracą w Gdyni? W Gdańsku z tego co wiem jest jej niby więcej, czy to prawda?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spadniesz z deczu pod rynne!!!Skoro nie chcesz bac sie wyjsc wieczorem do sklepu i nie chcesz miec bandy blokersow pod domem to nie kupuj mieszkania w Chyloni badz Leszczynkach.Proste
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

To gdzie mam kupić mądralo? Zamiast udawać cwaniaka lepiej byś napisał coś mądrego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gosciu uparles sie ma te dzielnice Gdynii,ktore sa najtansze.Ok rozumiem ,nie masz finansow.Nie udaje zadnego cwaniaka i napisalem ci madrze.W chyloni czy Leszczynkach jest pelno blokersow,i po zmroku nie jest bezpiecznie.Ale ty uparles sie na te dzielnice,twoja sprawa.A co jak dostaniesz prace np w Gdansku Glownym?Bedziesz jezdzil przez cale Trojmiasto?Wczesniej ktos napisal Ci jakie dzielnice sa fajne.Pomijajac Orlowo,Kamienna Gore czy czesc srodmiescia,na ktore nie stac wiekszosci ludzi,to chyba lepiej dolozyc kilkanascie tysiecy i mieszkac w lepszej lokalizacji?Czy pomyslec o
Rumii czy Redzie:)Pomijam juz to czy wogole dostaniesz 40 metrowe mieszkanie w Chylonii za 180 tys?Przeciez to musi byc jakas rudera do remontu.Z mojej strony koniec tematu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie uparłem się na Chylonię czy Leszczynki. Po prostu obok Oksywie są to dwie najtańsze dzielnice w Gdyni i chciałem wiedzieć dlaczego i czy w ogóle warto myśleć o kupnie mieszkania w tych dzielnicach. Nie stać mnie będzie bowiem na drogie mieszkania w porządnych dzielnicach. Co z tego, że "fajne", jak ceny zaczynają się od 250 tys? Dlatego założyłem ten temat i poprosiłem ludzi mieszkających w Gdyni o wypowiedzenie się na ten temat i ewentualną pomoc w wyborze. Teraz wiem dlaczego mieszkanie w tych dwóch dzielnicach są takie tanie i na pewno żadnego tam nie kupię.
Jeżeli denerwują cię takie tematy i ludzi którzy szukają pomocy, to po co w ogóle się wypowiadasz?
Zdecydowałem, że jak przyjdzie na to czas, to poszukam mieszkania na Witomino. Nawet jeżeli będę musiał kupić mieszkanie do kapitalnego remontu.
Bez problemu można kupić mieszkanie na Chyloni za 180 tys i wcale nie musi być ono do kapitalnego remontu.

najpierw znajdz prace - wcale nie jest tak latwo, a pozniej szukaj mieszkania. Nic sie nie stanie jak przez kilka miesiecy pomieszkasz na wynajmowanym. Rozpoznasz Gdynie, odwiedzisz Chylonie i Leszczynki, i inne dzielnice i sie zdecydujesz.

Jak szukasz taniego mieszkania, to moze Gdynia Chwarzno-Wiczlino, ale to kawalek do centrum, ale za to nowe osiedla i calkiem ladnie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeżeli ty znalazłem albo znajdziesz pracę, to dlaczego ja miałbym jej nie znaleźć? Uważasz się za lepszego? Skoro w Gdyni bądź w Gdańsku nie ma pracy to gdzie w Polsce ona jest???
Kiedy nadejdzie czas na pewno nie omieszkam obejrzeć Chyloni i Leszczynek o to się nie martw.
Uważasz, że na Chwarzno bądź Wiczlino są tanie mieszkanie? Chłopie, chyba nie masz pojęcia o czym mówisz? Mieszkania w tych dzielnicach zaczynają się od 275 tys złotych za niecałe 40m2.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

to jest nawet dobry pomysł - powynajmować, popatrzeć po dzielnicach. Myślę, że skoro nie wiesz gdzie znajdziesz pracę to koniecznie szukaj czegoś wzdłuż SKM (kolejka łącząca 3miasto z Redą, Rumią i Wejherowem). To bardzo ułatwia życie.
dzielnica Chwarzno - fakt jest taniej bo to daleko od miasta, za to w bliskim sąsiedztwie obwodnicy. I trochę bloki w polu (nikogo nie obrażając). Więc z dojazdem kiepsko jak nie masz auta.
fakt że za ok 180 tyś ciężko jest kupić 2 pok, no może znajdziesz jakieś mniejsze. Dla przykładu w zeszłym roku sprzedałam na Grabówku kawalerkę za 167 tyś po generalnym remoncie,fajnie zrobioną, no ale takie mieszkania to rzadko są na rynku. Ale powodzenia :)

Nie zrażaj się, dasz radę. Nie powiem że jest lux ale bez przesady z tym dresiarstwem. Na Chylonii masz bardzo duże zaplecze usługowe a to ważne i dobrą komunikację miejską. Na rynku wtórnym możesz coś znaleźć moim zdaniem.

Zamierzam się przeprowadzić do Gdyni z bratem i na pewno dam sobie radę i znajdę dwupokojowe mieszkanie w normalnej dzielnicy. Mimo wszystko dziękuję za pomoc.

w dzielnicy Chwarzno, Wiczlino powstaje nowe osiedle budowane przez firmę hossa, i tam są ceny naprawdę niezłe,
co do innego wyjścia to jest jeszcze Gdańsk, pewnie jest tam więcej pracy, a i mieszkania są nie drogie, tam również na obrzeżach miasta np. Ujeścisko itp są ceny niskie

Na początku myślałem o Gdańsku ale tam to już naprawdę ciężko kupić coś do 200 tys. A nie chce kupować mieszkania w Oruni Dolnej, Stogach czy w Nowym Porcie. Jak znajdę ciekawą i w miarę tanią ofertę w dobrej dzielnicy to na pewno wybiorę Gdańsk.

Ja mieszkałem przez ponad 20 lat na ul. Ramułta Stefana. Od 3 lat teraz w Sopocie. Więc nie mogę powiedzieć jak ma się sprawa z blokersami w chwili obecnej. Ale jak odwiedzam rodziców, czy to wieczorami czy w dzień, to nie ma problemu. Bardziej chyba na Dantyszka jak już...

Komunikacja z centrum bardzo dobra, blisko kolejka SKM. Jakieś 5 minut.
Mieszkania, standardowe... Duży 11-piętrowy blok, oraz kilka 4 piętrowych bloków.

Mnie osobiście się podobało. Szkoła Podstawowa dość blisko, Liceum jeszcze bliżej. Boiska do piłki i kosza z tego co widziałem ładnie porobione.

Jak coś to pisz GG: 207236
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie uciekniesz przed własnym strachem, biedaku, nawet w Gdyni ci spuszczą manto :P W większych miastach na takich lamerów jak ty własnie polują dresy :D

Skąd ta złość i zawiść w Was?

yoshiharu, to nie od dzielnicy zależy ilość dresów pod blokiem.

Dresy tak naprawdę to powyjeżdżały na wyspy...

Odnośnie cen 180 tys za 2 pokojowe? Za mieszkanie w bloku które za 20-30 lat będzie do wyburzenia (wielka płyta) nie dałbym nawet 150 tys zł... taka prawda....

Skąd wziąłeś te swoje ceny? Z internetu, z ogłoszeń?

To ceny proponowane a nie transakcyjne...

Ludzie teraz nie mają pieniędzy, nie dostają kredytów...

Jeżeli masz samochód kup sobie 2 pokoje od dewelopera- 40 m2 x 3800= 150 000 zł

Jeżeli chcesz z rynku wtórego i masz gotówkę to będziesz przebierać. Chylonia i Leszczynki są OK, to nie od dzielnicy zależy liczba dresów, ale konkretnie od poddzielnicy, danego bloku, danych sąsiadów...

Jak będziesz kupować zobaczysz kto mieszka w okolicy i kto pod klatką stoi.

Do ratmana. Może i nie, więc dlaczego dwupokojowe mieszkanie na Leszczynkach można kupić już za 155 tys, a na Oksywie nawet za 145 tys? Bez powodu nikt tak tanio nie sprzedaje mieszkania. To, że do remontu to jest oczywiste, ale to akurat mi nie przeszkadza.
Ja również nie chciałbym kupować mieszkania za 180 tys, ale jeżeli się nie ma więcej pieniędzy a i w mieszkaniu chciało by się zrobić remont, to zwyczajnie nie ma się wyjścia. Dla mnie ważne jest żeby w ogóle do Gdyni się przeprowadzić, a za kilka lat sprzedam te mieszkanie i kupię nowe w lepszej dzielnicy.
Z cenami mieszkań w Gdyni i w Gdańsku jestem na bieżąco dzięki internetowi. Na stronie Trójmiasta są tysiące ofert i stąd biorę swoje ceny. Jeżeli to za mało to przejrzałem jeszcze dziesiątki innych stron z ogłoszeniami.
Nie zamierzam brać kredytu na mieszkanie.
Samochód oczywiście mam i możliwe, że kupienie mieszkania od dewelopera to były bardzo dobry pomysł. Jedyna wada to to że takie mieszkania znajdują się głównie na obrzeżach miasta a dojechanie do pracy samochodem i stanie w korkach również do przyjemnych nie należy. Jednak wszystkiego mieć nie można.
Jak już wcześniej pisałem, kiedy będę kupował mieszkanie to najpierw obejrzę kilka i przyjrzę się osiedlą i blokom i wtedy zdecyduję.

A kto mówi że się boję? Nie potrafisz zrozumieć, że człowiek chce mieszkać w spokojnej i bezpiecznej okolicy i chce żeby jego dzieci również się w takiej uczyły i wychowywały? Najwyraźniej jesteś dzieckiem, które o niczym nie ma pojęcia i ze strachu nie potrafi uciec z pod ekranu swojego monitora gdzie udaje mocnego. Szkoda w ogóle odpisywać takim idiotom.

Polecam mieszkania w Gdyni-Pogórzu- Osiedle Shiraz PArk. Dobra cena przy wysokim standardzie.
http://www.shiraz.pl
http://www.youtube.com/watch?v=lRsKipOPurg

Patrzenie na ceny w necie mieszkań to jak kupowanie samochodu z salonu...

Mieszkanie jest tyle warte i za tyle będzie sprzedane, za ile ktoś je będzie chcial sprzedać...

Jakbym miał sugerować się cenami z ogłoszeń to bym posiwiał.

Odejmij od każdego mieszkania 20-30 % i wtedy się zacznij zastanawiać...

PS. W Chyloni i Leszczynkach są bloki gdzie jest spokojniej niż na Kamiennej Górze czy Orłowie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

"za ile ktoś je będzie chcial sprzedać..."

* Kupić miało być =]

Jesli Ujescisko jest tanie w Gdansku,to ja kompletnie nie znam sie na cenach nieruchomosci:)

Nie chce mi sie czytac calego watku, ale mieszkan mielismy sporo i chociaz kupowalismy w tych samych dzielnicach, to rozgladalismy sie w calej Gdyni.
Jesli chcesz tanio ale w miare bezpiecznie to szukaj na Pogorzu Gornym albo Obluzu, tylko po tej stronie Pogorza Gornego. Nawet Oksywie lepsze od Grabowka, Leszczynek, Chylonii, to najgorsze gdynskie dzielnice. Jesli nie wierzysz to poczytaj nawet na Trojmiescie, gdzie ma miejsce 80% przestepstw z calej Gdyni... Popytaj policjantow, juz gorzej trafic nie mozna.
Witomino nie ma dobrej opinii, mamy tam sporo znajomych i wszyscy albo sie wyprowadzili, albo zamierzaja jak najszybciej. Zle sie tam mieszka i niezbyt bezpiecznie.
Jak Cie nie stac na przyzwoita dzielnice (nie Ciebie jednego, przeciez) to kup mieszkanie w Rumii, Redzie, Chwarzczynie czy tanszych dzielnicach Gdanska.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Do white_rabbit. Na Obłużu najtańsze dwupokojowe mieszkania na stronie Trójmiasta kosztuje 180 tys, całkiem ładne i cena jest w porządku. Natomiast na Pogórzu najtańsze mieszkanie kosztuje na stronie Trójmiasta 194 tys i to jeszcze do zrobienia. Może się orientujesz ile kosztują średnio dwupokojowe mieszkania na Obłużu i ile można utargować?
Oksywie niby lepsze, ale dlaczego w takim razie można kupić w tej dzielnicy mieszkania poniżej 150 tys złotych? Chyba bez przyczyny ludzie nie chcą tam tak tanio sprzedać mieszkania?
Na Grabówku, Leszczynkach czy Chyloni na pewno mieszkania już nie kupię. Dzięki za informacje.
Witomino natomiast sam muszę obejrzeć i przekonać się jak tam jest.
Miejscowości poza Gdańskim natomiast mnie nie interesują a mieszkania w Rumii czy w Redzie wcale do tanich nie należą. Sugerują się oczywiście ogłoszeniami zawartymi na stronie Trójmiasta.

Witam, mieszkam na Grabówku 47 lat, w różnych lokalizacjach. Powiedzcie mi co niepokojącego czy "dresiarskiego" jest w ulicach początkowych Grabówka czyli Kołątaja czy Kapitańska lub Beniowskiego.
Czy niebezpiecznie jest mieszkac na Dembińskiego "np. "Tarasy Gdyni" czy Kalksztajnów np. Osiedle Kasztel, ewentualnie w nowo budowanym osiedlu firmy Semeko. Czy ciąg ulicy Komandorskiej jest bardziej niebezpieczny od większości ulic Gdyni. Może jedynie okolice Okrzei zdecydowanie bym odradził. Może więc warto operowac konkretnymi rejonami a nie dzielnicami. Grabówek jest OK. zdecydowanie polecam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

uśmiałem się niemiłosiernie...
Z jednej strony nie chcecie 'straszyć' a jednocześnie straszycie...

Przyjechałem do Gdyni 3 lata temu, nie znając ni metra tego miasta. Od początku mieszkam na Witominie, obecnie zmieniam mieszkanie (wynajmuję) i nie wyobrażam sobie mieszkania w innej części miasta. Nie, nie jestem żadnym blokersem, bardziej interesuje mnie odpoczynek po pracy z moją kobietą, piwko przy dobrym filmie etc. Nie jestem też typem człowieka, który boi się każdego cienia. Witomino kilka lat temu rzeczywiście było nieciekawe, po wycofaniu nocnych sklepów relokalizacji posterunku zmieniło się o 180'. Spokojna dzielnica dla ceniących spokój, jednocześnie praktycznie jeden przystanek (fakt długi dość... o ile dla kogoś długo to k3-4 minuty...) dzieli od Redłowa bądź centrum (nie tego ścisłego, ale ze Wzgórza Św. Maksymiliana - gdzie zresztą jest SKM - są 2 przystanki).

Wszystkie potrzebne punkty usługowe, świetnie skomunikowana dzielnica. Latem prawdziwa mekka ciszy ze względu na hordy turystów na dole (Witomino jest zalesionymi wzgórzami ok 100m npm)

I jeszcze jedno - soczyście mówiąc 'wp*erdol' można niestety zebrać w każdym mieście, w każdym pociągu, autobusie etc. Niezależnie od tego, będą to Bałuty, Jeżyce, Nowa Huta czy warszawska Praga. Odrobina rozwagi w ocenie sytuacji, trzeźwość umysłu i już prawdopodobieństwo przykrego zdarzenia bardzo spada. Czasem tego 'farta' ma się trochę mniej, ale wtedy to, czy będziesz na Witominie czy na plaży w cntr miasta (również mnóstwo drastycznych przestępstw!) nie ma znaczenia. Polecam wynajem, rok, półtora. Pojeździj komunikacją trochę, najlepiej poznasz miasto i okolice. Powodzenia!

A gdzie niby nam patrzeć na ceny jak nie w internecie? Na stronie Trójmiasta jest zdecydowanie najwięcej ogłoszeń i tymi cenami głównie się sugeruje.
Zdaję sobie sprawę jak drogie są ceny mieszkań w Gdańsku i Gdyni. Jednak jeżeli jest tak jak mówisz i dało by radę odjąć od każdego mieszkania 20-30% ceny, to mógłbym szukać mieszkania w dużo lepszych dzielnicach i stanie niż obecnie szukam. Jak jest sam się z czasem przekonam. Mam nadzieję, że jest chociaż trochę prawdy w tym co piszesz?
Jeżeli możesz to wymień te spokojne bloki/ulice w Chyloni i Leszczynkach.

Ile mozna utargowac to zalezy od sprzedajacego. Bywa, ze bardzo duzo, bywa, ze bardzo niewiele. Warto sprobowac wiecej, jak sie nie uda to trudno. U innego sie uda. Wszystko zalezy od tego jak dlugo wlasciciel sprzedaje mieszkanie, czy musi je sprzedac, czy tylko sonduje rynek... rozne sa sytuacje. My stargowalismy 100tys. zl, z 570tys. na 470 tys... w samym centrum Gdyni.

Oksywie jest tansze od tamtych dzielnic, bo one maja swietna komunikacje z centrum, a Oksywie slaba.

przejrzałam tylko wątek bo za dużo w nim jady żeby mi się chciało cały czytać....
do założyciela:
moim zdaniem jak jesteś na bierząco z ogłoszeniami na trojmieście to już ok. ceny najczęściej sądo zbicia, ile zależy kto jak szybko chce sprzedać - ostatnio sprzedawaliśmy kawalerkę w nowym bloku w centrum gdańska i poszła bez problemu, bez negocjacji. potem kupowaliśmy 3pokoje i różnie było - zdarzył się gość który od razu powiedziałże nie opuści złotówki, ale byli i chętni do negocjacji... ostatecznie padlo na developera. generalnie jest tak że sprzedających dużo , a kupująch zwłąszcza z kasą niewielu, więc jak komuśzależy to znegocjujesz.
życzę powodzenia;)

przykładowe mieszkania w "dobrych"(polecanych) dzielnicach Gdyni:

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/nieruchomosci-sprzedam/mieszkanie-gdynia-dabrowa-ogl2621492.html

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/nieruchomosci-sprzedam/redlowo-mieszkanie-37-m2-na-sprzedaz-ogl2617173.html

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/nieruchomosci-sprzedam/mieszkanie-gdynia-redlowo-ogl2598092.html

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/nieruchomosci-sprzedam/sprzedam-mieszkanie-2-pokojowe-w-malym-kacku-ogl2584023.html

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/nieruchomosci-sprzedam/mieszkanie-gdynia-maly-kack-ogl2556737.html

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/nieruchomosci-sprzedam/mieszkanie-ogl2543067.html

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/nieruchomosci-sprzedam/mieszkanie-gdynia-ogl2517430.html

Po co mi wklejasz linki z mieszkaniami ze strony trójmiasta? Ja doskonale się orientuje w cenach mieszkań w Gdańsku i Gdyni i codziennie przeglądam tą stronę. A tak w ogóle wiele osób przed tobą napisało mi już w których dzielnicach warto szukać mieszkania.

możesz dać ogłoszenie w dziale "kupię" ja jako sprzedajaca je przeglądałam i właśnie tak znalazłam kupca. nie było targów o cenę bo kupujący sam napisał ile jest w stanie zapłacić.

Jak uzyskac pozwolenie na sprzedaz w nadmorskich miejscach? Chodzi mi o park jelitkowski, maly straganik z rekodzielnictwem.

HEJ!
czytam własnie Twoje rozważania nad kupnem mieszkania w gdyni.
mieszkam na stefana ramułta od 3 lat,jest to 4 pietrowy blok i musze powiedzieć,ze jest spokojnie i bardzo dobra komunikacja(blisko skm,zkm,obwodnica),szkoły,przedszkola i ośrodek zdrowia.

ja ponad 20 lat mieszkałam na Cisowej i mogę śmiało polecić tą dzielnicę ( okolice Chylońskiej,rejon SP 31 i dalej wzdłuż Chylońskiej). Na Chyloni mieszkam od 2 lat i to najgorsze miejsce jakie mogłam wybrać. Dresy,wiele razy zostałam zaczepiona... nie polecam. Głośno,w nocy tylko krzyki i darcia.

Tak blisko na cmentarz Kosakowo i wkrótce do Lotniska .

Ja Leszczynki zdecydowanie odradzam.
Chylonia ok choć zatłoczona jest. Mieszkałam na Chyloni ładnych pare lat i mi osobiście się tam podobało, wszędzie blisko.
Oksywie odradzam.
Ogólnie zastanów się nad Pogórzem Górnym, Redłowem, Dąbrową, Chylonią :)

Na Chyloni i Leszczynkach na pewno nie zamieszkam. Jedni mi Chylonię polecają a inni odradzają. Wiem, że to zależy od osiedla ale zdecydujcie się wreszcie, bo chwilami już sam nie wiem co myśleć. To samo tyczy się Leszczynek.
Zobaczę co w chwili zakupu będzie w moim zasięgu cenowym. Na razie z tych lepszych dzielnic to jest tylko Obłuże, ładne mieszkania w przyzwoitej cenie, Witomino i może Redłowo. Tu też można jeszcze coś do remontu w przyzwoitej cenie kupić.
A dlaczego odradzasz Oksywie? Jeżeli tylko dlatego, że wszędzie stamtąd daleko, to powiem ci, że już wolę mieć wszędzie dalej a mieszkać w lepszej dzielnicy. Chyba, że Oksywie nie uchodzi za dobrą dzielnicę albo przynajmniej jej część?

Za dobra nie jest uwazane i faktycznie tzw. zadupie, bo komunikacji tam brak. Ale w kronikach kryminalnych jest nie czesto, w przeciwienstwie do Chylonii, Leszczynek czy Grabowka...

A może warto sie rozejrzeć w Rumii i Redzie, tak jak zrobiła większość osób pracujących w Gdyni, ceny dużo niższe, a do Gdyni niedaleko.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Możesz tego nie rozumieć, ale ja chce mieszkać w Gdyni a nie poza nią.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

W Rumi i Redzie kiedyś ceny mieszkań były o wiele niższe...

Teraz to się zrównało z cenami gdyńskimi...

W sumie może nie teraz, bo już od kilku lat tak jest

Przynajmniej jedna osoba to wreszcie zauważyła. Ceny mieszkań w Redzie i Rumi nie są wcale dużo niższe, albo w ogóle, niż w Gdańsku czy Gdyni.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Reda i Rumia to "żuć beretem " - to zaraz będą dzielnice Gdyni. Gdynia je wchłonie.

Oksywia zdecydowanie nie polecam. Dla mnie to szara, nieprzyjemna okolica. To, że do wszystkiego daleko to pikuś. Dla mnie ta okolica kojarzy się z nieprzyjemnymi pijaczkami, brudem itp.
Co do Rumi, Redy, Wejherowa ceny faktycznie są niższe niż w Gdyni ale sama zdecydowanie wolę mieszkać w Gdyni.
Orłowo jest rewelacyjne choć bardzo drogie...
Dlatego z tych przystępnych cenowo proponuję Redłowo, Dąbrowę, Pogórze Górne (nowe osiedla), Chylonię.
Ile ludzi tyle opini. Dlatego najlepiej zdaj się na siebie i swoją intuicję jak i wyczucie :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja to Ci powiem,że dobremu człowiekowi to wszędzie dobrze!

to zamieszkaj sobie kobietko na Oruni Dolnej,Stogach czy innej Chylonii.Na pewno Tobie i twpoim dzieciom bedzie dobrze,bo wierze ze jestescei dobrymi ludzmi..:)))

Nie mam pojęcia dlaczego przekreślacie Chylonię?
Ja tam mieszkałam ładnych pare lat i byłam zadowolona :)
A zresztą każda dzielnica ma swoje mroczne zakamarki :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

To może niech każdy napisze jakich blokowisk i na jakiej ulicy należy unikać w dzielnicy w której mieszka. To na pewno nie tylko mi pomoże w wyborze.

Fikakowo.
Unikać: nie ma czego :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Do autora:

a ile masz lat że taki strachliwy jesteś?

Przecież już Ci napisałem wiele postów wyżej, że dresiarnia pod blokami nie stoi, bo wyjechała na zmywak...

Piszesz, że u siebie masz dresiaczki pod oknem, a jestes z mazur, tak?

A mają 3 czy 4 paski na motorówkach i kajaczkach ?

hahahahHAAHHaa ;p

Piszesz w sposób chamski i złośliwy, ludzie się z Ciebie wyśmiewają na forum i odpisują w taki sam złośliwy sposób...

Jest kilka, kilkanaście ulic w Gdyni gdzie kiedyś zabijali w biały dzień a teraz nawet i tam jest spokój...

Głupio będzie jak kupisz za 180 tys zł kawalerkę na Obłużu a jakiś twój bystrzejszy znajomy za 250 tys zł nówkę od dewelopera 3 pokoje, z garażem podziemnym i sobie w rok, dwa dozbiera do fajnego remontu...

Jakbym miał tyle pieniędzy co Ty to bym olał małe mieszkania, kawalerki, z rynku wtórnego....

W ogóle cały ten temat jest bez sensu...

Popytaj ludzi z GG z Gdyni jakich ulic unikać, bo tu same mruki i zony marynarzy :D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do zbigniewa "dzieciaka neo": Nie spuść się z podniecenia cioto. HAHAHAHAHA...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10

Dramat. Niby chcesz pomocy, niby masz wątpliwości. Jak Ci ludzie odpisują, że tu i tu jest tak, a tam inaczej to reagujesz agresją albo tak jak powyżej. Przykre, że oczekujesz pomocy, rady a tak traktujesz tych, którzy Ci jej udzielają.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

daj znać chamski chłopie z Mazu gdzie kupisz,to cię przypilnujemy na dzielni
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

i tu się muszę zgodzić z przedmówcami. Człowiek niby oczekuje porady, a na każdą reaguje jakąś irracjonalną pretensją. Jak się coś takiego czyta to zaczyna się dochodzić do wniosku, że Gdynianie - skądkolwiek by nie klepali z klawiatury - są życzliwymi ludźmi, a tzw. 'migranci' niepotrzebnie się tu pchają...
Tak, wiem, za daleko wysunięte i zbyt ogólnikowe wnioski, ALE.....

Chłopie, skoro doskonale orientujesz się w cenach, codziennie zaglądasz na trójmiasto i jesteś w ogóle chodzącym kompendium wiedzy to nie zawracaj ludziom głowy. Ktoś kto nie opanował podstawowego poziomu komunikacji społecznej - wszędzie będzie narażony na 'niebezpiecznych sąsiadów'.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

ewentualnie jak juz chcesz w dzielnicy leszczynki to ul .zamenhofa jest bezpieczna.sa tam tanie .ladne mieszkania w 4 pietrowych ,nowych blokach.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

ewentualnie jak juz chcesz w dzielnicy leszczynki to ul .zamenhofa jest "bezpieczna". - tak powinno byc, bo się jeszcze chłop nabierze
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chcę sprzedać mieszkanie 2 pokojowe 33,6 m w Gdyni Leszczynkach, blisko kolejki SKM. jest to mieszkanie na 4 pietrze bez balkonu.Kuchnia i lazienka calkowicie wyposażone (nowe meble w kuchni i Lazience, lodowka , pralka). W pokojach zostaja kanapy, szafa, ew.segment.Okna plastikowe z nowymi roletami i firankami.Na podlogach panele, w kuchni i łazience terakota. Meszkanie czyste i zadbane.Cena (z wyposażeniem)
200 tys.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

za drogo,max.150k

nie polecam Chyloni, nie ma zbyt dobrej sławy w Gdyni. Okolice Redłowa są fajne,wszędzie stamtąd blisko, kilkanaście minut spacerem na plażę i do parku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja tez szukam mieszkania w Gdyni chce sie tu przyprowadzić gdyż tak na prawde do tej pory żyłam 200 km od Gdyni i w Gdyni. Każda dzielnica ma plusy i minusy nawet centrum za znam Gdynie lepiej jak swoje miasto.
Najgorsze, że przerażają mnie ceny sprzedaży wtórnej tu bądź ostrożny bo nowe mieszkanie parter mogam kuopić za 205 000,- z. a za wtórny rynek chcą gdynianie czasem harendarne kwoty bo zostawia jakąś z promocji lodówkę czy jakię " pierdoły " meble z promocji.Dzielnica Leszczynki też jest bliska centrum. Znam osoby co z centrum wyprowadzaja się do Cisowej bo jest spokój i bliżej pełnego morza.
Oksywie to stare, historyczne Osiedle juz się też tam buduje - mnie się podoba bo można mieć w pobliżu działkę i blisko na rybki . ul. St.Ramułta nie 1 raz chodziłam dobra ale dość hałaśliwa. Chylonia najstarsza i największa dzielnica dostaniesz mieszkanie jeszcze w dobrej cenie lecz pytaj o dezaktywację ?- czy była zrobiona.W Chyloni masz wszystko blisko : sklepy, rynek, markety i super komunikacja - właściwie to w całej Gdyni - to jest miasto europejskie . Tak samo się czuje gdy w nim wysiadam jak wjeżdżam do Niemiec. Myślę, że me dojazdy do Gdyni 50-letnie w końcu się skończą bo to zależy również od sptrzedaży mego mieszkania . Jak na razie sprzedaje 2 lata.
Życze powodzenia i szybkiej przyprowadzki jest w tym mieście b. dobry gospodarz PREZYDENT .

wracaj na mazury

Inne tematy z forum

Morska Park (20 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje w sąsiedztwie głównych arterii: obok ulicy Morskiej, która prowadzi w stronę...