Mikroskop owulacyjny

witam was kobietki, znalazłam w internecie taką rzecz:
http://www.tester-owulacyjny-afrodyta.pl/
To jest mikroskop owulacyjny. Zaczynamy z mężem starania o dziecko i zastanawiam się nad kupnem tego urządzenia. Co myślicie? A może któraś z was używa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mikroskop owulacyjny

Ja to sobie kupiłam ale nie zdążyłam do końca poznać możliwości bo od razu zaszłam w ciążę, wg mikroskopu miałam owulację :) Nie jest to jakoś kosmicznie drogie i myślę, że można kupić. Powodzenia!

No to gratuluję !! chyba co raz bardziej się przekonuję dzięki tobie. Rzeczywiście nie jest drogi, więc chyba zainwestuję

A jak ten mikroskop wygląda..bo na myśl przychodzi mi tylko duży mikroskop jaki pamiętam ze szkoły ???

Mikroskop owulacyjny wygląda jak pomadka-kształt, wielkość, sposób otwierania :)

Wydaje się ciekawy...nie spotkałam się z nim osobiście, ale za taką cenę warto zaryzykować. Przynajmniej mi się tak wydaje

Ja dostałam to na święta od męża :) Dni płodne ładnie pokazuje, tworzy się paprotka. Choć muszę powiedzieć, że na początku byłam nastawiona sceptycznie do tego urządzenia, obecnie jestem bardzo zadowolona.

Mikroskop owulacyjna na święta :D hahahaha

Tylko pogratulować pomysłowości.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja się właśnie bardzo cieszyłam :) Bo staramy się o dziecko a mam problemy z określeniem dni płodnych

A jak to dokładnie działa? jak ma się nieregularne cykle, też można używać?

Inna wszystko masz opisane na stronce www. Ja też miałam nieregularnie i pokazywało "paprotkę"

ja zakupilam mikroskop Donna bo tez staramy się o dziecko a mam problemy z określeniem dni płodnych. ciekawe kiedy przyjdzie przesyłka bo juz z tydzien czekam. Dam znać się sprawuje...

Powiem, Ci że ja ostatnio zamawiałam na allegro sukienkę. I też mi ponad tydzień idzie...nie wiem co z tą pocztą naszą ;/ A daj znać jak tam Twój się będzie sprawował, zawsze będzie porównanie.

Dzisiaj wypadły mi dni płodne ;) Trzymajcie kciuki by mi się udało :)

Wydaje mi się, że Ci pomoże. poczytałam o tym urządzeniu na tej stronie co podałaś i przekonuje mnie to

a jak to można czyścić? Bo dostałam go dzisiaj, ale nie chcę porysować szkiełka, albo czegoś zniszczyć.

bawełnianą szmatką, wacikiem - ważne żeby było delikatne. A najlepiej żeby były nasączone alkoholem. Byle nie zmywaczem do paznokci.

Dziękuję Ci bardzo :) Gdzieś zapodziałam tą kartkę, gdzie była ta informacja

Mi kiedyś taki mikroskop poleciła położna, ale stwierdziłam, że to tylko taka zabawka. Jednak po tylu pozytywnych opiniach chyba ją kupię. W końcu nie jest taka droga

Widzę, że jest trochę zwolenniczek afrodyty :) Ciekawe czy ktoś jeszcze się dołączy

Ja zamówiłam dzisiaj. A to czy dołączę do grona zwolenniczek zależy jak mi się to urządzenie spodoba :)

Ja się zastanawiam nad donną albo afrodytą właśnie. Która lepsza? jak myślicie?

ja juzywam donne, nie mam prownania z afrodyta

Ciężko powiedzieć, która lepsza. Zazwyczaj kobiety używają jednej :)
Ja korzystam z afrodyty.

DZISIAJ ZAMÓWIŁAM MIKROSKOP NA ALLEGRO I JUŻ SIĘ NIE MOGĘ DOCZEKAĆ KIEDY PIERWSZY RAZ GO UZYJĘ I SPRAWDZĘ JAK DZIAŁA :)) ABY ZAJŚĆ ZROBIĘ WSZYSTKO, TERAZ JESTEM NA ETAPIE RZUCANIA PALENIA WRAZ Z MĘŻEM (2 M-CE). POŻYJEMY ZOBACZYMY,ALE GRUNT TO STARANIA I NADZIEJA ŻE SIĘ UDA... W KOŃCU... POZDRAWIAM I ZYCZĘ POWODZENIA

też Wam życzę powodzenia.....

Powodzenia w staraniach! Mam nadzieję, że szybko uda Ci się zajść w ciążę :) Dobrze, że zdecydowaliście się rzucić palenie :)

Ja używam 7 dzień. Dzisiaj rano zauważyłam tworzącą się pomalutku paprotkę :) Więc chyba działa :)

I jak tam? jesteś zadowolona? Na prawdę można bez problemu odczytać wynik?

Dziewczyny a próbowałyście testować ze śluzu? bo też podobno można. Jest jakaś różnica?

ja robiłam tylko ze śliny, ale z ciekawości spróbuję :)

Trafiłam na dni płodne akurat. I ze śliny ze śluzu wynik - pozytywny :)

Używam tego testera od pół roku. Póki co jestem zadowolona, na początku się bałam, że coś źle zinterpretuje, ale teraz jest ok :)

Kupiłam ten tester tydzień temu. Póki co jeszcze nie zobaczyłam paprotki, ale mam nadzieję, że szybko się pojawi :)

hop hop, podzielcie się opiniami :) czy uwazacie iz takowy mikroskop moze być stosowany 'wspomagająco' jako środek antykoncepcyjny?

ja przestalam stosować bo ciągle miałam paprotki a ciązy jak nie było tak nie ma

to nie uwazasz ze masz cos nie tak z hormonami? jezeli caly czas pokazuje CI fazę płodną to chyba cos jest nie tak,
ew, jak nie zrozumialam Twojego posta ze masz cykle prawidlowe i kochacie sie przed i w "paprotki" i potomstwa brak - moze masz zle pH w pochwie, albo Twój ogier ma za słąbe plemniki, albo masz niedroznosc jajników i ect. polecam dobrego ginekologa moze od naprotechnologii (wykonuja udraznianie jajowodow itp) zwlaszcza jak masz obserwacje plodnosci cykli , to polowe roboty masz za soba

"Czasową niepłodność kobiety powodować mogą różne leki, zwłaszcza antydepresyjne, hormonalne, a nawet leki wydawane bez recepty (np. aspiryna i ibuprofen, jeśli są przyjmowane w połowie cyklu owulacyjnego). "

Inne tematy z forum

Czy jest na forum osoba cierpiąca na niedoczynność tarczycy lub hashimoto?? (122 odpowiedzi)

Witam, Czy jest lub są tu osoby zmagające się z niedoczynnością tarczycy lub Hashimoto ????...

Brak ochoty na zbliżenia - niskie libido? (88 odpowiedzi)

Zauważyłam sama po sobie, że kiedyś miewałam większe potrzeby na zbliżenia niż teraz. Mam dopiero...

Dobry szampon na łupież (45 odpowiedzi)

Dziewczyny doradźcie coś, bo już mi ręce opadają!