Miły, lecz całkiem niekompetentny

Temat dostępny też na forum: Praktyka Lekarska B. Mikaszewski
Następnego dnia po wizycie u dr Mikaszewskiego, na której byłyśmy obie z córeczką, ciężko się rozchorowałyśmy. Lekarz wezwany do domu zdiagnozował u córeczki zapalenie oskrzeli i pluc, u mnie: zapalenie gardła i krtani. Jesteśmy teraz obie na mocnych antybiotykach. Tymczasem dr Mikaszewski stwierdził u córeczki tylko ropny katar, przepisał krople i nie chciał jej osłuchać, a ja miałam brać wapno i Ibuprom!
Wiem, że laryngolodzy nie zwykli interesować się niczym od gardła w dół, lecz minimum wiedzy ogólnej każdy powinien posiadać, żeby nie zaszkodzić pacjentowi, jak ten lekarz mojej córeczce.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Miły, lecz całkiem niekompetentny

Przepraszam bardzo, rozumiem Pani rozczarowanie, ale trzeba trochę pomyśleć zanim uda się człowiek do lekarza. Gdy podejrzewam grubszą i głębszą sprawę idę z dzieckiem do pediatry a nie laryngologa.
Nie od dzisiaj wiadomo, że laryngolog nie ma obowiązku osłuchiwać, nawet nie wiem czy ma ku temu potrzebny sprzęt.
Więc za nim kogoś Pani obrzuci błotem niech się Pani zastanowi czy ma rację.
Bardzo cenię dr Mikaszewskiego jako niesamowitego fachowca i cudownego człowieka. Nigdy się nie zawiodłam na jego diagnozie i leczeniu. Dlatego polecam w 100%!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szanowne Panie, jestem pacjentem (operacja przegrody nosowej) dr. Mikaszewskiego i nie zauważłem braku znajomości wiedzy medycznej i profesjonalizmu. Dawno nie miałem kontaktu z tak pozytwnym podejściem do pacjnta, pełna szczerość i otwartość (brak owijania w bawełne) a przytym wielka życzliwość! Więcej takich Lekarzy !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zupełnie się nie zgadzam z opinią! Niekompetentny? to chyba jakiś żart! a może konkurencja się odezwała...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0