Młode Pary 2012 (część 16)

KWIECIEŃ

14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku, kościół Św Katarzyny szwedzkiej, Foto Katarzyna Puwalska, Autko Vips Stars, kamerzysta Video-man,
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
27 kwietnia - Joanna =>(Joanna i Wojtek) Kościół św. Krzyża w Rumi auto: brzydula- fiat Multipla
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino, FotoGrupa
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu, sala Lukullus, foto - http://www.agamroz.pl, KRUKDUO - oprawa w kościele i DJ Jakubek na weselu, makijaż p. Magda Purchla
28 kwietnia - mannaznieba1 =>(Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie, dj Arek Socha, fotograf- Magda Kuśmirek
28 kwietnia - moniska84 =>(Monika i Kamil) sala Złota Róża, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Silverton, foto Fotogrupa

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
19 maj - ilona22 =>(Ilona i Mariusz) Sala bankietowa Lublewo, kościół Św. Franciszka z Asyżu Gdańsk, zespół Akcent4U, kamerzysta Mirosław Szyca
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia sala Filip Osłonino
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik, foto Kacper Olejnik
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda
26 maja - Ewcia => Kościół na Zielonym Trójkącie, wesele w Łapinie "ROMA", fotograf MK videofoto, DJ Dariusz
26 maja - anusiak0507 => kościół św. Mikołaja w Gdyni, sala via-mare Rewa, zespół Apus, fotograf Kordian Górczyński, dekoracje Diamond Decor, kamerzysta PMStudio Piotr Mila

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio, fryzjer Aleksandra Czerwińska, makijaż Wiola W., zaproszenia i zawiadomienia sami robiliśmy, buty bialebuty.com.pl, wystroj kosciola bukiet Benia
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
2 czerwca - Ania i Karol
2 czerwca - wisienka125 => Dworek Oleńka, zespół Alaska, foto i video pan Tomasz Safian
2 czerwca - Madzianka => Restauracja Dzikie Wino w Redzie,
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
8 czerwca - gibon => kościół św. Bernarda w Sopocie,
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
12 czerwca - jezyneczka
15 czerwca - mrysq
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
16 czerwca - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven
23 czerwca - Tymek200221 => Sala Filip w Osłonienie, zespół Samba, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
23 czerwca - mala_gdynia =>(Wioleta i Marcin) Wesele w Restauracji Kaszubska - Kosakow, Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia Obłuże
23 czerwca - Moira =>(Moira i Mateusz) kościół Matki Bożej Saletyńskiej w Gdańsku Sobieszewie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa, kamera videogroszek,
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) restauracja Biały Kruk w Starogardzie Gd, zespół Party, kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio
30 czerwca - gosiaaa =>(Małgorzata i Dawid) kościół św.Bernarda Sopot,wesele "Maciejka" Koleczkowo , zespół Malibu Latino

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa =>(Emilia i Marcin) kościół pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, sala OW "BAŁTYK" w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek, Fotograf - Tomasz Piątek http://www.fridayphoto.selia.pl/, Wideofilmowanie - wideo-wspomnienia http://www.video-wspomnienia.pl/, makijażystka Paulina Dmochowska http://www.designlook.pl
7 lipca - anetQs =>foto Fotogrupa, zespół Felling, duet do kościoła KrukDuo
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Pickup, fotograf Fotogrupa
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
14 lipca - monika0305 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, kościół Św.Wawrzyńca w Gdyni, zespół Jaksband, fotograf z Grudziądza
21 lipca - karolina89 => Zielona Sala, fotograf- fotolinea, dj.piotr krumin, kościół Doroty z Mątów na Jasieniu
21 lipca - mojra => (Magda i Radek) Stara Cegielnia Rzucewo
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni
28 lipca - tygrysica055 =>(Kasia i Mariusz) ośrodek Adler, foto i video z PhotoYoung Design Studio, Dj Marecki

SIERPIEŃ

3 sierpnia - maryniaa => Gospoda Gdańska, dj Malko,
4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena, DJ DAJA Waldemar Maj
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl, foto: jpj-media, video: 2 style
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) Kościół św. Andrzeja Boboli w Gdyni, sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
4 sierpnia - niulek =>(Ania i Krzysiek) kościół NMP WW Rumia, sala Filip Osłonino, zespół Party, kamerzysta i fotograf: pan Tomek Safian
4 sierpnia - niki =>(Niki i T. )
4 sierpnia - asiulka90 =>(Asiulka i Adaś) Dwor kaszubski Magnat, Kosciolek w Czapielsku
4 sierpnia - peugeotcikowa =>(Kamila i Sławek) kościół p.w. św. Andrzeja Boboli w Gdańsku,
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
11 sierpnia - gosiulek =>(Gosia i Michał) Hotel Hotton w Gdyni, kościół Matki Boskiej Bolesnej w Gdyni Orłowie, zdjęcia- znajomy fotograf, Dj Walker
11 sierpnia - Zaba&Zyrafa => karczma Kczewo, zespół Blue Heaven, fotograf+kamera Photo Young Studio
17 sierpnia - optymistka121 =>(Monika i Tomek) sala Pod Lipami w Łęgowie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian, zespół: Quo Vadis, kościół: św. Brata Alberta w Gdańsku
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
18 sierpnia - marcia66 =>(Marta i Łukasz) sala Orfeusz Mała Kłosowo, kościół św Maksimiliana Kolbe w Gdańsku,
18 sierpienia - marteczka => sala Złota Róża Gdańsk, kościół Miłosierdzia Bożego w Gdańsku, zespół DJ Marcin, fotograf Fotoinlove
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł =>parafia Podwyższenia krzyża sw.w Rumi,sala Agrotka Osłonino,foto fotoinlove, kamerzysta videogroszek, zespół Party.
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding, dj Lech Radziun
25 sierpnia - jarzyna =>(Jarzyna i Grześ) parafia p.w. św. Ojca Pio, hotel Otomin, DJ Adam Gorlikowski
31 sierpnia - Afraa =>(Malwina i Paweł) kościół Św. Jana Bosko na Oruni Dolnej, hotel Gniecki w Przejazdowie, Zespół Drossel, kamerzysta http://www.videotomek.pl/

WRZESIEŃ

1 września - katelajda =>(Kasia i Sebastian) sala w Łęgowie pod Lipami, kościół w Straszynie
7 września - peatrysia => (Patrycja i Mateusz) Wejherowo klasztor o. Franciszków, sala Rajska Góra,
8 września - pinimini =>(Julia i Patryk) parafia p.w.Chrystusa Milosiernego w Gdyni, hotel Nadmorski
8 września - Agata85 =>(Agata i Tomek)
8 września - JMJ =>(Justyna i Bartek) Kościół św.Ignacego, wesele Hotel Gniecki
8 września - magda => parafii pod wezwaniem Chrystusa Miłosiernego w Gdyni
15 września - Puchatkowa =>(Madzia i Radzio) ślub w Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, fotograf - Paprocki i Kosicki, wodzirej Szczepan Babiuch, sala - remiza w Bolszewie koło Wejherowa
22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)

PAŹDZIERNIK

6 października - marta => Sala Weselna Orfeusz w Kłosowie, Zespół Muzyczny Pulsar i fotograf Fotogrupa
13 październik - kamila =>(Kamila i Michał) Sala Złota Róża w Gdańsku, Dj Gucio
19 października - go-gosia =>(Gosia i Michał)

JUŻ PO:
21 Styczeń - Milena86
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Młode Pary 2012 (część 16)

A My mamy tam wesele 29.06 - także czekam na Twoją relację!! ;)

Zobaczymy jak to będzie, podejrzewam, że nie wszyscy Goście przyjadą ;) także się zobaczy w efekcie końcowym ile osób będzie :) No nie wiem, może źle się określiłam - bo konkrety to pewnie będą ustalane tak na tydzień przed ;) ale czy masz w planach np. coś domawiać? ile kelnerek będziesz miała na tyle osób? czy będziesz miała otwartą bramę antywłamaniową (swoją drogą jedyna rzecz, która w tej sali mi się nie podoba ;))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ooo to miło! A kiedy dokładnie macie wesele?? No my nie robimy na 120 osób, ale czytałam kiedyś gdzieś na jakimś forum, że spokojnie 120 osób tam się mieści i nie ma duchoty :) Planujemy max 100 osób więc sala jest idealna na taką liczbę ludzi. Nie pamiętam dokładnie ale chyba pewna para robiła wesele na 150 osób- po prostu ustawienie stołów było inne i zabawa była przednia :)
Zależy co rozumiesz przez słowo "konkretnie" :) Co tam jestem mam nowe pytania i uzyskuję to nowe odpowiedzi. Wczoraj zajechaliśmy do Gosi ale niestety były poprawiny więc nawet nie wchodziliśmy aby nie zakłócać imprezy ;)

Agata ja sukienkę mam zupełnie inną :) szukam tylko kolczyków a Moja sukienka nie jest strojna .

Fajne rozwiązanie ma Agora. Zamówiłam sukienkę w Langorii na poczatku stycznia a wtedy miałam rozmiar zdecydowanie za duży.
Umowa jest spisana i zaznaczone, że będa nowe wymiary.
Z tego co się dowiadywałam to będę no nowo mierzona ok 10-15 marca , Panie doślą Moje nowe wymiary do producenta a sukienka ma byc najpóźniej na poczatku kwietnia.
Slub mam 28 kwietnia i wtedy zostaje niecały miesiąc na ostateczne dopasowanie.

Jak to zostało mi ładnie wytłumaczone fakt ,że spisuje się umowę tak wcześnie nie oznacza ,że tyle czasu jest szyta nasza suknia. Poprostu jest to zarezerwowanie sobie terminu i pewności że nasza suknia będzie na konkretny dzień gotowa.

Jakby nie było to zamówienia wpływają z całej Polski .
Podobnie ma się sprawa z producentami zagranicznymi i tam jest okres oczekiwania jeszcze dłuższy.

Ja mam akurat dostęp w srebra, więc nie będzie z tym problemu. Ale już wiem mniej więcej jaką chcę biżuterię:)

w sumie tez chodzi o to ze jestem na diecie i nie wiem czy jak teraz kupie to sie okaże za duża narazie miesiąc diety i ćwiczeń to 4 kg mniej wiec obawiam sie ze nie trafie w wymiary
jak bym kupuia tak w kwietniu maju osiągnęłabym juz moje dawne upragnione wymiary i otrzymałabym je kurcze sama nie wiem

Agata85: nie wiem do ktorego salonu w Pruszczu idziesz, ale na niektore sukienki (i to nie tylko w Pruszczu czeka sie 4 miesiace). Ja zamowilam swoja na poczatku listopada i na dniach ma przyjsc, a potem jeszcze przymiarki. Ale babka od razu mowila ze one zakladaja 4 miesiace na dostawe (bede miec sukienke z Annais Bridal). I z tego co pamietam to w kilku salonach slyszalam takie terminy dla roznych marek, chociaz w niektorych (glownie tych co w Polsce szyja) byly to ok 2 miesiecy. Mysle ze mozesz juz powoli szukac, zeby sie nie okazalo ze nie mozesz zamowic tej "jedynej", bo nie zdazy przyjsc albo bedziesz sie stresowac pozniej: przyjdzie, nie przyjdzie ;-)

hej wilczek sadze ze suknia jest strojna ja bym ci doradzila delikatne kolczyki moze cos takiego
http://www.banae.pl/product/kolczyki-swarovski-%C5%9Blubne-bicone-crystal-ab

zapomniałam dodać link :)

http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?pageSize=100&page=1&style=J1395

wogóle jak oglądałam galerię sukienek Maggie Sottero to dziewczyny mają śliczne kolczyki .

Dziewczyny mam prośbę i pytanie :) Gdzie kupujecie kolczyki ?? Bardziej nastawiacie się na szukanie na allegro czy sklepy w 3mieście??

Ja szukam takich kolczyków tzn w podobnym stylu i podobnej długości. Może wiecie gdzie można takie nabyć??

I druga sparawa to jak to jest z doborem koloru kolczykow do sukni ecru? czy takie jak na zdjęciu będa się dobrze komponować??
Bo o ile dobrze pamiętam ivory i srebro to nie za bardzo ze spobą współgrają hmmm?

no ja juz powysylalam zaproszenia :D

uff... teraz tylko bede oczekiwala na pozytywne odpowiedzi :)

co do fryzury problnej.. P. Ola jest super kobietka :)
fajna atmosfera, milo, na luzie :D i juz mam swoja fryzurke :D:D:D

niulek mowilam ze sposobaja Ci sie nauki w Mikołaju :)

wiecie co jade dzisiaj do Pruszcza i z ciekawości zajrzałam na strony internetowe salonów z sukniami i przeraziło mnie ze czas oczekiwania na suknie to nawet 18 tygodni to jest 4,5 miesiąca masakra sadziłam ze jak w kwietniu lub maju zacznę szukać sukni to będzie akurat a tu może być za późno nadmienię ze chce szyć na wymiar i kupić

EeMmAa - Proponuję abyś zakupiła STOC-ka 0.5 l. - ma on dozownik,który ułatwia nalewanie wódki do kieliszków, natomiat 0,7 tego dozownika nie posiada .

image

Milena86 jeżeli tu zaglądasz jesteśmy ciekawe twojej relacji :))

Ja za 2dni mam próbne czesanie. Kontaktowałam się z p.Olą Cz. i pytałam czy woalkę itp ozdoby kupić juz na to próbne ale powiedziała żeby nic nie kupować.

W sumie racja bo ja mogę mieś jakąś wizję fryzury , która w realu okaże się kompletnie nie trafiona.

Ciekawa jestem co to wymodzimy na Mojej głowie :)?

NaMiBiA - jak miło, My również mamy w Gosi wesele ;) a na ile osób robić, jak można wiedzieć? Bo ja mam ostatnio obawy, że mi się te moje 120 osób tam nie zmieści :) i w ogóle, czy już tam z nimi rozmawiałaś tak konkretnie, czy jeszcze nie?

Pozdrawiam :)

Ja miałam to szczęście, że udało mi się zrobić fryzurę do ostatniej przymiarki, przy okazji w salonie można było zakupić ozdoby więc problem mam już z głowy. Jeżeli masz możliwość to zakup ozdobę później. Ja w ogóle nie spodziewałam się, że będzie ta "pajęczynka". Planowałam zupełnie co innego, co w dodatku w ogóle nie pasowało jednak do tej fryzury.

Nas również proszę dopisać =)

MAGDALENA i JANUSZ
Data ślubu: o5.o5.2o12
Kościół: p.w. Matki Boskiej Różańcowej - Gdynia Demptowo
Restauracja: "Gosia" w Kielnie
Zespół: Art & Brass

potrzebuje kucharza dziewczyny

Hej dziewczyny zastanawiam się jak to jest z tymi ślubnymi fryzurami czy wy kupujecie dodatki do włosów wcześniej czy jak juz jesteście po prubnym uczesaniu ?

EeMmAa :) chyba lepiej będzie prezentować się 0,5L % na stole + mniej "przejdzie" temperaturą otoczenia. Takie 0,7L dłużej będzie stało na stole a ciepła wódka jest do niczego