Młode Pary 2012 (część 16)

KWIECIEŃ

14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku, kościół Św Katarzyny szwedzkiej, Foto Katarzyna Puwalska, Autko Vips Stars, kamerzysta Video-man,
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
27 kwietnia - Joanna =>(Joanna i Wojtek) Kościół św. Krzyża w Rumi auto: brzydula- fiat Multipla
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino, FotoGrupa
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu, sala Lukullus, foto - http://www.agamroz.pl, KRUKDUO - oprawa w kościele i DJ Jakubek na weselu, makijaż p. Magda Purchla
28 kwietnia - mannaznieba1 =>(Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie, dj Arek Socha, fotograf- Magda Kuśmirek
28 kwietnia - moniska84 =>(Monika i Kamil) sala Złota Róża, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Silverton, foto Fotogrupa

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
19 maj - ilona22 =>(Ilona i Mariusz) Sala bankietowa Lublewo, kościół Św. Franciszka z Asyżu Gdańsk, zespół Akcent4U, kamerzysta Mirosław Szyca
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia sala Filip Osłonino
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik, foto Kacper Olejnik
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda
26 maja - Ewcia => Kościół na Zielonym Trójkącie, wesele w Łapinie "ROMA", fotograf MK videofoto, DJ Dariusz
26 maja - anusiak0507 => kościół św. Mikołaja w Gdyni, sala via-mare Rewa, zespół Apus, fotograf Kordian Górczyński, dekoracje Diamond Decor, kamerzysta PMStudio Piotr Mila

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio, fryzjer Aleksandra Czerwińska, makijaż Wiola W., zaproszenia i zawiadomienia sami robiliśmy, buty bialebuty.com.pl, wystroj kosciola bukiet Benia
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
2 czerwca - Ania i Karol
2 czerwca - wisienka125 => Dworek Oleńka, zespół Alaska, foto i video pan Tomasz Safian
2 czerwca - Madzianka => Restauracja Dzikie Wino w Redzie,
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
8 czerwca - gibon => kościół św. Bernarda w Sopocie,
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
12 czerwca - jezyneczka
15 czerwca - mrysq
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
16 czerwca - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven
23 czerwca - Tymek200221 => Sala Filip w Osłonienie, zespół Samba, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
23 czerwca - mala_gdynia =>(Wioleta i Marcin) Wesele w Restauracji Kaszubska - Kosakow, Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia Obłuże
23 czerwca - Moira =>(Moira i Mateusz) kościół Matki Bożej Saletyńskiej w Gdańsku Sobieszewie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa, kamera videogroszek,
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) restauracja Biały Kruk w Starogardzie Gd, zespół Party, kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio
30 czerwca - gosiaaa =>(Małgorzata i Dawid) kościół św.Bernarda Sopot,wesele "Maciejka" Koleczkowo , zespół Malibu Latino

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa =>(Emilia i Marcin) kościół pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, sala OW "BAŁTYK" w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek, Fotograf - Tomasz Piątek http://www.fridayphoto.selia.pl/, Wideofilmowanie - wideo-wspomnienia http://www.video-wspomnienia.pl/, makijażystka Paulina Dmochowska http://www.designlook.pl
7 lipca - anetQs =>foto Fotogrupa, zespół Felling, duet do kościoła KrukDuo
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Pickup, fotograf Fotogrupa
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
14 lipca - monika0305 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, kościół Św.Wawrzyńca w Gdyni, zespół Jaksband, fotograf z Grudziądza
21 lipca - karolina89 => Zielona Sala, fotograf- fotolinea, dj.piotr krumin, kościół Doroty z Mątów na Jasieniu
21 lipca - mojra => (Magda i Radek) Stara Cegielnia Rzucewo
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni
28 lipca - tygrysica055 =>(Kasia i Mariusz) ośrodek Adler, foto i video z PhotoYoung Design Studio, Dj Marecki

SIERPIEŃ

3 sierpnia - maryniaa => Gospoda Gdańska, dj Malko,
4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena, DJ DAJA Waldemar Maj
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl, foto: jpj-media, video: 2 style
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) Kościół św. Andrzeja Boboli w Gdyni, sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
4 sierpnia - niulek =>(Ania i Krzysiek) kościół NMP WW Rumia, sala Filip Osłonino, zespół Party, kamerzysta i fotograf: pan Tomek Safian
4 sierpnia - niki =>(Niki i T. )
4 sierpnia - asiulka90 =>(Asiulka i Adaś) Dwor kaszubski Magnat, Kosciolek w Czapielsku
4 sierpnia - peugeotcikowa =>(Kamila i Sławek) kościół p.w. św. Andrzeja Boboli w Gdańsku,
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
11 sierpnia - gosiulek =>(Gosia i Michał) Hotel Hotton w Gdyni, kościół Matki Boskiej Bolesnej w Gdyni Orłowie, zdjęcia- znajomy fotograf, Dj Walker
11 sierpnia - Zaba&Zyrafa => karczma Kczewo, zespół Blue Heaven, fotograf+kamera Photo Young Studio
17 sierpnia - optymistka121 =>(Monika i Tomek) sala Pod Lipami w Łęgowie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian, zespół: Quo Vadis, kościół: św. Brata Alberta w Gdańsku
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
18 sierpnia - marcia66 =>(Marta i Łukasz) sala Orfeusz Mała Kłosowo, kościół św Maksimiliana Kolbe w Gdańsku,
18 sierpienia - marteczka => sala Złota Róża Gdańsk, kościół Miłosierdzia Bożego w Gdańsku, zespół DJ Marcin, fotograf Fotoinlove
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł =>parafia Podwyższenia krzyża sw.w Rumi,sala Agrotka Osłonino,foto fotoinlove, kamerzysta videogroszek, zespół Party.
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding, dj Lech Radziun
25 sierpnia - jarzyna =>(Jarzyna i Grześ) parafia p.w. św. Ojca Pio, hotel Otomin, DJ Adam Gorlikowski
31 sierpnia - Afraa =>(Malwina i Paweł) kościół Św. Jana Bosko na Oruni Dolnej, hotel Gniecki w Przejazdowie, Zespół Drossel, kamerzysta http://www.videotomek.pl/

WRZESIEŃ

1 września - katelajda =>(Kasia i Sebastian) sala w Łęgowie pod Lipami, kościół w Straszynie
7 września - peatrysia => (Patrycja i Mateusz) Wejherowo klasztor o. Franciszków, sala Rajska Góra,
8 września - pinimini =>(Julia i Patryk) parafia p.w.Chrystusa Milosiernego w Gdyni, hotel Nadmorski
8 września - Agata85 =>(Agata i Tomek)
8 września - JMJ =>(Justyna i Bartek) Kościół św.Ignacego, wesele Hotel Gniecki
8 września - magda => parafii pod wezwaniem Chrystusa Miłosiernego w Gdyni
15 września - Puchatkowa =>(Madzia i Radzio) ślub w Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, fotograf - Paprocki i Kosicki, wodzirej Szczepan Babiuch, sala - remiza w Bolszewie koło Wejherowa
22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)

PAŹDZIERNIK

6 października - marta => Sala Weselna Orfeusz w Kłosowie, Zespół Muzyczny Pulsar i fotograf Fotogrupa
13 październik - kamila =>(Kamila i Michał) Sala Złota Róża w Gdańsku, Dj Gucio
19 października - go-gosia =>(Gosia i Michał)

JUŻ PO:
21 Styczeń - Milena86
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Młode Pary 2012 (część 16)

no dobra idea i też można sobie rodzinkę powiększyć w taki sposób moja kuzynka tez tak zrobiła i po nocy poślubnej 9 miesięcy pózniej przyszła na świat ich super córka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tigress - myślę że warto podejść do gin i poprosić o tabletki . Najlepiej tak na 2-3 miesiace przed bo tam cykl masz równo co 28 dni. jeżeli nie zrobisz sobie przerwy to masz 21 dni i kolejne 21 tabletek. Warto spróbować prędzej abyś sprawdziła jak bedziesz się po nich czuła.. niestety pilsy na każdą działają inaczej

A dziewczyny mam takie osobiste pytanie do was czy któraś brała tabletki żeby niemieć miesiaczki czy one działają? pytam bo obliczyłam sobie że ten straszny dla mie dzień przyjdzie w dniu ślubu masakra jakaś:(

Tak to jest organizacja wesela na odległośc welese mamy w dzikim winie ojciec nas namówił wcześniej mieliśmy ville palladium gdzie mieliśmy nocleg a w Dzikim winie nie ma, narzeczony dzwonił do Hotelu murat pare tygodni temu i powiedzieli iemu że bez problemu można zabukować a jak chciał zarezerwować to powiedzieli że jak 10 pokoi to wystarczy pare tygodni przed zadzwonić dziś mnie coś czkneło żeby tam zadzwonić i usłyszałam że wszystko zajęte oszusty jedne!!!
Ale mam nadzieje że nic straconego niedaleko mieszkania rodziców jest dworek wię sprubóje tam się dogadać tylko nie moge się dodzwonić do szefa .
Życze miłeg weekendu:)

tigress no to wspolczuje....

ja od razu z sala rezerwowalam noclegi i cale szczescie, bo w poniedzialek 4 czerwca juz przyjezdzaja goscie tam na euro bo gdzies blisko podobno ma byc druzyna francji..

Niulek - dzięki za fotki, przekonałaś mnie, że ładnie to wygląda :)

Sytuacja jest skomplikowana i pół rodziny jest na niego zła. (Zwłaszcza, że jest jedynakiem i poobrażali się ze swoimi rodzicami i rodzicami przyszłej, bo oni nalegali na wesele). Mój luby mówi na to "wioska" no ale niestety tak to już jest gdzie każdy o każdym co pomyśli.

tigress - wow, nieźle.
Ja mam o tyle fajną sytuację, że sala jest na piętrze, a na parterze są pokoje tylko do naszej dyspozycji. Właściciel jak są wesela, to nie wynajmuje pokoi. A cena noclegu 30zł/osobę, więc taniocha.

A ja mam problem właśnie dzwoniłam do Hotelu Murat w Redzie żeby zabukować pokoje i dowiedziałam się że mają komplet porażka taki duży hotel i żeby wszystkie pokoje były zarezerwowane masakra :(

no właśnie tak się w życiu dzieje,

anusiak0507 - śnił Ci się bo przykry jest taki stan rzeczy, i gdzieś tam w duszy Ci to doskwiera, ma prawo
ja już wiele lat temu mówiłam że wujka nie zaproszę - mój tata jak i moja babcia (mama taty i wujka) byli conajmniej zgorszeni, bo przecież takie są zasady/tradycja czy coś tam innego, oczywiście i mnie jest przykro że tak się dzieje, jednak to co ja chce jest dla mnie najważniejsze, bez względu na zasady, nie mam wpływu na życie innych, ale mam na swoje i tego się trzymam

Zgadzam sie.. ja tez nie zapraszam chrzestnego ale sam na To zasłużyl

Tak EeMmAa sama robiłam, nic mi sie w internecie nie podobało, A jak juz coś w miare było ok to kosztowało koło 3 zl...
Dlatego robiłam sama hihi,

A ja swojego ojca alkoholika nie zapraszam. I wiecie co? Śnił mi się dziś... Z kieliszkiem w dłoni :( Masakra.

Ananao, sami robiliście zaproszenia? są naprawdę super :) widać masz talent manualny, no i pomysł :D jestem pod mega wrażeniem

My zapraszamy wszystkich gości z którymi mamy kontakt, bez względu na to czy jest to daleka czy bliska rodzina czy tez nie rodzina a jest bardzo blisko, już chyba nie ma tak jak kiedyś, że są jakieś zasady... bynajmniej tak jest w mojej rodzinie, i od mojego narzeczonego - są to ludzie z którymi my, bądź rodzice mają kontakt, a na których nam zależy żeby byli, z którymi chcemy dzielić się swoim szczęściem tego dnia

np. mój chrzestny - brat mojego taty - jedyny zresztą, nie będzie zaproszony, on i jego żona są alkoholikami, i choć mam do niego jakiś rodzaj słabości, nie zapraszam ich,

no ja zapraszam kuzynow nawet jak maja rodziny, przeciez to w sumie jedna z najblizszych osob w rodzinie..oczywiscie nie wnikam w sytuacje w rodzinie..
a jesli ktos nie robi wesela, to trudno, nie mozna go z tego powdou uwazam odrzucic :) ale to moje zdanie :)

dzieki niulek :)

AgaM. wielkie dzieki :)

zosiek - "żonatych dzieci rodzeństwa rodziców" aż musiałam sobie to przeanalizować:D chodzi po prostu o kuzynów? :) Taka głupia sytuacja w Twoim wypadku.. Sama nie wiem czy tego kuzyna bym zaprosiła.. Ale znając mnie - bym zaprosiła, bo bałabym się, że odbiorą moje zachowanie chamsko.. Ten ostatni raz można zaprosić, poza tym dwie osoby więcej to chyba aż takiej róznicy Ci nie zrobi? :) No a jeśli kuzyn by robił wesele to na pewno by Ciebie zaprosił. :)

Na kursie u Mikołaja byłam - będziesz bardzo zadowolona.

No a co do sukienki na szyję - jeśli wisiorek będzie delikatny będzie pasował jak najbardziej. Przykłady: http://forum.we-dwoje.pl/files/thumbs/t_danalea_na_szyj_104.jpg
http://ofertyweselne.pl/ogloszenia/121-9.jpg
http://www.plockcity.pl/files/pict/2010-08-18/pock-sprzedam-sukni-lubn-9jU4NTIwND_o.jpg

Anano - piękne zaproszenia!

dzieki Puchatkowa :)

my tez robilismy sami :)

Ładne te zaproszenia :)

my niedługo będziemy drukować własne - bo zdecydowaliśmy się robić je sami :)

http://chomikuj.pl/ananao/Galeria/IMAG0095,1460475036.jpg

http://chomikuj.pl/ananao/Galeria/IMAG0094,1460474760.jpg

A to są moje zaproszenia :)

nam ksiadz powiedzial (sama sie pytalam) ze jest co laska, ale ja nalegalam i w koncu powiedzial ze jego kolega ksiadz mowi tak: zsumujcie wszystkie koszty wesela, podzielcie przez ilosc osob i dajcie ksiedzu tyle ile wyjdzie za jedna osobe.... i wtedy stwierdzilam ze dam co laska :D

Jazzowa, czy Ty szyjesz coś u krawcowej z Kiełpina?

Co do noclegow to na wszystkich weselach na ktorych bylam zawsze byl jakis autokarek albo busik. Nie bylo noclegów czy poprawin ale transport byl- tym bardziej jesli ktos ma wesele poza miastem/ lub tam gdzie nie ma komunikacji- a nawet jesli jest to nie bardzo sobie wyobrazam zeby wiekszosc moich gosci jechala za mna samochodami a np jakies tam ciotki czy wujki nie majace transportu np SKM ;]
Mysle ze po prostu trzeba sie dokladnie dowiedziec kto czym przyjedzie i ile bedzie mial ew. wolnych miejsc i zadecydowac- np Kaska jedziesz z Nowakiami itp.
Moja kolezanka robila wesele w Pszczolkach czy gdzies tam za Pruszczem i jej maz zorganiowal swoich kolegów zeby zrobili pare kursow z goscmi- zaplacil im za paliwo i dal chyba jakas wodke weselna itp. Wydaje mi sie ze jednak paliwo to mniejszy koszt niz taksowka.
Ja od kosciola do sali weselnej mam 40 km, byla by masakra jak jakis gosc by mial tam dojechac np taksowka- chyba by z kopert wyciagali :D