Młode Pary 2012 (część 16)

KWIECIEŃ

14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku, kościół Św Katarzyny szwedzkiej, Foto Katarzyna Puwalska, Autko Vips Stars, kamerzysta Video-man,
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
27 kwietnia - Joanna =>(Joanna i Wojtek) Kościół św. Krzyża w Rumi auto: brzydula- fiat Multipla
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino, FotoGrupa
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu, sala Lukullus, foto - http://www.agamroz.pl, KRUKDUO - oprawa w kościele i DJ Jakubek na weselu, makijaż p. Magda Purchla
28 kwietnia - mannaznieba1 =>(Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie, dj Arek Socha, fotograf- Magda Kuśmirek
28 kwietnia - moniska84 =>(Monika i Kamil) sala Złota Róża, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Silverton, foto Fotogrupa

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
19 maj - ilona22 =>(Ilona i Mariusz) Sala bankietowa Lublewo, kościół Św. Franciszka z Asyżu Gdańsk, zespół Akcent4U, kamerzysta Mirosław Szyca
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia sala Filip Osłonino
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik, foto Kacper Olejnik
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda
26 maja - Ewcia => Kościół na Zielonym Trójkącie, wesele w Łapinie "ROMA", fotograf MK videofoto, DJ Dariusz
26 maja - anusiak0507 => kościół św. Mikołaja w Gdyni, sala via-mare Rewa, zespół Apus, fotograf Kordian Górczyński, dekoracje Diamond Decor, kamerzysta PMStudio Piotr Mila

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio, fryzjer Aleksandra Czerwińska, makijaż Wiola W., zaproszenia i zawiadomienia sami robiliśmy, buty bialebuty.com.pl, wystroj kosciola bukiet Benia
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
2 czerwca - Ania i Karol
2 czerwca - wisienka125 => Dworek Oleńka, zespół Alaska, foto i video pan Tomasz Safian
2 czerwca - Madzianka => Restauracja Dzikie Wino w Redzie,
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
8 czerwca - gibon => kościół św. Bernarda w Sopocie,
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
12 czerwca - jezyneczka
15 czerwca - mrysq
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
16 czerwca - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven
23 czerwca - Tymek200221 => Sala Filip w Osłonienie, zespół Samba, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
23 czerwca - mala_gdynia =>(Wioleta i Marcin) Wesele w Restauracji Kaszubska - Kosakow, Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia Obłuże
23 czerwca - Moira =>(Moira i Mateusz) kościół Matki Bożej Saletyńskiej w Gdańsku Sobieszewie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa, kamera videogroszek,
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) restauracja Biały Kruk w Starogardzie Gd, zespół Party, kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio
30 czerwca - gosiaaa =>(Małgorzata i Dawid) kościół św.Bernarda Sopot,wesele "Maciejka" Koleczkowo , zespół Malibu Latino

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa =>(Emilia i Marcin) kościół pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, sala OW "BAŁTYK" w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek, Fotograf - Tomasz Piątek http://www.fridayphoto.selia.pl/, Wideofilmowanie - wideo-wspomnienia http://www.video-wspomnienia.pl/, makijażystka Paulina Dmochowska http://www.designlook.pl
7 lipca - anetQs =>foto Fotogrupa, zespół Felling, duet do kościoła KrukDuo
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Pickup, fotograf Fotogrupa
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
14 lipca - monika0305 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, kościół Św.Wawrzyńca w Gdyni, zespół Jaksband, fotograf z Grudziądza
21 lipca - karolina89 => Zielona Sala, fotograf- fotolinea, dj.piotr krumin, kościół Doroty z Mątów na Jasieniu
21 lipca - mojra => (Magda i Radek) Stara Cegielnia Rzucewo
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni
28 lipca - tygrysica055 =>(Kasia i Mariusz) ośrodek Adler, foto i video z PhotoYoung Design Studio, Dj Marecki

SIERPIEŃ

3 sierpnia - maryniaa => Gospoda Gdańska, dj Malko,
4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena, DJ DAJA Waldemar Maj
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl, foto: jpj-media, video: 2 style
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) Kościół św. Andrzeja Boboli w Gdyni, sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
4 sierpnia - niulek =>(Ania i Krzysiek) kościół NMP WW Rumia, sala Filip Osłonino, zespół Party, kamerzysta i fotograf: pan Tomek Safian
4 sierpnia - niki =>(Niki i T. )
4 sierpnia - asiulka90 =>(Asiulka i Adaś) Dwor kaszubski Magnat, Kosciolek w Czapielsku
4 sierpnia - peugeotcikowa =>(Kamila i Sławek) kościół p.w. św. Andrzeja Boboli w Gdańsku,
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
11 sierpnia - gosiulek =>(Gosia i Michał) Hotel Hotton w Gdyni, kościół Matki Boskiej Bolesnej w Gdyni Orłowie, zdjęcia- znajomy fotograf, Dj Walker
11 sierpnia - Zaba&Zyrafa => karczma Kczewo, zespół Blue Heaven, fotograf+kamera Photo Young Studio
17 sierpnia - optymistka121 =>(Monika i Tomek) sala Pod Lipami w Łęgowie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian, zespół: Quo Vadis, kościół: św. Brata Alberta w Gdańsku
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
18 sierpnia - marcia66 =>(Marta i Łukasz) sala Orfeusz Mała Kłosowo, kościół św Maksimiliana Kolbe w Gdańsku,
18 sierpienia - marteczka => sala Złota Róża Gdańsk, kościół Miłosierdzia Bożego w Gdańsku, zespół DJ Marcin, fotograf Fotoinlove
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł =>parafia Podwyższenia krzyża sw.w Rumi,sala Agrotka Osłonino,foto fotoinlove, kamerzysta videogroszek, zespół Party.
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding, dj Lech Radziun
25 sierpnia - jarzyna =>(Jarzyna i Grześ) parafia p.w. św. Ojca Pio, hotel Otomin, DJ Adam Gorlikowski
31 sierpnia - Afraa =>(Malwina i Paweł) kościół Św. Jana Bosko na Oruni Dolnej, hotel Gniecki w Przejazdowie, Zespół Drossel, kamerzysta http://www.videotomek.pl/

WRZESIEŃ

1 września - katelajda =>(Kasia i Sebastian) sala w Łęgowie pod Lipami, kościół w Straszynie
7 września - peatrysia => (Patrycja i Mateusz) Wejherowo klasztor o. Franciszków, sala Rajska Góra,
8 września - pinimini =>(Julia i Patryk) parafia p.w.Chrystusa Milosiernego w Gdyni, hotel Nadmorski
8 września - Agata85 =>(Agata i Tomek)
8 września - JMJ =>(Justyna i Bartek) Kościół św.Ignacego, wesele Hotel Gniecki
8 września - magda => parafii pod wezwaniem Chrystusa Miłosiernego w Gdyni
15 września - Puchatkowa =>(Madzia i Radzio) ślub w Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, fotograf - Paprocki i Kosicki, wodzirej Szczepan Babiuch, sala - remiza w Bolszewie koło Wejherowa
22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)

PAŹDZIERNIK

6 października - marta => Sala Weselna Orfeusz w Kłosowie, Zespół Muzyczny Pulsar i fotograf Fotogrupa
13 październik - kamila =>(Kamila i Michał) Sala Złota Róża w Gdańsku, Dj Gucio
19 października - go-gosia =>(Gosia i Michał)

JUŻ PO:
21 Styczeń - Milena86
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Młode Pary 2012 (część 16)

dziewczyny tak na szybkiego napiszę nie czytając postów wyżej.

Byłam i dałam 400zł chociaż ksiądz powiedzial ze dają 200zł.
Kwiaty będą nic nie mówił o dodatkowych kosztach. dałam taką kwotę bo poprosiłam księdza o personalne kazanie....o nas dla nas. To niespodzianka dla Mojej połówki...jest parę rzeczy za które bym chciała mu bardzo podziękować a to ,że wypowie je ksiądz w moim imieniu podczas mszy będzie dla niego niespodzianką :)

magduś sklep satino sprawdź w necie bo nie pamiętam ulicy. Odbior butów mam w tym tygodniu :)

lecę na 13na siłownię ......paaaaaaaa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba sama znalazłam odpowiedź na moje pytanie.. Poszperałam w necie i wychodzi na to, że:
- wersja muszka + kamizelka -> są w tym samym kolorze, więc skoro kamizelkę mamy ivory to muszka też by musiała być ivory (czarna muszka + garnitur = kelner)
- wersja sama muszka -> dopasowana kolorem do panny młodej, jej bukietu i motywu przewodniego.
Więc muszka będzie ivory:) Tylko teraz zadanie - znaleźć koszulę w kolorze ivory i to na muszkę (inny kołnierzyk) - będzie ciężko... jakieś pomysły?:) Już byliśmy w trzech sklepach i nic..

Zamówiłam próbki zaproszeń, fioletowe
http://moda.allegro.pl/zaproszenia-slubne-na-slub-promocja-gratis-i2117881640.html bardzo mi się podobają

Mi się wydaje, że daje się kasę przed samym ślubem (bo wcześniej nie masz 100% pewności, że do niego dojdzie) - tak na logikę. Ale niech ktoś to jeszcze potwierdzi :)

Dla mnie to w ogóle jest trochę chore - płacić komuś 300 zł za godzinę pracy - kto tyle zarabia? za 300 zł to ja muszę stać 2 weekendy na promocjach.. My z organisty chcemy zrezygnować bo będziemy mieli zespół, ale zastanawiamy się co z marszem mendelsohna? A wiem, że u mnie w parafii koleżanka, która pobierała się w sierpniu też miała ten zespół i organiście za to, że zagrał marsz zapłaciła 200 zł.. To ja dziękuję, za to już mam prawie nową mikrofalówkę do nowej kuchni:P Nie wiem ile damy księdzu myślałam o 200 zł... To i tak jest dużo za godzinę pracy.

Dziewczyny my z narzeczonym mamy taki dylemat - doradźcie mi, bo już sama nie wiem. Mój Krzysiu chce mieć muszkę. No ale pas smokingowy odpada... Więc jak, sama muszka + koszula i już? Czy może muszka, koszula + kamizelka (dostaliśmy ją od Jego brata, który w sierpniu miał ślub, więc tak czy tak ją mamy)? I wtedy muszka w jakim kolorze - ivory (jak kamizelka i koszula) czy raczej stalowa (jak garnitur)? Sama już nie wiem, w każdym sklepie mówią inaczej... Chcę żeby wyglądał ładnie, ale żeby nie był obwieszony jak choinka. Bez kamizelki wydaje mi się tak słabo, bo będzie wyglądał tak jak każdy gość, niczym się nie wyróżni.. Mi się podobają muszki stalowe, ale czy to nie będzie przesada, jak myślicie?

aaa i mam pytanko ;) kiedy płacicie księdzu za ślub? Przed czy zaraz po? Bo mamy iść do kościoła 25 kwietnia żeby nam powiedział co i jak na mszy będzie wyglądać i się zastanawiam czy wtedy mu nie dać

U mnie akurat za to płacą rodzice ;) ale mówiłam im, żeby max 300 zł dali. Tym bardzej, że w poniedziałek my daliśmy księdzu za protokół i zapowiedzi 50 zł.
Ja jestem ciekawa ile u mnie weźmie organista...no i w kościele będzie nowy od 1 marca więc zobaczymy jak to będzie

Wilczek a za te 500 zl bedziesz miala chociaz troche kwiatow? Bo jak tak to ok. My musimy doplacac osobno za organiste i za wystroj kosciola wiec 500 zl na pewno nie dam. A sorki, dywan mi wyloza "gratis" ;-)

PannaWeselna - zgadzam się z Tobą w 100%!! My nie chcemy płacić, mój Narzeczony widząc jakie mam do tego nastawienie powiedział, że sam pójdzie do Organisty i z Nim porozmawia... Ale ja i tak tam będę się pchała i powiem co o tym myślę, bo niby z jakiej paki mam płacić jak w rezultacie nie zagra? SZOK!!!!!!!

Ja tam Księdzu dam 300 zł i wsio ;) nie stać mnie by więcej dawać :) akurat za tą część ślubną - weselną, sami płacimy ;)

Dziewczyny może macie jakieś fotki z fryzurami, żeby wrzućić niedługo mam próbna fryzurę anic mi sie nie widzi ehh :(
Wiczek na jakiej ulicy w Gdyni jest ten sklep z butami tanecznymi wiem, że gdzies o tym pisałaś ale nie mogę tego zlokalizować..

wiem ze to paranoja ale niestety :(

Agata85- 50 złotych żeby nie grał??? Prawie jak mafia :) swoją drogą uroczo się ustawił organista skoro dostaje pieniądze, by wstrzymał się od pracy...przecież to paranoja. Przepraszam za wtręt, jednak wzburzyło mnie mocno to, że dajecie ciężko zarobione pieniądze człowiekowi, by nic nie robił. Pomijam fakt, że z tych pieniędzy (w przeciwieństwie do Was) się nie rozlicza i nie odprowadza od nich podatków.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie wiem do konca jak to jest ale my chcemy dac tak 300 zł ksiedzu 50 zl organiscie zeby nie gral hehe mamy wlasny zespol i 50 zl dla siostry za udekorowanie kosciola - mysle ze ok

A co miałoby się zawierać w tych 500 zł ?

Olesia pomyślałam o takiej kwocie bo znalazłam na forum wątek i tam w 2007 dawali po 300zl . Stąd Moje obliczenia :)

według mnie i to jest dużo :) my chcemy dać max 300 zł :)

Dziewczyny idę dziś do kościoła ,żeby dopiac formalności .
Kochane czy wg was 500zł opłaty co łaska wystarczy??

Wiecie co dziewczyny, jakiś czas temu rozmawiałyśmy o podróży poślubnej.. i powiem Wam, że mnie nakręciłyście z tym Zakopanem.. I chyba też jednak tam się wybierzemy:) W jakim czasie planujecie tam jechać? Może się spotkamy?:)

czarna84 dziekuję za info bo już sie zastanawiałam czy nie przegapiliśmy terminu ,a jednak nie dziękuję za pamięć

te 200 litrów to jedynie napoje gazowane, które rozpisałam. (na 100 osób). Dojdzie jeszcze około 100-150 litrów niegazowanych oraz woda mineralna :) Więc ponad 3 litry na głowę:)

niulek - Jeżeli liczysz z poprawinami to za mało. Nam powiedziano, że trzeba liczyć 3 litry na osobę w tym gazowane i niegazowane napoje. Musisz także wciąć pod uwagę okres w jakim bierzesz ślub. Wiadomo jak będzie gorąco to ludzie piją więcej :)