Młode Pary 2012 (część 20)

KWIECIEŃ

21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
27 kwietnia - Joanna =>(Joanna i Wojtek) Kościół św. Krzyża w Rumi auto: brzydula- fiat Multipla
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino, FotoGrupa
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu, sala Lukullus, foto - http://www.agamroz.pl, KRUKDUO - oprawa w kościele i DJ Jakubek na weselu, makijaż: Justyna ART
28 kwietnia - mannaznieba1 =>(Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie, dj Arek Socha, fotograf- Magda Kuśmirek
28 kwietnia - moniska84 =>(Monika i Kamil) sala Złota Róża, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Silverton, foto Fotogrupa

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
5 maja - NaMiBiA =>(Magdalena i Janusz) Kościół: p.w. Matki Boskiej Różańcowej - Gdynia Demptowo, Restauracja: "Gosia" w Kielnie, Zespół: Art & Brass
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
19 maj - ilona22 =>(Ilona i Mariusz) Sala bankietowa Lublewo, kościół Św. Franciszka z Asyżu Gdańsk, zespół Akcent4U, kamerzysta Bogusław Maniński WIDEO-MAN
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia sala Filip Osłonino
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik, foto Kacper Olejnik
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night, samochodzik - Vip Stars, Makijaz i fryzura - http://www.dream-beauty.pl/index-1.html
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda
26 maja - Ewcia => Kościół na Zielonym Trójkącie, wesele w Łapinie "ROMA", fotograf MK videofoto, DJ Dariusz
26 maja - anusiak0507 => kościół św. Mikołaja w Gdyni, sala via-mare Rewa, zespół Apus, fotograf Kordian Górczyński, dekoracje Diamond Decor, kamerzysta PMStudio Piotr Mila

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio, fryzjer Aleksandra Czerwińska, makijaż Ela Skoczeń, zaproszenia i zawiadomienia sami robiliśmy, buty bialebuty.com.pl, wystroj kosciola bukiet Benia
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
2 czerwca - Ania i Karol
2 czerwca - wisienka125 => Dworek Oleńka, zespół Alaska, foto i video pan Tomasz Safian
2 czerwca - Madzianka => Restauracja Dzikie Wino w Redzie,
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
8 czerwca - gibon => kościół św. Bernarda w Sopocie,
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
12 czerwca - jezyneczka
15 czerwca - mrysq
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
16 czerwca - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven
23 czerwca - Tymek200221 => Sala Filip w Osłonienie, zespół Samba, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
23 czerwca - mala_gdynia =>(Wioleta i Marcin) Wesele w Restauracji Kaszubska - Kosakow, Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia Obłuże
23 czerwca - Moira =>(Moira i Mateusz) kościół Matki Bożej Saletyńskiej w Gdańsku Sobieszewie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa, kamera videogroszek,
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) restauracja Biały Kruk w Starogardzie Gd, zespół Party, kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio
30 czerwca - gosiaaa =>(Małgorzata i Dawid) kościół św.Bernarda Sopot,wesele "Maciejka" Koleczkowo , zespół Malibu Latino
30 czerwca - KittyKat =>(Kasia i Dawid) Kosciół Sw.Brygidy w Gdansku

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa =>(Emilia i Marcin) kościół pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, sala OW "BAŁTYK" w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek, Fotograf - Tomasz Piątek http://www.fridayphoto.selia.pl/, Wideofilmowanie - wideo-wspomnienia http://www.video-wspomnienia.pl/, makijażystka Paulina Dmochowska http://www.designlook.pl
7 lipca - anetQs =>foto Fotogrupa, zespół Felling, duet do kościoła KrukDuo
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Pickup, fotograf Fotogrupa
14 lipca - Pati_ =>( Patrycja i Adam) Kościół- Katedra Oliwska, Sala -Soprano, fotograf-Kuzyn, kamera- http://www.coolartpro.pl , dj-dj Piotr Krumin,
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
14 lipca - monika0305 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, kościół Św.Wawrzyńca w Gdyni, zespół Jaksband, fotograf z Grudziądza
21 lipca - karolina89 => Zielona Sala, fotograf- fotolinea, dj.piotr krumin, kościół Doroty z Mątów na Jasieniu
21 lipca - mojra => (Magda i Radek) Stara Cegielnia Rzucewo
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni
28 lipca - tygrysica055 =>(Kasia i Mariusz) ośrodek Adler, foto i video z PhotoYoung Design Studio, Dj Marecki
28 lipca - ania =>(Ania i Tomek) Restauracja Dzikie Wino, Dj Waldemar Maj, USC w gdyni

SIERPIEŃ

3 sierpnia - maryniaa => Gospoda Gdańska, dj Malko,
4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena, DJ DAJA Waldemar Maj
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl, foto: jpj-media, video: 2 style
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) Kościół św. Andrzeja Boboli w Gdyni, sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
4 sierpnia - niulek =>(Ania i Krzysiek) kościół NMP WW Rumia, sala Filip Osłonino, zespół Party, kamerzysta i fotograf: pan Tomek Safian, makijaż pani Magda Purchla
4 sierpnia - niki =>(Niki i T. )
4 sierpnia - asiulka90 =>(Asiulka i Adaś) Dwor kaszubski Magnat, Kosciolek w Czapielsku
4 sierpnia - peugeotcikowa =>(Kamila i Sławek) kościół p.w. św. Andrzeja Boboli w Gdańsku,
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
11 sierpnia - gosiulek =>(Gosia i Michał) Hotel Hotton w Gdyni, kościół Matki Boskiej Bolesnej w Gdyni Orłowie, zdjęcia- znajomy fotograf, Dj Walker
11 sierpnia - Zaba&Zyrafa => karczma Kczewo, zespół Blue Heaven, fotograf+kamera Photo Young Studio
11 sierpnia - karolina (Karolina i Tomasz) Kościół p.w. Św. Judy, Rumia
Wesele: Hotel Faltom, Rumia, DJ Kot, Kamerzysta: kuzyn, Fotograf: artsvivendi
17 sierpnia - optymistka121 =>(Monika i Tomek) sala Pod Lipami w Łęgowie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian, zespół: Quo Vadis, kościół: św. Brata Alberta w Gdańsku
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
18 sierpnia - marcia66 =>(Marta i Łukasz) sala Orfeusz Mała Kłosowo, kościół św Maksimiliana Kolbe w Gdańsku,
18 sierpienia - marteczka => sala Złota Róża Gdańsk, kościół Miłosierdzia Bożego w Gdańsku, zespół DJ Marcin, fotograf Fotoinlove
18 sierpnia - marwin87 =>(Marta i Andrzej) Kościół p.w. Św. Teresy Benedykty od Krzyza, wesele w Restauracji "Pod Lipami" (Sala Japonska)
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
24 sierpnia - madzienkaja =>Kościół św Maksymiliana Kolbe, Hotel Amber, DJ+Wodzirej Brygada S pogotowie imprezowe Tomasz Pawlak, Foto Tomek Stefunko, Video Maribu, Suknia salon First Lady,
obrączki: Czarkowski
25 sierpnia - Marzena i Paweł =>parafia Podwyższenia krzyża sw.w Rumi,sala Agrotka Osłonino,foto fotoinlove, kamerzysta videogroszek, zespół Party.
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding, dj Lech Radziun
25 sierpnia - jarzyna =>(Jarzyna i Grześ) parafia p.w. św. Ojca Pio, hotel Otomin, DJ Adam Gorlikowski
25 sierpnia - karola70 =>(Karolina i Dawid) Kaplica pw. Narodzenia Pańskiego w Przejazdowie, Hotel Gniecki w Przejazdowie, zespół Krzysztof Krawczyk Band, forograf: 4moments
31 sierpnia - Afraa =>(Malwina i Paweł) kościół Św. Jana Bosko na Oruni Dolnej, hotel Gniecki w Przejazdowie, Zespół Drossel, kamerzysta http://www.videotomek.pl/

WRZESIEŃ

1 września - katelajda =>(Kasia i Sebastian) sala w Łęgowie pod Lipami, kościół w Straszynie, DJ Michał Pracel, fryzura p. Ola Czerwińska, makijaz Anna Stykała
1 września - magda_gda =>(Magda i Piotr) Parafia Św. Urszuli Ledóchowskiej w Gdańsku - wesele Gościniec w Gołubiu - wodzirej Gucio - fotograf Monika Głowczewska
7 września - peatrysia => (Patrycja i Mateusz) Wejherowo klasztor o. Franciszków, sala Rajska Góra,
8 września - pinimini =>(Julia i Patryk) parafia p.w.Chrystusa Milosiernego w Gdyni, hotel Nadmorski
8 września - Agata85 =>(Agata i Tomek)
8 września - JMJ =>(Justyna i Bartek) Kościół św.Ignacego, wesele Hotel Gniecki
8 września - magda => parafii pod wezwaniem Chrystusa Miłosiernego w Gdyni
15 września - Puchatkowa =>(Madzia i Radzio) ślub w Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, fotograf - Paprocki i Kosicki, wodzirej Szczepan Babiuch, sala - remiza w Bolszewie koło Wejherowa
15 września - marynarka =>(Ola i Daniel) Kościół p.w. św. Walentego w Gdańsku, Restauracja "Wanoga", Dj - DJEvent Piotr Komorowski, kamerzysta i fotograf: OK! Serwis, fryzura: p. Ola Czerwińska
22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)
22 września - panna_p =>(Iza i Marek) parafia wojskowo-cywilna pw. Matki Odkupiciela w Gdańsku, wesele Hotel amber, dj Piotr Krumin
29 września -Anulak =>(Anna i Andrzej) Kościół p.w. Św. Antoniego Kosakowo,
Restauracja "Dzikie Wino'', zespól B.M.W z Żarnowca, kamerzysta: Kamer Vid, fotograf: Szarafińska

PAŹDZIERNIK

6 października - marta => Sala Weselna Orfeusz w Kłosowie, Zespół Muzyczny Pulsar i fotograf Fotogrupa
13 październik - kamila =>(Kamila i Michał) Sala Złota Róża w Gdańsku, Dj Gucio
19 października - go-gosia =>(Gosia i Michał)

JUŻ PO:
21 Styczeń - Milena86
14 kwietnia - Madziarrra
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode Pary 2012 (część 20)

my na 51 osób mielismy 26? butelek wina, rozne, wszystkie kolory, cicoie pily tylko wino, zostaly 4 butelki. niegazowana w piątkach i z cytrnyna poszla. miryndy moze 3 poszly

Zamiast prezentów to mamy tak jak niulek - zamiast prezentów to pieniądze a zamiast kwiatów to lotka i zdrapki.

Też mamy obrączki od Czerkawskiego, daliśmy swoje złoto i zapłaciliśmy 193 zł w tym 180 to brylant dla mnie :D ale jesteśmy bardzo zadowoleni z nich, są takie jakie chciałam! :)

Indygo ja płacę 55 zł za fryzurę.

My mamy po 120 litrów pepsi, sprita, soku pomarańczowego i jabłkowego czyli wychodzi po 4 litry na osobę plus do tego woda. Niektórzy uważają że to za dużo ale ja wolę mieć za dużo niż za mało :) Tym bardziej że ma to starczyć od piątku do poniedziałku. Mirindy to uważam że nie ma sensu kupować bo prawie wcale nie schodzi. Wodę myślałam żeby kupić w takich małych szklanych butelkach ale Pani z sali dobrze powiedziała żeby kupić w baniakach 5l do tego cytrynę lub mięte i oni to będą przelewać do dzbanków.
Dziewczyny a ile kupujecie wina?

Na razie ze 120 osób odpadły nam 4. Potwierdzenie mamy do 6 maja i obawiam się że będziemy musieli dzwonić, szczególnie do rodziny narzeczonego bo z mojej to od razu przy rozdawaniu zaproszeń potwierdzali :D a z rodziny narzeczonego to od Pani z sali się dowiedzieliśmy że ktoś tam przychodzi bo pokój zarezerwował :D

A My z obrączkami jesteśmy w czarnej dziurze... Już dawno daliśmy złoto na obrączki i do tej pory nie dostaliśmy ich :( zaczynam powoli tracić cierpliwość, bo ani nie zadzwonią ani nic... :/ No zobaczymy jak to będzie :)

A My dzisiaj po zakupach!! to był istny KOSZMAR :( soki znowu udało Nam się kupić za śmieszne pieniądze!! :D ale mniej szczęścia z ubiorem mieliśmy :/ mojego Brata ubraliśmy bez problemu, ale mieliśmy problem z kamizelką dla mojego B i butami... jak tak dalej będzie, to chyba w kaloszach pójdzie do ślubu ;) Ach...

60 nowych postów w wątku? Wow, zabieram się do czytania:)

1) My na odchodne będziemy wręczać ciasto, ale flaszki już nie - za to goście dostaną jeszcze drobne upominki (cukierki w pudełeczkach frak i suknia)
2) Zamiast prezentów napisaliśmy, że chcemy pieniądze, a zamiast kwiatów kupony totka i zdrapki (jeśli coś wygramy chcemy to wpłacić dla schroniska dla psów). A od gości, którzy dostaną zawiadomienia tylko do kościoła chcemy słodycze. Na koperty mamy pudełko, a na słodycze chcemy koszyk wiklinowy:)
3) gosiulek - my też mamy puste zaproszenia.. Gdyby przyszli wszyscy zaproszeni razem z osobami towarzyszącymi (no i razem z parą młodą, zespołem, kamerzystą i fotografem) to byłoby 126 osób. Jeśli odpadnie tyle osób, że będzie mniej niż 100 to wtedy będziemy te puste dawać i kombinować kogo by tu zaprosić... :) Ja z kolei się boję, że nikt nie potwierdzi i będę musiała dzwonić po wszystkich i się dopytywać - sama się przyznam, że zapominam o tych potwierdzeniach, więc zazwyczaj jak już dostanę zaproszenie to od razu potwierdzam..
4) indygo - ja jeszcze nie mam fryzjerki.. Ciągle się waham..
5) Olimpia - dzięki za info! A wiesz jaka data ważności? Ja widziałam w tej gazetce, że to 2x 0,5 l a nie 1l.. Byliśmy w czwartek pogadać z właścicielką sali i właśnie mówiła, że woda baaaardzo schodzi.. Mówiła, żeby kupić 10 butelek x 5 litrów.. Ale mi się wydaje, że to za mało (na ok. 100 osób).
6) My odebraliśmy obrączki od p. Czarkowskiego - są piękne! Tylko Krzysia obrączka jest za duża i musimy ją zmniejszyć. Ale tak to są idealnie takie jak chcieliśmy. Płaciliśmy za nie 1700 zł. - 9 gram. Pan mówił, że skupuje złoto ok. 90 zł. za gram (o ile dobrze zrozumiałam).
7) Napoje. Biorąc pod uwagę, że mamy poprawiny liczymy trochę więcej (ilości podane na ok. 100 osób): 150 litrów coli (już mamy), chcemy kupić ok. 70 l sprite i 50 l fanty. Niegazowane: pomarańcza (50%), kaktus (40%) i jabłko (30%). No i woda - jeszcze nie wiemy ile..

my mamy obrączki 8 gramowe, 12gram mieliśmy swojego zlota, plus brylancik u mnie w obrączce i u czarkowskiego zaplacilismy 325zł :P

on za robociznę liczy 400 zł,

Nasze obrączki ważą 15 gram,

Super, dzięki Dziewczęta za pomoc! :)
A ilu gramowe mieliście obrączki?
My mamy około 10g swojego złota, a podobno Nasze obrączki mają mieć ok. 13g i chcemy dokupić resztę w lombardzie, bo tam jednak wychodzi taniej niż kupić u Czarkowskiego. I tak wyjdzie tylko robocizna i brylanty :)

My też mieliśmy swoje złoto ok. 11 g i zapłaciliśmy niecałe 900 za obrączki zamiast 2400, u Czarkowskiego ;)

ja przyoszczędziłam na sukni ale za to obrączki mamy wypasione z Apartu ;p
ale dopada mnie stres... jestem osobą bardzo opanowaną, nigdy nie płacze i nie wpadam w panike...ale jak tylko zaczynm myśleć o slubie to zacznam ryczeć jak bawół. Łzy same lecą mi z oczu... jak tylko zaczne ogądąć jakiś program w tv na temat slubu- jest katastrofa. Zaczełam już dla treningu oglądać wedding tv- nadal rycze..
jestem przerażona tym że przed ołtarzem będę musiłą nos dmuchać ;/ blee
moze macie pomysł jak sobie z tym poradzić...

Hmmm, dziwne, bo my wychodzi na to, że zapłacilismy najmniej. 480 zł.

My kupiliśmy u Czerkawskiego obrączki w listopadzie, powiedział że gram złota to między 160 zł a 180, więc w sumie średnia 170 zł (ale nie powiedział od czego to zależy...

Mieliśmy swojego złota 11 gram, ale mówi że jeden gram zawsze schodzi przy robociźnie, dlatego odejmuje jeden gram - bez względu an to czy złoto które oddajemy na poczet naszych obrączek będzie wykorzystane do ich wytworzenia czy też nie...

Dzięki temu że mieliśmy te obrączki zamiast 3.200 zł zapłaciliśmy 1550 zł :)

U Czerkawskiego gram jest po 170zl, a przynajmniej byl 10 dni temu. Nie moge sie doczekac naszych obraczek...

mozna, my bylismy jeszcze lepsi. byl limit 1 sztuka ppsi za 3,89 za litr , druga za 1 grosz na osobe. kasowalismy u pani w kasie 15 l i 15 gratis i tak na 6 czy 7 paragonów:)

Dobre!! Olesia tak trzymaj!!

He, he... Olimpia, to by Ci się wycieczka udała do Gdańska ;)

A My dzisiaj zakupiliśmy właśnie te promocyjne soki z careffoura - 40 l jabłkowego :) Ale ludzie się na Nas patrzyli :) okazało się, że jest limit można kupować za tą cenę do 3 sztuk ;D w takim razie My nie wiele myśląc poszliśmy do kasy samoobsługowej i rozbiliśmy to na kilkanaście rachunków ;D po 3 sztuki kasowaliśmy - można? Można!! :)

i tak oto fajnym sposobem mamy soki za korzystną cenę i to te co Nas interesowały - jutro część dalsza ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja byłam u Czarkowskiego, niewiem ile gram złota kosztuje ale jesli chodzi o brylanty to jak pytałam o to jaka cena z brylantem w danej obrączce ot było plus 180zł za brylancik.

indygo mysle że standardowo jest to cena 100-150-170 zł w zalezności od długości włosów i fryzury

Cukiernia załatwiona, tort i ciasto zamówione.

Kamcia01 bardzo dziękuję za odpowiedz :) Reszta zignorowała, widocznie nie chcecie dzielić się doświadczeniem...

Strasznie dużo tych napoi kupujecie 2-3l to chyba max na 10h imprezy - tak na logikę- a nie 5l!!

On to nasze złoto przeliczył tak, że powiedział tylko ile musimy dopłacić... mojemu chłopu to tłumaczył dokładniej, gdy ja przebierałam w tym co pokazywał :) ale Radek chyba nie jest w stanie tego powtórzyć :)