Młode Pary 2012 (część 9)

STYCZEŃ

21 stycznia - Milena86 =>(Milena i Bartek) Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku, foto: Photowedding.pl - Krzysztof Morawski, kamera: Dariusz Markiewicz

KWIECIEŃ

14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku, kościół Św Katarzyny szwedzkiej, Foto Katarzyna Puwalska, Autko Vips Stars
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu, foto - http://www.agamroz.pl
28 kwietnia - mannaznieba1 => (Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie, dj Arek Socha, fotograf- Magda Kuśmirek

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
19 maj - ilona22 =>(Ilona i Mariusz) Sala bankietowa Lublewo, kościół Św. Franciszka z Asyżu Gdańsk, zespół Akcent4U, kamerzysta Mirosław Szyca
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia sala Filip Osłonino
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik, foto Kacper Olejnik
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
2 czerwca - Ania i Karol
2 czerwca - wisienka125 => Dworek Oleńka, zespół Alaska, foto i video pan Tomasz Safian
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
15 czerwca - mrysq
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
16 czerwca - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven
23 czerwca - Tymek200221 => Sala Filip w Osłonienie, zespół Samba, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
23 czerwca - mala_gdynia =>(Wioleta i Marcin) Wesele w Restauracji Kaszubska - Kosakow, Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia Obłuże
23 czerwca - Moira =>(Moira i Mateusz) kościół Matki Bożej Saletyńskiej w Gdańsku Sobieszewie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) restauracja Biały Kruk w Starogardzie Gd, zespół Party, kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa =>kościół pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, sala Bałtyk w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek
7 lipca - anetQs =>foto Fotogrupa, zespół Felling, duet do kościoła KrukDuo
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Pickup, fotograf Fotogrupa
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
14 lipca - monika0305 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, kościół Św.Wawrzyńca w Gdyni, zespół Jaksband, fotograf z Grudziądza
21 lipca - karolina89 => Zielona Sala, fotograf- fotolinea, dj.piotr krumin, kościół Doroty z Mątów na Jasieniu
21 lipca - mojra => (Magda i Radek) Stara Cegielnia Rzucewo
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni

SIERPIEŃ

4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena,
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl, foto: jpj-media, video: 2 style
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) Kościół św. Andrzeja Boboli w Gdyni, sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
4 sierpnia - niulek =>(Ania i Krzysiek) kościół NMP WW Rumia, sala Filip Osłonino, zespół Party, kamerzysta i fotograf: pan Tomek Safian
4 sierpnia - niki =>(Niki i T. )
4 sierpnia - asiulka90 =>(Asiulka i Adaś) Dwor kaszubski Magnat, Kosciolek w Czapielsku
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
11 sierpnia - gosulek =>(Gosia i Michał) Hotel Hotton w Gdyni, kościół Matki Boskiej Bolesnej w Gdyni Orłowie, zdjęcia- znajomy fotograf
17 sierpnia - optymistka121 =>(Monika i Tomek) sala Pod Lipami w Łęgowie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian, zespół: Quo Vadis, kościół: św. Brata Alberta w Gdańsku
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
18 sierpnia - jarzyna
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł =>parafia Podwyższenia krzyża sw.w Rumi,sala Agrotka Osłonino,foto fotoinlove, kamerzysta videogroszek, zespół Party.
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding, dj Lech Radziun

WRZESIEŃ

1 września - katelajda =>(Kasia i Sebastian) sala w Łęgowie pod Lipami, kościół w Straszynie
22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)

PAŹDZIERNIK

6 października - marta => Sala Weselna Orfeusz w Kłosowie, Zespół Muzyczny Pulsar i fotograf Fotogrupa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode Pary 2012 (część 9)

ja tez wybrala sie zobaczyc co i jak do salonu... wyszlam z sukienką... polecam salon aspena w wejherowie... sukienki w cenie 300-1600 zl. aktualnie trwa tam wyrzedaz kolekcji 2011 ;p
naprawde ladne sukienki maja... w cenie jest halka i welon ...
http://aspena.com.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Olesia masz jeszcze troche czasu... żeby wszystko dopasowac- najwaniejsze ze kiecka jest... a na stresy przyjdzie jeszcze pora ;p
ja zlapalam wiatr w zagle i wpisalam sie w terminarz ksiedza ;p

podzrawiam

Olesia my też już dawno mieliśmy mieć zaproszenia zrobione a tu nic ;) jedynie co to już mamy projekt, ściągnęliśmy czcionkę i zostało nam do wypisania imiona i nazwiska no i oszywiście wyrduk itd., ale chociaż 1 krok zrobiony ;)

A my planujemy ok 40 butelek wina na 80 osób, jak zostanie to nic się nie stanie ;)

Ja wam powiem dziewczyny że moj narzeczony był w wielkim szoku jak zadzwoniłam do niego i powiedziałam szykuj karte on myślał że ja spisze sobie wszystkie salony które mnie interesują poumawiam się na wizyte a tu taki spontan którego nieżałuje szkoda mi tylko troszeczke że już żadnej nieprzymieże niewiem jak wam ale mi to spariło takom frajde przymierzanie sukienek łacznie przymieżyłam 15 sukienek no ale nic została mi jeszcze siostra :) to może kiedyś z nią pujde na maraton:)

M&A - gratuluję udanego zakupu ;)

Nam przyszłym Pannom Młodym wydaję się, że zakup sukni ślubnej będzie przykrym obowiązkiem a nie przyjemnością, ale patrząc tak na Nas PM 2012, wychodzi na to, że najlepiej robić sukienki zupełnie na spontana ;)

Co rusz jakaś z dziewczyn piszę, że przypadkowo się wybrały do salonu, zamierzając się tylko rozejrzeć, a wyszły z niego z sukienką ;) Ze mną było podobnie... Pojechałam to Nowego Stawu, tylko zobaczyć tą sukienkę i ewentualnie się zastanowić, ale jak ją zmierzyłam i usłyszałam cenę, stwierdziłam, że nie ma co się namyślać!! Zupełny spontan, ale jaki trafiony ;P

Witajcie :) Długo nie pisałam (ostatni raz chyba w 2 części tego wątku) a to dlatego, że wydawało mi się, że jeszcze sporo czasu do czerwca. Niedawno dowiedziałam się , że koleżanki które też w tej okolicy mają ślub, już zamówiły suknie ślubne. Korzystając z tego, że dzisiejszy dzień miałam wolny zabrałam siostrę, mamę i przyjaciółkę do jednego z salonów. Chciałam zobaczyć po prostu w czym mi dobrze. Miałam już swój wymarzony model, który wypatrzyłam wcześniej w internecie ale byłam przekonana, że z moją figurą nie będzie to na mnie dobrze wyglądało. Okazało się ,że ta suknia właśnie była w odwiedzanym przez nas salonie. Przymierzyłam ją jako pierwszą i wszystkie dziewczyny zaniemówiły. Była idealna! Potem przymierzyłam jeszcze 3 inne ale nie dorastały pierwszej do pięt. W rezultacie zakupiłam zupełnie pierwszą przeze mnie przymierzaną sukienkę. Będzie na mnie czekać do maja w salonie, gdzie przejdzie jeszcze maluteńkie poprawki dopasowujące. Jest taka jak sobie wyśniłam: fason rybki, koronkowa, jaśniutkie ecru. Tak się bałam zabrać za szukanie sukni, bo byłam przekonana, że się najeżdże po dziesiątkach salonów, nic nie będzie odpowiednie do mojej figury, a jak już coś będę musiała kupić to będzie to nie dość że horrendalnie drogie, to jeszcze nie w moim guście. A tu niespodzianka. Jestem przeszczęśliwa :)))

widziałam,że dziewczyny zastanawiacie się nad podróżą poślubną;) my byliśmy w Egipcie w Sharmie;) super!!! tymbardziej,że można dokupić sobie wycieczki, oczywiście nie u rezydenta tylko na mieście :) polecam!!!! by byliśmy na Górze Synaj i w Jerozolimie:) ogólnie było super!! polecam!!!! na wypoczynek;) lub...imprezową Turcję;)

witam przyszłe panny młode:)
mam do sprzedania suknie;) zachęcam do obejrzenia i do przymiarki;)

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/sliczna-suknia-slubna-ogl4320060.html

Kochane, bardzo Wam dziękuje!! Już wszystko wiem i rozumiem ;D

Ja tam na żadne targi nie chodzę i nie będę chodzić - szkoda mi mojego czasu ;) nie wierzę w to, że mogę coś wygrać a co do sukni to już mam, więc mi nie potrzebna druga :D

Natomiast jeśli chodzi o ślub, to u Nas wszystko jest na mega luzie... Zaproszenia już dawno mieliśmy mieć zrobione a tu nawet materiałów nie mamy, mój Bartek miał być już dawno ubrany, jakoś Nam nie po drodze... Itd, itd.

A co do stresu, to ja nie wiem czy będę miała czas się stresować do samego ślubu ;) A poza tym czym się tutaj stresować? ;) Ja sobie już dałam na luz... Na początku się przejmowałam, że kolor butów nie będzie pasować do czegoś tam - w nosie, to moje wesele i tak naprawdę to jedynie ja pewnie będę na takie rzeczy zwracać uwagę, bo Goście to w nosie będą mieli ;P

Zosiek - ale chyba tylko ktoś z rodziny? I tu jest mały problem, bo teraz teściowie i on mieszkają w Redzie. No, ale przejedziemy się po prostu, mamy jeszcze tyyyyyle czasu :) teściowa mi ciągle powtarza, że rok to mało i że my jeszcze prawie nic nie mamy ustalone. Ale przecież nie będę kupowała sukni ślubnej 10 miesięcy przed ślubem.
Czy powinnam? Zastanawiam się, czy iść na trgi ślubne teraz w listopadzie, w Muracie są. Za: można wygrać miesiąc miodowy i suknię ślubną, przeciw - mam wrażenie, że do tego czasu wszystko mi się zmieni milion razy... Chodzicie już po targach?

W ogóle się zastanawiam czy za duzego luzu nie mam z tym ślubem :) Ile miesięcy przed ślubem panna młoda zaczyna się stresować? :)

Olesia urodziłaś sie w Gdyni tak jak piszesz idziesz do USC w Gdyni po odpis aktu urodzenia opłacasz go (opłata22 zł najlepiej przez internet i mieć ze soba potwierdzenie) w USC w Gdyni . Wtedy razem udajecie sie do UM w Gdańsku opłacacie oplatę skarbową w kwocie 84 zł ( jedna opłata razem tez najłatwiej mieć potwierdzenie z netu) i dostajecie doukmet mówiący o braku przeciwskazań do zawarcia związku małżeńskiego i z nim do kośćółka

Milenko, urodziłam się w Gdyni, czyli muszę iść do USC w Gdyni po odpis aktu urodzenia? :) Ale ślub bierzemy w Gdańsku, więc tą opłatę w wysokości 84 zł, musimy opłacić w USC w Gdańsku? Dobrze pojmuję?
Aha, te 84 zł, jest za Nas dwoje czy muszę tą kwotę pomnożyć razy 2? :)

Zosiek, jak ja bym się miała się malować w dniu ślubu - to bym wyglądała jak straszydło ;D Podobnie do Ciebie umiem się tylko tuszem malować ;) i zresztą tak się maluję, nie używam, żadnych pudrów itp ;) no czasem cień do powiek ;)

Z tego co mi się wydaje (nie jestem pewna) to ktoś z Bydgoszczy może mu po to pójść i wysłać np pocztą.

wizażystka? ja się nie będę malować :) może ew tusz do rzęs, bo to jedyne co umiem :P

Olesia1986 tak jak pisze go-gosia Twój Bartek musi iść do USC tam gdzie się urodził i wyciągnąć odpis aktu urodzenia opłacony 22 zł, na tym odpisie musi być pieczątka, że opłacił.
Jeżeli Ty jesteś urodzona w Gdańsku, tu mieszkasz i chcecie tutaj brać ślub to musicie się udać tutaj do USC w Gdańsku, z potwierdzeniem wpłaty 84 zł. - tytuł: opłata skarbowa za zgodę na ślub wyznaniowy wasze imiona i nazwiska. - nr konta jest na stronie UM, z dowodami osobistymi i odpisem skróconym aktu urodzenia Twojego Bartka i na miejscu dostaniecie zaświadczenie o braku przeciwwskazań do wzięcia ślubu i potem z tym do kościoła.

A niech to ;) Trudno jakoś to przebolejemy... Ale jak to wygląda z opłatami? :)

Fajny pomysł, przynajmniej wiesz, że Wasze obrączki będą miały swoją historię ;D My mamy podobnie, zebraliśmy od Rodziny trochę złota, Babcia mi dała pierścionek który dostałam od swojego Męża, druga dała mi obrączkę, każdy gram tego złota z czymś się wiąże... ;D

Olesia - niestety musi mieć papiery z USC z miejsca urodzenia, u nas będzie to samo, bo mój Michał jest z Bydgoszczy. Niby autostradą chwilka, ale i tak kłopot.

Co do obrączek - wymyśliłam sobie taki romantyczny pomysl, ciekawa jestem co wy o tym myslicie. Poproszę o złote, nieużywane drobiazgi od bliskich ich osób, dodam swoje i M. i zrobimy z nich obrączki. Taka trochę zrzutka na szczęscie. Co o tym myślicie?

Milenko, a jak tam jest z opłatami i co dokładnie trzeba wziąć z USC? :) Jeżeli mój Bartek, urodził się zupełnie gdzie indziej, ale mieszka całe życie w Sopocie - to musi iść do USC w Sopocie? Mnie ta papierologia przeraża...

Co to wizażystki będę miała tą Panią:
JUSTYNA ART wizaż i styl - http://www.justyna-art.pl

Przyznam, że jak pisałam z tą Panią to zrobiła na mnie piorunujące wrażenie i specjalnie się nie zastanawiałam ;) Poza tym po opiniach widzę, że jest dobra ;D

Co do winka, to My chcemy mieć Carlo Rossa, ale tylko różowe i białe - dziewczyny a ile Wy tego wina kupujecie? Bo ja chciałam kupić tak z 30 but. to moja Mama stwierdziła, że za mało i powinnam dokupić z 20 - jak dla mnie to już przesada, a jak Wy sądzicie?

A z przygotowań, to u Nas nowości małe ;) Już w sobotę, jadę z moją sukienką do Madonny, żeby mi ją lekko poprawiły i stójkę wszyły, bo niestety nie ma żadnych ramiączek ani nic, jak mierzyłam sukienkę, to była idealna, ale mimo to ja się tam boję... I w tym miesiącu jak uda Nam się wyjechać do Kwidzyna (Babci mojego N), to zabieramy ze sobą złoto i zamawiamy obrączki, tam za robociznę zapłacimy 300 zł plus 50 grawera ;)

My właśnie byliśmy dziś w USC tu w Gdańsku, bardzo szybko poszło wypisywanie dokumentów :P jeszcze dziś idziemy po metrykę chrztu i zostanie nam spisanie protokołu przedślubnego z formalności. Stresowałam się, że będziemy musieli biegać i czekać jak to z urzędowymi sprawami.

nam też niestety nie uda się nigdzie wyjechać w prawdziwą podroż za granicę bo czekają nas inne wydatki ;) My ruszamy w Polskie Tatry nasze ukochane miejsce ;)

I ponawiam dziewczyny pytanie o wizażystkę. Jakie planujecie mieć? Bo ja się zastanawiam poważnie nad p. Anią Stykałą

I jeszcze jedno ;) jakie wino kupujecie?

PS Aż się przestraszyłam jak na suwaczku zobaczyłam jak mało czasu nam zostało ;)

Ja też nie wiem gdzie/czy wyjedziemy, ale pomarzyć zawsze warto :)

Inne tematy z forum

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

dobry...i nie drogi dentysta (53 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...