Młode Pary 2013 (część 14)

KWIECIEŃ

13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor o. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, zespół: Avinion, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
13.04. ~RheaS - Rhea i DonIgi,
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin - Karola i Mario, ślub: Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku,
27.04. ~Ania - Ania i Darek, ślub: kościół św. Jakuba Gdańsk-Oliwa, wesele - Ośrodek Wypoczynkowy Gdynia
27.04. ~rdw, ślub poza Trójmiastem

MAJ

02.05. ~lulka157 - L&S, Kościół - Matemblewo, sala - Wyczechowo, zespół BEST, foto-video Studio BEST, makijaż Magda Purchla
03.05. ~Mariolka - Mariola i Grzegorz, ślub: Parafia Chrystusa Zbawiciela - Gdańsk Osowa, Wesele: Dwór Kaszubski Magnat - Bojano; Oprawa muzyczna: Brygada S - Tomasz Pawlak.
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo, Restauracja Eureka, Makijaż - Anna Kardzis, Fryzura - Aleksandra Czerwińska , Dekoracje salonikkwiatowy.com.pl, fotograf: Kilar-fotografia.pl
24.05. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek, Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie, Orkiestra Zespół Best, Fotograf Studio Best, Cukiernia Wenta z Wejherowa, makijażu: AJS Visage
25.05. ~Latte - Agnieszka i Maciek, Ślub: Klasztor Św. Anny Wejherowo, Wesele: Murat Reda, DJ Lech Radziun, fotograf: foto-off
25.05 ~k_karolina - Karolina i Piotr, Ślub: Kościół bł E. Bojanowskiego w Rumii, Wesele: Hotel Faltom,

CZERWIEC

01.06 ~Cheryl- A&K, Ślub: Kościół w Bolszewie, Wesele: sala "Amelia" w Zelewie, zespół "Odeon", fotograf: Radomir, kamerzysta: multimedia360
01.06. ~Dorota1985 Dorota + Michał, Ślub: Parafia Podwyższenia Krzyża Świętego w Gdańsku Chełmie, wesele: Lukullus
01.06. ~Tysia - Justyna i Piotr, ślub: Kościół NMP w Tczewie, Wesele: Restauracja Hacjenda w Tczewie, DJ: DJ Siwwy, Fotograf: Foto Ars, fryzjer-salon EFEKT, wizażystka-Sylwia Szulc, wódka Stock
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa, fryzura, paznokcie, makijaż: koleżanka
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie: ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Młodej (suknia, pończochy, bielizna, podwiązka zakupione w Irlandii Północnej), wódka Krupnik
08.06. ~Bobikowa - Olka i Grzegorz, Kościół : Parafia Matki Bożej Salentyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Drywa Dworek, DJ: DJ Cozy, Foto: koleżanka,
08.06. ~viki27 - Joanna i Dawid, ślub: Kościół Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, oprawa muzyczna Pani Karolina z zespołu "na niby", wesele- Ośrodek wypoczynkowy "BAŁTYK" Stegna, fotograf - inre Żukowo
08.06 ~Ola - Ola i Piotrek, ślub: Kościół Św. Bernarda w Sopocie, wesele: Restauracja Riwiera w Gdyni, fotograf: Betrisa, Dj Irek
14.06. ~etusia, Aneta i Krzysztof Ślub: Kościół w Św. Rodziny na Stogach, Wesele: Gospoda Gdańska,
15.06. Kasia i Adaś, Ślub: Kościół Św. Brata Alberta w Gdańsku. Wesele: sala Orchidea, Zespół Party
15.06. ~olaaa - Ola i Adam, ślub: Kościół parafialny Świętego Andrzeja Apostoła w Garczynie, sala: dwór Bajbuza w Garczynie, orkiestra: RHO, Fotograf: Piotr Połoczański, suknia: Agora 12-28 z Langorii
15.06. ~MonisxD - Monika i Arek, Ślub: Kościół pw Najświętszego Serca Jezusowego w Gdańsku Wrzeszczu, Wesele: Restauracja Hacjenda, Dj Fred, Fotograf: Broadway http://www.studio-broadway.pl, Suknia: salon "Beauty" w Gdańsku Wrzeszczu, Fryzura: ciocia, makijaż P. Elżbieta Skoczeń, obrączki Goldex, wódka Premium
15.06. ~agulaaa - Aga i Marcin, ślub: Kościół Podwyższenia Krzyża Św. w Tczewie, wesele: restauracja "Piaskowa" Tczew, zespół: LEPSI, fotograf: fotogrupa, kamera: hp video studio, fryzura i makijaż w salonie Oliwia w Tczewie, obrączki: Czarkowski
15.06. ~etka27 - Eta i Fiji, Ślub: Kościół pw. WNMP w Żukowie, Wesele: sala Orfeusz Kłosowo, Zespół: Nevada, Foto/Video: Krzysztof Miłosz, suknia: Studio AŻ
22.06. ~Freya - Kamila i Olaf, Kościół św. Trójcy w Gdańsku, sala bankietowa Elipsa w Stężycy, film: Bergman Studio, fotograf: Krzysztof Ziętarski, wizaż: Anna Stykała, fryzura: Aleksandra Czerwińska, oprawa muzyczna: Tomasz Pawlak & Alan Pastewski
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina
29.06. ~Lucy86 - Kasia i Paweł, Kościół św. Barbary w Gdańsku, uroczysty obiad: Malinowy Ogród, Fotograf: kolega, obrączki Goldex

LIPIEC

06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
06.07. ~nela10 Nela i Mati, Ślub: ? , Wesele: Hotel Drywa w miejscowości Dworek, Zespół Tequila Band z Kwidzyna, Fotograf Fotogrupa, kamerzysta z Grupy Obiektywni
06.07. ~PatusiQ Patrycja i Mateusz, Ślub: Parafia św.Kazimierza Gdańsk, Wesele: Sala "Pod Łabędziem"w Gdańsku Kiełpinie
06.07. ~ann - Ania i Przemek, ślub: Kościół w Sianowie, sala weselna u Chłopa w Chmielnie, Dj Daja, fotograf - Katarzyna Puwalska, kamerzysta z firmy Videowspomnienia
12.07. ~klaudia-cha Klaudia i Jan, Ślub: ?, Wesele: ?, Fotograf: ?, Dj: ?
13.07 ~11 - Karolina i Paweł, Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, fotograf: Fotoinlove
13.07. ~kasia-sis - K & M, kościół NSJ (kolegiata), Wesele Hotel Drywa, Fotograf Adam Burdyło, Kamerzysta: Irek Jezierski
20.07. ~Siulowa7 Joanna i Adam, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi, Wesele: Pod Lipami, sala zielona, Zespół megaphone, Kamerzysta: Mirosław Szyca, Fotografia: Meronk Studio Fotografia, oprawa muzyczna: Inspirum
20.07. ~margolcia24 - Karola i Paweł,ślub: kościół św. Stanisława i Małgorzaty, Wesel: Restauracja Kameralna, DJ Kris; fotograf i kamerzysta: p. Kochanowski "Sedan", obrączki Apart
20.07 ~`AgaMalaCzarna - Agnieszka i Krzysztof; ślub :kościoł św. Jerzego w Sopocie; wesele hotel Amber; fotografia: fotoinlove; video: Wedding-Films, orkiestra: Disco Inferno
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea, Wodzirej/Dj - Jacek Ciesielski, fryzjer- Ola Czerwińska, makijaż- Monika Szczęch
27.07. ~Marta - Marta i Jacek, Ślub: Kościół św Doroty z Mątów, Wesele: Sala w Wyczechowie, zespół Agat (p. Krzysztof Chyła), makijaż prawdopodobnie Dagmara Ś.
27.07. ~Alicja_Damian, Ślub: Kościół Chrystusa Króla w Wejherowie, Wesele: Oycowa Zagroda w Gowinie, Zespół "Damnio", fotograf http://www.krawcywizerunku.pl, makijaż http://www.mosinska.pl/

SIERPIEŃ

03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi , sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime, wódka Stock
03.08. ~agadam Agata i Adam, Ślub w plenerze przy Sali weselnej Trzy Dęby , fotograf- fotoinlove, wodzirej Merlin
03.08. ~chaton - Asia i Piotr, Ślub: Kościół Św. Franciszka z Asyżu-Emaus Gdańsk; Wesele Wanoga Chwaszczyno, fotograf Fotoinlove, orkiestra: Fides z Żukowa
03.04. ~Rozyczynka - Ślub: Kościół NMP WW w Rumii, Wesele: Czardasz - Luzino, fotograf: Camer film i foto, zdjęcia: http://www.podobamisie.com.pl/, makijaż i fryzura: Salon Piękności Glamur w Rumii - Anna Bach, zespół: Dance, dekoracje: http://oriondekoracje.pl/.
09.08. ~Natalia - Natalia i Adrian, ślub: Kościół Garnizonowy św. Stanisława Biskupa w Radomiu, Wesele: Dom Weselny Ambasador w Sławnie k. Radomia ,fryzura : koleżanka, makijaż : sama
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek, ślub: kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, ślub: kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
10.08. ~marlon ślub: kościół Cystersów, wesele: sala Soprano, dj Limahl, fotograf Wojciech Hintzke,
15.08. ~salabama - Ola i Paweł, ślub w WNMP w Żukowie, wesele: Orchidea Chwaszczyno, kapela: Jurek Band, fotograf i kamerzysta: studiogregor
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~ gabi1, Ślub w parafii Św. Jadwigi w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, foto-video StudioBest, makijaz Anna Kardzis, fryzjerka Aleksandra Czerwińska, dekoracje Glorioza, suknia ElizabethPassion.
17.08. ~kijanka - Kinga i Bartek, ślub: Gdynia; Babie Doły; Wesele: Restauracja GOSIA, Kielno; Zespół: Zespół muzyczny z Pucka (para z Programu w TVN "Droga do Gwiazd")
24.08. ~kruszynka24, Ślub: Kościól św. Maksymiliana na Wzgórzu, Wesele: Restauracja Rewa, Zespół: 5 przesympatycznych panów;) Foto i kamera: naszestudio.pl
24.08. ~annaoj Ślub: Kościół w Wąglikowicach, Wesele: sala Osada Grzybowski Młyn w Grzybowskim Młynie za Kościerzyną, dj Adam z Kartuz, kamerzysta Zbyszek Kowalke i fotograf Piotr Mielewczyk z Gda.
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni
31.08 ~darlonek - Daria i Karol, ślub: Kościół Podwyższenia Krzyża Świętego w Pruszczu Gdańskim, wesele: Zajazd Jawor, oprawa muzyczna: Dj Gucio, fotograf: Jarosław Ramult

WRZESIEŃ

07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: Kościół Św. Wojciecha w Kartuzach, wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, dekoracje i kwiaty FUNDECOR Jagoda Trzebiatowska, fotograf: MonaBlank , dj Alex z Olsztyna , makijaż: Dagmara Śrama
07.09. ~madziafi - Magda i Maciek, ślub: Kościół Bożego Ciała, wesele: Złoty Staw, zespół: Concord, fotograf: fotogra, kamerzysta: video-wspomnienia
07.09. ~Ptaszonka Ślub: Kościół św. Józefa w Gdyni, Wesele: Sala Biancas w Kosakowie
13.09. ~kamira, Ślub: Kościół w Cedrach Wielkich, Wesele: Cedrowy Dworek, fotograf: Fotogrupa, Fryzjer, kwiaty: świadkowa
13.09. ~Oli_AG, Ola i Michał, Ślub: Św. Pawła Apostoła Gdynia Pogórze Górne, Wesele: BIANCAS Kamera: VideoLaser , Kosemtyka: YourHeven , Dj Pan Jacek,
14.09. ~Nikusia86 - Weronika i Adam, Ślub: Parafia Świętej Trójcy na Dąbrowie, wesele: Kas Catering, DJ i Wodzirej Fabryka uśmiechu, fotograf: FotoGrupa, makijaż Anna Kardzis, Sukienka: salon"Agnes"
14.09. ~kika_ja, Wesele: Dworek Gościnny, Dj Eros
14.09. ~Sylwu - Sylwia i Tomek, ślub: kościół parafialny NMP Królowej Polski (Kolegiata Gdyńska), sala weselna: dom bankietowy Grinholc (Rumia), zespół: Coemi, fotograf: Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl/index.php, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video
21.09. ~Mika008 Monika i Mariusz, Ślub: Kościół Św. Ap. Piotra i Pawła w Pucku, wesele: VIS Jastrzębia Góra, Zespół: Manijoce, Fotograf: Anna Kudra, Kamera: Kamil Olszowy - Grupa Obiektywni, Obrączki: Nord Gold Władysławowo
21.09. ~mala1987 - Małgorzata i Krzysztof: ślub kościół Chrystusa Króla, sala weselna w Nowym Dworze Wejherowskim, muzyka: Dj Eros, Fotograf: Aleksandra Kwidzińska http://www.ak-slubnie.blogspot.com
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo
28.09. ~Liliput - Lidka i Robert, Ślub: Kościół Św. Antoniego w Karwii, Wesele: "Marmas" Jastrzębia Góra, zespół: Zespół: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf: Tdc Photography, Fryzura: Ciocia(Fryzjerka)
28.09. ~madlen83 - Magda i Michał: Folwark Dajak
28.09. ~agat_120 - Agata i Damian, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, zespół Remanent +na poprawinach Allabama, fotograf i kamerzysta: J&R Foto-Video, makijaż: p. Marta Miazga, fryzjer: Ola Czerwińska
28.09. ~Karola88 - Karolina i Radek, ślub: Kościół św. Krzyża (Gdańsk, ul. Mickiewicza), wesele: Pod Aniołem, zespół: Allabama, fotograf Fotodem
Wrzesień ~Indygo, ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl, makijaż: Różany Ogród http://rozany-ogrod.com/o-mnie.html , fryzjer: Gabriel w Gdyni, znajomy Dj, kwiaciarnia Mały Park, obrączki Goldex
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK

05.10. ~ BeataI-J Beata i Tomek, Ślub: Kościół w Strzebielinie, Wesele w Hotelu Czardasz w Luzinie, fotograf: naszestudio.pl, kamerzysta: antrakt.net, zespół Haker,
12.10. ~ shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video http://www.sartv.com.pl/, fotograf: Fotoinlove.pl, makijaż: Dorota Lipińska http://studio-lipinska.pl/ , obrączki: Goldex, kwiaciarnia SOTE, wódka Stock
19.10. ~ kasiaitak - Kasia i Karol, Ślub: Parafia pw. Świętych Apostołów Szymona i Judy Tadeusza w Chwaszczynie, Wesele: Orchidea w Chwaszczynie, Makijaż: Anna Stykała, fotograf: A.LABUHN produkt,
26.10. ~Martinka2013 - Martyna i Oliver, fotografia: http://www.fotoinlove.pl , wesele Hotel Atena
26.10. ~Czachulka - Natalia i Arek, ślub: kościół w Wiślinie, wesele Cedrowy Dworek, zespół Concord
26.10. ~maniek-ma ślub: w Parafii Św. Wojciecha i Brata Alberta w Miechucinie, wesele: w Żabim Dworze w Ostrzycach,

LISTOPAD

23.11 ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto, kamera: sharkfotostudio

JUŻ PO:

12.01. ~ KiD - http://forum.trojmiasto.pl/My-juz-po-12-01-2013-KiD-t451708,1,11.html
31.03. ~olusia3472
06.04. ~ Tinker Bell
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode Pary 2013 (część 14)

lulka a masz ten stelaz jeszcze??

Dziewczyny Admin na moją prośbę przywrócił posty ale niestety kolejność jest pomieszana. Ostatni wpis z wczoraj to lulka157 godz. 22:19

Dzisiaj pierwsza wypowiedź to zdjęcie wstawione przez olusia3472 - wyglądacie cudownie :-) dzięki za zdjęcie suknia robi wrażenie :-)

Później kolejne wypowiedzi są dużo niżej Indygo 10:44, Aga_Kr 10:52, Rozyczynka 10:55 i Beti 11:40.

Kolejne wpisy to powtórka tego samego.

W związki z zamieszaniem na forum zamykam ten wątek i zapraszam Was do nowego wątku nr 15 !!!!

http://forum.trojmiasto.pl/Mlode-Pary-2013-czesc-15-t463551,1,11.html

Oj rzeczywiście ciężko się połapać ;(

Forum nie wytrzymało naszej intensywności ;)

ja mam to samo. jakiś błąd

Czy admin mógł by zrobić porządek, bo coś wątek się wymieszał. Jeszcze wczoraj na końcu wątku były daty 24.04, a dziś 15.04 i 25.04 w połowie.

image

Uploaded with ImageShack.us

moja suknia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nam ksiądz dał karteczki do spowiedzi (są dwie spowiedzi) - i jedną kazał zrobić po daniu na zapowiedzi a drugą na dzień przed lub w dniu ślubu.

Nartu22 - dopisywałam wszystkie inforormacje jeżeli ktoś już potwierdził, które mogłby zainteresować przyszłe pary młode gdzie obrączki jaka wódka itd. Ja sobie teraz mogę dopisac suknie z salonu Livia :-)

Moje poszukiwania sukni troszkę trwały ale to, że odwiedziłam sporo salonów naprowadziło mnie na właściwy styl :-)

Pierwsze poszukiwania było w salonach Agnes, Farage, Elisabeth P i Marietta - i tak jak wcześniej pisałam Agnes i Elisabeth wzorowe, piękne suknie duży wybór i miłe pomocne Panie. Farage całkowicie bajkowe inne niż wszędzie suknie a Marietta masakra nigdy więcej bym tam nie wróciła.

Po pierwszym dniu miałam dylemat w jakim stylu mi dobrze .... odrzuciłam greckie/empire bo wyglądałam jak w ciąży oraz princesski bo tego stylu w ogóle nie czułam, nie pasuje do mnie styl księżniczki. Utwierdziłam się w tym, że najlepiej mi w bieli :-) miałam niezły dylemat bo w kazdej sukni wyglądałam ok ale skupiłam się na dwóch rodzajach 1. spokojny elegancki dopasowany np. agnes 11385 belt-20 2. luźniejszy styl zwiewny hiszpański falbany np. agnes 11223

Drugie podejśćie to salony Livia, Langoria, Beauty i Arrtrend. Livia i Beauty super i suknie piękne, Arrterend to jakas pomyłka suknie drogie i niezbyt przypadły mi do gusty obsługa fatalna, Langoria mnie zawiodła na maxa spodziewalam się czegoś lepszego.

Po tych poszukiwaniach już bardziej wiedziałam czego chce i stwierdziłam , że chociaż te spokojne suknie sa piękne to staje się w nich bardzo poważna i jak to Pani w Beauty powiedziała stoję jak posąg a w bardziej zwariowanych od razu tańcuje i buzia mi się smieje. Po tych poszukiwaniach bardzo spodobał mi się gorset w Livi ale dół sukienki niczym nie zachwycał za to w Beauty spodobała mi się hiszpanka, której falbany nie były poziomo ale pionowo i bardzo mi się to spodobało. Kolejny dzień i kolejne dylematy.

Trzecia próba to znów Elisabeth P (sprowadzili dla mnie sukienkę ale nie byla fajna), Lisa Ferrera, Madonna, Cymbeline. Lisa Ferrea - babka spóźniła się 15 więc już chciałam odjechać, dziwne zasady bo suknie trzeba było wybrać z segregatora i wpisać numery na kartkę potem przymierzalnia gdzie nie mogłam ubrac swoich butów na obcasie i oczywisce zero zdjęć ale suknie ładne i bardzo lekkie. Madonna dziwny salon jakiś taki nieprzyjemny styl i klimat jak dla mnie poza tym suknie, które mozna dostać np. w Livi i zrobić mnóstwo poprawek a w Madonnie mało co można zmienić. Cymbeline suknie ciekawe inne czasai zachwycające ale mega drogie. Pani troszkę zbyt pewna siebie i nachalna chciała mi wcisnac sukienke tylko, żebym ją kupiłam w tym samym dniu za pół ceny, rozmiar był ok ale kilka rzeczy bym zmieniła a to kolejny koszt. Później Pani się przyznała , że chce wszystko wysprzedać bo jedzie do Paryża wybierać nową kolekcję.

Trzecie podejście najmniej udane bo nic konkrentego nie wybrałam ale upewniłam się, że szukam sukienki bardziej szalonej nawet nie hiszpanki bo te suknie robiły ze mnie taką łagodną i komunijną dziewczyne :-) i po tylu przymiarkach wiedziałam już, że szukam czegoś z pazurem :-)

Na początku myślałam, że suknie będzie całą biała ale po kilku próbach spodobał mi się fioletowy pas z ozdobną aplikacją mega podkresla mi talię i suknia robi się weselsza :-)

Chodziła za mną suknia z Beauty ale częściej wracałam do gorsetu z Livi więc umówiłam się jeszcze raz, żeby dowiedzieć się czy można zrobić coś z dołem sukienki i okazało się, że mogą mi połaczyć każdy inny dół od tego samego producenta :-)

I w ten sposób wybrałam suknie a raczej z dwóch sukni zrobię jedną :-)

Shanti, ja się zastanawiam po co ta wódka u nas dopisana na końcu ;p?

M. - nie patrz na to kto się obrazi a kto nie, to Wasz dzień i zrób po swojemu, zeby Wam było dobrze :-) zawsze znajdzie się grupa niezadowolonych więc wszystkim nie dogodzisz. Ja już kilka razy spotkałam się z negatywną reakcją na to, że Młodzi posadzili obok siebie znajomych a nie rodzine.

My obok siebie sadzamy świadków i rodziców później rodziny przy jednym stole rodzine M a przy drugim moją rodzinę a później młodych tzn. kuzyni i znajomi. Wydaje mi się, że znajomi też będę się lepiej czuć z boku a nie na świeczniku przy Młodych :-)

Z tymi opłatami w Kościele to faktycznie przegięcie - my musieliśmy zapłacić 50 zł za to , że nam date zarezerwowali i w kajet wpisali.

Ja też myślałam nad tym smakiem czarnolas bo już słyszałam kilka razy, że smaczny :-)

MonisxD - wow zazdroszcze, że już wszystko macie ogarnięte :-)

DZIEWCZYNY czas na nowy wątek !! Czy chcecie coś zmienić dopisać itd. ?????

My nic nie dawaliśmy za to że nam zapowiedzi wywieszą ... jakie to chore wogóle jakieś cenniki ja jestem zdania że jeśli chcą jakaś opłatę to niech powiedzą a nie jeszcze nieprzyjemności robią ... młodym tyle stresu jest nie potrzebne bo i tak jest tego w nadmiarze

Shanti: obrączki śliczne, ale pokaż suknie !! ;)

Aaaa za 52 dni będę mężatką!!

Tort zamawiamy w czernisiu na Stogach;) do kupienia zostały nam tylko napoje już..

my za pozwolenie na ślub w innej parafii musieliśmy dać 100zł, a za akt chrztu 50zł- cennik :/ i jeszcze siostra się uśmiechnęła, że nas jeszcze policzy przy zapowiedziach :(

Dziewczyny, odkryłam nowy sklep z butami w Alfie na Przymorzu: Centro, mają katalog na stronie http://pl.centrofashion.com/
może coś się przypodoba :)

Magda,dzięki za info.Faktycznie mega przegięcie z tym odnotowywaniem wpłat i cennikiem-t kościół czy przedsiębiorstwo handlowo-usługowe? Masakra...

tysia my zapowiedzi dawaliśmy do 3 kościołów:
1. parafia narzeczonego - dał na zapowiedzi 30zł
2. moja obecna parafia w której mieszkałam ok rok - 100zł (był CENNIK! w zeszyt wpisywali kwote z koperty -osobiście uważam to za przegięcie - przy odbiorze zapowiedzi patrzał ksiądz w zeszyt czy uiszczona została cała opłata...)
3. moja stara parafia (do której też kazali mi dać zapowiedzi, bo niby za krótko mieszkałam w nowej :) ) - tam dałam 30/50zł (nie pamiętam dokładnie).

ślub braliśmy w mojej starej starej parafii, gdzie miałam wszytskie sakramenty :) tam zapowiedzi oczywiscie nie było

Mam aktualne ceny napojów z makro: Fanta i Sprite 1L 3,20zł,a 1,5L 3,43zł. Mirinda i 7up 1L 2,65 zł :-)

Agulaaa-dzięki za informację.Myślę,że to taka standardowa stawka,chociaż ja generalnie jestem przeciwniczką dawania kasy za to,że załatwią mi jakiś kwit w kościele...

Awdotia-dzięki wielkie,ta fantazja naprawde może być bardzo smaczna:-)

Smaki tortu jakie miałam:
toffi
czarnolas (nadzienie czekoladowe z tego tortu podobno rewelacja, zebrał najwięcej pochwał)
fantazja
śmietankowy
brzoskwiniowy (tutaj nie mam pojęcia jak smakował, nikt nic nie mówił)
i chyba królewski i czekoladowy, posiałam gdzieś kartkę i nie pamiętam dokładnie.

Magda, dzięki za info o kuponie, dziś zamówiłam mój wonderbra, mam nadzieję, że będę tak samo zachwycona jak Ty i Linea! ;)

Tysia, my nie mamy ślubu w naszej parafii i za wygłoszenie zapowiedzi daliśmy 50zł - nie wiem, czy to dużo czy mało, ale na pewno warto im coś rzucić..

A my dziś wieczorem idziemy na pierwszą lekcję tańca! :) Ciekawe, jak będzie..:)

Inne tematy z forum

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...