Młode Pary 2013 (część 15)

KWIECIEŃ

27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin - Karola i Mario, ślub: Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku,
27.04. ~Ania - Ania i Darek, ślub: kościół św. Jakuba Gdańsk-Oliwa, wesele - Ośrodek Wypoczynkowy Gdynia
27.04. ~rdw, ślub poza Trójmiastem

MAJ

02.05. ~lulka157 - L&S, Kościół - Matemblewo, sala - Wyczechowo, zespół BEST, foto-video Studio BEST, makijaż Magda Purchla
03.05. ~Mariolka - Mariola i Grzegorz, ślub: Parafia Chrystusa Zbawiciela - Gdańsk Osowa, Wesele: Dwór Kaszubski Magnat - Bojano; Oprawa muzyczna: Brygada S - Tomasz Pawlak.
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo, Restauracja Eureka, Makijaż - Anna Kardzis, Fryzura - Aleksandra Czerwińska , Dekoracje salonikkwiatowy.com.pl, fotograf: Kilar-fotografia.pl
24.05. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek, Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie, Orkiestra Zespół Best, Fotograf Studio Best, Cukiernia Wenta z Wejherowa, makijażu: AJS Visage
25.05. ~Latte - Agnieszka i Maciek, Ślub: Klasztor Św. Anny Wejherowo, Wesele: Murat Reda, DJ Lech Radziun, fotograf: foto-off
25.05 ~k_karolina - Karolina i Piotr, Ślub: Kościół bł E. Bojanowskiego w Rumii, Wesele: Hotel Faltom,

CZERWIEC

01.06 ~Cheryl- A&K, Ślub: Kościół w Bolszewie, Wesele: sala "Amelia" w Zelewie, zespół "Odeon", fotograf: Radomir, kamerzysta: multimedia360
01.06. ~Dorota1985 Dorota + Michał, Ślub: Parafia Podwyższenia Krzyża Świętego w Gdańsku Chełmie, wesele: Lukullus
01.06. ~Tysia - Justyna i Piotr, ślub: Kościół NMP w Tczewie, Wesele: Restauracja Hacjenda w Tczewie, DJ: DJ Siwwy, Fotograf: Foto Ars, fryzjer-salon EFEKT, wizażystka-Sylwia Szulc, wódka Stock
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa, fryzura, paznokcie, makijaż: koleżanka
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie: ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Młodej (suknia, pończochy, bielizna, podwiązka zakupione w Irlandii Północnej), wódka Krupnik
08.06. ~Bobikowa - Olka i Grzegorz, Kościół : Parafia Matki Bożej Salentyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Drywa Dworek, DJ: DJ Cozy, Foto: koleżanka,
08.06. ~viki27 - Joanna i Dawid, ślub: Kościół Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, oprawa muzyczna Pani Karolina z zespołu "na niby", wesele- Ośrodek wypoczynkowy "BAŁTYK" Stegna, fotograf - inre Żukowo
08.06 ~Ola - Ola i Piotrek, ślub: Kościół Św. Bernarda w Sopocie, wesele: Restauracja Riwiera w Gdyni, fotograf: Betrisa, Dj Irek
14.06. ~etusia, Aneta i Krzysztof Ślub: Kościół w Św. Rodziny na Stogach, Wesele: Gospoda Gdańska,
15.06. Kasia i Adaś, Ślub: Kościół Św. Brata Alberta w Gdańsku. Wesele: sala Orchidea, Zespół Party
15.06. ~olaaa - Ola i Adam, ślub: Kościół parafialny Świętego Andrzeja Apostoła w Garczynie, sala: dwór Bajbuza w Garczynie, orkiestra: RHO, Fotograf: Piotr Połoczański, suknia: Agora 12-28 z Langorii
15.06. ~MonisxD - Monika i Arek, Ślub: Kościół pw Najświętszego Serca Jezusowego w Gdańsku Wrzeszczu, Wesele: Restauracja Hacjenda, Dj Fred, Fotograf: Broadway http://www.studio-broadway.pl, Suknia: salon "Beauty" w Gdańsku Wrzeszczu, Fryzura: ciocia, makijaż P. Elżbieta Skoczeń, obrączki Goldex, wódka Premium
15.06. ~agulaaa - Aga i Marcin, ślub: Kościół Podwyższenia Krzyża Św. w Tczewie, wesele: restauracja "Piaskowa" Tczew, zespół: LEPSI, fotograf: fotogrupa, kamera: hp video studio, fryzura i makijaż w salonie Oliwia w Tczewie, obrączki: Czarkowski
15.06. ~etka27 - Eta i Fiji, Ślub: Kościół pw. WNMP w Żukowie, Wesele: sala Orfeusz Kłosowo, Zespół: Nevada, Foto/Video: Krzysztof Miłosz, suknia: Studio AŻ
22.06. ~Freya - Kamila i Olaf, Kościół św. Trójcy w Gdańsku, sala bankietowa Elipsa w Stężycy, film: Bergman Studio, fotograf: Krzysztof Ziętarski, wizaż: Anna Stykała, fryzura: Aleksandra Czerwińska, oprawa muzyczna: Tomasz Pawlak & Alan Pastewski
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina
29.06. ~Lucy86 - Kasia i Paweł, Kościół św. Barbary w Gdańsku, uroczysty obiad: Malinowy Ogród, Fotograf: kolega, obrączki Goldex

LIPIEC

06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
06.07. ~nela10 Nela i Mati, Ślub: ? , Wesele: Hotel Drywa w miejscowości Dworek, Zespół Tequila Band z Kwidzyna, Fotograf Fotogrupa, kamerzysta z Grupy Obiektywni
06.07. ~PatusiQ Patrycja i Mateusz, Ślub: Parafia św.Kazimierza Gdańsk, Wesele: Sala "Pod Łabędziem"w Gdańsku Kiełpinie
06.07. ~ann - Ania i Przemek, ślub: Kościół w Sianowie, sala weselna u Chłopa w Chmielnie, Dj Daja, fotograf - Katarzyna Puwalska, kamerzysta z firmy Videowspomnienia
12.07. ~klaudia-cha Klaudia i Jan, Ślub: ?, Wesele: ?, Fotograf: ?, Dj: ?
13.07 ~11 - Karolina i Paweł, Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, fotograf: Fotoinlove
13.07. ~kasia-sis - K & M, kościół NSJ (kolegiata), Wesele Hotel Drywa, Fotograf Adam Burdyło, Kamerzysta: Irek Jezierski
20.07. ~Siulowa7 Joanna i Adam, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi, Wesele: Pod Lipami, sala zielona, Zespół megaphone, Kamerzysta: Mirosław Szyca, Fotografia: Meronk Studio Fotografia, oprawa muzyczna: Inspirum
20.07. ~margolcia24 - Karola i Paweł,ślub: kościół św. Stanisława i Małgorzaty, Wesel: Restauracja Kameralna, DJ Kris; fotograf i kamerzysta: p. Kochanowski "Sedan", obrączki Apart
20.07 ~`AgaMalaCzarna - Agnieszka i Krzysztof; ślub : kościół na Cystersów w Oliwie; wesele hotel Amber; fotografia: fotoinlove; video: Wedding-Films, orkiestra: Disco Inferno
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea, Wodzirej/Dj - Jacek Ciesielski, fryzjer- Ola Czerwińska, makijaż- Monika Szczęch
27.07. ~Marta - Marta i Jacek, Ślub: Kościół św Doroty z Mątów, Wesele: Sala w Wyczechowie, zespół Agat (p. Krzysztof Chyła), makijaż prawdopodobnie Dagmara Ś.
27.07. ~Alicja_Damian, Ślub: Kościół Chrystusa Króla w Wejherowie, Wesele: Oycowa Zagroda w Gowinie, Zespół "Damnio", fotograf http://www.krawcywizerunku.pl, makijaż http://www.mosinska.pl/

SIERPIEŃ

03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi , sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime, wódka Stock
03.08. ~agadam Agata i Adam, Ślub w plenerze przy Sali weselnej Trzy Dęby , fotograf- fotoinlove, wodzirej Merlin
03.08. ~chaton - Asia i Piotr, Ślub: Kościół Św. Franciszka z Asyżu-Emaus Gdańsk; Wesele Wanoga Chwaszczyno, fotograf Fotoinlove, orkiestra: Fides z Żukowa
03.04. ~Rozyczynka - Ślub: Kościół NMP WW w Rumii, Wesele: Czardasz - Luzino, fotograf: Camer film i foto, zdjęcia: http://www.podobamisie.com.pl/, makijaż i fryzura: Salon Piękności Glamur w Rumii - Anna Bach, zespół: Dance, dekoracje: http://oriondekoracje.pl/.
09.08. ~Natalia - Natalia i Adrian, ślub: Kościół Garnizonowy św. Stanisława Biskupa w Radomiu, Wesele: Dom Weselny Ambasador w Sławnie k. Radomia ,fryzura : koleżanka, makijaż : sama
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek, ślub: kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, ślub: kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
10.08. ~marlon ślub: kościół Cystersów, wesele: sala Soprano, dj Limahl, fotograf Wojciech Hintzke,
15.08. ~salabama - Ola i Paweł, ślub w WNMP w Żukowie, wesele: Orchidea Chwaszczyno, kapela: Jurek Band, fotograf i kamerzysta: studiogregor
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~ gabi1, Ślub w parafii Św. Jadwigi w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, foto-video StudioBest, makijaz Anna Kardzis, fryzjerka Aleksandra Czerwińska, dekoracje Glorioza, suknia ElizabethPassion.
17.08. ~kijanka - Kinga i Bartek, ślub: Gdynia; Babie Doły; Wesele: Restauracja GOSIA, Kielno; Zespół: Zespół muzyczny z Pucka (para z Programu w TVN "Droga do Gwiazd")
24.08. ~kruszynka24, Ślub: Kościól św. Maksymiliana na Wzgórzu, Wesele: Restauracja Rewa, Zespół: 5 przesympatycznych panów;) Foto i kamera: naszestudio.pl
24.08. ~annaoj Ślub: Kościół w Wąglikowicach, Wesele: sala Osada Grzybowski Młyn w Grzybowskim Młynie za Kościerzyną, dj Adam z Kartuz, kamerzysta Zbyszek Kowalke i fotograf Piotr Mielewczyk z Gda.
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni
31.08 ~darlonek - Daria i Karol, ślub: Kościół Podwyższenia Krzyża Świętego w Pruszczu Gdańskim, wesele: Zajazd Jawor, oprawa muzyczna: Dj Gucio, fotograf: Jarosław Ramult

WRZESIEŃ

07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: Kościół Św. Wojciecha w Kartuzach, wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, dekoracje i kwiaty FUNDECOR Jagoda Trzebiatowska, fotograf: MonaBlank , dj Alex z Olsztyna , makijaż: Dagmara Śrama
07.09. ~madziafi - Magda i Maciek, ślub: Kościół Bożego Ciała, wesele: Złoty Staw, zespół: Concord, fotograf: fotogra, kamerzysta: video-wspomnienia
07.09. ~Ptaszonka Ślub: Kościół św. Józefa w Gdyni, Wesele: Sala Biancas w Kosakowie
13.09. ~kamira, Ślub: Kościół w Cedrach Wielkich, Wesele: Cedrowy Dworek, fotograf: Fotogrupa, Fryzjer, kwiaty: świadkowa
13.09. ~Oli_AG, Ola i Michał, Ślub: Św. Pawła Apostoła Gdynia Pogórze Górne, Wesele: BIANCAS Kamera: VideoLaser , Kosemtyka: YourHeven , Dj Pan Jacek,
14.09. ~Nikusia86 - Weronika i Adam, Ślub: Parafia Świętej Trójcy na Dąbrowie, wesele: Kas Catering, DJ i Wodzirej Fabryka uśmiechu, fotograf: FotoGrupa, makijaż Anna Kardzis, Sukienka: salon"Agnes"
14.09. ~kika_ja, Wesele: Dworek Gościnny, Dj Eros
14.09. ~Sylwu - Sylwia i Tomek, ślub: kościół parafialny NMP Królowej Polski (Kolegiata Gdyńska), sala weselna: dom bankietowy Grinholc (Rumia), zespół: Coemi, fotograf: Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl/index.php, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video
21.09. ~Mika008 Monika i Mariusz, Ślub: Kościół Św. Ap. Piotra i Pawła w Pucku, wesele: VIS Jastrzębia Góra, Zespół: Manijoce, Fotograf: Anna Kudra, Kamera: Kamil Olszowy - Grupa Obiektywni, Obrączki: Nord Gold Władysławowo
21.09. ~mala1987 - Małgorzata i Krzysztof: ślub kościół Chrystusa Króla, sala weselna w Nowym Dworze Wejherowskim, muzyka: Dj Eros, Fotograf: Aleksandra Kwidzińska http://www.ak-slubnie.blogspot.com
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo
28.09. ~Liliput - Lidka i Robert, Ślub: Kościół Św. Antoniego w Karwii, Wesele: "Marmas" Jastrzębia Góra, zespół: Zespół: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf: Tdc Photography, Fryzura: Ciocia(Fryzjerka)
28.09. ~madlen83 - Magda i Michał: Folwark Dajak
28.09. ~agat_120 - Agata i Damian, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, zespół Remanent +na poprawinach Allabama, fotograf i kamerzysta: J&R Foto-Video, makijaż: p. Marta Miazga, fryzjer: Ola Czerwińska
28.09. ~Karola88 - Karolina i Radek, ślub: Kościół św. Krzyża (Gdańsk, ul. Mickiewicza), wesele: Pod Aniołem, zespół: Allabama, fotograf Fotodem
Wrzesień ~Indygo, ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl, makijaż: Różany Ogród http://rozany-ogrod.com/o-mnie.html , fryzjer: Gabriel w Gdyni, znajomy Dj, kwiaciarnia Mały Park, obrączki Goldex
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK

05.10. ~ BeataI-J Beata i Tomek, Ślub: Kościół w Strzebielinie, Wesele w Hotelu Czardasz w Luzinie, fotograf: naszestudio.pl, kamerzysta: antrakt.net, zespół Haker,
12.10. ~ shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video http://www.sartv.com.pl/, fotograf: Fotoinlove.pl, makijaż: Dorota Lipińska http://studio-lipinska.pl/ , obrączki: Goldex, kwiaciarnia SOTE, wódka Stock, salon sukien ślubnych LIVIA
19.10. ~ kasiaitak - Kasia i Karol, Ślub: Parafia pw. Świętych Apostołów Szymona i Judy Tadeusza w Chwaszczynie, Wesele: Orchidea w Chwaszczynie, Makijaż: Anna Stykała, fotograf: A.LABUHN produkt,
26.10. ~Martinka2013 - Martyna i Oliver, fotografia: http://www.fotoinlove.pl , wesele Hotel Atena
26.10. ~Czachulka - Natalia i Arek, ślub: kościół w Wiślinie, wesele Cedrowy Dworek, zespół Concord
26.10. ~maniek-ma ślub: w Parafii Św. Wojciecha i Brata Alberta w Miechucinie, wesele: w Żabim Dworze w Ostrzycach,

LISTOPAD

23.11 ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto, kamera: sharkfotostudio

JUŻ PO:

12.01. ~ KiD - http://forum.trojmiasto.pl/My-juz-po-12-01-2013-KiD-t451708,1,11.html
31.03. ~olusia3472
06.04. ~ Tinker Bell
13.04 ~ann ~Evelcia ~RheaS
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode Pary 2013 (część 15)

Zapraszam Was wszystkich do nowego wątku Młode Pary 2013 część 16 :

http://forum.trojmiasto.pl/Mlode-Pary-2013-czesc-16-t468825,1,11.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rozyczynka - gdzie i za ile kupiłaś winko ??

Tysia - jeżeli chodzi o pieśni do Kościoła to mi się podoba:

- ave maria :-)

Podaję przykładowe linki ale wykonania są średnie:

- każdego dnia przy Tobie trwać
http://www.youtube.com/watch?v=gl2nLNFRd5M
- niech miłość Twoja strzeże mnie
http://www.youtube.com/watch?v=t4gf0WjBqbM

A ja na wejśćie do Kościoła zawsze marzyłam o tym :
Bo jak śmierć potężna jest miłość ale to super brzmi jak śpiewa to chór a w Katedrze operowo jakoś tego nie widzę a szkoda :-(

http://www.youtube.com/watch?v=6sZZqIzsMC8

marta - dopisuję Was do listy i witam kolejną parę z Katedry :-)

Siulowa7 - mam nadzieje, że nie jest potrzebny bo ja nie mam dowodu zakupu .... nic takiego nikt nam nie mówił ... jedyny problem był z dodatkowym jedzeniem bo pytaliśmy o węgorza to Pani Monika mówiła, że musiałaby porozmawiać z Prezesem i będzie potrzebna faktura ale o wódce nic takiego nie mówiła.

Oli_AG - my nie planujemy listy prezentów ani wierszyka na zaproszeniu ... mamy nadzieje, że będzie ich mało i że wcześniej goście podpytają :-)

Tysia - jaki smak tortu w końcu zamówiliście? Jezęli chodzi o ciasta to od Jarzębińskich oprócz serników, jabłeczników i makowca polecam kawowo-bezowe, rafaello i na pewno babkę cytrynową :-)

Ok nadrabiam ....

indygo - właśnie nad tym się zastawiam bo u mnie w ubiorze będzie wystarczająco dużo fioletu więc Pan Młody nie musi mieć tego dużo.
Fioletowa podszewka będzie w sumie widoczna tylko na zdjęciach i teraz się zastanawiam czy krawat biały (może jakiś posrebrzany), czarny czy fioletowy. Jeżeli krawat fioletowy to na pewno biały kwiatek przy klapie. A jeżeli biały lub czarny to kwiatek biało-fioletowy. Myślę, że jak gajerek będzie gotowy to będziemy przykładać i coś wybierzemy :-)

Pola - zgadza się to właśnie ten Pan Dziekoński .... jeżeli chodzi o koszta to nam udało się taniej skorzystać z grupona i tylko musimy dopłacić do kamizelki bo to dodatkowy element stroju. Zadzwoń wcześniej i ustal godzinę bo tylko Pan Dziekoński mierzy więc warto, żeby był na miejscu. Polecam Ci bardzo pełen profesjonalizm a Pan Dziekoński to faktycznie Mistrz :-)

CzekoladowaPralinka - super wiadomość ... wielkie gratulacje :-) i powodzenia w piątek :-)

Aga_Kr - jak wrażenia po poradni ?? mieliście w Katedrze ???

Tysia - jeżeli chodzi o pokaz slajdów to ostatnio znajomi na weselu mieli dwa takie pokazy .... i różnie to wyszło .... pierwsze slajdy to były zdjęcia młodych z różnych lat i szczerze było za długo nudno i połowa wyszła na fajkę .... drugi był dla rodziców ... zdjęcia rodziców od młodych lat ze ślubu itd. i to zainteresowało wszystkich i wszystkich wzruszyło :-)

My takiego czegoś nie mamy w planach .... kilka naszych zdjęc będzie wisiało na lince przed wejściem na salę tam gdzie będzie księga gości a dla rodziców mamy film.

Nartu22 - ja na poprawiny na pewno nie pojawię się w białej sukience a to dlatego, że jest zarezerwowana tylko na ślub a ja w bieli nie czuję się zbyt dobrze i nie chodze zbyt często więc do mnie nie pasuje. Biel na ślub tak ale na poprawinach chce się czuć wyjątkowo ale na luzie więc na pewno będzie to cudowna suknia w kolorze lub nawet czarna i myślę, że i tak będziemy się wyróżniać bo to w końcu nasze święto i każdy z gości o tym wie :-)

Aga-Kr u nas na weselu poszlo ok 3/4 ciasta, na "poprawiny" (mielismy taki wydluzony obiad do wieczora dla ok 40 osob w innym lokalu) poza ciastami, ktore zostaly po weselu meilismy domowione jedno ciasto jeszcze i w zasadzie poszlo wszystko.
Dodam, ze mielismy malo dzieci :) na wesele bez poprawin uwazam, ze trzeba liczyc 200-250gram ciasta na osobe, przynajmniej u nas tyle poszlo :)

tort mielismy z haffnera 9kg - zostalo ok 1/4 dolnego pietra. tu najlepiej policzyc wg mnie 100gr na osobe :)

wow tyle kilogramów ciach - jenyyyy kto to zje ? :P:P

Dziewczyny sorrki za nieobecność ale mam awarie kompa a na weekend byłam nad jeziorkiem. Widzę, że wątek się mocno rozwinał więc czas na nowy nr 16. Postaram się zrobić aktualizację dzisiaj wieczorem więc jeżeli ktoś chciałby coś dopisać lub zmienić to piszcie.

Teraz pisze na szybko z pracy więc wpisy również nadrobię wieczorem :-)

Pozdrawiam

Shanti
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

To będę musiała pogadać z szefową od Jarzębińskich i zobaczę co mi doradzi:-) klima na sali jest,więc można wziąć z kremem.
Do pracy prawdopodobnie będę po rodzinie zamawiać ciasta,zresztą zobaczę jak cenowo wyjdzie z cukierni.

Tysia - ciasta polecam (do tej pory zamawiam od nich jak ptorzebuje wieksza ilosc - np zamawiałam po weselu jak wracałam po urlopie po pracy dla ok 80 osób bo taka u nas tradycja ;) )

Jeśli chodzi o ceny, to nie wiem ile wyszło za blachę, bo ja zamawiałam na kilogramy :) na wesele 70-80 osób zamawiałam z tego co pamiętam około 17-20 kg (zamawia;lam chyba 17kg, a przywiezli ok 20 kg, bo Pani mówiła, ze czasem "przeważają"), powiedziałam tylko ile którego bym chciała (jeśli chodzi o makowca braliśmy takiego zwijanego), powiedziałam ile kg którego chcę, Pani mówiła, ze nie muszę zamawiać pełnych blach :)

Do pracy zamawiałam koło 10 kg i były to 4 blachy, które Pani dała mi w plastikowych takich nie wiem "pojemnikach-skrzynkach", zeby mi sie latwo wiozlo :) na wesele oczywiście brałam z dowozem :)

Ps. jak jest dobra wentylacja na sali, to mozna brac ciasta z kremami. My mielismy 2 rodzaje takich i wszytsko bylo z nimi ok - nie rozplywaly sie itp - ale to na pewno tez zalezy od ciasta - z rafaello, twixen i toffi nic sie nie stalo w kazdym razie :)

Ja też jestem Zosia Samosia i uważam, że jak się samemu nie zrobi to nie można mieć pewności, że ktoś za nas to zrobi dobrze i tak jak chcemy.

Sama nie zamawiam ciast ale makowca bym sobie darowała na waszym miejscu, bo to w zęby włazi i może potem ktoś nieatrakcyjnie wyglądać z makiem na zębach :) Może lepiej jakieś ciasta w stylu pleśniak, babka piaskowa, ciasto biszkoptowe ze śliwką i z polewą czekoladową albo drożdżówka z owocami, bo rozumiem, że ciasta z kremem odpadają z uwagi na trwałość.

Rozyczynka-woooow! pyszności,ale ile tego! Na ile osób macie wesele? Bo my razem z dziećmi mamy 29 osób i chcemy 3 rodzaje ciast + tort.

My mamy takie ciasta:
sernik tradycyjny
sernik królewski
sernik z pianą
makowiec
snikers
capucino
ciasteczkowe 2x
delicje
migdałowiec 2x (malina i jagoda)
gruszkowe
czekoladowe
hiszpańskie
pychotka
tiramisu
ambasador
3 bit
babeczki z owocami 50-60 szt
jabłecznik z pianą
marczello w kosteczkach

Może coś Ci się przyda ;)

Tysia - Winietki również radziłabym Ci skontrolować, bo co się później denerwować. A świadowka na pewno znajdzie chiwlkę... ;)

Ja mam już prawie wszystko. TZN. na pewno jest fuuul d*perelów, ale mam nadzieje, że żadnego nie omine i nie zostranie na końcówkę. Jesteśmy w trakcie ustalania pierwszego tańca i ogarniania ogrodu na porta no i ogólnego jeo wyglądu. Troche tego jest ;p Wczoraj byliśmy po kwiaty ale to kropla w oceanie ... A mój M zaczyna zabiuerać się za budowę ławek i stołów ;)

Chyba tak dla świętego spokoju po fryzjerze i kosmetyczce podjadę i sprawdzę te winietki,albo siostrę wyślę:-P chociaż lepiej jak sama zobaczę to w razie W można jeszcze coś zmienić w dekoracji:-P

Magda, ja też wezmę ciasta od jarzębińskich? polecasz? :-) czy to są normalne duże blachy jak domowe? I kojarzys ztak mniej więcej ile PLN wyszło za jedną blachę?

Tysia - wnietki przez kelnerów - radze Ci, żebyś sama pojechała na sale, jak juz wsyztsko bedzie rozstawione lub wysłała świadkową by kontrolnie sprawdziła listę :)

u koleżanki było trochę pomyłek :) u nas natomiast były okrągłe stoły i Pani dostała listę ile osób przy którym stole, a winietki rozstawiałam z mężem :)
tak czy inaczej nie zgadzała się liczba krzeseł przy kilku stołach (i nakryć) - zostawiłam listę z instrukcją ;)
a w dzień wesela i tak przy jednym stole stało jedno krzesło za dużo z winietką osoby, która z dwa dni wcześniej odwołaął przyjście :P

Co do ciast- super sprawdzjaa sie wszelkiego rodzaju serniki. jesli ciasta z kremem, to wazne by sala byla dobrze klimatyzowana - my mielismy z jarzebinskich:
- sernik (2 rodzaje)
- makowiec
- jablecznik
- rafaello
- twixen
- toffi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

U nas tort zamówiony,kwiaciarnia załatwiona, menu i szczegóły w restauracji ustalone,dziś spotkanie z DJem. Do ustalenia jeszcze piosenki śpiewane przez dziewczynę w kościele i umówienie jej z organistą. Musimy dokończyć winietki,kupić jeszcze wina i wodę. Na szczęście kelnerzy dostaną rozpiskę i rozstawią odpowiednio winietki na stole :-)
Chyba zaczynam się stresować! :-P

Musimy domówić jeszcze ciasta,bo nie bierzemy z restauracji. Chcemy sernik,makowiec iii...? Co bierzecie?

nasza lista wynikła z potrzeby i otrzymaja ją tylko nie liczni którzy uparcie chcą kupić prezent mieszkamy ze sobą od 9 lat na swoim wiec kupno nam czegoś przydatnego to nie mal cud a nie eleganckie według mnie by bylo sprzedawanie czy oddawanie np 3ciej walizki z sztućcami jedną mamy swoja 2 mam jeszcze po mamie :)

mój M w koncu zdecydował się na świadka i chwała bo już sie bałam ze 13 weźmie kogoś z pierwszej łapanki :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

My też listy prezentów nie mamy. Mój mąż (bo już jesteśmy po cywilnym) myślał nad daniem karteczki z wierszykiem, żeby goście dali pieniążki ale tak nie zrobiliśmy. Wg mnie nie powinno się narzucać gościom co chcemy dostać-jeśli zapytają to oczywiście można powiedzieć,że w domu wszystko mamy ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

My mamy prawie koniec z zaproszeniami ;) Zostały tylko te pocztą i dwie osoby z bliska ;D

Listy prezentów nie robimy.jest male prawdopodobieństwo dostanai 4 żelazek ;p Z reguły każdy daje koperty, a wydaje mi się to troszkę nie na miejscu... Ale to Tylko moje zdanie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

http://naszalistaprezentow.pl/strefa_goscia.php TEZ MACIE SWOJA??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej Kobietki. Przepraszam,że Was opuściłam ja z 25.05 :) czyli ślub za tydzień w miarę możliwości będę zaglądać :) Pozdrowienia

no i zostało nie całe 4 msc nie schudłam a przytyłam masakra ...
do kupienia zostały mi
buty rajstopy bielizna uszycie bolerka
Pan młody
nie ma nic poza krawatem haha czekamy na powrót
dzieci mają wszystko poza butami
kupno alkoholu
zamówienie kwiatów
kupno dekoracji na samochód

spotkanie z dekoratorką która mnie mega wnerwia .....
najpierw to ja musiałam sprawdzić kiedy kaplica jest otwarta a w końcu za coś jej płace kwestia wykonania 1 tele do parafii miała odezwać się w środę mamy sobote i milczy nie cierpie niesłownych ludzi boje się że skoro teraz tak się zachowuje może nawalić mi tego dnia ...

Buty kupie sobie białe i sama je ozdobie lekko czarnymi kryształkami
owa usługa w salonach ślubnych około 100zl :D oszaleli

no i szukam opiekunki dla dzieci na ową noc co wcale łatwe nie jest niestety

licze ze mój M zjedzie po 13czerwca żebyśmy załatwili papiery chociaż razem bez skype ..

Inne tematy z forum

dobry...i nie drogi dentysta (54 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Kasyno (3 odpowiedzi)

Verde Kasyno to platforma, która zapewnia bezpieczne i ekscytujące doświadczenie w grach...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...