Młode Pary 2013 (część 3)

KWIECIEŃ
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: jeszcze sie zastanawiamy, kamerzysta: nie chcemy, makijaż: jeszcze nie wiem :)

MAJ
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie,sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon"
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ośrodek Alga Sztutowo,Fotograf: Katarzyna Formela, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura:Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej(suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)

LIPIEC
06.07 ~P&Ł,Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, kamerzysta:Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Ślub: Kościół Matarnia, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Revers z Kębłowa, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Makijaż : (narazie brak), Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia slubna : Salon sukien slubnych Joanna Wejherowo

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode Pary 2013 (część 3)

były jeszcze inne rozmiary więc jak ktoś szuka to są w Galerii Bałtyckiej , sklep Clarks a wyglądają tak :

http://clarks-tst.titled.co.uk/products/womens/womens-smart-shoes/dollar-spot-violet-fabric/product_top

image

u nas bez zmian ..... czyli z najważniejszych rzeczy został nam Kościół .... ale nie mamy kiedy się wybrać ... dzisiaj też się nie wyrobiliśmy do 18 więc kolejne próby w piątek lub poniedziałek :-)

Dzisiaj mierzyłam buty i jestem meeeeega zła :-( W końcu znalazłam fioletowe :-) może nie są idealne ale fioletowe, wygodne, ciekawe i do tego przecenione na 199 zł :-) nawet był mój rozmiar i już chciałam kupować ale jak przymierzyłam drugiego okazało się, że "kwiatki" są inne, inny kształ i odcień .... i niestety ale było to widoczne i by mnie drażniło. Pani sprawdziła i w Polsce nie ma już mojego rozmiaru :-( więc szukam dalej

a byliście na jakieś imprezie gdzie grali? my wybraliśmy ich tylko w oparciu o demo i opinie. mam nadzieję że nie będziemy żałować, ale jestem dobrej myśli :)

To ten sam zespół co my :)))

w końcu mogę się pochwalić że mamy zespół! jest nim Avinion! jakie to super uczucie mieć najważniejsze sprawy załatwione! no w sumie to jeszcze kościół, ale to w najbliższym czasie.
A jak u Was dziewczyny przygotowania?

porządne zdjęcia to tak od 3 tysi (przygotowania, slub, wesele, plener). Jak chcesz tylko slub i plener, albo ślub i wesele to tak 2300-2400. może koło 2 tysi jak byś pogadała z kilkoma fotografami i okroiła liczbę zdjęć, albo czas.
Myślę, że to jedyna pamiątka ze ślubu i warto się szarpnąć, ale bez przesady nie trzeba odrazu najlepszego i najpopularniejszego w branży fotografa.

Postaram sie fotke wrzucic....

Tak jak mówisz obcas jest z jakiegoś tworzywa pomalowany....
Mi to nie przeszkadzało, na pierwsze włozenie sa wygodne....
wziełam na platoformie i widac troche klejenie,....ale jakos wszystkie buty ślubne wydaja mi sie słabo wykonane, dlatego nie za bardzo sie przejmuje....a mam kolor jaki chciałam a nigdzie nie mogłam znależć....

Jesli znalazłyscie kolor jaki Wam sie marzy to kupujcie w sklepach a jeśli ktoś szuka czegoś innego to moge polecić białebuty.
Ogladałam buty w skelpei do tańca we wrzesczu szału na mnie nei zrobiły a cena 240 zł, no i czas ozcekiwania na wybramy kolor ze swoim materiałem 8 tygoni!
W pruszczu w salonie podobno sa kolorowe buty tez na zamówienie ok 210 zł ale nie widziałam ich.

stawki zaleza od tego co i jak dlugo ma byc fotografowane - moze byc np 800 a moze byc i 10 000. warto wyslac maile do kilku z zapytanie o ceny pakietow i wolny termin.

Wiem wiem, ale my wychodzimy na zdjęciach za przeproszeniem jak "d*pa zza krzaka" :P i boję się efektów.
Mamy też do rozważenia opcję, że zdjęcia będzie robił kuzyn, który trochę zajmuje się fotografiką.

A jaki stawki mają tacy profesjonalni fotograficy?

hej

przy obiedzie - tak mieli nasi znajomi kamerka tylko w kosciele, a fotograf minimalnie - kosciol i sesja w innym dniu. zdjecia to jednak fajna pamiatka i co jakis czas ogladamy je i nadal na sie podobaja, foto mielismy profesjonalne i szybkooddajace efekty pracy - w 4 dni!

Ja tak samo jak Indygo wolę nie podawać za wielu szczegółów, żeby każdy nie mógł sobie mnie "namierzyć". ;)

Shanti my będziemy mieć przyjęcie (obiad + kolacja do ok. 24) nie "prawdziwe" wesele i w związku z tym mamy małą salę w trójmieście, raczej niepopularną na tym forum.

Jeśli chodzi o obsługę techniczną, to nie będziemy mieli dj'a ani kapeli, tylko muzykę z naszych płytek. Nie chcemy też filmu z wesela, a nad profesjonalnym fotografem cały czas się zastanawiam, bo to jednak fajna pamiątka.

hej

takie czasy , ze nawet jak czlwoeik mysli , ze jest anonimowy to nie jest, bo goscie potrafia myszkowac na forum.. tylko po co?

Z różnych względów zostańmy przy tym że wrzesień 2013. Może powiecie, że przesadzam, ale wole nie przesadzać z informacjami w internecie. Niestety mam powody do ostrożności :(

Indygo - ja też zaglądam do tego sklepu i pierwsze dwa modele wpadły mi w oko tylko, że ja mam problem z butami z odkrytym palcem ..... jeszcze nie znalazłam takich, żeby mnie nie obcierały a tu jednak całą noc trzeba wytrzymać więc wolałabym coś wygodniejszego :-) nawet zamówiłabym te buty w ciemno ale brak mojego rozmiaru a model pierwszy dostępny tylko w kolorze czarnym :-( więc szukam dalej ........ w ogóle nie mam zaufania do sklepów internetowych ...... wolałabym przymierzyć i zobaczyć na żywo jakość wykonania ...... kolorowe buty nie są na jeden raz ........ widziałam w sklepach tylko pojedyncze sztuki ale bardzo wysokie albo tandetna satyna z cyrkoniami ........

Mara_Jade - podasz więcej szczegółów ?? jaką salę wybraliście ?? macie już kamerzystę/fotografa ??

Niedługo będziemy robić aktualizację kto?gdzie?kiedy?i co? więc dziewczyny dopisujcie się ze szczegółami :-)

A Indygo jaką Ty masz datę ślubu ??? bo kiedyś pisałaś ale tylko, że wrzesień a dokładnie ??

Shanti- faktycznie przekichane z fioletowymi butami... Byłam pewna że jest ich masa w końcu modny kolor. Znalazłam 3 pary fioletowych w sklepie który odwiedzam w poszukiwaniu ślubnych butów:
http://www.lukamo.pl/wieczorowe/864-menbur-4096-66.html
http://www.lukamo.pl/wieczorowe/413-buty-wieczorowe-peep-toe-menbur-4113-66.html
http://www.lukamo.pl/wieczorowe/778-menbur-4096-66.html

Każda para w innym stylu ale może Tobie coś podejdzie?

Sama chciałabym zamówić taneczne buty z http://www.akces.biz/
chociaż myślę, że najpierw przekopię sklepy na mieście. Niestety dokładnie wiem co bym chciała i nic takiego nie mogę znaleźć

Ze sklepem bialebuty mam taki problem, że obcasy są plastikowe a nie pokryte tkaniną.

Malenka- a możesz wstawić fotki Twoich butów? Takie z bliska, żeby dało się przyjrzeć detalom. Było by suuper!

Suknię postaram się kupić w wakacje, bo potem to chyba będę musiała wziąść wolne w pracy żeby biegać po salonach :P
A butki mam zamiar mieć niebieskie/granatowe - kolor przewodni mojego przyjęcia.
No i muszę się pochwalić, że wczoraj zarezerwowałam salę :D i czuję się dużo pewniej.

hej

Polecam białebuty.pl:)

Ja właśnie odebrała swoje :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja zamierzam zacząć poszukiwania sukni pod koniec roku kiedy będą wyprzedaże modeli 2012 i będzie już kolekcja na 2013 :-)

Ja nigdzie nie mogę fioletowych butów dostać ..... dużo kolorów w modzie alefioletowego brak :-(

Czekamy na zdjęcie bucików :-)

pochwal sie butkami !

ja też wychodzę za mąż w kwietniu i z tego co się orientowałam to najlepiej szukać najpóźniej 6 m-cy przed ślubem, żeby ewentualnie był czas na poprawki. ja mam zamiar również w wakacje poszukać bo w sumie będę już po obronie więc szkoła odpada i więcej czasu na to :)
a wczoraj kupiłam już butki do sukni! chciałam w kolorze więc wiosna/lato to najlepszy czas bo największy wybór. przez to powoli dochodzi do mnie że już niecały rok... ah... :)

Inne tematy z forum

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...