Młode Pary 2015 (cz. 3)

Czerwiec
06.06.2015 ~MartaKarol, Marta&Karol, sala: agroturystyka Maciejka, fotograf: Jarek Pranga, zespół: Chilisax
13.06.2015 ~Agata_Pruszcz, Agata i Mariusz, USC Gdańsk (choć jeszcze nie potwierdzone), fotograf: FotoArs
27.06.2015 ~maja&marcin, Kościół: bł.Honorata Koźmińskiego w Chrośli
Wesele: TIRest w Grębiszewie, Fotograf/kamerzysta: AgaFoto, Zespół: Efekt
27.06.2015 ~Kasia Pg, Wesele: Pensjonat REWA, Kościół: św. Andrzeja Boboli w Gdyni, Fotograf: poszukiwany, Wodzirej: Marcin Leoniak + DJ
27.06.2015 ~Mala-Migotka, parafia Wniebowzięcia NMP we Władysławowie, Pensjonat Jasny Brzeg we Władysławowie, Foto Ars, Video Art Studio, zespół SZWAGRY
27.06.2015 ~Ajszja, Asia i Tomek, parafia św. Franciszka z Asyżu, hotel cztery brzozy

Sierpień
01.08.2015 ~Pistacja, Patrycja i Paweł, Parafia Matki Boskiej Bolesnej w Gdańsku , Sala bankietowa Pod Łabędziem w Kiełpinie, DJ Piotr.
07.08.2015 ~karolcia,Karolina i Daniel,Ślub: Parafia pw. Św. Królowej Jadwigi w Bojanie, Wesele: Folwark Dajak w Koleczkowie, Fotograf: Alternatywni, Video: Videogroszek
08.08.2015 ~Lexionek, Asia&Marek, Kolegiata pw Najświetszego Serca Pana Jezusa, sala Złota Dolina w Brodnicy, Fotogrupa, Dj Irek
22.08.2015 ~tusia_18, Marta i Krzysztof, parafia św. Mikołaja, Sala okolicznościowa "Na Wzgórzu", orkiestra "Remix"

Wrzesień
12.09.2015~Aga, Agnieszka i Radek, kościół św. Mikołaja w Szemudzie, sala weselna Tereska w Szemudzie, zespół Brassband, fotograf Hardworkstudio

Listopad
07.11.2015 ~Daria.i.Bartek, Sala Bankietowa Amelia w Zelewie, zespół: Jurek Band

najzupełniej zapomniałam, że nie byłam zalogowana :D więc zakładam jeszcze jeden wątek aby móc go edytować ;) przepraszam za zamieszanie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Młode Pary 2015 (cz. 3)

Dziękujemy bardzo i też życzymy powodzenia:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki za odpowiedź ;-) pozdrawiam i szczęścia na Nowej Drodze Życia ;-)

nie wiem ile weźmie bo to zależ od tego jakie kwiaty użyje. Jak nie chcesz za dużo płacić to chyba najlepiej powiedzieć do ilu.

A no to fajnie to z salą wszystko wiesz lepiej;D

Dziękuję za odpowiedź ;-) już z organistą rozmawialiśmy ( 200 zł), ks. proboszcz też obiecał, że poprowadzi ceremonię, mam nadzieję, że tak będzie. Nie byliśmy tylko w kwiaciarni, ale chcemy bardzo skromną dekorację, dosłownie jeden duży bukiet pod ołtarzem i dwa małe po bokach przy klęcznikach i białe krzesła, jestem ciekawa za ile nam to zrobi? Do kościelnego też musimy pójść i ciągle się buntuje przed płaceniem i proszeniem o otwarcie drzwi czy wystawienie klęczników, uważam że to przesada skoro już daliśmy księdzu za ślub.
Co do sali to mamy można powiedzieć " u mnie w domu " ponieważ sala jest moich rodziców ;-)

Tak trzeba iść osobno do kościelnego, tak powiedział księdza proboszcz. Byliśmy i kościelny od razu powiedział że należy się 50 zł. Kwestia strojenia wygląda tak że tylko stroi kwiaciarnia Krystynka z Szemuda. My tego dnia mieliśmy sami wesele więc z nikim się nie umawialiśmy ani nie dzieliliśmy kosztami, a lepiej się dogadać i w tedy iść do kwiaciarni bo słyszałam że potrafi od dwóch par skasować za całą dekoracje a nie tylko za pół skoro są dwa śluby, ale nie chce mówić, że tak jest tylko mówię co słyszałam nas to nie spotkało bo sami mieliśmy ślub tego dnia. Poszyliśmy i na szczęście nie było w tedy właścicielki - Pani Mari, tylko pracownica i powiedzieliśmy co chcemy czego nie, w jakich kolorach ma być dekoracja i że do 400 zł. Pani Maria lubi namawiać na przeznaczenie większej kwoty i na dodatki dodatkowo płatne.

Mogę jeszcze dopowiedzieć, że organista musi być a jak chcecie zespół to jest dodatkowo a organista i tak musi być.

A co do mszy ślubnej to kto będzie wam prowadził? Myśmy cały czas wszystko załatwialiśmy z księdzem proboszczem a dzień szybciej dowiedzieliśmy sie że ślubu będzie udzielał ksiądz wikary.

A co do sali to mieliśmy inna niż widzę u was choć też w Szemudzie, ale jeśli chcesz to pytaj o coś bo w zeszłym roku miał tam brat mojego męża więc troszkę wiem od strony organizacyjnej. Właściciele bez problemowi. I byli bardzo zadowoleni.

Jak wygląda kwestia strojenia kościoła ? Ile zapłaciliście pani z kwiaciarni? Czy do pana kościelnego też trzeba koniecznie pójść i zapłacić ?

myśmy mieli wesele i ślub w zeszłą sobotę w Szemudzie:)

Czy ktoś ma jeszcze wesele we wrześniu ? A może w Szemudzie?

Mam pytanie do Kasi PG
Jak sprawdził się Wodzirej Marcin Leoniak. Mam za jakiś czas wesele i chciałam się rozeznać :)

Mialam Princesske więc tak czy siak przy chodzeniu suknię musiałam trzymać, co do deptania to zdarza sie. Jak nie ty to ktoś inny ;) ale jakoś nie przeszkadzało mi to na ślubie, gorzej na sesji jak trzeba bylo biec na boso.... Sztuka było sie nie przewrócić.

Ja sobie kupilam wygodne espadryle na koturnie, wlasnie zeby po suknie nie deptac :)

I jak się dało wytrzymać w butach?:) a później nie deptalas po sukni?:) pytam sama się martwię że nie wytrzymam w butach i będę musiała zmienić a obcas 5cm:)
A jak wrażenia po? Jakie to uczucie;) mocno się denerwowałyscie?:) zazdroszczę że jesteście już po:)

napisz może który DJ taki profesjonalny, że na dwa m-ce przed weselem znika- może zaoszczędzisz nerwów innym parom!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć dziewczyny możecie polecić jakiegoś dj? Mam ślub 29.08.15r a z moim brak kontaktu musze pilnie kogoś znależy. Z góry dziękuję za pomoc !;)

Dziewczyny ja już tydzień po :) Wiem, że moja ocena jest bardzo subiektywna ale.... wszystko wypadło o wiele lepiej niż sobie to wymarzyłam :)))) Trafiliśmy na samych wspaniałych usługodawców, dostaliśmy już przepiękny film ze ślubu i wesela ! :) I mieliśmy najlepszą orkiestre na świecie, którą będziemy wszystkim serdecznie polecać bo na prawdę WARTO :))))))))

obcas był 3,5cm. Bo Pan Młody równy wzrostem ;) Dziewczyny nie ma co się stresować - Ja do samego końca czułam spokój i było super!! :)

A wiadomo zapomina się :) np. nie miałam pieniązka w bucie i nie wzięłam stanika na poprawiny....(w sukni bylam bez)

My ślub mamy 08.08 ciągle mam wrażenie, że o czymś zapomnę,
stresik już powoli pnie się w górę:)
Do wtorku musimy podać wstępne menu na sali, a w środę pierwsza przymiarka sukni.

tylko byś sobie jej nie podeptała:) suknia na duży obcas była przygotowana?:) zazdroszczę tego spokoju:D

Mam balerinki wrazie czego, suknia dluga więc nie będzie widać. Stresu na razie nie ma....

Też współczuję:( jak Ty wytrzymasz cała noc jak nie są wygodne:(

Pewnie teraz spory stres przez to?