Młode mężatki łączmy się ! Na każdy temat :)

Witam!
Postanowiłam założyć wątek, w którym będziemy mogły dzielić się swoimi troskami i radościami codziennego dnia zwykłej (a może jednak nie) mężatki.
Rodzinne spotkania z teściami...
Kłótnie z mężem?
Problemy z dziećmi ? / z zajściem w ciążę?
Powroty do pracy / bezrobocie ?

W grupie raźniej !
Wstęp tylko dla mężatek! :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode mężatki łączmy się ! Na każdy temat :)

Co się stało? Zakupy się nie udały?

Ja odpoczywam, zmęczona jestem okropnie, kochany mój leży obok i śpi. Najpierw w pracy mycie okien (też miałam pomysł), później zakupy i obiad. Umyłam jeszcze samochód i teraz leżę, chyba się zdrzemnę troszeczkę.

Co dziś taka cisza?
Sobotnie spędzacie z mężami? :>
Ja znów mam podły humor..
wróciłam z zakupów z Ikeii, zmęczona niemiłosiernie.. i Mrożonek mi popsuł humor..

ja tez nie pracuję (tzn nie mam umowy), mamy kredyt,ale zdecydowalismy się na dziecko:) Musimy dać rade z pensji meża:)

jesli chodzi o wózeczki, to ten Roana to nie w moim typie - nie chce takiego na paskach, tylko na sztywnym "zawieszeniu" :) Miałam okazje jeździć wózkiem w takim typie i jest zbyt gibki :/ w ogóle jestem marudna jeśli chodzi o wózek, bo jestem wysoka i wadzę nogami, wiec muszę mieć długą rączke:P a poza tym musi być duzy kosz na zakupy i wygodny do wnoszenia na 1 piętro. No i w składaniu łatwy i mieszczący się w samochodzie( na razie nie mamy jeszcez kombi:/) Marzy mi sie Mutsy :( Strasznie chciałabym go mieć, ale jest drogi:/ Trafiłam kiedyś na jego wierną kopię - muszę znów poszukać :) jeśli nie mutsy, to tez o x landerze myślimy - 4 kołowym :)

Lóżeczko mamy klasyczne sosnowe:) Ma do niego pościel i baldachim szyty przez moją babcię dla brata, więc pamiątka :)

.Nola. ja też jestem książkoholiczką, mam sporą biblioteczkę, ale jakoś jak myślę o dzidzi to wolę obejrzeć film, bo na książce nie mogłabym się skupić. I tak też wczoraj zrobiliśmy. Mrożonek się pytał co mi .. a ja odpowiadałam 'Nic' ... Nie chciało mi się o tym rozmawiać, bo wiedziałam, że się rozpłaczę.. wiem, że oboje tego chcemy.. ale faktycznie podobnie jak Nola obawiam się kwestii finansowych. My nie będziemy mieć problemu z tym komu zostawić dzidzię. Obie babcie są chętne do opieki, więc ja będę pracować na pół etatu po macierzyńskim, a babcie posiedzą 4h z dzidzią. I jakoś to będzie. Ludzie mają gorsze sytuacje finansowe, a mają nawet kikoro dzieci i żyją..

Loca ja mam sporo ubranek, i mam jedną pieluszkę wielorazową, kupiłam bo chciałam zobaczyć ją na żywo :)
Zazdroszczę Ci łóżeczka.. jeśli chodzi o nie to też wiem jakie chce.. Mam specjalny plik worda na kompie i tam wrzucam wszystko co bym chciała dla dzidzi..

Jeśli chodzi o wózek, to dostaniemy Roana Maritę. Ona jest dobra na pierwsze 6 miesięcy. Ma bardzo dużą gondolę i dmuchane koła - bo jakoś nie robią mi najnowsze trójkołowce. Wole stylowe i wygodne, bo mam zamiar chodzić po lesie z dzieckiem, więc trójkołowiec odpada.
A po 6 msc jak maluszek będzie już siedział zaopatrzymy się w spacerówkę Spacerówka 4baby GUIDO - ma duży kosz zakupowy, można położyć oparcie jak dzidzia uśnie i ma śliczny kolor :D

http://www.babyzak.pl/index.php?p250,wozek-spacerowka-z-budka-guido - spacerówka

http://www.etygrysek.pl/index.php?products=product&prod_id=28 - na pierwsze 6 msc.

Tego roana dostaniemy za grosze, więc nie śmiem skorzystać. Wózek głęboko-spacerowy kosztuje 1200 zł, więc wykorzystam go na pierwsze 6 msc a potem wydatek nie całych 300zł.
Zawsze marzyłam o X-landerze XA 4 kołowym. Ale one są drogie i skoro trafia się Roan za pół darmo, to zrezygnuje z niego i wole wykorzystać te pieniążki na co innego.

A Ty jaki chcesz i jakie masz łóżeczko? :)

Nie wierze w te zabobony - głupoty starych babek ze wsi:/

Ja mam już łóżeczko, posciel, wanienkę ze stelażem i troche ciuszków - mam nawet od pewnej forumowiczki :) Tak wiec ja jestem chyba bardziej stuknięta:) I sie nie dołuj :) Jesli oboje chcecie bobasa, to wiecie co robić;)

Maż znosi to dość spokojnie- z jednej strony sie cieszy, bo później nie będzie szoku dla portfela, a z drugiej chyba trochę te zabobony w nim siedzą:/ A jaki chcesz wózek?? :)

Jeszcze jedno. Imiona dla dzieci już dawno wybrałam:
dziewczynka będzie Maja Zuzia (co do drugiego mężowi się nie podoba)
chłopiec na pewno na drugie Piotruś po moim śp. tacie, na pierwsze się spieramy - moje propozycje to Miłosz, Remigiusz, Szymon i podoba mi się Staś (ale tak na pewno synka nie nazwę).

Na doła polecam książki :) ja ostatnio je uwielbiam i nałogowo czytam

Cześć dziewczyny

Ja Wam się niestety nie pochwalę zdjęciami z podróży bo takowych nie posiadam :/ rzadko gdzieś wyjeżdżamy, a jeśli już się nam zdarzy to wybieramy bliskie odległości (tak do 50km) i są ta raczej jednodniowe wycieczki. Od jakiegoś czasu próbuję męża namówić na wypad w góry, ale zawsze znajduje jakąś wymówkę. Mój kochany to typ domatora (przynajmniej ostatnio) i w domu właśnie czuje się chyba najlepiej.

Dziecięcych ubranek nie oglądam, jeszcze nie moja pora, choć jak widzę malutkie buciki to się dziwnie czuję :)

Czasami zastanawiam się jak to będzie jak dzidzia się w naszym życiu pojawi. Bo kiedyś chyba przyjdzie na to czas, ale oby nie za szybko. Jak dziecko będzie miało kilka miesięcy, a ja będę musiała (i chciała) wrócić do pracy to kto się nim zajmie? Kiedyś o tym z mężem rozmawiałam i stwierdziłam, że nie stać nas będzie na opiekunkę. Rodzice też nam nie pomogą, bo są za daleko (z czego się bardzo cieszę), poza tym wyprowadziłam się by się usamodzielnić i nie będę chciała, by rodzice niańczyli mi dziecko. Zostanę więc z dzieckiem w domu, a to będzie wyglądało mniej więcej tak: 3 osoby - 1 wypłata - rata kredytu - wyżywienie/utrzymanie = bankructwo. Coraz bardziej skłaniam się ku temu by nie mieć dzieci, choć gdzieś tam w podświadomości jednak by się chciało :)

Mnie wzięło dziś na oglądanie filmu i zdjęć ze ślubu. Mąż ostatnio coś robił na moim kompie i też trafił na zdjęcia (na jego komputerze fotek nie ma) - ależ się uśmiechał, aż miło :)

Bombelkowa pisałaś o "cudownym" zapachu Domestosa. Mnie dziś w pracy wzięło na sprzątanie. Szef kupił nowe Pronto (w sprayu) więc wypucowałam wszystko co się dało, porządnie wywietrzyłam - myślałam że w pracy dziś przenocuję, tak mi pachniało (dzięki pronto). Cudowny, świeży zapach :) (moje ulubione zapachy to świeże pranie suszone na wietrze, cytryna i mleczko po goleniu mojego męża)

Ech kobietki...
ale mam dziś doła :((
Złapała mnie dzidziusiowa faza i aż mi łezki lecą...

:(

Do jutra, spokojnej nocy

No.. to witam w klubie..
Mi też zdarza się kupować a oglądam zawsze jak mam zły humor..
Wiem jaki chce wózek, łóżeczko, które pieluszki wielorazowe.. wszystko..
a co do kupowania to ubranek mam mnóstwo... wierzysz w zabobony mówiące że nie powinno się kupować?
Ja mam nawet załatwiony wózek głęboki :D:P

Pocieszyłaś mnie..
Myślałam, że tylko ja mam takiego fisia..
a jak reaguje na to Twój mąż?

oczywiscie:) Powiem wiecej - zdarza mi się kupować...

Loca..
zdarza Ci się oglądać w sklepach/ na allegro dziecięce ciuszki / akcesoria?

My niby też tak robimy foty, ale zawsze jest tak,że ja mam wiekszą chęc pozowania i mąz robi za fotografa:P

Dzięki za zdjęcia :)
Problem wspólnych zdjęć rozwiązaliśmy w ten sposób, że posiadliśmy umiejętność robienia fotek samodzielnie. Moj mąż ma dlugą rękę to pstryka nam przytulonym :)

Też do siebie bardzo wizualnie pasujecie, oboje macie taki delikatny typ urody :)
Ślubne śliczne :)

jaka Ty drobniutka:) Piękne te ślubne w trawie:)

wysłałam:)

No troszku :D

aaa :)
to się nie dogadałyśmy.

pisałam punkt firmowy, a nie salon firmowy jak to się oficjalnie nazywa.

w tesco firmowy?
To jest u agenta a nie w firmowym Loca :)
Firmowy jest jeden w Gdyni i jeden w Gdańsku Głównym :)

w tesco na chełmie - franczyza C&C tomasz pietrzykowski

Inne tematy z forum

hotel spa - gdzie się wybrać z mężem na romantyczny weekend? (111 odpowiedzi)

dziewczyny poradzcie mi...do jakiego hotelu wybrać się na romantyczny weekend ze spa z mężem...

Dobry Ginekolog w Gdyni (163 odpowiedzi)

Witam, szukam dobrego ginekologa w Gdyni, najelpiej kobiety, wizyta prywatna. Byłam u ginekologa...

Prezent na dzień kobiet (27 odpowiedzi)

Kochani, potrzebuje podpowiedzi i inspiracji co mogę kupić mojej lubej na dzień kobiet, żeby było...