Młode mężatki łączmy się ! Na każdy temat :)

Witam!
Postanowiłam założyć wątek, w którym będziemy mogły dzielić się swoimi troskami i radościami codziennego dnia zwykłej (a może jednak nie) mężatki.
Rodzinne spotkania z teściami...
Kłótnie z mężem?
Problemy z dziećmi ? / z zajściem w ciążę?
Powroty do pracy / bezrobocie ?

W grupie raźniej !
Wstęp tylko dla mężatek! :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode mężatki łączmy się ! Na każdy temat :)

czy taki sam jak my to mało prawdopodobne, ale pewnie też w tym banku;)

To ten facio co kupiiśmy mieszkanie od niego, brał dokładnie taki sam jak Wy. I tak zamotali, że teraz musiał sprzedać mieszkanie, żeby rat się pozbyć, bo nie było go stać.
Doradce to my też mieliśmy..

my braliśmy przez open finanse w getinie i ogólnie jestesmy zadowoleni, bo mamy mega dobre warunki kredytu:) i zawsze doradca pomoże :)

My też chcieliśmy najpierw w aliorze brać.
Ale ponoć Milenium lepsze warunki..

Eh.. szkoda gadać :(

to jakiś inny ten wasz kredyt, a co do milenium to jakoś tak nie przemawia do mni eten bank:? A wcześniej o tym nie mówili???

Kurcze nie wiem- ja się właśnie wpisałam na tym drugim forum :)

To jest zabezpieczenie stanowiące o tym, że co jakiś tam okres będzie spłacane 20% kredytu. Jak nie będzie, to oni to będą w jakiś tam sposób sobie naliczać.. nie wiem, nie znam się.
Nie można tego w kredyt wpisać, bo już jest po umowie, kredyt jest już przyznany, ta kasa - 1200 jest warunkiem uruchomienia pierwszej transzy. w Milenium braliśmy.

co do ilości postów, do ilu nabijamy i 'kończymy'? :> :>

to był okrągły wpis nr 400 :) idziemy jak burza :)

Te kredyty to masakra, jak wyskakują dodatkowe koszty:( A nie mogą tego jakos w kredyt wpisać - tzn ,że weźmiecie ciut więcej?? I czemu tyle?? od czego to ubezpieczenie?? I w jakim banku braliście kredyt ??

No wlaśnie, widac łapki..
A ja będę chyba się za bardzo na to denerwować..

właśnie dostaliśmy telefon z banku, że musimy zapłacić ubezpieczenie kredytu.. 1200 zł :(
I takim sposobem na koncie zostaną grosze, do końca miesiąca..
:(

moze trzeba zmenić antybiotyk - ja tak miałam z zapaleniem gardła i w końcu dostałam jakies inne (w tym jakis lek na mukowiscydoze:/) i pomogło :)

Ja mam lodówkę Amica inox - niby widać trochę łapki, ale jestem zadowolona, choć z perspektywy mogłaby być jeszcze wyższa( ta ma zaledwie 180 cm:P):) A do białej nie jestem przekonana, bo z czasem zżółknie :( Jedynie niższa cena przemawia na plus:) Ale w naszym wypadku musiał być inox, bo kuchenkę i mikrofalówkę tez mamy w tym kolorze :) I reszte dodatków też tak dobieramy:)

Jak w przyszłości lodówka bedzie całą w rysunkach dzieciatka i magnesach z danonków, to nie będzie miało znaczenia czy widać łapki:)

camia i jak Małej podoba się na basenie? :>

Loca, nadal chory. Nic Mu gardło nie przechodzi ;/
jeść nie chce, a antybiotyki bierze, więc wmuszam na siłę w niego.. :/

camia, zdradzasz nas z mężem? :P

Lodówka.. hmm.. mam co do niej kilka wymagań :)
srebrna wygląda ślicznie i bogato, ale jest wg. mnie nie praktyczna, bo jak przychodzi co do czego, to pełno paluchów na niej widać. A kto ją będzie mył i się denerwował tym? JA :D
Więc pozostaje przy klasycznej. Białej.
Musi mieć trzy szuflady (koniecznie szuflady, nie półki) wysuwane w zamrażarce. Na górze jak najwięcej miejsca, na obiady gotowane na 2-3 dni a przyszłościowo na obiadki dla dziecka.

Wybrałam dwa modele Amica.
a Wy jakie macie lodówki? :D

dzień dobry po południu :)

dziś u mnie moc zajęc ;) i Mąż w domu, więc ja tylko na chwilę...

~em też trzymam kciuki! na pewno będzie dobrze :)

~bombel lodówka kupiona? a chcecie zabudowaną? czy wolnostojąca? nam się marzyla taka z 2 skrzydlami drzwi i nalewakiem do soków, ale miejsca za mało :(
a Ty kwiatka Mężowi kupiłaś? ;) najlepszego dla Was :)

a my dziś na basenie z Malutką byliśmy :) i w końcu kupiliśmy fotelik większy dla Niej :) się cieszyła jak wracała już w nowym :)

To on jescze taki chory:(???

I jaką sobie upatrzyłaś:)??

Kwiatka nie było, bo z domu się nadal nie rusza. Ale słownie mnie obdarzył, więc wybaczam, bo pamiętał :)

Ząb się uspokoił. Na razie jeszcze poczekam.
Może po przeprowadzce się na spokojnie za to wezmę.
Właśnie oglądam lodówki :D

Bombelku jak miesięcznica?? I co z zębem ??

No em dasz radę - ja cały czas te kciuki trzymam:) I faktycznie zaszaleliście z tym mieszkankiem:) Możecie się gonić po tym metrażu :D Taras fajna sprawa:)

~em toż Wy burżuje :P :)

Napewno test poszedł dobrze.
Jak Ci się podoba nowa wersja forum? Wolisz abym szukała czegoś innego? (PW)

hej, wpadłam na chwilkę. pierwszy dzień egazamów za mna - dziś był test więc szybko poszło. od jutra do piątku mamy cześć pisemną po 6 i 8h. dostajemy akta sprawy i piszemy jakieś pismo procesowe. jutro mam część z prawa karnego.

nie wiem jak mi dziś poszło, nie jestem ani zadowolona ani zdołowana. jeśli zdam to tak raczej na styku. zobaczymy...

a co do mieszkanka: my mamy ok 65 metrów, ale uważam, że to wcale nie tak dużo, miejsca nigdy dośc;-) pokój z kuchnią otwarty też na hol , mała sypialnia ze skosami i spory pokój biurowo - garderobiany, no i łazienka;-) najfajnieszy jest całkiem duzy taras (ma ok 11m)- mieszkamy na ostatnim piętrze, więc nikt nam nie zagląda - można spokojnie się opalać. no jest dzieki temu znośny widok;-)

buzka

Witam panna Borgio :) no nie próżnujemy z pisaniem :D
a dokąd jedziecie? w góry?

Skąd jesteś?

To ja też się dołączam. Tyle już tu napisałyście, że aż się dziwie, że wcześniej przeoczyłam ten wątek.

Z dobrych poślubnych spraw, to jednak prawdopodobnie obronię pracę magisterską w lipcu, a nie wrześniu. Przez chwilę przez ślub myślałąm, że się nie uda. Ale dziś oddałam Promotorowi ostateczną wersję, jak nie będzie dużo poprawek, to najpóźniej 15 lipca będę się bronić :)

W ten weekned jedziemy na wesele, jako goście. W końcu się najem, bo na sowim jak prawie każda niewiele jadłam. Poza tym jedziemy na II koniec Polski, ciekawe jestem czy sa tam jakieś inne zwyczaje niż u nas.