Młody Straszyn

Osiedle położone jest niedaleko od obwodnicy. To zapewnia dojazd do Gdańska, pozostałych miast trójmiejskiej aglomeracji oraz wyjazd na autostradę A1.
W otoczeniu Młodego Straszyna nie brakuje miejsc do uprawiania sportów i rekreacji (rzeka Radunia, lasy, jezioro Straszyńskie). W samym Straszynie znajduje się infrastruktura niezbędna do komfortowego życia: szkoła, przedszkole, przychodnia ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: metraż

kk jak możesz to napisz mi równierz jak załatwić sprawę z energą choć jeszcze nie podpisalem zadnej umowy
prosze pisz na mr9@interia.pl
Pozdrawiam
Maciek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko nie podskakujcie paniom w biurze sprzedaży- bo zobaczycie na co je stać

CO MASZ NAMYSLI??
HEHE

a nie macie w umowie, informacji o 2%, że może ulec zmianie metraż?

Tylko nie podskakujcie paniom w biurze sprzedaży- bo zobaczycie na co je stać :)

Re: obudz sie Polsko :))

to jest oszustwo a nie aspekt kapitalu pomysl najpierw a potem mow
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

O proszę, deweloper daje nam tyle atrakcji, ale że mieszkanie rośnie w oczach za dopłatą to jeszcze nie. Ja jutro też jadę walczyć z prądem. Pozdrawiam sąsiadów

metraż

czy ktos dostał juz info ze jego mieszkanko uroslo i konieczna jest doplata??

aneta zaraz napisze meil jak załatwic z energa.

Re: energa

Witam sąsiadów !
Czyli jak dobrze rozumiem jesli cały budynek czy nawet mieszkanie nie ma odbioru technicznego to obowiązuje taryfa wyższa c11 a jak juz ktoś odebrał mieszkanie a ono jest już po odbiorze technicznym to płaci taryfe normalną g11 ?
A ciekawe kto jest taki odważny, że korektorem zmienia coś w umowie juz podpisanej bez żadnej nawet parafki ? Ktoś już na ten temat pisał, to sprawa dla prawnika, już nawet nie chodzi, że developer znów kłamie ale według mnie chyba złamono prawo. Nie jestem prawnikiem ale na zdrowy rozum. Każdy kto podpisał umowe z energą ma swój egzemplarz wieć na niej powinna być ta dobra taryfa. Developer poprostu nie chce płaić za prąd droższy i obciąża tym mieszkańców.
Dobra sąsziedzi z 4, jak tam sytuacja wygląda bo ja znów po za krajem i od 31.12.2012 nie wiem co sie tam dzieje. Elewacja skończona
?, bo terakote na tarasie to będą kłaśc wiosna , wiem to od developera.Jak wyglada sytuacja na klatkach, dalej wiszą kable a jak zewnątrz ?
Pozdrawiam

kk - prosze napisz, jak udalo Ci sie dojsc do porozumienia z energa. Moj mail: amabook@wp.pl.

Z gory wielkie dzieki

my w piątek załatwiliśmy sprawę aneks podpisany, ale lekko nie było.

energa

udało się komuś coś załatwić z Energa??

Re: Oplaty

1odbior mieszkania był w lipcu. Umowę z Energa podpisaliśmy w grudniu. Wiec nie zamierzam im płacić za pad do grudnia szczególnie jeśli to ma być taryfa budowlana... Co do Twojej umowy skreslonej korektorem- moim zdaniem to złamanie prawa. Nie jeden prawnik cieszył by sie z takiej sprawy. Ja bym walczyła o uniewaznie umowy... Ale musicie sie zebrać w wieksza grupę i walczyć. Nie zostawiajcie tego tak.. No chyba ze stac Was na płacenie takiej taryfy...

Pozwolenie na użytkowanie

Dzisiaj w bud. 5. chodziła grupka ludzi m. in. ze strażakiem w składzie. Wyglądało to na komisję z nadzoru budowlanego. Nie wiadomo, jaki był efekt tej kontroli, ale może to jakiś zwiastun przyszłego pozwolenia na użytkowanie.

porki- a czy Wy jaki mieszkancy podpisywaliscie jakakolwiek umowe z energa?? Nasza umowa jest imienna, tak wiec uchylanie sie od oplat nie wchodzi w gre skoro tez taka umowe podpisywales. Jest sporzadzona na Ciebie. Ja jedynie czuje sie oszukana, gdyz w biurze podpisywalam umowe na tarfe g11 ktora zostala bezczelnie zmieniona korektorem na c11 a pozniej odeslana do mnie poczta. Nie jest to umowa o takiej tresci, pod ktora zlozylam podpis.
NIe wiem za bardzo co z tym fantem zrobic, ale kurcze nie czuje sie w obowiazku placic za drozsza taryfe tylko dlatego ze developer nie moze skonczyc budowy i zdac budynku do odbioru. Dla mnie to zwykle oszustwo...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

w 2 dopiero 8 stycznia zostały zmienione liczniki energetyczne.
do tej pory- był prąd, ponoć budowlany, ale ja nie zamierzam za niego płacić. To nie moja wina , że podłączyli nam prąd budowlany.
Oczywiście nie ma mowy o jakiś informacjach. Biuro sprzedaż nie raczy o niczym informować a później zgrywają i się...

za administrację przychodzą rachunki, pobierane są zaliczki... developer wykręca się, że my mamy już za to płacić.
Uważajcie wszystko co mówią panie z biura sprzedaży bierzcie na piśmie- bo później niezłe kwiatki wychodzą....

Witam

Przyłączam się do postu wyżej. Wydaje mi się, że głównie chodzi o odbiór przez nadzór budowlany. Nie można przyłączyć taryfy G11 do mieszkania, które nie ma pozwolenia na prawo do użytkowania. Pytanie do bloków 1 i 2, czy po odbiorze przez nadzór mogliście zrobić aneks do umowy i przejść na taryfę domową. A w ogóle to odbiór znacznie się przeciąga. Nie można wcześniej odebrać pomieszczeń strychowych, zameldować się, że o prądzie nie wspomnę.

A propo umowy z energa- my takze w biurze sprzedazy podpisywalismy umowe na taryfe g11, ktora zostala zmieniona korektorem na c11. Jest to jedna z najdrozyszch taryf. Dzwonilismy dzis do energii i mowili ,ze taryfa ta jest odpowiednia dla takiego stanu mieszkan jaki mamy, czyli bez odbioru. Jest to najprosciej rzecz mowiac budowa i stad taryfa budowlana.
Dla mnie jednak sprawa jest ciut smierdzaca, po pierwsze umowa to dokument i nawet dziecko wie, ze nie winno sie jej poprawiac korektorem! Jesli maja zostac naniesione jakies zmainy to albo w postaci aneksu, albo skreslone i podpisane przez obies strony. Przeciez podpisylwalismy cos innego, kazdy moze cos skreslic korektorem. wg mnie nie jest to wowczas umowa w sensie cywilno-prawnym, bo tez z jakiej racji.
Po drugie nie rozumiem, dlaczego to my mamy ponosic jakiekolwiek oplaty, czy to za prad czy to za czynsz, przeciez bez aktow notarilanych nie jestemy wlascicielami lokalu. Wlascicielem do memntu podpis. aktu notarialnego i wpisu do ksiegi wieczystej jest developer. Dlaczego wiec mamy ponoscic oplaty za cos co de facto nie jest nasze. Nie mowiac juz o tym, ze robimy wowczas developerowi na reke, i w sytuacji gdy nie jest on obciazany kosztami za utrzymanie budynku, nie spieszy mu sie z robotami(przeciez opoznien jest cale mnostwo) a co za tym idzie z odbiorem przez nadzor budowlany.
Nie wiem jak Wy, ale ja chyba nie mam zamiaru dobrowolnie placic za cos co do konca nie jest jeszcze moje...

Hej sąsiedzi!
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Oby wszystko szło po naszej myśli i był lepszy niż poprzedni ;)
Odchodząc na moment od tematu opłaty śmieci,prąd,odbiorów itp Czy Wy też macie dylemat jak urządzić mieszkanko???
Bo ja mam kompletny mętlik w głowie, generalnie wiem co chcę mieć ino się na kolory zdecydować nie mogę ;/ Za duży wybór ;(
Może na forum osiedla ( mlodystraszyn.4rum.pl ) Ci którzy już mieszkają zechcą wkleić swoje urządzone mieszkanko? (głównie chodzi mi o salon z aneksem i łazienkę) Może jakąś firmę z meblami polecacie? Powiedzcie jeszcze proszę jakie duże są meble w kuchni ? (chodzi o pok. z aneksem 17,11m2)
Pozdrawiam!

Re: Do Anety

Dzieki za wiadomosc napewno skozystam

umowa z Energą

Dostałam z Energi podpisaną wcześniej w biurze sprzedaży w Straszynie umowę na dostawę prądu i okazało się, że wpisana wcześniej w umowie taryfa G11 została zmieniona (korektorem) na C11.
Czy inni też tak mają?
Jakaś pomyłka ze strony Energi, czy próbują zrobić nas w konia? Bo C11 jest taryfą nie dla osób fizycznych, tylko dla małych firm i ma wyższą stawkę.

blok nr 4

sam jesteś baranem ....................

Inne tematy z forum

Silva (6 odpowiedzi)

W bezpośrednim sąsiedztwie osiedla Silva, które powstaje w Straszynie u zbiegu ulic Bocznej i...