Młody Straszyn

Osiedle położone jest niedaleko od obwodnicy. To zapewnia dojazd do Gdańska, pozostałych miast trójmiejskiej aglomeracji oraz wyjazd na autostradę A1.
W otoczeniu Młodego Straszyna nie brakuje miejsc do uprawiania sportów i rekreacji (rzeka Radunia, lasy, jezioro Straszyńskie). W samym Straszynie znajduje się infrastruktura niezbędna do komfortowego życia: szkoła, przedszkole, przychodnia ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do Anety

Prosze o namiary do inspektora od odbioru i cene za usluge ancia5807@wp.Pl dzieki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

czynsz

Mam jeszcze takie pytanie, czy ktoś dostał jakieś informacje na temat czynszu z administracji w bloku nr 5?

Re: 5-tka

Radni naszej gminy przed końcem roku uchwalili rodzaj metody i wysokość stawki, jaka będzie nas niedługo obowiązywała za wywóz śmieci. Wybrana została metoda powierzchniowa i ustalona stawka 0,43 zł/m2 powierzchni mieszkania. To przy śmieciach segregowanych. Przy niesegregowanych dwukrotnie więcej. Szczegóły na stronie gminy.

Re: blok nr 4

w 2 mieliśmy mieć odbiór strychów do końca lipca a odebraliśmy dopiero w grudniu.
aktów notarialnych nadal u nas nie widać... a mieli czas do końca grudnia.
Więc pewnie piątka sobie trochę poczeka:(

Cześć Anetko, światło na klatce jest, pozakładane są lampy sufitowe, jakieś kabelki drobne jeszcze wystają miejscami ze ściany. Z tapety nic więcej nie przybyło, przynajmniej tyle ile widzę na parterze. Generalnie na klatce nic się nie zmieniło, jedyne co odebrałam dzisiaj klucze do skrzynki na listy, są ponumerowane. Jak pytałam się w biurze sprzedaży o pomieszczenia strychowe to dowiedziałam się, że będą oddane po odbiorze budynku przez nadzór budowlany, a ten z kolei nie wiadomo kiedy. Pozdrawiam

Witam Sasiadow :-)

My niestety z wykanczaniem musimy czekac :( Czekamy na kredyt, a bank wymaga od nas aktyu not, ktory ma byc dopiero z koncem kwietnia :-( Robimy powolutku to na co pozwalaja nasze portfele, ale zeby wykonczyc do zamieszkania to niestety kredyt jest niezbedny :(

Aga jak tam prace na klatce w 5 ?? Cos wiecej sie dzieje, jak ze swiatlem?? No i czy ruszyli cos w sprawie komorek ??

Zycze Wszystkim Wszystkiego co Najlepsze w Nowym Roku :-)

Pozdrawiam

z tego co się orientuję to kilka osób już odebrało mieszkania i nie widzę w tym nic dziwnego. Zanim wykończą budynek będą mieli gotowe mieszkania i będą mogli się wprowadzić, poza tym klatki nie będą tak zniszczone, jak w 1 i 2. Nikt nie miał odbierać mieszkań, bo ty nie odebrałeś baranie... co cię to interesuje?
Ty i te twoje wszechobecne w tekście kropki jesteście k... irytujący. Twoje życie też tak wygląda ..............................?

blok nr 4

Witam sąsiadkę Anię ......mam również cichą nadzieję że pozostali nie odbierali mieszkań w takim stadium....byłem na spacerze na budowie w nowy rok ...to co zastałem to myślę że do końca miesiąca się uporają....w środku brak balustrad ...brak wykończenia ścian klatek schodowych ....drzwi wejściowe jeszcze na dyblach i piance....i wijące się setki metrów różnego rodzaju okablowania...a z zewnątrz to sama widzisz ...totalny r.........j

BLOK NR 4

Witam.
ktos odebrał mieszkanie w 4?. Pozdrawiam wszystkich.

art na budowie

witam sąsiadów z 4 ki w nowym roku ...mam pytanie czy odbieraliście już swoje mieszkania ......rusztowania dalej stoją...byłem zobaczyć w nowy rok...

my na ostanim. i ciezko wejsc po ciemku.
jeszcze nie mieszkany ale zaraz skonczymy remont i w styczniu przeporowadzka.
równiez wszytkiego dobrego w nowym roku, oby nam sie dobrze mieszkalo :-)

Na parterze, a Ty? Przy mniejszym metrażu mieszkania, przydałoby się to pomieszczenie strychowe. Tak w ogóle to wszystkiego dobrego w Nowym Roku.

aga na ktorym pietrze mieszkasz?

wersja optymistyczna przed swiat to ze do polowy stycznia
oddadza komórki

ale nie zapowiada sie bo nic sie tam nie dzieje.

W szafie przy mieszkaniu nr 4 na parterze, oznaczony jest symbolem Q9. Pytał się ktoś o pomieszczenia strychowe, kiedy będą oddane?

Ja już pytałam kilka dni temu - pan nic na ten temat nie wie.
A który to włącznik i w której szafie?

Cześć, ostatnio zauważyłam, że włącznik w szafie sam odskakuje. Ale zapytam się Pana ochroniarza czy on nie gasi światła, nic innego mi nie przychodzi do głowy. Ostatnio wracałam z dzieckiem wieczorem, nie miałam czym przyświecić, ciężko trafiało się kluczem w zamek w tych ciemnościach.

aga wiesz może kto ciągle wyłącza światło na klatce??

Kasiu, na klatkach niewiele się zmieniło. Zresztą co ma się zmienić skoro nie ma pracowników. Komórki lokatorskie miały być oddane do końca grudnia, a tu nawet nie ma skończonych skrzynek na listy. Nadzór budowlany też zgubił drogę. My już mieszkamy i w związku z tym muszę kupić kalosze, bo wychodząc z psem nie poznaję moich butów po powrocie. Miło by było gdyby deweloper zamknął tematy związane z 5-tką. Co prawda nasz budynek wyglądał o wiele lepiej niż 4 w momencie wydawania mieszkań. Pozdrawiam

Re: ODBIOR W 4

Witam wszystkich któży będą odbierać mieszkania to sprawdzić prosze czy jest woda w kranach bo były przypadki w mieszkaniach że rurki od wody były za mocno zgrzane i w łazienkach które kafelkowaliśmy nie było ciepłej wody i wtedy zaczeły sie szopki gdyby ktoś potrzebował porady prosze o emeil witek.remonty@o2.pl

Inne tematy z forum

Silva (6 odpowiedzi)

W bezpośrednim sąsiedztwie osiedla Silva, które powstaje w Straszynie u zbiegu ulic Bocznej i...