Młody Straszyn

Osiedle położone jest niedaleko od obwodnicy. To zapewnia dojazd do Gdańska, pozostałych miast trójmiejskiej aglomeracji oraz wyjazd na autostradę A1.
W otoczeniu Młodego Straszyna nie brakuje miejsc do uprawiania sportów i rekreacji (rzeka Radunia, lasy, jezioro Straszyńskie). W samym Straszynie znajduje się infrastruktura niezbędna do komfortowego życia: szkoła, przedszkole, przychodnia ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

blok nr 4

Witam sąsiadkę Anię ......mam również cichą nadzieję że pozostali nie odbierali mieszkań w takim stadium....byłem na spacerze na budowie w nowy rok ...to co zastałem to myślę że do końca miesiąca się uporają....w środku brak balustrad ...brak wykończenia ścian klatek schodowych ....drzwi wejściowe jeszcze na dyblach i piance....i wijące się setki metrów różnego rodzaju okablowania...a z zewnątrz to sama widzisz ...totalny r.........j
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

BLOK NR 4

Witam.
ktos odebrał mieszkanie w 4?. Pozdrawiam wszystkich.

art na budowie

witam sąsiadów z 4 ki w nowym roku ...mam pytanie czy odbieraliście już swoje mieszkania ......rusztowania dalej stoją...byłem zobaczyć w nowy rok...

Re: 5-tka

my na ostanim. i ciezko wejsc po ciemku.
jeszcze nie mieszkany ale zaraz skonczymy remont i w styczniu przeporowadzka.
równiez wszytkiego dobrego w nowym roku, oby nam sie dobrze mieszkalo :-)

Na parterze, a Ty? Przy mniejszym metrażu mieszkania, przydałoby się to pomieszczenie strychowe. Tak w ogóle to wszystkiego dobrego w Nowym Roku.

aga na ktorym pietrze mieszkasz?

wersja optymistyczna przed swiat to ze do polowy stycznia
oddadza komórki

ale nie zapowiada sie bo nic sie tam nie dzieje.

W szafie przy mieszkaniu nr 4 na parterze, oznaczony jest symbolem Q9. Pytał się ktoś o pomieszczenia strychowe, kiedy będą oddane?

Ja już pytałam kilka dni temu - pan nic na ten temat nie wie.
A który to włącznik i w której szafie?

Cześć, ostatnio zauważyłam, że włącznik w szafie sam odskakuje. Ale zapytam się Pana ochroniarza czy on nie gasi światła, nic innego mi nie przychodzi do głowy. Ostatnio wracałam z dzieckiem wieczorem, nie miałam czym przyświecić, ciężko trafiało się kluczem w zamek w tych ciemnościach.

aga wiesz może kto ciągle wyłącza światło na klatce??

Kasiu, na klatkach niewiele się zmieniło. Zresztą co ma się zmienić skoro nie ma pracowników. Komórki lokatorskie miały być oddane do końca grudnia, a tu nawet nie ma skończonych skrzynek na listy. Nadzór budowlany też zgubił drogę. My już mieszkamy i w związku z tym muszę kupić kalosze, bo wychodząc z psem nie poznaję moich butów po powrocie. Miło by było gdyby deweloper zamknął tematy związane z 5-tką. Co prawda nasz budynek wyglądał o wiele lepiej niż 4 w momencie wydawania mieszkań. Pozdrawiam

Re: ODBIOR W 4

Witam wszystkich któży będą odbierać mieszkania to sprawdzić prosze czy jest woda w kranach bo były przypadki w mieszkaniach że rurki od wody były za mocno zgrzane i w łazienkach które kafelkowaliśmy nie było ciepłej wody i wtedy zaczeły sie szopki gdyby ktoś potrzebował porady prosze o emeil witek.remonty@o2.pl

ODBIOR W 4

Witam sasiadow z 4 i calego osiedla.
Czy ktos odebral mieszkanie w 4 albo ma wyznaczony termin?

5-tka

Witam sąsiadów z osiedla a szczególnie z 5-tki :)
Czy klatka jest już zrobiona? Mieszka już ktoś?
My czekamy na kasiorke i dopiero będziemy działać ;)
Pozdrawiam

Re: 4ka art na budowie

Przepraszam chodziło o h,j,k a g miało 2 miesiące

w budynku nr.2 nie czekałam długo na usunięcie usterek,w moim przypadku po zgłoszeniu usuwano w ciągu 2 dni, wstępny odbiór miesiąc przed odbiorem technicznym ,gdzie balkony nie były zrobione do końca ,a klatka jeszcze w stanie surowym ale nie narzekam gdyż mogłam już robić sobie mieszkanie i kiedy przyszło do ostatecznego odbioru to przynajmniej mogłam się już wprowadzić.Inni deweloperzy klucze oddają dopiero po zgodzie na użytkowanie i wtedy dopiero można robić mieszkanie ,a mają także spore opóżnienie np. na "Osiedlu Bursztynowym" bloki G,K,J, miały opóżnienie nawet 6 miesięcy

maciek tu art na budowie

witam sąsiada z jajami ...byłem również na budowie ...panuje tam totalny rozpizdziaj ...na 5 tce od odbioru nic na klatkach nie zrobili...a u nas na 4-ce drzwi wejściowe są do tej pory na piance...kupa kabli na korytarzach ...kleją dziury po odpaleniu ogrzewania ...rusztowania straszą...mają malować ...a idą mrozy i to d*pa z tego będzie....zmierzmy dokładnie powierzchnię ogrodów i mieszkań bo to mi również nie pasuje ...POZDRO

Ja tam nie mam cisnienia i sobie poczekam i kolejne transze kredytu też
Pozdrawiam sąsiadów z 4
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Silva (10 odpowiedzi)

W bezpośrednim sąsiedztwie osiedla Silva, które powstaje w Straszynie u zbiegu ulic Bocznej i...