Młody Straszyn

Osiedle położone jest niedaleko od obwodnicy. To zapewnia dojazd do Gdańska, pozostałych miast trójmiejskiej aglomeracji oraz wyjazd na autostradę A1.
W otoczeniu Młodego Straszyna nie brakuje miejsc do uprawiania sportów i rekreacji (rzeka Radunia, lasy, jezioro Straszyńskie). W samym Straszynie znajduje się infrastruktura niezbędna do komfortowego życia: szkoła, przedszkole, przychodnia ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ODBIOR W 4

Witam sasiadow z 4 i calego osiedla.
Czy ktos odebral mieszkanie w 4 albo ma wyznaczony termin?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

5-tka

Witam sąsiadów z osiedla a szczególnie z 5-tki :)
Czy klatka jest już zrobiona? Mieszka już ktoś?
My czekamy na kasiorke i dopiero będziemy działać ;)
Pozdrawiam

Re: 4ka art na budowie

Przepraszam chodziło o h,j,k a g miało 2 miesiące

w budynku nr.2 nie czekałam długo na usunięcie usterek,w moim przypadku po zgłoszeniu usuwano w ciągu 2 dni, wstępny odbiór miesiąc przed odbiorem technicznym ,gdzie balkony nie były zrobione do końca ,a klatka jeszcze w stanie surowym ale nie narzekam gdyż mogłam już robić sobie mieszkanie i kiedy przyszło do ostatecznego odbioru to przynajmniej mogłam się już wprowadzić.Inni deweloperzy klucze oddają dopiero po zgodzie na użytkowanie i wtedy dopiero można robić mieszkanie ,a mają także spore opóżnienie np. na "Osiedlu Bursztynowym" bloki G,K,J, miały opóżnienie nawet 6 miesięcy

maciek tu art na budowie

witam sąsiada z jajami ...byłem również na budowie ...panuje tam totalny rozpizdziaj ...na 5 tce od odbioru nic na klatkach nie zrobili...a u nas na 4-ce drzwi wejściowe są do tej pory na piance...kupa kabli na korytarzach ...kleją dziury po odpaleniu ogrzewania ...rusztowania straszą...mają malować ...a idą mrozy i to d*pa z tego będzie....zmierzmy dokładnie powierzchnię ogrodów i mieszkań bo to mi również nie pasuje ...POZDRO

Ja tam nie mam cisnienia i sobie poczekam i kolejne transze kredytu też
Pozdrawiam sąsiadów z 4
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A no właśnie, chyba taka polityka tej firmy, byle by tylko oddać i nie płacić odsetek karnych a to że nie dokończone to nieważne-pewnie sobie myślą macie odebrane mieszkanie to się cieszcie, po co komu wykonczona klatka...Wogóle to brak mi na nich słow-deweloper porażka

Witam

Do miewam, że chodzi o budynek nr 5. Potwierdzam, na klatce od dwóch tygodni nic się nie dzieje, nie skończona straszy, ogródki nie podzielone. A o odbiór przez nadzór budowlany można pomarzyć.

Ludzie, jeśli nie macie ciśnienia to moja rada nie odbierajcie tych mieszkań póki nie będą wykończone na tip top, oni ewidentnie się migają przed płaceniem kar za opóźnienie. Budynek nr 2 odbierał mieszkania z 16 dniowym opoznieniem a z tego co mi wiadomo to niektórym dopiero niedawno usunięto usteki w mieszkaniach-nie spieszyło się im wcale z poprawkami. Gdyby natomiast ktoś taki mieszkania nie odebrał to napewno by się zmobilizowali i szybciej wszystko poprawili aniżeli 5 miesięcy póżniej bo wtedy wiązałoby się to z płaceniem odsetek za cały ten okres. Jeden z bloków także został oddany bez zrobionych klatek schodowych, miało to miejsce jakiś miesiąc temu i śmiem przypuszczać że do dziś dnia niewiele się tam ruszyło.

4ka art na budowie

rozmawiałem z majstrami od wykończenia to to n-----d chroni się przed karami bo k...a oni nie są w stanie tego oddać w terminie np.4 ki.......i kuśwa jak umowy mówią chcą nam ten wałek dać w terminie...po trupie ale w terminie .....aaale jak w alternatywach co....

Re: Do sąsiadów z 5

nie wiem... jak dla mnie nie wiele im brakuje do zakończenia.

ODBIOR 4

Czy ktos ma wyznaczony termin odbioru w 4. Pozdrawiam sasiadow.

Na drzwiach wejściowych do naszego budynku jest kartka zapraszająca do zarejestrowania się na wewnętrznym forum osiedla. Jeśli ktoś nie chce telefonicznie, to jest to alternatywny szybki kontakt z Bimonem. Raz już tą drogą zgłaszaliśmy zapełnienie kontenera i następnego dnia został wymieniony. Większym problemem moim zdaniem jest to, że śmieci do niego podrzucają pracownicy budowy, a za wywóz tych odpadów będziemy płacić my, bo jest to kontener podstawiony przez Bimon do użytku przyszłych mieszkańców wykańczających swoje mieszkania.
Pozdrawiam Sąsiadów.

balbina nie wiesz kiedy klatki skoncza??

budynek nr 4 do odebrania?
ale czego?

niech płacą za opóźnienie!

My nie mieliśy ciepłej wody jakieś 2 tygodnie temu, dzwoniliśmy w tej sprawie do Bimona. Między czasie rozmawiałam z kierowniczką budowy i nie wiem kto coś zdziałał, ale tego samego dnia wodę już mieliśmy. Co do kontenera, jak widziałam, że był pełen zadzwoniłam do Bimona, podziękowali za zgłoszenie i zamówili wymianę. Wszystkie niedogodności jakie zauważamy zgłaszamy od razu do kierowniczki i bardzo szybko zostają rozwiązane... także sprawę tej skrzynki także bym na Twoim miejscu zgłosiła.

Do sąsiadów z 5

Witam

Chciałabym zapytać sąsiadów z 5, wiecie coś na temat ciepłej wody, której nie ma? My już wykończyliśmy mieszkanko. Na klatce wieczna ciemność, na ścianie pojawił się kawałek tapety i koniec. Od dwóch tygodni mam urlop więc obserwuję i nie widzę zbyt wielu pracowników w celu wykończenia klatki. Może wie ktoś coś na temat odbiorów przez nadzór? I jeszcze ciekawostka, chciałam podłączyć internet i telewizję. Okazało się, że deweloper zabudował w jakiś dziwny sposób skrzynkę telekomunikacyjną i montażyści się do niej niestety nie mogą dostać. I jeszcze do kontenera ze śmieciami, wiecznie pełen, a śmieci hulają po parkingu i przed budynkiem. Nie ma już gdzie wyrzucać. Może wypowie się ktoś z 5. Pozdrawiam

Re: ODBIORY W 4 PO 17.12

dobrze że ty jesteś normalna...

Re: ODBIORY W 4 PO 17.12

Ludzie by byli nienormalni zeby odebrac w takim stanie mieszkanie,chca zeby sie pozbyc i brac pieniadze za czynsz ja odbiore dopiero jak bedzie zgoda na zamieszkanie Pozdrawiam SASIADOW nie dajmy sie.

Inne tematy z forum

Silva (6 odpowiedzi)

W bezpośrednim sąsiedztwie osiedla Silva, które powstaje w Straszynie u zbiegu ulic Bocznej i...