Młody Straszyn

Osiedle położone jest niedaleko od obwodnicy. To zapewnia dojazd do Gdańska, pozostałych miast trójmiejskiej aglomeracji oraz wyjazd na autostradę A1.
W otoczeniu Młodego Straszyna nie brakuje miejsc do uprawiania sportów i rekreacji (rzeka Radunia, lasy, jezioro Straszyńskie). W samym Straszynie znajduje się infrastruktura niezbędna do komfortowego życia: szkoła, przedszkole, przychodnia ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: kary za opóźnienia

napisałeś "Czy macie Państwo zapis w swojej umowie kupna mieszkanie, że nie wnosicie roszczeń co do kotłowni?" z czego można wywnioskować, że ty masz taki zapis w umowie... dlatego zapytałem w jakiej części umowy, żeby każdy mógł to sobie sprawdzić...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

pismo pismem ale pytam czy nie macie nic w umowach na ten temat?

a w której części masz to zapisane? nie przypominam sobie, żeby taki zapis był...
odnośnie kotłowni to dostaliśmy pismo, że pomieszczenie pozostaje częścią wspólną, a wyposażenie PEC-u.

z tego co się orientuję te kary mają uregulować przed aktami not.

Czy macie Państwo zapis w swojej umowie kupna mieszkanie, że nie wnosicie roszczeń co do kotłowni?

kary za opóźnienia

Czy ktoś wie jak Nexbud wyobraża sobie wypłacanie kar za opóźnienia? Czy oni zamierzają płacić do momentu odbioru mieszkania czy też całego budynku? Davon chyba przerzucił większość ludzi na czwórkę, bo wykańczanie piątki strasznie się ślimaczy. W takim tempie to będziemy mogli tam zamieszkać w połowie stycznia...

artek na budowie

witam sąsiadów z 4 ki , jak tam prace ...myślicie że się wyrobią w terminie...pogoda nie bardzo...osobiście wolałbym aby wszystko było powoli i starannie wykonane bez żadnej fuszerki...mam pytanie do sasiadów z 1 i 2 a zwłaszcza lokali 45m np. parter 5,9 pierwsze piętro...czy zamykaliście ścianką kuchnie...

Re: ciepła woda

mieszkanie w końcu w piątek odebrane :-)
nawet poznaliśmy już fajnych sąsiadów z naprzeciwka
od poniedziałku staratujemy z remontem :-)
mam nadzieje ze tynki nam wyschną bo troszkę mokre były jeszcze dziś.

powodzenia w odbiorach, a woda od wczoraj od ok 18 powinna już być:)

wy tu juz o ciepłej wodzie :-)
a my nadal nie odebrane mieszkanie :-)
moze w kocu jutro uda sie odebrac :-)

ciepła woda

Witam,
a jak wygląda sprawa ciepłej wody? sprawdzaliście czy macie? my już wykańczamy mieszkanie i trochę nam przeszkadza jej brak. Trzeba zgłosić się do Bimonu, abyśmy ją mięli...

Re: Odbiór budynku

Dziękuję za informację.

Re: Odbiór budynku

Mówili, że w połowie grudnia.

Odbiór budynku

Witam

Czy może ktoś z budynku nr 5 wie coś na temat, kiedy będzie oficjalny odbiór przez nadzór budowlany? Budynek w środku wygląda prawie tak samo jak dwa tygodnie temu, kiedy odbierałam mieszkanie. Pozdrawiam

Re: poprawna ocena

Witam sąsiadów:) Gratuluję tym,którzy odebrali już mieszkanka,trochę Wam zazdroszczę ;) my na swoje mieszkanko trochę poczekamy,dostaliśmy pismo że odbiory po 31 stycznia,pierwotny termin był do końca grudnia:( mam na myśli trójkę. Ciekawe jak tam budowa,z tego co czytam coś ruszyło,ciekawe jakim tempem..
Czy zaglądają tutaj oczekujący również na trojkę?
Pozdrawiam wszystkich:))

na 4 kończą elewację i z tego co widziałem przygotowują się do ułożenia kostki na parkingu...

??????

poprawna ocena

poprzednia ocena lokalizacji przypadkowa (NIEPRAWDZIWA)
Teraz prawidłowa i pełna.

mieszkanie

Witam Sąsiadów

Odebrałem we wtorek .Jedna mała uwaga , tego samego dnia zrobiona . Ściany suche i równe , żadnej wilgoci , płytki na balkonie wszystkie i parapety dziewicze .

Pozdrawiam

Re: mieszkanie

u nas mieszkanie tragedia
na przyszly piatek mamy wyznaczony kolejny odbiór
zobaczymy co z tego bedzie
ale jesli podlogi nadal beda mokre to napewno nie odbierzemy a z tego co wiem nie wstawili osuszacza do lokalu.
jak pech to pech
pewnie wprowadzimy sie jako ostatni :-)

Re: mieszkanie

To już pisałem , że na budynku nr 4 odbiory planuja w drugiej połowie grudnia, może parapetówe z sylwestrem połącze !!! Nie ważne kiedy i jak był wykańczany budynek, przy odbiorze wszystko powinno byc na 100% nawet okna, w końcu płacimy za to sporą kase
To dobrze, że na 4 robota idzie ok jeszcze troche i ja będę odbierał mieszkanie.
Hej sąsiedzi z czwórki zacznijcie coś pisać to sie poznamy.
Pozdro

Inne tematy z forum

Silva (6 odpowiedzi)

W bezpośrednim sąsiedztwie osiedla Silva, które powstaje w Straszynie u zbiegu ulic Bocznej i...