Młody Straszyn

Osiedle położone jest niedaleko od obwodnicy. To zapewnia dojazd do Gdańska, pozostałych miast trójmiejskiej aglomeracji oraz wyjazd na autostradę A1.
W otoczeniu Młodego Straszyna nie brakuje miejsc do uprawiania sportów i rekreacji (rzeka Radunia, lasy, jezioro Straszyńskie). W samym Straszynie znajduje się infrastruktura niezbędna do komfortowego życia: szkoła, przedszkole, przychodnia ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: mieszkanie

A pytalam o bud nr 4- podobno odbiory planowane sa na 14 grudnia. Tak wiec glowa do gory. Na budynku tam praca pelna para, robotnicy pracuja jak mroweczki wiec mysle, ze powinno byc ok :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czesc Sasiedzi :-)

I my dzis obieralismy mieszkanie. Wrazenie bardzo pozytywne. Byl z nami inspektor od odbiorow i jego generalna ocena bardzo na plus. Stwierdzil, ze zaskoczony jest standardem wykonczenia, gdyz duzo wieksze wpadki zdarzaja sie bardziej prestizowym developerom typu hossa czy inpro. Mieszkania de facto nie odebralismy ze wzgledu na d*perele, typi porysowane parapety zewnetrzne czy rysy na szybach okiennych. Reszta bez zastrzezen. Mysle, ze jesli chodzi o okna to ciezko przy ogolnych pracach toczacych sie na budynku oddac je bez najmniejszych wad.

Wszystko bylo notowane skrupulatnie. Maja tydzien czasu na usuniecie usterek no i zabieramy sie do pracy :-)

Szczerze mowiac jestem milo zaskoczona, bo zdazylam juz sobie wyrobic dosc negatywne poglady sugerujac sie postami na tym forum.

Co do kotlowni- dostalismy zeskanowane pismo z biura. Kotlownia pozostaje czescia wspolna budynku, do PEC-u natomiast naleza jedynie urzadzenia sie w niej znajdujace. Tak wiec mysle, ze jesli faktycznie ceny za gaz beda dla nas niekorzystne, nie powinnismy miec problemu z ewent zmiana dostawcy, o ile takowy inny w ogole istnieje :-)

Pozdrawiam z usmiechem :-)

i tak powinno być:) z tego co widzę to jak na razie tylko "kk" ma poważne wątpliwości co do odbioru swojego mieszkania...

mieszkanie

To ja dodam, że o ile pojawiają się usterki nie zauważone przy odbiorze i zgłaszane są dopiero teraz, to wszystkie wady usuwane są od ręki. Pani kierownik po zgłoszeniu natychmiastowo pojawia się w mieszkaniu, niczego nie neguje i od ręki wszystko jest poprawiane. Chyba nie czekałam więcej niż 5 min na załatwienie mojego problemu. Tak więc jestem w trakcie wykańczania. Pozdrawiam

w poniedziałek odebrane bez większych uchybień.. wykanczanie czas zaczac :)

Re: odbiór mieszkan

My odbieramy jutro. Bierzemy ze soba inspektora budowlanego. Damy znac po odbiorze.

Re: odbiór mieszkan

ktos tu jeszcze zaglada??
jak wasze odbiory??

odbiór mieszkan

właśnie po odbiorze mieszkania ale nie odebrane
to jakaś pomyłka ze oni chcą oddać mieszkania w taki stanie
do wieczora dostane raport od inżyniera który odbierał nam mieszkanie to wypisze Wyszkowo bo czlowiek nie jest w stanie spamietac ile tego bylo
ale samo to ze przy odbiorze mieszkania robotnicy biegaja mi po mieszkaniu to odtsraszaaaa

u was na balkonach tez brakuje płytek???
bo u mnie na obu lakonach brak i nawet podzialki z sasiadmi brakuje

mokre tynki na scianach popekane podlogi, suche tynki brudne
popekane sciany porysowane parapety zewnetrzne
krzywe sciany, brak zaslepek przy kaloryferach i duzo duzo wiecej!!
masakra masakra masakra !!!!

Re: artek na budowie

Wyczytałem, że na 5 jeszcze nie sprzedali kotłowni więc na 4 chyba tez jeszcze nie. W razie co to kto miałby to serwisować, obsługiwać, administrator pewnie i tak komus to zleci

info na temat 4,
elewacja ma być skończona na początku grudnia a odbiory w połowie grudnia, z dobrego żrodła wiem, że nie wiedzą do kiedy te terminy faktycznie będą zrealizowane. Jak znam życie wszystko sie przesunie na koniec roku lub nawet na początek 2013
Pozdro dla sąsiadów z 4 i osiedla

Zle zamontowane kaloryfery
najpier w salonie zalolo a teraz kuchnia

Na stronie naszego przyszłego urzędu gminy zamieszczono ankietę dotyczącą wyboru metody rozliczania opłaty za śmieci. Jako nie mieszkańcy w ankiecie wziąć udziału jeszcze chyba nie możemy, ale można się zorientować, o ile wzrosną nam opłaty za śmieci w stosunku do 7 zł/osobę, o których pisała dzina.

kk - kurcze czemu az tak Cie zalewa ??

no a my mamy zalany salon i dzis kolejny telefon ze zalana kuchnie
odbiór przesunęli nam na poniedziałek.

przed obnizką miałam 475,tak nam wyszło zależy ile się zużyło wody ciepłej i zimnej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

w czynszu jest-zaliczka na koszty utrzymania 1.15zł za m2,administracja 0.50 za m2 ,ciepła woda,zimna woda ,ogrzewanie 3,50 za m2 wywóz śmieci 7zł za osobę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zwróć uwagę na poziom parapetów i fugi i silikon na balkonie. Czy okna dobrze się otwierają, czy potrzebna jest regulacja.

a jakich usterek sie dopatrzyliscie?? Tak pytam, by wiedziec na co zwrocic uwage ??

My również po odbiorze, usterki znaleźliśmy, ale bardzo drobne. Póki ich nie usuną to kluczy nie odbierzemy. Mają do 7 dni je usunąć. Ale ogólnie wszytsko bardzo pozytywnie:) a klatki rzeczywiście nieskończone... mam nadzieję, że jak wykończymy mieszkania i będziemy chcieli się wprowadzic to wszytsko będzie gotowe.

Tapet na klatkach nie ma, oświetlenie do jutra powinno być. Mieszkanie odebrałam bez zastrzeżeń, chociaż zawsze znalazło by się coś do czego dałoby się przyczepić. Na wszelkie pytania otrzymałam pełne odpowiedzi. Wstępnie za około dwa tygodnie budynek odbierze nadzór budowlany. No nic teraz tylko wykańczać. Piszcie proszę, jak Wasze odbiory?

Inne tematy z forum

Silva (6 odpowiedzi)

W bezpośrednim sąsiedztwie osiedla Silva, które powstaje w Straszynie u zbiegu ulic Bocznej i...