Młody Straszyn

Osiedle położone jest niedaleko od obwodnicy. To zapewnia dojazd do Gdańska, pozostałych miast trójmiejskiej aglomeracji oraz wyjazd na autostradę A1.
W otoczeniu Młodego Straszyna nie brakuje miejsc do uprawiania sportów i rekreacji (rzeka Radunia, lasy, jezioro Straszyńskie). W samym Straszynie znajduje się infrastruktura niezbędna do komfortowego życia: szkoła, przedszkole, przychodnia ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: artek na budowie

Informacja potwierdzona?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kiedy w takim razie beda??

odbiorów jutro nie bedzie!

Maż wczoraj dzownil, i mieli o ewent opoznieniach informowac mailem. Nic nie dostalismy, wiec miejmy nadzieje, ze wszystko pojdzie zgodnie z planem.

artek na budowie

witam sąsiadów z 4 ki...na wigilię chyba nie zamieszkamy...przykro o tym mówić ale chyba nowego roku też tam nie przywitamy...roboty im tak idą że płakać się chce...5 tka odebrana może już ? pytanie do sasiadów z 1 i 2ki ..czy czynsze obniżyli ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młody Straszyn

Nic a nic. Jutro będę w biurze sprzedaży, od razu dowiem się co z odbiorami.

żadnych konkretów...

dzwonili do kogoś??
ktoś wie co z odbiorami??

dzwonilam dzis do developera. Dzis wieczorem beda nas informowac, kiedy bud. nr 5 ma byc gotowy do odbioru. Pani z biura zapewniala jednak, ze jesli bedzie opoznienie to ewent 1 i 2 dni.

Natomiast wazna informacja-kotlownia w bud. nr 5 nie jest jeszcze sprzedana. Nie wiem tylko jak to ewent wyglada z prawnego pkt widzenia- co my jako jeszcze nie właściciele (bo bez aktow niewatpliwie nimi nie jestesmy) mozemy zrobic, by rachunki za ogrzewanie nie byly takie wysokie jak w bud. 1 i 2.

czyli co wlasciwie bedzie mozna robic w mieszkaniach ??

Też mam taką nadzieję. Szkoda tylko, że 14 listopada jest terminem roboczym. Czyli jeśli nawet mieszkania dostaniemy, nie będzie można np. dostawić ścianek działowych czy je przestawić, przenosić przyłączy. Dziwnie trochę też, iż podwykonawca miał oddać budynek 11 czyli w święto, no zobaczymy. Przejadę się wieczorem, zobaczyć jak wyglądają balkony w naszej 5. Pozdrawiam

Na razie info sie nie zmieniaja, bynajmniej develepoer nie mowi nic o opoznieniach. Odbior ma byc na 14.11. Wydaje mi sie, ze skoro zostalo jedynie 3 dni to data sie nie zmieni. Upredzili by nas wczesniej, ale kto wie...
Co do zaawansowania prac, to faktycznie dziwne, ze maja jedynie 3 dni, a sa jeszcze dosc daleko w polu...
Mieszkancy bud. 1 i 2 czy jak Wy odbieraliscie mieszkania klatki byly juz wykonczone ???

Witam
Czyli dewrloper a dokładnie jego przedstawicielki w biurze sprzedarzy nie mówią calej prawdy choć zapewnienia są cały czas,że wszystko jest w terminie. Dobrze, że robią elewacje na 4 ale odbioru to na pewnom nie będzie w terminie i ostatniej tranyszyb też nie,
Podrawiam sąsiadów z osiedla i 4

My też niestety nie znamy konkretów na temat odbioru... A przydałaby się konkretna informacja, żeby móc to jakoś zaplanować. W poniedziałek będziemy się kontaktować z deweloperem...

Czy ktoś z 5-tki ma już konkretnie umówiony termin odbioru?

Byłem dziś na budowie. Jeśli chodzi o mieszkanie, to muszą zaszpachlować podejścia do kaloryferów, wyfugować balkon i założyć te pleksy. Ciekawe czy jest prąd, gniazda są założone i rozdzielnia zrobiona. Na odbiór muszą odpalić kaloryfery, nie wiem czy były jakieś próby...

Na klatce brak tapet, lamp, zabudowy ścianki z licznikami, sufity nie pomalowane, nad poręczami jeszcze pracują. Same wejście do budynku też nie jest skończone. Przywieźli czarnoziem i porządkowali teren przed budynkiem.

Na 4-ce robią elewację ale idzie im to jakoś powoli... Wydaje się, że tam będzie większe opóźnienie.

Re: re

W 4 nie robią elewacji. Postawili tylko rusztowania i tyle. Na 30 listopada odbiór? No to życzę im powodzenia. Może do stycznia się wyrobia chyba ze spotka ich zima...

Witam sąsiadów z osiedla i bloku nr 4 Czy ktoś z przyszłych sąsiadów z 4 wie czy developer sprzedał już tą kotłownie w tym budynku ?
A w ogóle co sie tam dzieje na budowie bo jak czytam to hmhmhmh, nie wesoło, ruszyła ta elewacja na 4,obecnie jestem po za krajem i tylko telefony mi zostały i ciagle słyszę, że wszystko jest ok i w terminie, i tak im transze wstrzymalem . Z tego co pamiętam w umowie na 30 listopada ma być odbiór mojego mieszkania na 4, czy sąsiedzi z 4 tez maja podobbny termin lub taki sam

A tak jak juz gadamy po sąsiedzku, to walne auto reklame-ot co :-)
Moj mąz jesr architektem, sam przerobil nasze mieszkanie aby bylo bardziej funkcjonalne niz te w standardzie od developera (przesuniecie scianek działowych itp). Aranżuje także wnetrza. Generalnie od A do Z od projektow budynku do wnetrz. Cena jest zawsze do ugadania. W kazym razie na pewno nie wygorowana:-)

Jesli ktos by byl zainteresowany nawet nie sam osobiscie, ale np ma znajomych, ktorzy chca skorzystac z uslug architekta, podaje swoj mail: amabook@wp.pl
Jest to mail do mnie, w ktorym podam ewent wiecej szczegolow, i konkretne namiary :-)

Pozdrawiam i mam nadzieje, ze nie macie za zle, ze sie tak tu reklamuje
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

życzę Wam abyście odebrali klucze jak najszybciej :)
i mogli tam zamieszkać na Boże Narodzenie :)

tak optymistycznie na koniec dnia ....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Również niedługo odbieram klucze. Przyłączam się do poprzednich postów, nie dajmy się!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Silva (6 odpowiedzi)

W bezpośrednim sąsiedztwie osiedla Silva, które powstaje w Straszynie u zbiegu ulic Bocznej i...