Młody Straszyn

Osiedle położone jest niedaleko od obwodnicy. To zapewnia dojazd do Gdańska, pozostałych miast trójmiejskiej aglomeracji oraz wyjazd na autostradę A1.
W otoczeniu Młodego Straszyna nie brakuje miejsc do uprawiania sportów i rekreacji (rzeka Radunia, lasy, jezioro Straszyńskie). W samym Straszynie znajduje się infrastruktura niezbędna do komfortowego życia: szkoła, przedszkole, przychodnia ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: ..

Kierownik to jest jedna wielka porażka!!!!!!my mielismy zarezerwowane bo czekalismy na pieniadze które miał nam bank przelac od Pani która kupila od nas mieszkanie w tym czasie zaklepalismy sobie mieszkanie po dwóch tygodniach zostało odrezerwowane pozniewaz ktos przyszedł z gotówką i kupił od ręki.Kupiliśmy inne mieszkanie na Młodym Straszynie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No mieszkania fajne ale jeżeli chodzi e kierownictwo i osoby pracujące to masakra. Zarezerwowalismy z narzeczonym mieszkanie tam i mieliśmy miesiąc na załatwienie kredytu, gdy już mieliśmy już załatwione to nasz doradca dzwoni do nich i mówi że jest wszystko gotowe a pani kierownik na to że to Mieszkanie zostało już sprzedane... To jest normalne? skoro mieszkanie było zarezerwowane to nie powinna go w ogóle oferować innym...

Re: ..........

Ojj tak zwariowany to jest właściwe określenie ;) i z tego co słyszę to większość ludzi w bloku jest nim zachwycony a ja zawsze się śmieje że oddam go na kilka dni i każdy zmieni zdanie :D bo to cały czas duże dziecko jest ;)

zwariowany ale on jest super pocieszny.dziekuje ;-)

Wzajemnie również mi miło :) tak mam labka takiego szalonego, który do wszystkich się cieszy ;) gratulacje z okazji urodzenia dziecka ;)

Ada ty masz labradora,miło poznać ja
AGa ?Natalia ją mam córkę Marta urodzila się 15dni temu :-)

Kobietka ja mieszkam w 13 :)

Kasiu co do kosztów to w sumie nawet nie wiem jakie są za sprzątanie. Ale podpytam męża bo bardziej "interesuje" się wspólnotą to być może będę w stanie Ci odpowiedzieć ;)

a jeśli mogę zapytać to jaki jest koszt tego sprzątania ?

sasiadko jak dzidzia, bo widzialam, ze urodzilas :) Moj Stasiu bedzie mial kolege czy kolezanke?:)

sprzata pani z naszej klatki.

ja ciągle zapominam ze moj nr meszkania to 23 ;-)
jesli chodzi o sprzatanie to niewiem bo nigdy nie sledziłam pani sprzatającej i niemam pojęcia czy nowa firma ja mieszkam dopiero 6tygodni,Pozdr ;-)

Czy wraz ze zmianą administratora zmieniałyście firmę sprzątającą ?? ile razy w tyg jest sprzątane?

Ada mieszkasz w 111 a jaki nr. ja 22 pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No ja też nie narzekam :) sąsiedzi fajni ;) niekonfliktowi ;) fajnie że mieszkania się sprzedają :)

Pozdrawiam

ja mieszkam od 5tygodni w 111 i jak narazie nie narzekamy.pozdrawiam

Dziękuję za opinie. Prawdopodobnie zamieszkamy w 111.

Co do czynszu, to jest mega niski. W Pruszczu zaśpiewali nam 5zł/m2 :P a tutaj przed zebraniem słyszeliśmy że jest ok. 2zł

Pozdrawiam (mam nadzieję) przyszłych sąsiadów :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z tymi remontami to nie ma aż takiej tragedii bo chociaż do 19 można cokolwiek zrobić bo np na szadółkach jest osiedle gdzie w weekend wogóle nie można robić. Każdy remont kiedyś się skończy wiec wiecznie hałasu nie będzie :)

Ludzie którzy byli na zebraniu wspólnoty 111 z nowym administratorem zgodzili się na nowy regulamin. Pierwsze słyszę o jakimś grożeniu policją. Remonty do 19 uważam za w miarę rozsądne, jak robi się remont to człowiek stara się nie walić, wiercić i przestawiać ścian po godzinie 19. Wszystko jest kwestią rozmów, każdy z nas robił remont i każdy z nas bierze na to poprawkę że głośno jeszcze będzie. Co do opon to się nie wypowiem bo nie wiem czyje są.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

faktycznie oplaty w111 spadly prawie o stowke, natomiast regulamin jest co najmniej dziwny i zezwala na remonty do godz 19, wszystko ok ale to nowe mieszkania i trzeba wziac to pod uwage, poki co sasiedzi sobie nawzajem groza przez to i strasza soba nawzajem (tzn. policja ;)) ;) zobaczymy jak administrator, narazie od 2 tygodni wywiesza info o zabraniu opon z wozkarni, ale chyba ma z tym problemy, bo nadal go nie ma mimo moich telefonow i obietnic, ze "jutro".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na forum osiedla blok 109 ma dzisiaj zebranie w w związku z nowym administratorem i są osoby zdziwione tym faktem. Ok niby widać różnicę w czynszu z tego co Ada pisze ale mnie zastanawia kwestia na jak długo jest niższa cena i czy po przejęciu całego osiedla
Nie wzrośnie. Jaka jest na to gwarancja? Kolejna sprawa to płatności dewelopera który chce przerzucić swoje opłaty na mieszkańców czy to jest też gdzieś uwzglednione żebyśmy nie byli za to obciążeni. Nasz zarząd tzn 107 też ma dziś spotkanie zobaczymy co dalej.

Inne tematy z forum

Silva (6 odpowiedzi)

W bezpośrednim sąsiedztwie osiedla Silva, które powstaje w Straszynie u zbiegu ulic Bocznej i...