Młody Straszyn

Osiedle położone jest niedaleko od obwodnicy. To zapewnia dojazd do Gdańska, pozostałych miast trójmiejskiej aglomeracji oraz wyjazd na autostradę A1.
W otoczeniu Młodego Straszyna nie brakuje miejsc do uprawiania sportów i rekreacji (rzeka Radunia, lasy, jezioro Straszyńskie). W samym Straszynie znajduje się infrastruktura niezbędna do komfortowego życia: szkoła, przedszkole, przychodnia ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: artek na budowie

Witam wszystkich sąsiadow.

Podbijam pytanie, mnie takze inetresuje co wchodzi w sklad tych 280 zl. kupilismy mieszkanie w bud nr 5 o metrazu 64 m2. Z prostej proporcji wychodzi, ze skoro za 40 pare m czynsz jest 280 , to my bedziemy placic kolo 400zl. hmmm... troche duzo, choc zalezy co w to wlasciwie wchodzi...
Pozdrawiam :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a co wchodzi w skład tych 280zł?

my w 2 na początku jak tylko zaczęli tynkować to mieliśmy mokre ściany -wystarczyło tylko otworzyć okna i zanim przystąpiłam do robienia mieszkania to było już dobrze ,czynsz po nowych ustaleniach w listopadzie za 45m2 to 280 zł.

artek na budowie

witam .......ściany mamy załatwione na kilka ładnych lat.............w tym padole .........a krople na tynku to efekt pierwszy jak schnie tynk maszynowy a oni chyba używają knaufa a to dobry materiał ..musicie ludzie zostawiać otwarte okna w mieszkaniach aby było naturalnie wietrzone...a ...jak tam czynsze w lokalach w budynku nr 1 i 2 mające 45 m...tzn np.lokal nr.5...no i ten pion w górę.....pozdrawiam artek z zielonej 4
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam. Bylam dzisiaj na budowie prace postepuja ale jestem rozczarowana w moim mieszkaniu sciana mokra(krople wody na tynku w srodku) nie wiem co to bedzie-blok 4 a na zewnatrz sciana zielona ciekewe czy odbiory beda w tym roku

Witam

Mieszkanie zakupiłam w budynku nr 5. Nex-Bud ma swojego notariusza w Gdyni. W biurze sprzedaży zostaje umówiony termin. Za 37m2 przy pierwszym akcie notarialnym zapłaciłam notariuszowi ok 700 zł, drugą połowę pokrywa deweloper. Na drugi akt, deweloper ma termin do maja przyszłego roku, koszt ok 1500 zł.

Też mam pytanie do mieszkańców 1 i 2. Czy nexbud ma dogadanego notariusza który "załatwia" mieszkańców grupowo. Jeśli tak, jakie są to koszta?

Re: postęp prac na budowie

Generalnie na budowie widać coraz szerszy front prac. Teren ponownie został ogrodzony. Pojawiło się więcej kontenerów i baraków. Pracuje sprzęt ciężki na wysokości 3.
Współczuję tym mieszkańcom, którzy są zmuszeni docierać do swoich domów pieszo, bo na tymczasowej drodze z płyt zalega gruba warstwa błota nanoszonego przez ciężarówki wyjeżdżające z naszego osiedla oraz sprzęt wyrównujący teren działki na tyłach 1. i 2.
Na 3. pojawiło się rusztowanie i widać prace przy poszyciu dachu. Na 4. odkąd pojawiło się rusztowanie, z elewacją niewiele się dzieje. Ale problem zalewania ścian rozwiązany został już chyba w momencie, kiedy budynek został pokryty dachem i zostało wykonane opierzenie, a zieleń na murach to chyba wcześniejszy efekt.
W 5. zaczęły pojawiać się barierki na balkonach. I widać pierwsze efekty porządkowania terenu wokół budynku.
Pozdrawiam!

artek na budowie

witam sasiadów mieszkających w 1 i 2 ce ....mam pytanie czy zabezpieczono już np. 4 kę tak aby nie lało się po ścianach...jak tam z opłatami ....zawiązaliście już wspólnotę....

Re: strychy

w 1i2 prace już się zaczęły

Re: strychy

w którym budynku?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam, zdecydowaliśmy się na pomieszczenie bez komina,nie wiem jak wygląda,w ciemno zaklepaliśmy;)
za 7 tys a z kominem proponowali za 4 tys... a to ze cieplo,zimno..kij z tym,wazne żeby bez wilgoci i nie śmierdziało jak to w piwnicach bywa..

pozdrawiam wszystkich mieszkańców:)

strychy

dowiedziałam się w piatek ,że od poniedziałku będą montować ściany z karton-gipsowe
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

osuszanie mieszkania

ja osobiście wietrzyłam tylko oknami i nie mam problemu

Re: Byłem dziś na budowie

Dzięki za info odnośnie startu na budowie....Bo już miałem zamiar się wycofać z tej inwestycji ....Pozdrawiam ...Artek z 4-ki

Byłem dziś na budowie

Coś się ruszyło, na czwórce stawiali rusztowanie. Na piątce też ktoś pracował, przed blokiem stały 2 palety z kaflami. W jednym z mieszkań hydraulicy składują otuliny do swoich rur. Nad drzwiami kotłowni pojawił się sygnalizator, a więc w środku pewnie też coś robili.

Mam pytanie do mieszkańców jedynki i dwójki. Czy osuszaliście swoje mieszkania przy pomocy osuszaczy i wentylatorów? Ile czasu pochłonął ten proces?

artek na budowie

witam ...zakupiłem pomieszczenie strychowe w 4 ce ....bez komina...10.3m za 7 tysięcy....a z kominem ten sam metraż również w tej samej cenie mi przedstawiano..oglądałem te pomieszczenia w 1ce ....do pomieszczenia bez komina spokojnie możesz wstawić komplet mebli np.kuchennych po jednej stronie..., natomiast te z kominem to d...py ...komin jest prawie po środku....pomieszczenie jedno od drugiego oddzielone ma być kratą...a to ze względu na wentylację, p-poż tak mi tłumaczono....zimą zimno a lecie sahara.....ale ogólnie dobrze zakupić ze względu na niepotrzebne graty.....pozdrawiam...a robota ruszyła może na budowie?

pomieszczenia strychowe

Witam,mam pytanie odnośnie pomieszczeń strychowych,oferowanych przez dewelopera.
Czy ktoś z bloku 1 lub 2 posiada takowe pomieszczenia? Moglibyście się o nich wypowiedzieć? jak to wygląda z kominami,ile miejsca jest w rzeczywistości bo na planie nie wygląda to najgorzej ale nie chcę się wbić na minę więc wole zapytać użytkowników:)
Waham się pomiędzy pomieszczeniem z kominem a pomieszczeniem bez komina,różnica w cenie spora z tego co się dowiedziałam i nie wiem na co się zdecydować.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

artek na budowie

witam........ ale nadal klamotów do dalszych prac nie zwożą .....mamy aurę do d..y a i oficjalny w d*pę deweloper i właściciel tych że włości ma to głęboko....jest po prostu wilgotno....jak to .......stan do rozbiórki do gołych ścian...grzyby dla właścicieli( nex bud)....skoro wolą siać ..... ściany nadal zielenieją na 3 i 4..........nie smacznie....a takie włości po nich stoją na pomorzu i to pozytywnie .......a nasze to co? czekam az spotkacie sie na zebraniu a wtedy pomogę zdjęciami fajniieszymi niż są u nic.....h...pozdro
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: re: młody straszyn

Z tego co się orientuję to każdy blok posiada swoją własną kotłownię. Pewność mam co do bloku nr 2 a jak jest z pozostałymi,przypuszczam że będzie podobnie.

Inne tematy z forum

Silva (6 odpowiedzi)

W bezpośrednim sąsiedztwie osiedla Silva, które powstaje w Straszynie u zbiegu ulic Bocznej i...