Młody Straszyn

Osiedle położone jest niedaleko od obwodnicy. To zapewnia dojazd do Gdańska, pozostałych miast trójmiejskiej aglomeracji oraz wyjazd na autostradę A1.
W otoczeniu Młodego Straszyna nie brakuje miejsc do uprawiania sportów i rekreacji (rzeka Radunia, lasy, jezioro Straszyńskie). W samym Straszynie znajduje się infrastruktura niezbędna do komfortowego życia: szkoła, przedszkole, przychodnia ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: ruszylo

to chyba dobry znak, że coś się dzieje:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ruszylo

ja bylem dzis, stoja nowe baraki i sie juz jakies ludki kreca tzn. robotnicy, plotow pomiedzy 1,2 a 3,4,5 juz nie ma, sa zrobione parkingi wzdluz 3,4,5. i chyba cos z dachami robia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młody Straszyn

no właśnie, też jestem ciekawa, czy coś się dzieje na budowie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młody Straszyn

Co tam słychać na budowie? Był ktoś?

Re: prace na budowie

Niestety informacje jak twierdzisz od żródeł są nieprawdziwe. Jestem jednym z podwykonawców biorących udział w tej realizacji i nie potwierdzam tych informacji. Płatności wszyscy podwykonawcy otrzymywali od Rybaka w terminie na co Inwestor otrzymywał co miesiąc nasze oświadczenia o terminowym regulowaniu wszystkich bieżących należności. Inwestor poprostu wymyślił sposób na zaoszczędzenie kilkuset tysięcy albo i więcej kosztem wszystkich firm pracujących na budowie. Bo łatwiej jest wyrzucić kogoś pod koniec budowy i nie zapłacić mu sporej kasy, następnie wziąć kogoś innego, któremu na końcówce również można nie zapłacić i takim soposbem developer ma 30% zyski. A ludzie którzy dla niego pracowali zostaną z długami, bez pensji. W chwili obecnej na rynku zrobiło się to praktyką developerów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

w soboty biuro jest nieczynne wiec z kim rozmawiałaś?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

biuro sprzedażny przedstawiło ci jakieś dokumenty?
ja znam wersje od strony rybaka ,właściciel rybaka ma inna wersje.

na ta chwile jest juz opoznienie 2 tygodniowe zanim zakoncza inwentrayzacje wystapia do przetargu na nowego podwykonawcy to mozemy pomarzyć o wprowadzce w grudniu!

co do wersji dewelopera to mam sceptyczne nastawienie co innego moga robic tylko mydlic oczy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

prace na budowie

Byłam wczoraj w biurze sprzedaży i wszystko wiem. Najlepiej pytać w życiu u źródeł:-) Na budowie trwa inwentaryzacja, bo Nex-Bud pogonił firmę Rybak, która do większości prac zatrudniała podwykonawców. Rybak po prostu im nie płacił, dlatego rozwiązali z nim umowę. Niedługo prace znowu ruszą jak tylko ten Rybak zabierze wszystkie swoje klamoty. Ja tam się cieszę bo chcę się w grudniu - styczniu wprowadzać.

Re: blok nr. 5/ PRACE NA BUDOWIE WSTRZYMANE

Od2 tygodninic sie nie dziej na budowie
podwykonawca zabral caly sprzet
dzis nawet kostke bukowa zabierali

co sie dzieje z nex bude??

ludziewstrzyujcie przelwy do momentu wznowienia pracna budowie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: blok nr. 5

ostanio nie bylam,
jutro chce podjechac i umówic sie nie ''zwiedzanie''
mam obiecane ze od 15 wrzesnia moge wejsc z projektantem
wiec zobaczymy.

Re: blok nr. 5

Pozdrawiam sąsiadów :)
Byliście ostatnio na budynku? Zaczęli robić klatkę schodową?
Jestem w delegacji i nie mogę trzymać ręki na pulsie :)

blok nr. 5

a są jacyś sąsiedzi z bloku nr 5??
Dopiero kopiliśmy mieszkanko w 5 i jesteśmy jak najbardziej pozytywnie nastawieni do osiedla.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: BZDURA???

nie ma zgody na zamieszkanie-bzdura my już mieszkamy i jesteśmy zameldowani,oprócz nas jeszcze są dwa mieszkania zamieszkane w bloku 2,a reszta się urządza.CO do 1 to nie wiem

Luuudzie... dajcie sobie na looz. Czemu w Was tyle żółci i złości? Ja odebrałem miesiąc temu, jestem obecnie na ukonczeniu mieszkania. Wiadomo było od dawna, że budowa jest podzielona na etapy i że bedziemy swiadkami/sąsiadami kolejnych etapów - dopiero co zamieszakliście/zamieszkamy a już tyle złośći i nienawiśćiu w Was. Czy warto tak zaczynać mieszkać od wylewania złości i piętrzenia problemów?? Bądźmy ludźmi i wiadomo, że przez najbliższe dwa lata czekają nas wiercenia, walenia - efekty urządzania się każdego z nas.... tak więc proponuję trochę wyrozumiałości i więcej pogody ducha. Cieszmy się okolicą i tym co nas spotkało w Młodym Straszynie! Jak wielu z Was słusznie podkreśliło - mi też to wpadło w oko, a mianowicie plac zabaw, chodniki, klatki schodowe, elewacja, architektura... popatrzcie tak obiektywnie na innych deweloperów co stawiają klocki jeden koło drugiego.. i w głębokim poważaniu mają estetykę :) A u nas z tym jak widać jest nieźle ;)) Wiadomo, rzecz gustu... ale źle nie jest! ;)
ps. swoje mieszkanie odebrałem bez usterek - bo czym nazwać okno do regulacji? Na pewno nie usterką :)) zresztą wyregulowali mi to od ręki! ;]
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

a strychy to chyba na Boże Narodzenie zobaczymy.

do tej pory nie ma zgody na zamieszkanie.
chcesz tam spać ? ludzi potrafią do nocy walić, borować bo przecież to budowa jeszcze....

w 2 płaciliśmy więcej kasy aby szybciej mieć mieszkania zapewnienia były, że na wiosnę już tam mieszkać będziemy?
Pięknie jest?
no chyba, że lubisz chodzić po błocie?
Klatki schodowe już nie wygladają tak pięknie- codziennie coś nowego robią- z poręczami walczą od 2 miesięcy....
A tak żyjemy z dnia na dzień co nowego rozwalą :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

czekam na decyzje banku

No to zescie mnie pocieszyli zamierzam kupic mieszkanie w czworce

BZDURA???

Ale o co chodzi? W połowie sierpnia Budynki z pierwszego etapu otrzymały pozwolenie na użytkowanie i spokojnie można już w nich zamieszkać:) po drugie budynek 1 miał miesięczne przyspieszenie! A o tym fakcie to już nikt nie wspomina...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: BZDURA

jest pozwolenie i możemy mieszkać,co do opóżnienia to owszem było tylko 2tygodnie,gdyż od 16 lipca były wstępne odbiory i można było wejść robić mieszkania tylko nie zamieszkać,co by to zmieniło gdyby oddali pod koniec czerwca i tak trzeba było zrobić,np na Osiedlu Bursztynowym u MACHA za Rotmanką były nawet pół roku opóżnienia i nie można było wcześniej robić. JA jestem narazie bardzo zadowolona-mieszkanie bez usterek,piękne klatki,plac zabaw i estetycznie wykonane tereny wokół bloku ,a dotego piękne tereny i do spacerów i do rowerów i do sportów wodnych -kajaki.

Inne tematy z forum

Silva (6 odpowiedzi)

W bezpośrednim sąsiedztwie osiedla Silva, które powstaje w Straszynie u zbiegu ulic Bocznej i...