Młody Straszyn

Osiedle położone jest niedaleko od obwodnicy. To zapewnia dojazd do Gdańska, pozostałych miast trójmiejskiej aglomeracji oraz wyjazd na autostradę A1.
W otoczeniu Młodego Straszyna nie brakuje miejsc do uprawiania sportów i rekreacji (rzeka Radunia, lasy, jezioro Straszyńskie). W samym Straszynie znajduje się infrastruktura niezbędna do komfortowego życia: szkoła, przedszkole, przychodnia ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: ..........

Blok 111 przeszedł do Admikoru ;) jesteśmy bardzo zadowoleni, na pierwszym spotkaniu obniżyliśmy 3 opłaty (koszty eksploatacji, fundusz remontowy i coś jeszcze :) czyn z 433 przy bimonie spadł do 367,45 za mieszkanie 57,95m2 ogólnie jak dostaliśmy rozliczenie to wszystko ładnie i sensownie rozpisane, nie ma żadnych niedomówień :)

Dowiedziałam się od koleżanki z bloku 109, mają spotkanie z administratorem, który już przejął któryś z bloków u nas na osiedlu. Zarządzanie nieruchomościami "Admikor", administrują np. osiedlem Modrym, Bursztynowym w Pruszczu, Sarnia Dolina w Bąkowie i innymi. Słyszałam, że nowy administrator jest zaskoczony wysokimi czynszami, a na pewno dziwi się rozliczeniom ogrzewania. Z tymi czynszami opłatami wiecznie się coś nie zgadza. W zeszłym roku z dużej niedopłaty, po moich monitach, jak już nie było na kogo zwalać, zrobiła się nadpłata. Wyliczeń kwartalnych teraz nie sprawdzałam. Osobiście jestem za zmianą obecnego zarządcy, ponieważ po ponad roku mogę stwierdzić, że pozostawia wiele do życzenia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Coś tam slyszalam o zmianie ale bez konkretów narazie. A Ty co o tym myślisz??
Kwestia nowego administratora to o ile faktycznie mniej na jaki czas i kto to jest??
Jak narazie to nieznacznie powinien czynsz zmaleć na sprzataniu bo sezon zimowy się skończył i na letnie jest inna stawka. Jest też pomysł płacenia mniej za ciepło do którego nie nastawiam się sceptycznie póki nie znam jeszcze szczegółów.
Dobrze by było zorganizować zebranie z administratorem.
Zgadzały Ci się wyliczenia kwartalne??

Kasiu, słyszałaś o nowym administratorze, który przejmuje inne bloki? I jakoś czynsze mogą być tańsze..

Dokładnie tyle ile mieszkańców tyle opinii.
Domofony bez zarzutu.
Za to okna wiecznie regulowane
Moją negatywną szeroko opisywaną opinię można znaleźć na forum, a po krótce:
Zależy od mieszkania czy zostało należycie wykonane, a nie np z wadliwą instalacją kan. przez co zostało rozwalone i zalane mieszkanie sprawa ciągnie się od czerwca 2013r
Zależy również czy deweloper wywiązał się z protokołu usterek po roku od zakupu czekam jeszcze na wymianę parapetu
Dalej zależy od budynku czy czasami jakiś szanowny pan od dewelopera nie chce zrobić kasy i w mieszkaniu obok chce założyć punkt przedszkolny
Ponadto jeżeli komuś nie przeszkadzają kupy po psie na trawie i sąsiedzi wprowadzający swoje zwierzęta pod innym blokiem -to ok
dalej dziurawa, rozjeżdżana , pełna błota droga dojazdowa bez wyjazdu -ok
Mała ilość miejsc parkingowych biorąc pod uwagę że Straszyn jest po za miastem i większość posiada 2 samochody.

Plusem są niskie opłaty bez konieczności zmiany administratora zresztą lepszy ten od bandy podjudzaczy z nex budu
okolice do aktywnego wypoczynku, oczywiście trzeba pamiętać o husteczkach do wytarcia butów wychodząc z osiedla...
Szkoła, przedszkola, kościół oraz sklepy na miejscu
Plac zabaw na osiedlu

Motto dewelopera o wysokiej jakości oraz poziomu zadowolenia klienta jest kpiną.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ilu ludzi tyle opinii, mi mieszka się bardzo dobrze, mieszkam w 111, sąsiedzi bardzo fajni, opłaty niskie (zmieniliśmy administratora) domofony bez zastrzeżeń, mieszkanie ciepłe, ogólnie duży plus.

Witam :) proszę o opinie ogólnie- jak się mieszka? Jakieś problemy? Czytałam, że coś jest nie tak z domofonami? Pozdrawiam

Ja też mam mieszkanie na parterze,44,98m opłaty mam 330-360 ale ja płacę wg liczników nie sugeruje się tym jaką zaliczkę narzucił administrator,mimo to w styczniu było rozliczenie za ogrzewanie i miałam nadpłatę prawie300zł,latem opłaty miałam w granicach 200-230zł ,dla mnie też to są bardzo niskie opłaty ,wcześniej mieszkałam na Morenie i opłaty za 49 m -480 cały rok.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziekuje za szybka odpowiedz dlamnie to nie sa durze oplaty bo teraz mieszkam w tbs i tu sa oplaty z kosmosu moze jest na forum osoba ktora mieszka na parterze i powie jak jest u niej

radze się spieszyć z decyzja bo zostało juz tylko jedno mieszknie na parterze w tym etapie budowy

Re: witamy

opłaty są baaardzo wysokie, ja płacę za samo ogrzewanie smieszną zaliczkę w wysokości prawie 250 zł + reszta opłat to wychodzi ok. 400 zł/mc za 43 metry. Odradzam kupno.

Witam wszystkich mieszkancow osiedla mam do was pytanie jakie sa oplaty za utrzymanie mieszkania to sa mieszkania czynszowe czy bezczynszowe interesuje mnie miszkanko na parterze moze ktos kto mieszka na parterze napisze mi jakie ma oplaty z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam

Re: Zapomnieli tez napisać

Śmierdzi to od Ciebie. Stacja ani hurtownia nie są uciążliwe i są ustawione względem osiedla tak że w zasadzie ich nie widać
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: fajne miejsce i suuuuuuuuuuuuuuuuper ceny

Brawo! Pewnie kupiłeś mieszkanie na szadółkach tam Super pachnie.Co do jakichkolwiek zapachów o jakich piszesz nie zaobserwowałem a mieszkam już tu rok .
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ooo dziękuję bardzo ;) bardzo to miłe :) pozdrawiam i życzę miłego dnia ;)

a to nizsze piętro:-) w razie czego to zapraszam pod 21- słuzymy radą :-)

Na razie jesteśmy cicho, ponieważ czekamy na prąd ;) ale od soboty zaczniemy trochę w ścianach kuć :( a mieszkanie to numer 13 :)

A gdzie te halasy, ktore mieszkanie?:-)

Również witam bardzo mi miło ;) dzięki za wsparcie ;) no łatwo nie będzie, z góry przepraszamy za hałasy :) Dziś mam odbiór mieszkania i mam nadzieję że już coś uda nam się zacząć działać ale znając życie pewnie będzie inaczej :)

witamy

Witam nowych sasiadow- niestety tak to już jest- przykrych sytuacji nie da sie uniknąc :) Powodzenia w urzadzaniu mieszkania- przyda sie :-)

Inne tematy z forum

Silva (6 odpowiedzi)

W bezpośrednim sąsiedztwie osiedla Silva, które powstaje w Straszynie u zbiegu ulic Bocznej i...