Młody Straszyn

Osiedle położone jest niedaleko od obwodnicy. To zapewnia dojazd do Gdańska, pozostałych miast trójmiejskiej aglomeracji oraz wyjazd na autostradę A1.
W otoczeniu Młodego Straszyna nie brakuje miejsc do uprawiania sportów i rekreacji (rzeka Radunia, lasy, jezioro Straszyńskie). W samym Straszynie znajduje się infrastruktura niezbędna do komfortowego życia: szkoła, przedszkole, przychodnia ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam

Hej hej właśnie jesteśmy razem z mężem w trakcie finalizowania kupna mieszkania w bloku 111, a tu takie złe słowa między sąsiadami ;) tak w ogóle to witam wszystkim mieszkających już na osiedlu :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do C*oty!

Co ma piernik do wiatraka?
Nie ma znaczenia gdzie mieszkasz - wszędzie należy parkować prawidłowo (prawidłowo znaczy pomiędzy liniami na parkingu)

Ale z Twojego toku rozumowania wynika ze na strzeżonych osiedlach mieszkają ludzie wychowani i kulturalni którzy potrafią parkować. Natomiast Ty "Sąsiad z 107" przyznajesz że jesteś "C*otą" która nie potrafi parkować. A do tego burakiem jeśli masz takie rzeczowe argumenty. Rozumiem również że gdybyś się wyprowadził na takie super strzeżone osiedle nagle nauczyłbyś się parkować na jednym miejscu.

Gratuluje tez 9 osobom "łapek w gore" - rozumiem ze Wy też popieracie brak umiejętności prowadzenia auta.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: zła sasiadka

Popieram złą sąsiadkę i to nie tylko przed 107, ale też przed 103, własnie jakies dwie ciotunie sobie stoją, na podwójnych stanowiskach np. , a argumentem na pewno nie jest to, ze przecież tyle stanowisk wolnych...jeszcze drodzy sąsiedzi. Kultura i umiejętnosci obowiązują cąły czas.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

domofon

Domofon jest czy go nie ma , to jest bez znaczenia bo i tak drzwi jedne i drugie są otwarte (jedne nawet podparte cegłą). Ostatnio jak przyjechałam po północy to świeciła się cała klatka schodowa , był włączony włącznik na parterze w końcu korytarza. Jest to nie pierwszy przypadek (chodzę czasami aż na strych tam też się świeci , tam nie ma wyłącznika czasowego ,jak się włączy to trzeba "ręcznie" wyłączyć ) , czasami nie "odbijają" te włączniki ,ale chyba dziecko nawet to zauważy że jak wciska ten przycisk i nie powraca to znaczy że będzie się świeciło w nieskończoność , a to zwiększa koszty , chyba nie potrzeba napisać instrukcji użytkowania włącznika oświetlenia klatki schodowej . I jeszcze ta poodklejana tapeta na I piętrze ,ohyda . Mam nadzieję że szanowni sąsiedzi zastosują się do tych spraw . Pozdrawiam mieszkańców 107
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

zła sasiadka

Droga zła sąsiadko proponuje abyś przeprowadziła się do centrum Gdańska osiedle strzeżone z portierem + prywatny garaż.
Tam na pewno nie będziesz miała C*OT za sąsiadów,tym bardziej myszy :-)
Pozdrowienia od sąsiadów z 107
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 10

DOMOFON

Witam.
domofon w koncu mamy tylko kod podany przez biuro nie dziala.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

PARKING

Drodzy sąsiedzi szczególnie z bloku 107 czy naprawdę tak ciężko jest zaparkować na jednym stanowisku ?!! Objeżdżam cały parking wszyscy inni stoją normalnie tylko nie w bloku nr 5!! Mi już ręce opadają jak podjeżdżam i widze że jest miejsce ale jakaś C*OTA nie potrafiła ustawić się!! No ludzie cholera sami nie jesteście. W cenie mieszkania wliczone jest JEDNO miejsce parkingowe. Więc osoby posiadające więcej niż jedno auto nie powinny stawiać chociażby pod tym blokiem, a już tym bardziej na dwóch stanowiskach. Oraz proszę zamykać drzwi bo nie chciałabym się natknąć na jakieś myszy czy inne cholerstwo. Byłabym wdzięczna gdyby to się zmieniło. DZIEKUJE
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: Sąsiedzi z bloku 109

z tymi nie dociągnięciami - będziecie żyli zapewne dłuuuuuuuuuuuugo.....
zobaczycie jak zgłosicie usterki w mieszkaniu- które wyjdą dopiero jak się zamieszka... my tak czekamy już pół roku i nikt sie nie kwapi aby do nas przyjść

a sąsiedzia gdzie śmieci bo w tej klatce między dawną 4 i 5 widziałem jakieś płotki i coś tam jeszcze?
A z tym światłem na klatce to przy odbiorze powiedzieli, że jest czasówka ale tylko do wyłączania........ chyba mnie okłamali......

domofon nie działa bo nie podłaczony, kinkiety na korytarzach nie działaja bo ich nie ma przynajmniej wyżej, ach bo nie ma elektryka
A ilu sąsiadów już mieszka w 109, bo ja już nie długo

Re: Sąsiedzi z bloku 111

Przed blokiem stoi kontener na odpady remontnowe, kazdy ma doliczone do czynszu oplaty za ten kontener.

Re: Sąsiedzi z bloku 111

Witam.
Sasiedzi gdzie dawaliście odpady remontowe i gruz przy wykończeniu mieszkan. Proszę oinfo z góry dziekuje.

trzeba zgłosić do tego z bimomu...ale on ta to gdzieś,kiedyś zadzwoniłam że nie ma ogrzewania to mnie olał i powiedział żę budynek jest niezamieszkany jeszcze więc to nic pilnego

duzo by gadać..kafelki na balkonie do tej pory niezrobione,a wszyscy już się zawinęli łącznie z budką od ochrony...ale kase za obsługę to biorą.naliczyli mi jakieś osoby,a mieszkam tylko sama....domofon od początku nie działał....

dzrzwi regulanie są otwarte,za każdym razem je zamykam ale na nic,światło całą noc się pali i nikomu to nie przeszkadza,czasami robię obchód i wyłączam...ale czy tylko ja tu mieszkam....

zalane ściany od błota- przez firmę sprzątającą, brak oświetlenia- nie zapala się już na ruch... bąble na farbie... itd itd

Sąsiedzi z bloku 109

Z kim ja mieszkam ? . Czy nie przeszkadza Wam zniszczona tapeta i ściana w klatce schodowej przez jakąś "firmę " od internetu (swoją drogą co za lokator zdecydował się na taką "firmę") , i ciągle otwarte drzwi do klatki schodowej jedne i drugie (ostatnio widziałem mysz ) , nie działający domofon od samego początku , podobno komuś nie pasował wygląd słuchawki i ją zdemontował i zablokował pozostałym lokatorom funkcję domofonu . Czy naprawdę jest Wam to obojętne ?.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: BLOK 4

Witam
dawno tu nie bylam nic sie nie dzieje ja czekam na termin odbioru.
pozdrawiam sasiadow.

3

witam, czy wiadomo coś co z blokiem nr 3? Na kiedy przewidywane jest oddanie? Pozdrawiam.

Re: Rury kanalizacyjne na wierzchu!!

wszystkie rury były na wierzchu,trzeba było je wkuć głębiej,krzywe kraniki też,ściany krzywe,mnóstwo roboty ze ścianami,nie wiem co sobie myśleli robotnicy to chamy,zjedli mi jedzenie z balkonu wieśniaki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: BLOK 4

Dzieki za info o energii
Pozdrawiam

Inne tematy z forum

Silva (6 odpowiedzi)

W bezpośrednim sąsiedztwie osiedla Silva, które powstaje w Straszynie u zbiegu ulic Bocznej i...