Młody Straszyn

Osiedle położone jest niedaleko od obwodnicy. To zapewnia dojazd do Gdańska, pozostałych miast trójmiejskiej aglomeracji oraz wyjazd na autostradę A1.
W otoczeniu Młodego Straszyna nie brakuje miejsc do uprawiania sportów i rekreacji (rzeka Radunia, lasy, jezioro Straszyńskie). W samym Straszynie znajduje się infrastruktura niezbędna do komfortowego życia: szkoła, przedszkole, przychodnia ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

starodardzka 111

Witam,
Chciałabym się podzielić ze wszystkimi faktem,iż pomimo wielokrotnych prób udalo nam sie odebrać mieszkanie w dawnej 5. Przy pierwszym odbiorze nie było zbyt wielu usterek,na kolejne zatrudniliśmy fachowców i mimo kilku błędów wszystko zostalo poprawione bez problemu. Na "obsługę" ze strony pań pracujących w biurze nie możemy narzekać,udzielały wszelkich informacji i zawsze służyły pomocą. Teraz pozostaje nam tylko kupować i robić, a później zamieszkać;-) życzę wszystkim powodzenia przy odbiorach i niech sie nam dobrze mieszka:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: BLOK 4

ul. Nowa 5

Tczew

godz 8-16

Witam.
gdzie zalatwialiscie umowy na energie podajcie adres prosze.
pozdrawiam

powodzenia.
i radzę wziąć inżyniera na odbiór,wychodzą kwiatki... nie mówię tutaj o rysach na szybie czy niedokręconym gniazdku...

Witam.
odbieram mieszkanie zobaczymy!

Panie z biura mowia ze koncowy odbior uprawomocni sie 10 kwietnia jaka w tym prawda zobaczymy

re blok nr .4

witam sąsiada zapłaciłem gotówką za mieszkanie ..w 4 ce doradź mi proszę jak je pozytywnie odebrać , jak znikną te rusztowania i koparki z pod okien i będą wytyczone działki na parterach. Nadmieniam że z energą i innymi mentami jeszcze nie rozmawiałem a zwłaszcza w biurze, pozdrawiam

a może 4 musi wyschnąć,to znaczy ta zielona ściana od parkingu.. hahahaha

4 nie może być po odbiorze bo nie jest skończona elewacja od strony parkingu, dziwne że na 3 juz to zrobili i pogoda im nie przeszkadzała a na 4 dalej stoją

BLOK 4

Witam.
czy ktos wie ze blok jest po odbiorze koncowym ze zgoda na zamieszkanie? Podobno mamy umawiac sie na odbiory. Pozdrawiam sasiadow i zycze wesolych swiat.

Rury kanalizacyjne na wierzchu!!

Witam. Czy wszyscy z mieszkańców mają rury kanalizacyjne na wierzchu? Nie wydaje wam sie to dziwne? Dlaczego nie są wpuszczone w ściane! Co oni sobie myśleli jak to zakładali!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do mieszkncow 4

Witam czy ktos wie kiedy bedzie koncowy odbior naszego bloku z pozwoleniem na zamieszkanie.

Re: Mieszkańcy budynku numer 3 czyli 111

pierwotny plan przewidywał komórki w całkiem innym rozkładzie,po odbiorze technicznym gdzie ponoć strażak nie zaakceptował tego planu zostało całkowicie zmienione,komórki zostały usytuowane na całkiem innych ścianach niż przewidywał to poprzedni zarys na starym planie miało być 25 komórek,a na nowym wyszło 19.Aneks do umowy jest tak skonstruowany że podaje nr.komórki i przewidywaną wielkość ,"powierzchnia i obrys pomieszczenia strychowego zostaną dokładnie ustalone na podstawie pomiaru powykonawczego."Co do zapłaty nie jest dokładnie wymieniona suma za komórkę tylko podana ogólna cena całego mieszkania.Jedynie co nam się udało wywalczyć to zamianę na inną komórkę ,która miała już powierzchnię 7,4 m2 ale różnicy nam nie zwrócili tłumacząc się że to było płacone od komórki a nie od metrażu.

ale w umowie masz zapis ile metrów Ci się należy...
nie ma mowy że może ulec zmianie.
Powinni Ci kasę oddawać...

próbowałam ,ale nic z tego gdyż rozkład komórek bardzo się zmienił niż było to na pierwszym planie i większość dostała co innego ,jedni mniejsze a jedni większe.

Re: Dopłaty

ja miałam wstępną umowę i do niej tylko był aneks o kupnie komórki.

w 105 do tej pory nie mamy poprawionych usterek:)
więc sobie poczekacie trochę.

co o komórek- dzina nie rozumiem, dlaczego nie dochodzisz swoich praw. W umowie masz podany metraż jaki kupujesz, nie ma możliwości, że połowę mniejszą dostajesz...
My byśmy nie odpuścili!

W aktach notarialnych sa zawarte takie informacje
ale ci ktorzy kupili mieszknaia przed zmiana prawa maja tylko umowe kupna i tam nie wiem czy jest zawarta informacja o która pytasz

dzina
a ty we wstepnym akcie notarialnym mialas podany numer i metraz komorki? bo ja cos takiego mam ale nie mam jeszcze odebranego mieszkania jestem ciekawa jak to bedzie.

Tak.ale sie zmenily plany i dostalam calkiem co innego

Inne tematy z forum

Silva (6 odpowiedzi)

W bezpośrednim sąsiedztwie osiedla Silva, które powstaje w Straszynie u zbiegu ulic Bocznej i...