Młody Straszyn

Osiedle położone jest niedaleko od obwodnicy. To zapewnia dojazd do Gdańska, pozostałych miast trójmiejskiej aglomeracji oraz wyjazd na autostradę A1.
W otoczeniu Młodego Straszyna nie brakuje miejsc do uprawiania sportów i rekreacji (rzeka Radunia, lasy, jezioro Straszyńskie). W samym Straszynie znajduje się infrastruktura niezbędna do komfortowego życia: szkoła, przedszkole, przychodnia ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Dopłaty

Dzina a zarezerwowałaś konkretną komórkę czy po prostu 10 metrową? Bo nam powiedziano żebyśmy wybrali konkretny numer komórki jaki byl na planie. Tyle ze nie bylo nic na piśmie...
Będą jaja jak sie okaże ze mamy coś innego,albo ze w ogóle nie dostaniemy haha bo już wszystkie rozdadzą,masakra jakas...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

było,tylko już nie miałam wyboru bo do wszystkich komórek były już rozdzielone klucze.

A na umowie nie bylo informacji o metrazu jaki kupilas?

Niestety na umowie nie miałam napisane że to od metra ,Pani Magda teraz tłumaczyła że to było od komórki bez względu na metraż.

dzina odebralas za 7 tys 5m2 komórki
i tak odpuscilas ??

Mieszkańcy budynku numer 3 czyli 111

Czy jest ktos to odebrał mieszkanie w budynku numer 3?? Jak wyglądają odbiory? Czy dużo rzeczy jest do poprawienia? I jak duzo czasu to zajmuje deweloperowi??
prosze o odpowiedź.

NIE rozliczają w 105 mieliśmy opóźnienie 5 miesięcy i nic za to nie dostaliśmy ,a do tego płaciłam za komórkę ,która miała mięć 10m2 a dostałam 5,6m2

jak rozliczaja nieterminowe oddanie komórek w 107????
ktos cos wie?

wg dewelopera, jeśli mieszkanie ulegnie zmianie nawet o 000.3 metra to trzeba dopłacać. Te 2% wg niego nas nie chroni gdyż jest tam zastrzeżenie pkt 6 czy coś takiego.

Oczywiście, że dopłaty by im się należały, gdyby wcześniej nie było mowy o tym, że proszę się nie martwić dopłat nie będzie i sru tu tu tu...
A później jako kartę przetargową mają- wiedząc, że tylko jak się uprę to sąd mi pozostaje- ale czy gra warta świeczki....

Cóż mogę powiedzieć,nie tylko my się użeramy z deweloperem,trójmiejskie forum aż kipi od wątków, gdzie można wyczytać masę różnych problemów niemal na każdy temat..
Od kosmicznie dużych opłat,rachunków, poprzez jakość wykończenia i materiałów,opóźnienia w budowie aż do zarządu wybieranego przez deweloperów a na umywaniu rąk od problemów mieszkańców kończąc...
Dobrze że wgl bloki stoją i można mieszkać.

Nie zwalnia to nas oczywiście od dopominania się o swoje,walczyć trzeba jak coś nie gra,myślę jednak że kwestia dopłat nie jest aż taka uporczywa,ja się akurat cieszę że mamy nieco większe mieszkanie ;)
Nie są to różnice rzędu 10m2 (chociaż ja bym się nie pogniewała;) więc i te dopłaty nie są aż tak rażące,rozumiem że niektórzy oczekiwali mieszkania jakie jest w umowie i kwotę do zapłaty ustaloną na początku, jednak w tejże umowie jest wzmianka że wielkość mieszkania może ulec zmianie bodajże o 2%, nie pamiętam tylko czy coś o dopłacie jest napisane, muszę zerknąć.

Co do pani z biura...na przyjaciółkę pani M. nie wygląda,miła,uśmiechnięta,jednak w oczach ma to "coś" co każe być na dystans ;) osobiście nic do niej nie mam. Ale nie dziwię się że ochy i achy przed kupnem mieszkania, to jej praca i jest w tym dobra ;)

Pozdrawiam sąsiadów:))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a no w sumie masz racje, nam tez w czerwcu 2012 roku mówili, że dopłat nie będzie... a teraz w oczy patrzą i mówią , że nic takiego nie padło.
Szczerze- już mamy dosyć tego developera- mamy dosyć tych kobiet z biura sprzedaży... Traktują nas jak dzieci- jakbyśmy nie byli ich klientami.... My jesteśmy bardzo zawiedzeni.
Przed kupnem ochy i ach jaka ta pani M nie była, teraz to siekierą by cie zarąbała....fałszywe!

haha spoko,tylko że my nie mamy tego na papierku :(( i w każdej chwili mogą się upomnieć o dopłatę skoro do niektórych już to doszło,póki co u nas cisza.

Antena to chyba się zgłosimy do Was jak do sądu pójdziemy :)
piszę, że oni sobie wyliczają ententino;)

Jednym grożą innym piszą, że nie ma dopłat!
Tylko do Uwagi się to nadaje!

Dopłaty

Witam,
my mamy mieszkanie w 107 i wyszło większe niż zakładano pierwotnie ale nie mamy żadnego wezwania.
na pytanie o dopłatę otrzymaliśmy odp że się nie dopłaca,cena taka jak w umowie także nie rozumiem skąd teraz takie decyzje.

Ja nie wiem o żadnym dopłacaniu. Może dopiero przy odbiorze okaże się że mieszkanie jest większe niz miało być. Ale wtedy ich wyśmieje.

Re: Do mieszkańców budynku numer 3

kk-
ale w ogóle macie wezwanie do zapłaty już?
czy ktoś u Was w bloku też musi dopłacać?

Bo u nas z tego co się orientowałam idą na jakąś ugodę- 103 i 105 nie dopłaca.
ale nie wszyscy...
chyba robią losowanie ententino sakarakatino ...

kk dużo większe macie mieszkanie niż planowane?

Dopalce w momencie jak mi wyznacza termin podpisania ostatecznego aktu notarilanego
bo jesli spoznia sie
obciaze ich roznica raty kredytu i zaplace o tyle mniej.

kk musiałaś dopłacać?

Re: Do mieszkańców 5

widze ze nie tylko mi mieskznaie uroslo hehehe
CO DO SWIATLA NA KLATCE TO UDALO SIE :-) ciekawe na jak dlugo.

Do mieszkańców budynku numer 3

Witam. Czy ktoś odebrał juz mieszkanie w 'trójce'? Czy ktos wie jak w ogóle wygląda teraz ten budynek? Tzn. Na jakim etapie budowy tak naprawdę jest? Sprawdziłabym sama ale nie ma mnie w trójmiescie.
pozdrawiam sąsiadów...

Inne tematy z forum

Silva (6 odpowiedzi)

W bezpośrednim sąsiedztwie osiedla Silva, które powstaje w Straszynie u zbiegu ulic Bocznej i...