Młody Straszyn

Osiedle położone jest niedaleko od obwodnicy. To zapewnia dojazd do Gdańska, pozostałych miast trójmiejskiej aglomeracji oraz wyjazd na autostradę A1.
W otoczeniu Młodego Straszyna nie brakuje miejsc do uprawiania sportów i rekreacji (rzeka Radunia, lasy, jezioro Straszyńskie). W samym Straszynie znajduje się infrastruktura niezbędna do komfortowego życia: szkoła, przedszkole, przychodnia ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Dopłaty

jak rozliczaja nieterminowe oddanie komórek w 107????
ktos cos wie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

wg dewelopera, jeśli mieszkanie ulegnie zmianie nawet o 000.3 metra to trzeba dopłacać. Te 2% wg niego nas nie chroni gdyż jest tam zastrzeżenie pkt 6 czy coś takiego.

Oczywiście, że dopłaty by im się należały, gdyby wcześniej nie było mowy o tym, że proszę się nie martwić dopłat nie będzie i sru tu tu tu...
A później jako kartę przetargową mają- wiedząc, że tylko jak się uprę to sąd mi pozostaje- ale czy gra warta świeczki....

Cóż mogę powiedzieć,nie tylko my się użeramy z deweloperem,trójmiejskie forum aż kipi od wątków, gdzie można wyczytać masę różnych problemów niemal na każdy temat..
Od kosmicznie dużych opłat,rachunków, poprzez jakość wykończenia i materiałów,opóźnienia w budowie aż do zarządu wybieranego przez deweloperów a na umywaniu rąk od problemów mieszkańców kończąc...
Dobrze że wgl bloki stoją i można mieszkać.

Nie zwalnia to nas oczywiście od dopominania się o swoje,walczyć trzeba jak coś nie gra,myślę jednak że kwestia dopłat nie jest aż taka uporczywa,ja się akurat cieszę że mamy nieco większe mieszkanie ;)
Nie są to różnice rzędu 10m2 (chociaż ja bym się nie pogniewała;) więc i te dopłaty nie są aż tak rażące,rozumiem że niektórzy oczekiwali mieszkania jakie jest w umowie i kwotę do zapłaty ustaloną na początku, jednak w tejże umowie jest wzmianka że wielkość mieszkania może ulec zmianie bodajże o 2%, nie pamiętam tylko czy coś o dopłacie jest napisane, muszę zerknąć.

Co do pani z biura...na przyjaciółkę pani M. nie wygląda,miła,uśmiechnięta,jednak w oczach ma to "coś" co każe być na dystans ;) osobiście nic do niej nie mam. Ale nie dziwię się że ochy i achy przed kupnem mieszkania, to jej praca i jest w tym dobra ;)

Pozdrawiam sąsiadów:))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a no w sumie masz racje, nam tez w czerwcu 2012 roku mówili, że dopłat nie będzie... a teraz w oczy patrzą i mówią , że nic takiego nie padło.
Szczerze- już mamy dosyć tego developera- mamy dosyć tych kobiet z biura sprzedaży... Traktują nas jak dzieci- jakbyśmy nie byli ich klientami.... My jesteśmy bardzo zawiedzeni.
Przed kupnem ochy i ach jaka ta pani M nie była, teraz to siekierą by cie zarąbała....fałszywe!

haha spoko,tylko że my nie mamy tego na papierku :(( i w każdej chwili mogą się upomnieć o dopłatę skoro do niektórych już to doszło,póki co u nas cisza.

Antena to chyba się zgłosimy do Was jak do sądu pójdziemy :)
piszę, że oni sobie wyliczają ententino;)

Jednym grożą innym piszą, że nie ma dopłat!
Tylko do Uwagi się to nadaje!

Dopłaty

Witam,
my mamy mieszkanie w 107 i wyszło większe niż zakładano pierwotnie ale nie mamy żadnego wezwania.
na pytanie o dopłatę otrzymaliśmy odp że się nie dopłaca,cena taka jak w umowie także nie rozumiem skąd teraz takie decyzje.

Ja nie wiem o żadnym dopłacaniu. Może dopiero przy odbiorze okaże się że mieszkanie jest większe niz miało być. Ale wtedy ich wyśmieje.

Re: Do mieszkańców budynku numer 3

kk-
ale w ogóle macie wezwanie do zapłaty już?
czy ktoś u Was w bloku też musi dopłacać?

Bo u nas z tego co się orientowałam idą na jakąś ugodę- 103 i 105 nie dopłaca.
ale nie wszyscy...
chyba robią losowanie ententino sakarakatino ...

kk dużo większe macie mieszkanie niż planowane?

Dopalce w momencie jak mi wyznacza termin podpisania ostatecznego aktu notarilanego
bo jesli spoznia sie
obciaze ich roznica raty kredytu i zaplace o tyle mniej.

kk musiałaś dopłacać?

Re: Do mieszkańców 5

widze ze nie tylko mi mieskznaie uroslo hehehe
CO DO SWIATLA NA KLATCE TO UDALO SIE :-) ciekawe na jak dlugo.

Do mieszkańców budynku numer 3

Witam. Czy ktoś odebrał juz mieszkanie w 'trójce'? Czy ktos wie jak w ogóle wygląda teraz ten budynek? Tzn. Na jakim etapie budowy tak naprawdę jest? Sprawdziłabym sama ale nie ma mnie w trójmiescie.
pozdrawiam sąsiadów...

przejdzie Wam :) z bimonem
najpierw wywalczcie akty notarialne z deweloperem :) to dopiero przeprawa.

Czy ktoś dostał wezwanie/ informację, że ma większe mieszkanie i musi dopłacić różnicę?

W biurze sprzedaży powiedziano mi dzisiaj, że światło nie działa, bo któryś z lokatorów wkłada zapałki w włączniki, przez co pali się światło cały czas i stąd biorą się usterki. Cóż, nie bardzo wiem kiedy ono się tak paliło, bo wiecznie próbuję wcelować kluczem w zamek. Byd5 dołączę się do Ciebie i też jutro zacznę wydzwaniać do administracji, im nas więcej tym lepiej. A komórki mają być 15.03, taką informację dostałam w biurze sprzedaży.

Ojjjjj niech tylko sie zawiaze wspólnota,nie wróżę niczego dobrego obecnemu zarządcy... A komórki?? Na lato przecież...

widac ze odministracja olewa nas tak samo jak Developer

aga od 5 robię aferę z prądem w bomonie i jakoś efektów nie widać.

Do mieszkańców 5

Czy ktoś wie dlaczego na klatce w budynku 5 panują wieczne ciemności, bo to nie kwestia przełączników jak było wcześniej? I kiedy dostaniemy tzw. komórki lokatorskie?

Re: do mieszkancow 4

ja też dostałem takie pismo, a mieszkania nie odebrałem i narazie nić nie podpisuje a takie meile to do przedszkola niech wysyłają....
co to za developer, co raz bardziej żałuje, że kupiłem u nich mieszkanie, amatorzy !!!!
Ciekawe rzeczy piszecie, nie ma już tego kontenera-biura budowy, może przestawili w inne miejsce

Inne tematy z forum

Silva (10 odpowiedzi)

W bezpośrednim sąsiedztwie osiedla Silva, które powstaje w Straszynie u zbiegu ulic Bocznej i...