Młody Straszyn

Osiedle położone jest niedaleko od obwodnicy. To zapewnia dojazd do Gdańska, pozostałych miast trójmiejskiej aglomeracji oraz wyjazd na autostradę A1.
W otoczeniu Młodego Straszyna nie brakuje miejsc do uprawiania sportów i rekreacji (rzeka Radunia, lasy, jezioro Straszyńskie). W samym Straszynie znajduje się infrastruktura niezbędna do komfortowego życia: szkoła, przedszkole, przychodnia ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: DO MIESZKANCOW 4

Jak oni wydaja klucze bez podpisania protokolu odbioru? cos tam jest nie tak.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeśli macie już klucze do mieszkania to zaczniecie walkę z wiatrakami...
będziecie musieli opłacać administrację wodę, ciepło mimo, że nie będziecie mieli protokołu odbioru.....

Ja tez nic nie podpisze jestem ciekawa ilu lokatorow odebralo mieszkania w 4-ce kiedy bedziemy mogli sie wprowadzic ze wszystkimi pozwoleniami

Ja też nie mam odebranego i do póki nie odbiore nic nie bede podpisywał, żadnej wody, ścieków prądu,obsługi itp

Witsam.
dostalam wiadomosc ze mam przyjechac do biura aby podpisac umowe z energa a ja nie mam odebranego mieszkania.

Jak podpisana, Ktoś w Twoim imieniu podpisał umowę z energą bo nie rozumiem. Ja nic nie dostałem

Witam.
kto dostal wiadomosc mailową o podpisaniu umowy z energa jak mieszkanie jest nie odebrane? Co z tym robicie?

Kasa drodzy przyszli sąsiedzi, developer pozbywa się kłopotu nawet jak komuś wciśnie mieszkanie tylko do wykończenia a nie zamieszkania a od momentu odbioru za wszystko płacimy już my
pozdrawiam sąsiadów z 4 i osiedla

Dziwie sie ludziom co odebrali swoje mieszkania w tym bloku-plac budowy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

plac budowy- jak nie odebrane?
tylko dlaczego za ten plac budowy każą płacić nam....
tzn nadal nie rozumiem kwestii, że budynek nie ma pozwolenia na zamieszkanie a Bimon wystawia już rachunki....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

DO MIESZKANCOW 4

Witam
co sie dzieje w naszym bloku jak daleko jest do koncowego odbioru duzo osob robi juz swoje mieszkanka? Piszcie jakies wiadomosci.
pozdrawiam

Re: Do tematu 5

Trzymam w takim razie kciuki aby wszystkie pozwolenia byly jak najszybciej.
Pozdrawiam

Anteno, oczywiście że jak spadnie tynk ze ściany i zdarzy się nieszczęśliwy wypadek to odpowiadamy tak samo jak deweloper, który nas wpuścił. W końcu mieszkanie bez prawa do użytkowania to po prostu plac budowy. Wprowadziliśmy się chyba jako pierwsi i pamiętam swoją rozmowę z kierownikiem budowy. Informacje o odbiorze też z stąd otrzymałam w ostatnich dniach. Pozdrawiam

Proponuje zrobic mala sonde, tudziez zaklad odnosnie odbioru budynku (z podpisami,pieczatkami itp) oraz kiedy komorki beda uzytkowane. Z tego co wiem sa w proszku totalnym a nawet nie ma ich jeszcze wcale;-) wiec nie sadze zeby w trzy tygodnie sie zmiescic:-(

kk-mieszkacie juz? Jak to jest z tym pozwoleniem na uzytkowanie budynku? Bo domyslam sie ze nikt nie zabroni nikomu spac u siebie w mieszkaniu ale czy nie jest tak ze w razie jakiegos nieszczesliwego wypadku (ODPUKAC!) spadnie tynk ze sciany czy cos takiego,to nie ma prawa do zadnego odszkodowania,wszystko na wlasna odpowiedzialnosc?

Pozdrawiam sasiadow;-)

Do tematu 5

Witam

Ja mam informacje takie, że budynek został odebrany przez nadzór budowlany, na początku lutego ma być na to papier. Do komórek lokatorskich ma wejść podwykonawca, który określił się, że zrobi je w trzy tygodnie plus poślizg oczywiście. Pozdrawiam

Re: metraż

skad info ze komórki na lato??
nie straszcie mnie
my juz mieszkamy od poczatku stycznia i mam dosc kartonów resztek farb narzedzi itp.
to jest chore rowery na balkonie opony na balkonie
7 tys wydane na komórke
oni sobie jaja z nas robia??

Ja jakieś dwa tygodnie temu miałam informacje z biura sprzedaży, że pozwolenie na użytkowanie będzie do końca stycznia. Jak widać, do tego, co się tam usłyszy, nie warto się za bardzo przywiązywać. ;)

Przeczytalam caly watek tym razem baaaardziej wnikliwie i mam lepsza wiedze;-) apropos odbiorow "piiatki" dowiedzialam sie ze za okolo dwa tygodnie bedzie odbior przez nadzor ale z tego co widze to juz od polowy listopada byly takie informacje wiec nie wiem co o tym myslec:-( a komorki na lato maja byc gotowe hmm....

już na dniach? Myślałam że na miesiącach ;) a Wy już zamieszkujecie przy Starogardzkiej? Bo my jeszcze nie i nieprędko zanim wykończymy mieszkanie. Także niebardzo będę mogła nasłuchiwać :((

P.S.trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie:)

Kiedy tego nie wie nikt ale już na dniach . . . Hehe
trzeba nasłuchiwać dźwięków imprezy

ja będę miała ta gorsza role hihi

Inne tematy z forum

Silva (6 odpowiedzi)

W bezpośrednim sąsiedztwie osiedla Silva, które powstaje w Straszynie u zbiegu ulic Bocznej i...