Młody Straszyn

Osiedle położone jest niedaleko od obwodnicy. To zapewnia dojazd do Gdańska, pozostałych miast trójmiejskiej aglomeracji oraz wyjazd na autostradę A1.
W otoczeniu Młodego Straszyna nie brakuje miejsc do uprawiania sportów i rekreacji (rzeka Radunia, lasy, jezioro Straszyńskie). W samym Straszynie znajduje się infrastruktura niezbędna do komfortowego życia: szkoła, przedszkole, przychodnia ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: metraż

hmm nie wiem jak z ANETĄ ale mnie nie tak łatwo wystraszyć, zapewniam ;)) parapetówa będzie,nie wiem tylko kiedy ;P

ooo,pępkowe się szykuje? Kiedy? :))

Pozdrawiam gorąco
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

i wystraszylismy Anete hehe
spoko ja sie nie wbije na parapetowe
ale za to pepkowe bedzie na poddaszu;) ze hoho . . .

na razie nie chcemy zapeszać więc kwestia parapetówki musi poczekać ;) ale będziemy na bieżąco,pozdrawiamy:))
a z mieszkanka widok na parking

które poddasze?:)
ha my też przyjedziemy na parapetówke...

Aneta które mieszkanko na poddaszu wybrałaś?? i kiedy parapetówa??;p

poddasze:) jednak :)

pozdrawiam

Antena- i na które się zdecydowałaś?

jak będę po 50-tce to mam zamiar ganiać się z psami po działce dookoła domu ;) a na poważnie, nikt nie mówi że to musi być jedyne mieszkanie do końca życia,zawsze można spłacić wcześniej i sprzedać,zamienić... Staram się nie myśleć za bardzo że za ćwierć wieku będzie mi ciężko wchodzić po schodach a póki co trochę ruchu nikomu nie zaszkodzi ;)
Co do parteru,jednak ma więcej minusów jak dla mnie.
No nic,teraz zostaje wykończenie mieszkanka i... zapraszam na parapetówkę :D
Pozdrawiam

metraż

Antena - pomyśl jak będziesz miała 50+ i na to poddasze się wczołgać ? , a te nowe partery są dla mnie zbyt "przyziemnie" . Pozdrawiam i życzę kondycji w drodze na poddasze lub pracy w ogródku na zasłużonej emeryturze .

No i już zarezerwowane to na parterze:( a decyzję muszę podjąć w miarę szybko,żeby na wiosnę już sadzić kwiatki i ziółka ;) jeśli nie ogródek to gdzieś na górze,najlepiej poddasze,nikt do okien nie zagląda :) tylko ten ogródek byłby w stanie mi to zrekompensować :) a z tymi światłami nie pomyślałam, faktycznie lipa nad ranem jAk ufo świeci po oknach ;)

Antena- masz jeszcze wolne to na pierwszym piętrze w 105 z dwoma balkonami :)
Może na tym parterze to chodzi jeszcze o parkowanie przed oknami?
że światła samochodu świecą....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na infolini nie ma problemu.
ale we wrzeszczu nic nie wiedzieli na ten temat dopiero kirownik odzialu nam pomogl.

Re: energa

A mnie zastanawia powodzenie mieszkań parterowych na Młodym Straszynie. Kiedy byłam na etapie poszukiwania mieszkania dla siebie, interesowałam się różnymi osiedlami, przeważnie w dzielnicach południowych Gdańska. I tam przeważnie mieszkania parterowe (z ogródkami) sprzedawały się słabo, miały przeważnie niższą cenę i schodziły jako ostatnie. A u nas nic z tych rzeczy. Cena taka sama jak mieszkania na piętrach 1-2 i sprzedają się bardzo ładnie.

porki- tak to ten blok i to mieszkanie,ciekawe czy skarpa to jedyny jego problem. według mnie nie powinno to aż tak bardzo przeszkadzać,słońca nie zasłąnia jak widziałam,przynajmniej okryte od wiatru;) ale nie dziwie się w sumie że te bez skarpy zeszly pierwsze..

Klaudia- łądnie napisane-Starogardzka 107,fakt,już nie będzie jedynka,dwójka,trójka tylko normalne adresy:))
dziękuję za odp,przemyślę tę piątkę chyba,pod warunkiem że oddadzą ją do użytku przed marcem ;) tylko ogródka mi szkoda:((

Pozdrawiam

W piątce (Starogardzka 107) pozwolenia na użytkowanie jeszcze nie ma. Według ostatnich informacji od pań z biura sprzedaży ma być do końca miesiąca.

Antena- mieszkanie nr 2? w budynku 105?

my mamy taki sam układ- i jesteśmy bardzo bardzo zadowoleni.
Mi się wydaje, że tam chodzi o to, że jest ta skarpa...
ale ogólnie te mieszkania później się sprzedają na początku idą te tańsze...

ładnie z tą energą polecieli,zobaczymy przy podpisaniu umowy co wyjdzie.
A odnośnie piątki,można mieszkać,odbiory były? Bo czytam,czytam i się zagubiłam w tym wszystkim szczerze mówiąc:(
I jeszcze ciekawi mnie, dlaczego w dwójce mieszkanie na parterze narożne jest wolne, coś jest z nim nie tak? Bo przyznam że jest atrakcyjne dla mnie.
Pozdrawiam sąsiadów przyszłych

metraż

kk pisze że" było ciężko" ,dzwoniłam do Energa i pani powiedziała że jest taka możliwość , znalazłam link w tym temacie

założyli balustrady,na klatkach już nie ma kabli,chyba przenieśli wszystkich do 3,ale ściany nie pomalowane,szafy niezabudowane,1 dzień nie było grzane,teraz chlorowali rury i nie można pic wody do jutra.

ja też poproszę o kontakt do energi,bo nie mam podpisanej jeszcze umowy

Inne tematy z forum

Silva (6 odpowiedzi)

W bezpośrednim sąsiedztwie osiedla Silva, które powstaje w Straszynie u zbiegu ulic Bocznej i...