Młody Straszyn

Osiedle położone jest niedaleko od obwodnicy. To zapewnia dojazd do Gdańska, pozostałych miast trójmiejskiej aglomeracji oraz wyjazd na autostradę A1.
W otoczeniu Młodego Straszyna nie brakuje miejsc do uprawiania sportów i rekreacji (rzeka Radunia, lasy, jezioro Straszyńskie). W samym Straszynie znajduje się infrastruktura niezbędna do komfortowego życia: szkoła, przedszkole, przychodnia ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: metraż

jak będę po 50-tce to mam zamiar ganiać się z psami po działce dookoła domu ;) a na poważnie, nikt nie mówi że to musi być jedyne mieszkanie do końca życia,zawsze można spłacić wcześniej i sprzedać,zamienić... Staram się nie myśleć za bardzo że za ćwierć wieku będzie mi ciężko wchodzić po schodach a póki co trochę ruchu nikomu nie zaszkodzi ;)
Co do parteru,jednak ma więcej minusów jak dla mnie.
No nic,teraz zostaje wykończenie mieszkanka i... zapraszam na parapetówkę :D
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

metraż

Antena - pomyśl jak będziesz miała 50+ i na to poddasze się wczołgać ? , a te nowe partery są dla mnie zbyt "przyziemnie" . Pozdrawiam i życzę kondycji w drodze na poddasze lub pracy w ogródku na zasłużonej emeryturze .

No i już zarezerwowane to na parterze:( a decyzję muszę podjąć w miarę szybko,żeby na wiosnę już sadzić kwiatki i ziółka ;) jeśli nie ogródek to gdzieś na górze,najlepiej poddasze,nikt do okien nie zagląda :) tylko ten ogródek byłby w stanie mi to zrekompensować :) a z tymi światłami nie pomyślałam, faktycznie lipa nad ranem jAk ufo świeci po oknach ;)

Antena- masz jeszcze wolne to na pierwszym piętrze w 105 z dwoma balkonami :)
Może na tym parterze to chodzi jeszcze o parkowanie przed oknami?
że światła samochodu świecą....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na infolini nie ma problemu.
ale we wrzeszczu nic nie wiedzieli na ten temat dopiero kirownik odzialu nam pomogl.

Re: energa

A mnie zastanawia powodzenie mieszkań parterowych na Młodym Straszynie. Kiedy byłam na etapie poszukiwania mieszkania dla siebie, interesowałam się różnymi osiedlami, przeważnie w dzielnicach południowych Gdańska. I tam przeważnie mieszkania parterowe (z ogródkami) sprzedawały się słabo, miały przeważnie niższą cenę i schodziły jako ostatnie. A u nas nic z tych rzeczy. Cena taka sama jak mieszkania na piętrach 1-2 i sprzedają się bardzo ładnie.

porki- tak to ten blok i to mieszkanie,ciekawe czy skarpa to jedyny jego problem. według mnie nie powinno to aż tak bardzo przeszkadzać,słońca nie zasłąnia jak widziałam,przynajmniej okryte od wiatru;) ale nie dziwie się w sumie że te bez skarpy zeszly pierwsze..

Klaudia- łądnie napisane-Starogardzka 107,fakt,już nie będzie jedynka,dwójka,trójka tylko normalne adresy:))
dziękuję za odp,przemyślę tę piątkę chyba,pod warunkiem że oddadzą ją do użytku przed marcem ;) tylko ogródka mi szkoda:((

Pozdrawiam

W piątce (Starogardzka 107) pozwolenia na użytkowanie jeszcze nie ma. Według ostatnich informacji od pań z biura sprzedaży ma być do końca miesiąca.

Antena- mieszkanie nr 2? w budynku 105?

my mamy taki sam układ- i jesteśmy bardzo bardzo zadowoleni.
Mi się wydaje, że tam chodzi o to, że jest ta skarpa...
ale ogólnie te mieszkania później się sprzedają na początku idą te tańsze...

ładnie z tą energą polecieli,zobaczymy przy podpisaniu umowy co wyjdzie.
A odnośnie piątki,można mieszkać,odbiory były? Bo czytam,czytam i się zagubiłam w tym wszystkim szczerze mówiąc:(
I jeszcze ciekawi mnie, dlaczego w dwójce mieszkanie na parterze narożne jest wolne, coś jest z nim nie tak? Bo przyznam że jest atrakcyjne dla mnie.
Pozdrawiam sąsiadów przyszłych

metraż

kk pisze że" było ciężko" ,dzwoniłam do Energa i pani powiedziała że jest taka możliwość , znalazłam link w tym temacie

założyli balustrady,na klatkach już nie ma kabli,chyba przenieśli wszystkich do 3,ale ściany nie pomalowane,szafy niezabudowane,1 dzień nie było grzane,teraz chlorowali rury i nie można pic wody do jutra.

ja też poproszę o kontakt do energi,bo nie mam podpisanej jeszcze umowy

kk jak możesz to napisz mi równierz jak załatwić sprawę z energą choć jeszcze nie podpisalem zadnej umowy
prosze pisz na mr9@interia.pl
Pozdrawiam
Maciek

Tylko nie podskakujcie paniom w biurze sprzedaży- bo zobaczycie na co je stać

CO MASZ NAMYSLI??
HEHE

a nie macie w umowie, informacji o 2%, że może ulec zmianie metraż?

Tylko nie podskakujcie paniom w biurze sprzedaży- bo zobaczycie na co je stać :)

Re: obudz sie Polsko :))

to jest oszustwo a nie aspekt kapitalu pomysl najpierw a potem mow
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

O proszę, deweloper daje nam tyle atrakcji, ale że mieszkanie rośnie w oczach za dopłatą to jeszcze nie. Ja jutro też jadę walczyć z prądem. Pozdrawiam sąsiadów

metraż

czy ktos dostał juz info ze jego mieszkanko uroslo i konieczna jest doplata??

aneta zaraz napisze meil jak załatwic z energa.

Witam sąsiadów !
Czyli jak dobrze rozumiem jesli cały budynek czy nawet mieszkanie nie ma odbioru technicznego to obowiązuje taryfa wyższa c11 a jak juz ktoś odebrał mieszkanie a ono jest już po odbiorze technicznym to płaci taryfe normalną g11 ?
A ciekawe kto jest taki odważny, że korektorem zmienia coś w umowie juz podpisanej bez żadnej nawet parafki ? Ktoś już na ten temat pisał, to sprawa dla prawnika, już nawet nie chodzi, że developer znów kłamie ale według mnie chyba złamono prawo. Nie jestem prawnikiem ale na zdrowy rozum. Każdy kto podpisał umowe z energą ma swój egzemplarz wieć na niej powinna być ta dobra taryfa. Developer poprostu nie chce płaić za prąd droższy i obciąża tym mieszkańców.
Dobra sąsziedzi z 4, jak tam sytuacja wygląda bo ja znów po za krajem i od 31.12.2012 nie wiem co sie tam dzieje. Elewacja skończona
?, bo terakote na tarasie to będą kłaśc wiosna , wiem to od developera.Jak wyglada sytuacja na klatkach, dalej wiszą kable a jak zewnątrz ?
Pozdrawiam

Inne tematy z forum

Silva (10 odpowiedzi)

W bezpośrednim sąsiedztwie osiedla Silva, które powstaje w Straszynie u zbiegu ulic Bocznej i...