Modernizacja dróg 2014

Plany modernizacji dróg w roku 2014
2013-11-29, 12:41

"W przyszłorocznym budżecie uwzględnione zostało nowe rozwiązanie dotyczące modernizacji dróg z zastosowaniem płyt YOMB przy współudziale mieszkańców (oprócz zaplanowanych dróg asfaltowych).
Na ten cel planuje się przeznaczyć w budżecie na rok 2014 kwotę 500.000 zł.
Taki sposób realizacji zadań gminnych spotkał się z zainteresowaniem mieszkańców w roku bieżącym, co zaowocowało realizacją kilku odcinków dróg w tym systemie. Aktualnie w Urzędzie opracowywane są bliższe szczegóły tego przedsięwzięcia.

W najbliższym czasie będziemy Państwa o tej sprawie informowali."

To ze strony gminy Jestem ciekaw jakie drogi będą modernizowane pierwsze ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Modernizacja dróg 2014

No za taka kwotę to może dwie zrobią, chyba że udział mieszkańców będzie wynosił 95% kwoty modernizacji drogi a 5% da gmina z tych marnych 500.000zł
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Popieram ideę współfinansowania inwestycji drogowych.
Oczekuję, że kosztorys będzie informacją publiczną, w wyborze firmy mieszkańcy danej ulicy będą uczestniczyć , a ewentualnie współfinansować będziemy tylko tę drogę, z której korzystamy, Nie będzie to zrzutka solidarna, wydatki nieklarowne.a wyboru drogi dokona koleś działający w swoim imieniu i na swoja rzecz.
500 000 złotych to b. mało.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

jak dla mnie to poalczenie plytami z gdynia centrum wiochy czyli bojana do wiczlina i na dambnik do chwaszczyna... ale jak znam zycie i wiesniaczkow z szemuda to bedzie lebno i inne zapadle dziury... nie macie sie co podneicac bez sensu, bo to ze bojano jest duza wsia nic nie znaczy... i tak wiekszosc "mieszka" w 3miescie co widac po rejestracjach GA, czy GD
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wstydem jest tak używać j.Polskiego ! Najpierw do podstawówki a pózniej zabierać się za domniemanie logistyczne okolicznych wiosek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ero Jak kogoś chcesz wysłać do podstawówki to sam zobacz jakie byki piszesz ;) nie j.Polskiego tylko j.polskiego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wpis pod względem treści jest prawidłowy. Błędy są raczej literowe i wynikają ze słabej znajomości sztuki posługiwania się klawiaturą. Co do uwagi w spr. pisowni 'j. polskiego" brawo!.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

ludzie do sedna a nie kto lepiej lub gorzej pisze . To takie Polskie piszecie i rozwodzicie się nie na tym co trzeba. a później się okazuje że inni są daleko przed nami i w tedy jest lament, łzy i gilony.

Uwaga! Teraz to się rozpęta burza.
Pozdr.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie to nie jest wstyd ale jak ktos ma placic tylko by zmienic blachy i sie integrowac w ten sposob, inne oplaty wniesc z tytulu przerejestrowania auta to szkoda kasy, jesli sie ma dwa albo wiecej aut to stawka rosnie do tego dochodzi drapanie bzdurnych naklejek na przedniej szybie......i stanie w kolejkach w urzedach, wymiana dowodow i innych pierol.
Skoro mam jeszcze mieszkanie w gdansku i w gdyni i auta juz zarejestrowane to wole te pieniadze przeznaczyc na szczytniejszy cel np. wiecej radosci sprawi mi kupienie i wycpanie piwska za te pieniadze........ale obuiecuje jak kupie sobie nastepny samochod to rąbne OSOBISTA - GO G.W.E. by dac Ci satysfakcje
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a mnie, to wisi jaką mam rejestrcję, może być nawet kupa, nwet wielka kupa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale macie samoocenę, masakra.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rejestracja GWE daje nizsza oplate za ubezpieczenie auta.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a co prezes masz jakieś kompleksy mieszkając na wsi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (697 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Telewizja naziemna (3 odpowiedzi)

Dzień dobry, czy macie sygnał telewizji naziemnej, u nas tylko nieliczne programy,brak m.in....

Światłowód w gminie Szemud (3 odpowiedzi)

Czy gdzieś już kopią i kładą światłowód?