Mój pierwszy samochód

Jestem przed zakupem swojego pierwszego auta. Jaki samochód polecacie? Musi być 5-cio drzwiowy koniecznie, silnik nie za duży. Takie auto na miejskie potrzeby i raz na jakiś czas wyjazd w dłuższą trasę.. Przede wszystkim chodzi mi oto, żeby wymiana części itp nie była zbyt pochłaniająca finansowo.
Pytanie jest na serio, więc proszę bez zbędnych i głupich komentarzy.
Niestety budżet jaki posiadam to kwota do 10 tys zł.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzięki ASIA ale niestety to auto jest dla mnie za małe. Nie wyobrażam sobie np wyjazdu w góry matizem czy nawet zabranie 4 osób gdzieś dalej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Czesc
mysle ze deawo Matiz bedzie dobrym wyborem, silnik 800 malo pali czesci tanie , np wahacz kosztuje 40 zeta amortyzatory para 80 itp. Jest duzo egzeplazy w dobrym stanie na rynku zwlaszcza od starszych osob I mysle ze za 3500 uda ci sie kupic egzeplaz w doskonalym stanie. Trzeba tylko wykluczyc te z widoczna korozja tylnych blotnikow I progow. Za te kase kupisz naprawde fajne autko, czasem z elektrycznymi szybami I wspomaganiem sie zdarzaja. Miejsca jest tam dosyc, ja mam 170 a moj tata 190 I spokojnie miesci sie na tylnym fotelu, konkludujac miejsca w srodku dosyc , troche maly bagaznik ale daje rade. Ja kupilam I jestem zadowolona , po zakupie mechanic wymienil cale zawieszenie na nowe I razem z robocizna bylo to 600 zlotych, pasek rozrzadu z pompa 180 I od tego czasu przerjechalam 20 tys po gdansku I zero problemow,
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Prosiłam bez głupich komentarzy!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pomyśl o Seicento - żadne samochody z nim nie mają szans :D
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

opłat poza samochodem nie liczę :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

8 tys.
Musisz sobie ze dwójkę na OC zostawić ;]
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

Przyciemnianie szyb - gdzie? (45 odpowiedzi)

Szukam dobrego fachowca do przyciemienia szyb w aucie. Najlepiej z Gdanska.

Leasing operacyjny a wynajem długoterminowy (11 odpowiedzi)

Mam firmę, która ma małe koszta, a dużo płacę podatku oraz VATu. Zastanawiam się leasingiem...

Mechanik dorywczo (12 odpowiedzi)

Witam, zna ktoś może jakiegoś mechanika ewentualnie jakiś starszy Pan na emeryturze, który zna...