Moje córki, krowy

Temat dostępny też na forum: Moje córki krowy
Opinie do filmu: Moje córki, krowy.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

trochę się bałem

że Marian Dziędziel będzie grał to co zawsze gra i się tak podoba, ale granie choroby na którą w filmie choruje to jest mistrzostwo
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 6

trudne tematy

Przemyślany film o chorobie, umieraniu i trudnych relacjach w rodzinie. Smutny temat, ale osłodzony świetnymi kreacjami aktorskimi. Najlepszy był drugoplanowy Dorociński, który kilkoma scenami "ukradł" cały film.
PS Oklaski dla pani reżyser - Kingi Dębskiej.
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 8

Polecam

Wspaniały film, wzrusza i rozsmiesza. W bohaterach można się przejrzeć i zawstydzić. Relacje rodzinne rozczulają, śmieszą, denerwują, skłaniają do refleksji. Świetna gra aktorska.
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 8

Takie polskie filmy lubię...W końcu mądry temat, zero żenady

Wspaniała gra aktorska. Nie potrzeba przekleństw, seksu i taniej komercji.. Poproszę o więcej:)
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 8

Film extra..super gra aktorów..polecam!!!!!.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 7

Dobry fikm

Mistrzowska obsada,Marian Dziędziel po prostu aktorstwo na najwyższym poziomie,Dorociński również mega wypadł w ogóle wszyscy zagrali dobrze.Film godny polecenia
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mistrzowska gra wszystkich aktorów

nawet młody synek wypadł jak dzisiejsza młodzież tylko trochę smartfona mu pożałowali.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 5

Kiepski.

Film słaby i nieprawdziwy. Denerwujące, sztuczne sceny, np szpital, ojciec po operacji głowy, czaszka zabandażowana. Przychodzi córka i zaczyna bawić się pilotem, który reguluje położenie oparcia łóżka. Głowa ojca wygina się w górę i w dół, szybciej i szybciej... No pewnie! Każda córka by się tak zachowała... Takich bzdur jest bez liku. A głupi lud ryczy ze śmiechu...
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 72

prawdziwy

jakbym oglądała film o sobie samej, mojej siostrze i naszym ojcu

film rewelacyjny, dawno nie było tak dobrego polskiego kina
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

kiepska ... opinia

Zapraszam na odział neurologii , zobaczysz jak zachowują się rodziny .
FILM ŚWIETNY, bardzo... BARDZO prawdziwy!
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 2

Widac nigdy nie przezywales tak mocno choroby najblizszych,reakcje sa rózne. I ten kto byl w takiej sytuacji zrozumie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najwyraźniej człowieku masz niedorozwój empatii i emocji . Dlatego film jest tylko dla ludzi , którzy rozumieją i wyrażają emocje.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Racja

też wydał mi się sztuczny i przerysowany - połączenie kabaretów z serialowym życiem. Słaba konwencja.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rewelacja

To wielka sztuka wyreżyserować film o trudnym temacie jakim jest umieranie w sposób nieprzytłaczający...jednocześnie skłania do refleksji jak i bawi. Zabawne sytuacje rewelacyjnie rozładowują narastające napięcie związane z losami bohaterów. Film godny polecenia. Brawa dla obsady i reżyserki ;-)
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 4

kocham polskie kino

Dokładnie. Śmiałam się dużo więcej niż na polskiej komedii tydzień wcześniej. Czasami był to śmiech przez łzy. Ale to właśnie jest w nim piękne, bo nie przytłacza, a jednak filmu nie zostawiamy w kinie - wychodzi w naszych głowach i wraca jeszcze na długo po obejrzeniu.
No i tra gra aktorska!! Co jeden aktor to lepszy!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ujmujący, postacie ciut zbyt schematyczne szczególnie męskie. Kulesza gra perfekcyjnie. Trudno podjąć po nim głębszą dyskusję, pobieważ kropki nad i są wyraźnie postawione. Sam temat - póki żyjemy - nie stawia nam krpki nad i. Polecam
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 1

Film bardzo dobry, ale bolesny

Film bardzo smutny, ale realistyczny. Określiłabym go jako studium odchodzenia i interakcje rodzinne w takiej atmosferze.
Nie rozumiem dlaczego określa się go jako komediodramat. Z niesmakiem odbierałam chichoty na widowni, gdy półnagi, oszołomiony narkozą ojciec wychodzi w nocy z sali pooperacyjnej i błąka się po pustych korytarzach szpitalnych.
Tragiczna rzeczywistość - tak, niestety, często wygląda opieka szpitalna.
Poza tym świetna obsada, doskonała gra aktorów.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7

Moje córki krowy

Reklama filmu lepsza niż film. Czy jest to tragikomedia? W moim odbiorze ani to komedia ani dramat. Tematyka relacji w rodzinie potraktowana powierzchownie, śmiesznie też nie było. Życie szpitalne dziwnie pokazane, objawy chorób obojga rodziców i opieka lekarska nie tak wygląda w realu. Gra aktorska taka sobie. Najlepiej wypadła córka reżyserki. Tytuł filmu przyciąga i zaprasza do obejrzenia; dobry chwyt marketingowy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 12

Czuję niedosyt

Trailery to tylko reklama najlepszych "kawałków". Mam uczucie niedosytu. Liczyłam na głębszy wątek relacji pomiędzy siostrami a większość sytuacji tragikomicznych to sytuacje związane z zachowaniem chorego ojca - nie trudno uśmiechnąć się osobie patrzącej na wszystko z boku. Kreacje aktorskie - piękne. Nikt nie wspomina o roli Gabrieli Muskały a jej postać neurotyczki.... Brawo.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Film o umieraniu i życiu rodzinnym...bardzo naturalny

Bez upiększania i udziwniania! Zmusza do refleksji nad własnym życiem rodzinnym...czy wystarczająco kochamy i czy wystarczająco okazuje my nasze uczucia...pokazuje, jak bardzo krucha jest nasza egzystencja i jak znienacka nadchodzi jej koniec....bardzo prawdziwe normalne postacie...brawa dla polskiego kina!!!! :-)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

wsp

Film jest rewelacyjny,płakałam już od pierwszych minut.Taki prawdziwy i niezwykle życiowy.Jak rożny od tych pseudoromantych polskich komedii.Żadnej żenady i wstydu.Świętne kino.Polecam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

piękny film

Do dzisiaj o nim myślę,znalazłam w nim coś z siebie,a aktorzy to mistrzostwo świata,nie grają - tylko SĄ...proszę obejrzeć...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tragedia :-(

Nawet jak na polski film to strasznie słaba produkcja i szkoda czasu i pieniędzy. Mimo wszystko nadal o nim myślę i zastanawiam się o czym był i co reżyserka chciała przekazać. Ani to mądre, ani głębokie, ani śmieszne.
Zadziwiają mnie te dobre recenzje i myślę, że wiele osób nabrało się na nie.
Widać, że są amatorzy takich filmów, ale ja do nich nie należę.

Nie polecam. Najlepsza była w tym filmie końcowa piosenka :-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

Zgadzam się z Tobą

dziwi, choć w sumie nie powinno, że wielu lubi sceny rodem z Klanu...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

bardzo dobry

świetne zdjęcia i muzyka, historia rodziny przedstawiona w niebanalny sposób: trochę łez, trochę śmiechu - tak jak w życiu, doskonałe role kobiece i świetna rola Mariana Dziędziela, polecam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Pomimo sławy i pieniędzy, wciąż nie może ułożyć sobie życia. Samotnie wychowała dorosłą już córkę."

Ma slawe, pieniadze I wychowala dorosla corke. Gdzie konkretnie nie ulozyla sobie zycia?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Doskonały!

Jestem bardzo mile zaskoczona po obejrzeniu filmu. Jest trudny ale nie przytłacza. Doskonała gra aktorska. Wzruszający, mądry, życiowy. Na prawdę warto obejrzeć.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Fabularyzowany dokument.

Samo zycie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Super

Agata Kulesza i Marian Dziędziel gwarantują zawsze dobre ambitne kino "krowy" to jeden z takich filmów dla mnie żadna komedia tylko świetne studium postaw ludzkich wobec nieuchronności zawirowań życia brawo dla żrących popcorn ma takim seansie pewnie ma dokument z prosektorium też zabraliby chrupki i colę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

tom

Nie wiem co sądzić o tym filmie.. Są momenty że łzy cisną się do oczu i są momenty kiedy wszyscy się śmieją. Moim zdaniem film przedstawia trudne sprawy w piękny nie przejaskrawiony sposób. Obnaża problemy rodzin i pokazuje typowych Polaków np.scena na lotnisku ;) ogólnie polecam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Kopnęłabym cię, gdybym mogła (7 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Kopnęłabym cię, gdybym mogła . Przeczytaj o filmie.

Arco (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Arco . Przeczytaj o filmie.

David (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: David . Przeczytaj o filmie.