Montesorri w Bojanie

Halo? Ktoś coś słyszał, widział?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak słyszałem, że połowa przedszkoli to teraz Montesorri bo to modne. A to kolejne przedszkole tylko ładnie sprzedane.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

https://wiadomosci.wp.pl/trojmiasto/dyrektorka-przedszkola-wypisala-dzieci-powod-rodzice-komentowali-placowke-na-facebooku-6221570183825537a?amp=1

To ładne jaja. NIe można skrytykować bo wywalają dzieci XD Bardzo fajne podejście. A ta sama osoba właśnie w Bojanie otworzyła przedszkole.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

I słusznie, że wywalają . To prywatny biznes , prowadzi właściciel- właścicielka , i decyduje sam-sama o działaniu jego firmy. Nie podoba się to można przenieść się gdzie indziej a nie smarować swoje żale w Internecie. Nie ma przymusu , to nie państwowa szkoła podstawowa, która jest obowiązkowa.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

I właśnie dlatego Przedszkole Montessori nr 1 w Gdyni ma tak dobrą opinię? Miejsc wolnych nie ma, to świadczy o jakości usług i podejścia kadry zarządzającej do rodziców i dzieci. Nikt nie zmusza rodzica do zapisania dziecka. Każdy ma wybór, ale żeby wybrać trzeba zainteresować się tak na poważnie tematem. Rozważyć korzyści jakie niesie za sobą wychowanie dziecka według sprawdzonej już i zaakceptowanej przez Ministerstwo dawno temu metody. Mózg dziecka najbardziej jest chłonny w wieku od 0 do 6 lat. Świadomość rodziców dzisiaj na szczęście jest dużo większa niż lata temu i nie możemy do końca brać przykładu z naszych, którzy kochali nad życie, ale jak to się mówi: "dzieci i ryby głosu nie mają".
Głos mają i potrafią myśleć, a te myśli zostają na zawsze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wyciąga pan/i stary szkalujący niesprawiedliwie artykuł z przed lat.
I właśnie dlatego przedszkole ma najlepszą opinię wśród rodziców. To świadczy o podejściu kadry zarządzającej do rodziców i dzieci. Proszę poczytać opinie, odwiedzić placówkę, dowiedzieć się osobiście, a nie powtarzać plotki.
Nasi absolwenci idą w dalszą drogę edukacji z dużym zasobem wiedzy i poczuciem własnej wartości.

montesorri? Ja to nie rozumie tych zagranicznych slow
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Montesorri w Bojanie

O Boże już od małego będą wychowywać nierobów i ludzi roszczeniowych, głaskaniem po główce i poklepywaniem po pleckach dzieciaczków
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dlatego dzieci wychowuje się w domu stanowczo i z jajem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadzam się z tym, kiedyś to nauczyciel miał autorytet teraz mamusie u dyrektor, szkoda gadać
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

o i tu się zgodzę

Będą wychowywać i uczyć samodzielności, samemu szukania rozwiązywania problemow i wierzyć w siebie, we własne możliwości.

Pytanie padło dwa miesiące temu, a przedszkole dopiero się otworzyło. Trwa rekrutacja i są dni otwarte. Sugeruję najpierw dowiedzieć się, zobaczyć, a dopiero później cokolwiek pisać. W Gdyni to przedszkole jest na pierwszym miejscu w trójmieście, w trójmiejskim rankingu najlepszych przedszkoli. Zgadzam się, że to modne i cieszę się z tego, że powstaje coraz więcej takich przedszkoli i szkół(nawet liceum jest w Gdańsku). Pedagogika Marii Montessori została zaakceptowana przez Ministerstwo już dawno i nie jest to żaden wymysł na robienie biznesu, tylko służy naprawdę dzieciom.
Jeśli czytają to rodzice zainteresowani zapraszam do kontaktu ze mną.

Tak, ja. Mogę przedstawić swoją opinię. Jest jedna - bardzo dobre przedszkole, z cudowną kadrą nauczycieli i podejściem do dzieci. Mieszkam w Kielnie od niedawna, próbowałam dzieci zapisać do przedszkola właśnie tam. Nie udało się, do innych przedszkoli również - czy to prywatne czy panstwowe. podejście było takie samo. Dopiero później dowiedziałam się o nowym przedszkolu w Bojanie. Znalazłam je już za czasów gdy mieszkałam w Gdyni. Ludzie, którzy piszą tu te obraźliwe komentarze nie znają metody. Co jest smutne. Metoda ta polega przede wszystkim na samodzielnym uczeniu się dziecka (dzięki czemu wyrasta później na samodzielne), nie na maminsynka za którego wszystko zostanie zrobione. Proszę więc nie sugerować się tymi komentarzami. Wejść można na stronę Facebooka Montessori Bojano i po zdjęciach naprawdę widać jak dzieci są samodzielne.

Dokladnie, metoda Montessori uczy przede wszystkim samodzielnosci dziecka. Niestety najczesciej wypowiadaja sie osoby majace dzieci ktore butow nie umieja zawiazac :P

Inne tematy z forum

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (695 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Plan ogólny Gminy (4 odpowiedzi)

Jak obstawiacie. Wejście w życie Planu ogólnego Gminy, który ma zastąpić MPZP spowoduje, że...

Szukam rodziny Lemke i Bieszk z Bojano lub Koleczkowo (4 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję rodziny Lemke mojego dziadka Franciszka Lemke, jego rodzice to Feliks i...