Mulda/zagłębienie na al. Rzeczypospolitej.

Temat dostępny też na forum: Na drogach Trójmiasta Przymorze Małe
Na al. Rzeczypospolitej, za skrzyżowaniem z al. J.P.II, na prawym pasie znajduje się duże zagłębienie w drodze i przy jeździe poniżej przepisowych 70 km/h potrafi nieźle bujnąć samochodem, a zawieszenie ugiąć maksymalnie. Kto odpowie za ewentualny wypadek, kiedy ktoś w deszcz, straci kontrolę nad autem? Oczywiście winny będzie kierowca, bo nie dostosował prędkości, bo mógł jechać np. 40 km/h. Oprócz tej nierówności, na prawym pasie jest kilka mniejszych. Teraz wiem, czemu kierowcy tak unikają prawego pasa.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mulda/zagłębienie na al. Rzeczypospolitej.

chyba wiem o której mówisz. Rozumiem że w stronę Przymorza/Jelitkowa? W sumie po obu stronach jak mocniej popada to można w praktyce zbadać zjawisko aquaplanningu opon.
Z drugiej natomiast notorycznie powstaje piękna dziura w okolicy zjazdu z Rzeczpospolitej. Zalepiają ją co jakiś czas, ale prawda jest taka, że Rzeczpospolita już w niektórych miejscach nie nadaje się do zalepiania tylko do poważnego remontu, ale oczywiście odwlekane to jest w nieskończoność.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak, chodzi o tą w stronę Przymorza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Taka już nasza drogowa rzeczywistość. Kiedyś wpadłem w podobną wyrwę (poza miastem). Wezwałem policję do spisania protokołu do odszkodowania. Możecie nie wierzyć, ale od tamtego czasu w tę samą wyrwę wpadło 12 aut (około godziny). Policjanci nie nadążali spisywać. W końcu sami zadzwonili do starostwa, żeby "coś zrobili". Oczywiście padał deszcz i wyrwa była niewidoczna...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To się zgłasza do Zarządu Dróg i Zieleni (ZDiZ), zamiast pisać o tym byś zadzwonił od razu do nich
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ależ oni wiedzą o tej muldzie i "laskę" na nią kładą - mulda "funkcjonuje" w tym miejscu od lat
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W takiej sytuacji składa się pismo. Urząd ma 14 dni, żeby na nie odpowiedzieć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Hak do przyczepy - jaki koszt? (8 odpowiedzi)

Witam, czy ktoś się orientuje ile może kosztować montaż haka do przyczepy w Skodzie Fabii Combi?

montaz haka (3 odpowiedzi)

gdzie zamontuje w rozsądnej cenie hak do osobówki hak dedykowany

Najem długoterminowy samochodu Co o tym sądzicie? (12 odpowiedzi)

Przymierzam się obecnie do najmu długoterminowego auta. Interesuje mnie wzięcie auta hybrydowego...