Mury Jerycha

Temat dostępny też na forum: Mury Jerycha
Opinie do spektaklu: Mury Jerycha.
"MURY JERYCHA"
reż. WOJCIECH KOŚCIELNIAK

"MURY JERYCHA" - współprodukcja Teatru Muzycznego w Gdyni, Państwowego Policealnego Studium Wokalno - Aktorskiego w Gdyni i Stowarzyszenia "Baduszkowcy"

"Mury Jerycha" to autorskie przedstawienie Wojciecha Kościelniaka wystawiane w ramach spektaklu dyplomowego Państwowego Policealnego Studium Wokalno-Aktorskiego im. D. Baduszkowej w Gdyni. Oparte jest ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Warto zobaczyć

Ciekawy spektakl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spektakle dyplomowe a Teatr Muzyczny

Miesiąc temu miałem przyjemność po raz trzeci być na Murach Jerycha, tym razem na festiwalu w Poznaniu i po raz trzeci nie mogłem wyjść z podziwu. Po spektaklu odbyła się konferencja z obsadą, gdzie dowiedziałem się że nie ma żadnych konkretnych planów żeby jeszcze kiedyś spektakl wystawiać. Rozumiem że był to spektakl państwa dyplomantów ze szkoły baduszkowej, ale czy teatrowi w Gdyni nie opłacałoby się tego dalej grać??? Bilety za każdym razem były wyprzedane co do jednego i cała obsada wyraźnie zaznaczyła że chcieliby to jeszcze grać. Pan reżyser powiedział, ze odbył rozmowę z dyrektorem teatru w Gdyni odnośnie przyszłości spektaklu, ale jeszcze nie dostał konkretnej odpowiedzi. Dlatego zastanawiam się czy w końcu dojdzie do jakiegoś przełomu i zobaczymy spektakl dyplomowy w repertuarze teatru czy pan dyrektor Igor Michalski po prostu nie jest w stanie zauważyć potencjału tego spektaklu który tak naprawdę jest kasowym strzałem w dziesiątkę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Punkt zero (5 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Punkt zero . PUNKT ZERO na Scenie Malarnia W Teatrze Wybrzeże trwają...

Musical Kosmos (15 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Musical Kosmos . Musical Kosmos Niepowtarzalna opowieść Wszechświata,...

Dlaczego nie lecimy do gwiazd (11 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Dlaczego nie lecimy do gwiazd . PREMIERA - "DLACZEGO NIE LECIMY DO...