Muza musi grać.

:)
Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie).

https://m.youtube.com/watch?v=B4X4rdyXIEw
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeszcze raz tylko głośniej.
Uwielbiam ten numer, perkusja wymiata.

https://youtu.be/NjyVRCm7QnU
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co drugie małżeństwo na tych terenach kończy się formalnym rozwodem.

Tak więc mówię Mansonowi bardzo dobitnie i wyraźnie, aby tego nie robił. Jest sto o wiele ciekawszych i przyjemniejszych rzeczy, które może robić, nawet trochę nieraz ryzykownych.

Byłem w Warszawie w 1994 roku i uderzyło mnie to, że tłumy ludzi chodziły w centrum w środku dnia.
Byłem tam kilka lat temu i uderzyła mnie z kolei martwa cisza na ulicach w centrum. Ani ludzi, ani samochodów.
W ogóle w Warszawie ludzie są cisi i stonowani. Gdy tu wróciłem, wydawało mi się, że wszyscy do mnie wrzeszczą.
Może to coś lokalnego? A może przypadkiem nowoczesnego, bo podobno automatyzacja doprowadzi do tego, że ludzie będą musieli znajdować sobie inne zajęcia, a nie pracę zawodową. Każdy dostanie pensyjkę za nicnierobienie.

Ja o godz. 14:00 wykąpany wyjeżdżam przez bramę mojego kołchozu.
Z tym, że w robocie jestem o 6.
Ale to raczej margines.

https://m.youtube.com/watch?v=nY6NS7NXnw8
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest marzec, najzwyklejszy dzień, 14.30. Urzędnicy, robotnicy, sprzedawczynie w sklepach są w zakładach pracy. Dookoła 50-procentowe bezrobocie. Część ludzi pracuje na zmiany. Nauczyciel może już skończył lekcje.

Biedrona jest u zbiegu szos. Kim więc są ludzie, którzy w godzinach dziennych jeżdżą szosami?
100 dziwnych losowych przypadków, które się skomasowały w jednym momencie?

Ludzie, którzy zimę spędzają w Polsce, a lato na saksach?

100? Nie wierzę. Mam odruch wzrokowego szacunkowania i zapamiętywania niektórych aut w spójnym obrazie.
Co to za biedronka?

Czy mógłbyś sprecyzować " normalną pracę"?
Zastanawiam się w jakim jesteś wieku. Często rzucasz hasła i przedstawiasz sytuacje bardzo płytko, jakbyś nie rozszyfrował jeszcze głębi zjawisk lub był zbyt młody by się w niej czuć swobodnie.

Jednak przy Biedronie stoi 100 samochodów, a rodziny mają raczej tylko jeden samochód.

Wcześniej moim dniem na Biedronę była niedziela (dopóki nie zrobiono niedziel niehandlowych), więc uważałem, że to pracujący w weekend przychodzą na zakupy.

https://forsal.pl/artykuly/1063944,dlaczego-pomimo-niskiego-bezrobocia-ponad-13-mln-polakow-nie-pracuje.html
Z komentarzy:
mnostwo osob od razu po studiach wyjechalo do usa, niemcy, szkocja. ci co nie pracuja i siedza w pl nie sa zapisani na bezrobociu.
Duży % z tych 13 mln pracuje oczywiście na czarno
w polskiej gospodarce nie ma takiej liczby wolnych miejsc pracy
w usa dorosla populacja liczy ok 220 mln z czego 90 mln nie pracuje bo po prostu nie ma takiej liczby wolnych miejsc pracy
pracy tak na prawdę normalnej jest jak na lekarstwo
Dużo kobiet porzuciło pracę dla 500+ , a mężczyźni poszli w szarą strefę - na produkcji nie ma kto pracować

A to już Ty mi musisz powiedzieć, gdzie byłeś i kogo widziałeś, anonimie. Ostatnio przerabialiśmy temat jakiejś wspólnej niewoli u Viet Congu. Ja niczego nie potwierdzam ani nie zaprzeczam, bo nie chcę Ci tam czegoś jeszcze bardziej uszkodzić

Niezawodny :) aż mnie mięśnie twarzy zabolały.
Na skuterze nie słucham muzyki z usb.
Rano oszukałam korki na skuterze ale tak wypindrzyłam siedzisko przy ostatnim myciu, że ześlizguję się i w ogóle wytrzęsło mnie na wyboistej, obcej drodze.
Tylko stara ale jara, obsługiwana kciukami, pancerna kanapa :)

Ps
Wyszłam przed dom i znalazłam rozwiniętego krokusa z zeszłego roku. Inne też już walczą. Jest dobrze.
Co do biegów to już byłam o włos od czegoś z nimi ale wszystko w swoim czasie.

To miejscowi, choć Biedrona jest u zbiegu szos.
Niepracujące żony, niepracująca młodzież, emeryci. Plus przypadki losowe.

Przy tym to niepracujący, bo byłem tam przed 15.00. Ile procent osób pracuje w nietypowych godzinach?
Ale jak świetnie mnie wszyscy kojarzą.

W Biedronie jest coraz gorzej.
Na polecenie wielkiego T wszyscy są dla mnie bardzo niemili, oschli, pokazują mi swoje gesty. Kasjerzy za to są w porządku, bo tak są wyszkoleni.
Skoro jednak i pegierowcy, i nawet SLD-owcy uważają siebie za solidarnościowców, to cóż to znaczy? Po prostu ogół społeczeństwa znalazł sobie jednoosobowego przeciwnika.
Jest to męczące, te pseudomanifestacje.
Przy tym z wielkim T dawno sobie poradziłem jedną ręką, więc czemu się sadzi?
Coraz bardziej wkurza drugą stronę, ktokolwiek to jest.
Każdy ma swoje obsesyjki i on też.

Umarł piesek, którego widziałem?

Ale w skuterze nie ma biegów. Mam nadzieję, że nie zapomniałaś o tym.
Żart.

https://www.youtube.com/watch?v=1WZZu3qgVOk

Inne tematy z forum

Zamojska Vita (3 odpowiedzi)

Ujeścisko oferuje bogate zaplecze handlowo-usługowe. Są tu dostępne sklepy, a także poczta,...

Osiedle Warszawska (4 odpowiedzi)

Osiedle Warszawska powstaje w doskonale skomunikowanym miejscu, w bardzo popularnej wśród...

Wiśniowa Aleja (41 odpowiedzi)

Położenie osiedla w niewielkiej odległości od al. Armii Krajowej oraz al. Pawła Adamowicza...