Muza musi grać.

:)
Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie).

https://m.youtube.com/watch?v=B4X4rdyXIEw
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

mnie się murzynka w tym filmie podobała. miała ładnie ukształtowaną pupę. dziękuję i dobranoc
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bruce Lee to poruszał się w filmie, a tam się gra, a nie porusza normalnie.
Jest chyba tylko jeden film z prawdziwej walki Lee'ego, treningowej, jakieś 5 min, bez wielkich emocji.
Ten cały koci chód i pazury tygrysa to otoczka filmowa, nie mająca z rzeczywistością wiele wspólnego.
Natomiast Lee miał fenomenalna podbudowę filozoficzną, był mistykiem, ale ta sfera, jakkolwiek fascynująca, nie jest taka nośna jak kopniaki w głowę i zapewne dlatego nie utrzymuje się w ludzkiej świadomości. Chyba pamięta się jedynie jego - bądź jak woda.
No i faktycznie był uczniem w szkole Ip Mana, chociaż opowieści o osobistych lekcjach z Wielkim Mistrzem można włożyć miedzy bajki. Ip Man w czasach Bruce'a nie prowadził już lekcji, był schorowany i uzależniony od opium. Był właścicielem szkoły, ale jedynie formalnie.
A jeśli chodzi o poruszanie się w stylu Bruce'a to genialnie naśladuje go Czarna Mamba w Kill Billu (stąd zresztą jej żółty dres z pasami, w takim Bruce wystąpił w swoim ostatnim filmie Gra Śmierci, zresztą niedokończonym). Nawet Grodon Liu w starciu z Mambą wygląda siermiężnie, a jest chyba jednym z najbardziej rozpoznawalnych współczesnych aktorów spod znaku Shaolin. (Bardziej podobał mi się w drugiej części Billa jako Mistrz Biała Piwonia).

Jak już jesteśmy przy Chińczykach...
Przeżywam fascynację Li Zi Qi. Taka dziewczyna z Prowincji Syczuan, która razem z babcią mieszka na farmie w górach i wstawia filmy z życia na farmie, najczęściej żarełka. Na weibo ma swój kanał i na nim można sobie oglądać jej filmy. Niestety, nawigacja w weibo jest krzaczorami. Ma tam jakieś 10M subskrybcji. Ale ostatnio ktoś kopiuje jej filmy na jutuba i tam można sobie je obkukać. Po mojemu warto, a taka Ciasteczkowa czy fubu to obligo.

{ja - bądź jak woda, woda nie ma kształtu, staje się tym, co wypełnia
Bolek - czyli jak wypełnię naczynie będę jak ono?
ja - dokładnie, jak dzban}
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znalazłem "Radio Frio". Zaledwie 3000 wyświetleń. Kontrowersyjny zespół, ale utwór i teledysk słaby.
"W 1995 roku, nie mając pomysłu na wykorzystanie swoich pieniędzy, spalili banknoty łącznej wartości 1 miliona funtów brytyjskich, nagrywając całe wydarzenie kamerą i tłumacząc to jako formę ekspresji."
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jednak jesteście w tej samej ekipie.

Czuję się jak facet przywiązany do krzesła.

Pomyślmy, kiedy się poznaliście?
Znaliście się już w 2014.
Ostre czytanie zaczęło się w 2004.
Pewnie tak od 10 lat.

Muszę ci powiedzieć, że na koniec obserwuję właśnie pana M i ciebie, po przebrnięciu przez cały ten zgiełk.
Ja pół roku rozmawiałem ze środowiskiem pana M. Podróżują po świecie, potem sobie o tym opowiadają, kosmopolici, niektórzy wydają się zamożni, ale w taki 19-wieczny sposób. Taki luzik jak tutaj jest dla nich zupełnie niedostępny, raczej pogadają o książkach, polityce międzynarodowej. Jestem w stanie się przestawić na ich sposób myślenia, kiedy z nimi rozmawiam. Potrafią też przeklinać i traktować kogoś z góry dlatego, że nie jest jednym z nich. Ale jeśli masz wiedzę, taką gazetową, to cię szanują.
Nie odpowiadają konkretnie na pytania, tak samo jak wy tutaj. A dobrych forów jest mało.

Skazanie na samotność nie jest złe. To tylko masowy przekaz w naszym kręgu kulturowym stara się kreować samotność jako coś nieodpowiedniego, nienaturalnego. Zwróć uwagę na przekaz medialny np. przed świętami. Występują sami chorzy, samotni i bezdomni jako grupa godna największego współczucia oraz wsparcia. Ten dowód słuszności spolecznej, iż samotność jest zła przyjął się na dobrym gruncie (u ludzi z problemami, których nawet nie są świadomi) wiec bujnie rośnie i obficie kwitnie.

Wg mnie samotność jest wspaniała, nuda stymuluje często do podróży w głąb siebie, a tam są nie tylko same rzeczy fajne.
Są też mało fajne i nie fajne.

Gdzieś siedzą obcy ludzie i projektują dla mnie jak najcięższe sytuacje i warunki życia, ciągle dokręcając śrubę, wdeptując mnie w ziemię.
Czuję silny fizyczny ucisk na serce. Mózg zupełnie bez koncentracji.

C
Po kiego *uja pier*olisz sam do siebie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem trochę zdołowany w tej chwili, to prawda.
Jestem ogólnie obolały. Pogoda jest jakaś zgniła. Jest nerwowo. Nudno.
Tkwię prawie jak w pustym pomieszczeniu.
Pokończyli mi się rozmówcy, pokończyły się teledyski. Po imprezie.

Uwielbiam ruch w każdej postaci.
Lubię patrzeć jak poruszał się Bruce Lee, jego język ciała - minimalistyczny w drodze ku perfekcji.
Ty coś dzisiaj osowiały, wyczuwam Cię empatycznie lepiej niż kot.
Podaruj se odrobinę luksusu.

Jesteś więc też dobrym tancerzem.

E tam.
Liczą się szybkie i brutalne cięcia.
W życiu w przypadku przeszkód, istotnym zagadnieniem jest tzw. "Pierwsze Pier.....nięcie".
Ten typ w 2min. 20sek to ja.

https://youtu.be/YqmSiGepp48
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

To po prostu takie gniazda oporu. W pewnym momencie dojrzewają.

Niech pizga centralnie.

Akcja przyśpiesza, muszę powiedzieć. Zbliżamy się do jakiegoś dużego momentu kulminacyjnego. Na dniach.

Kiedy masz awanturniczą duszę.
Jest jednak Internet.

Brak swobody podróżowania - to jest problem.

Krótko - ścięta blondynka wyskakująca z torta na środku oceanu.
To jest to.

Inne tematy z forum

Zamojska Vita (3 odpowiedzi)

Ujeścisko oferuje bogate zaplecze handlowo-usługowe. Są tu dostępne sklepy, a także poczta,...

Wiśniowa Aleja (41 odpowiedzi)

Położenie osiedla w niewielkiej odległości od al. Armii Krajowej oraz al. Pawła Adamowicza...

Osiedle Warszawska (4 odpowiedzi)

Osiedle Warszawska powstaje w doskonale skomunikowanym miejscu, w bardzo popularnej wśród...