Muza na wesele

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Mam problem.Nie umiem wybrac odpowiedniej oprawy muzycznej na wesele.Jedni polecaja zespol inni dj'a.Nie wiem co mam robic?Slub 26 sierpnia.Prosze o jakies kontakty z zespolami z trojmiasta?I czy ktos korzystal moze z djrobert?Z gory dziekuje.Buzka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Muza na wesele

To zależy od Twoich gości.Z reguły jest takze młodym osobom jest to obojętne-czasami nawet wola DJ.Natomiast gorzej jest z ciotkami i wujkami. W czasie welesa twierdza,ze bardzo im sie podoba itd.Natomiast juz słyszałam te dyskusje ciotek po weselu kuzynki, ze"zespół to jednak zespół" itp.To zalezy od Was.Zastanowcie sie! Wesele jest dla Was, ale to jednak ważne jak goście beda sie bawic.Pozdrawiam!

Na naszym weselu grał dj Piotr . My i goście byliśmy bardzo zadowoleni. Krótkie przerwy, dobrze dobrana muzyka bawili się wszyscy i młodzi , ciocie ,wujkowie ,babcie wszyscy

poproszę namiary na dj Piotr

nie oszukujmy się! po glębszym przemyśleniu to tak naprawde wesele jest dla gości a goście dla pary młodej. ... nie robilibysmy wesele gdyby nie było gości przecież... więc ja D.Jów mam na kazdym kroku (lepszych czy gorszych w dyskotekach), a oni zajmują sie bardziej ogólnie muzyka - w szerszym pojęciu. Wysuwa się skojarzenie d.j-dyskoteka, Zespół-wesele. Wesele nie tylko się kojarzy z samą muzyka (od tego są dyskoteki) ale też jakieś zabawy, konkursy, czy nawet oczepiny. D.J. się w tych przypadkach nie rozdwoi, a zespól radzi sobie z tym lepiej, nawet sam wizerunek jest bardziej odpowiedni. Jednak to każdego indywidualna sprawa, nie mozna narzucac lecz wygłaszac swoje opinie :)

Zgadzam się z tobą Zuza.
Nie ujmując oczywiście DJ-om, ale jednak na wesele moim zdaniem raczej powinno się wynająć mimo wszystko Zespół. Sami mieliśmy takie dylematy, a potem kłopot żeby znależć taki zespół, bo w większości wypadków spotykaliśmy zespoły które grały starsze kawałki, prawie wogóle zagranicznych i jeszcze podstawą były organy a mało żywych instrumentów, ale jak się wzięliśmy mocniej do poszukiwań to okazało się że można znależć naprawdę dobre zespoły, które zagrają ten sam repertuar co zaprezentuje DJ, no ale żywa muzyka to inny klimat i niepowtarzalna atmosfera.

dlatego denerwuje mnie jak ktoś mówi do mnie dj.

Ty Prezenter! ile masz lat? Bo w latach 70 - 80 mojego tatę tak nazywali jak jeszcze puszczał muze na imprach.

Potrzebuję DJ-ja (jak zwał tak zawał) na poprawiny 18 czerwca!!! Na wesele mamy orkiestrę, ale niestety mój facet zawalił sprawę, za późno dał im znać, że jesteśmy zdecydowani i nasza orkiestra w niedzielę będzie grać na jakimś festynie zamiast na naszych poprawinach. Pomóżcie, bo nie znam nikogo kto ma muzę i sprzęt. Ostatecznie wystarczy muza i dobra wola, bo sprzet mozemy wziasc swoj. Podaje maila: adula1000@poczta.onet.pl

Proponuję na całe wesele DJ, a oprócz tego zespół ( skrzypce, keybord, albo akordeon), który grałby w trakcie obiadu weselnego jak również w przerwach między tańcami przy stołach ( melodie do słuchania i do wspólnego pośpiewania). W razie zainteresowania namiary podam.

Dobre wyjście! podaj namiar na tych muzyków przygrywających do kotleta :)

hej szukam dobrego zespołu na wesele, help
to moj mail patti@autograf.pl

proponuje na wesele prezentera muzycznego (DJ) - szczególnie gdy jest dużo młodych gości, bo jeśli chcesz zespół to naprawde musi być dobry.

A dobre zespoły to takie terminy jak 26.08 już dawno mają zajęte

Nie zgadzam się z Tobą, Grajek! Nie wiem, skąd to uogólnienie!? Ja ślubuję w czerwcu, i udało mi się zaklepać dobrą kapelę, choć bylismy u nich w zeszłym tygodniu. Fakt - na początek czerwca i sierpnia są zaklepani ale mają jeszcze kilka "wolnych" terminów. Uważam, że jesteś niuczciwy wobec swoich kolegów - muzyków, wypisując takie opinie. Pozdrawiam wszystkie przyszłe Młode Pary !!!

Szanowny "??? "
nie rozumiem co napisałem nieuczciwego wobec swoich kolegów muzyków,
nie przeczę że można znależć jeszcze zespół na czerwiec czy nawet sierpień, ja sam mam jeszcze jedną sobotę (10.06) wolną, w sierpniu żadnej, ale piszę same fakty, od prawie roku na:
1. 26.08
2. 24.06
3. 19.08
odebrałem setki telefonów, i dałem namiary tym zainteresowanym do wszystkich zespołów jakie znałem i oni mają już zajęte, a jeśli ludzie o te terminy dzwonią dalej - to znaczy że maja duże problemy wogóle znależć zespół w tych terminach, więc co mi tu opowiadasz że ja wobec kogoś nieuczciwy jestem, po telefonach widzę że nikt już nie może zespołu znależć na te terminy.
I powiem ci jeszcze że takie miesiące jak kwiecień, czerwiec, sierpień, wrzesień i w zasadzie pażdziernik dobre zespoły już dawno mają naprawde zajęte nawet sporo w tym piątków i niedziel. Są tez mocarze co sporo w 2007 mają. Więc teraz to można albo trafić na okienko albo odwołaną rezerwacje albo... nie obrażając oczywiście kolegów po fachu.

Hej, "Grajek", może zmienisz profesję i zostaniesz "Menagerem"?! Bo to, co tu wypisujesz jest po prostu smiechu warte. Piszesz, że odebrałeś setki telefonów, a mimo to jest problem ze znalezieniem zespołu (he, he, he)- wychodzi na to, że zbyt wiele zespołów to Ty nie znasz - bo tak, czy inaczej - coś by się udało dopiąć. Poza tym nie podoba mi się, że "szastasz" terminami na 2007 rok, pisząc w podtekście, że mają je zarezerwowani "mocarze" - fajna skala ocen - gdy idzie się na "ilość" a nie jakość.

Szanowny ???
Dzięki ci za pomysł z tym managmentem !!!
Właśnie doszedłem do wniosku żeby tę profesję poszerzyć, bo skoro tyle mam telefonów i oddaję impry innym, a robie to bezinteresownie, to powinienem założyć agencję muzyczną i obsadzać impry swoimi zespołami i Dj-ami. I tak zrobie. Bo mój młodszy kumpel już to od roku robi a bazuje na oddanych mu właśnie przezemnie klientach.
A smiechu warte są twoje wpisy i interpretacje moich.
Masz chyba jakieś kompleksy.
I powiem ci, że własnie znam wiele zespołów, ale druga sprawa że wole nie ryzykować ich polecenia, bo nie zamiaru psuć sam sobie opini robiąc takie sztuczki jak je nazwałeś "kogoś dopiąć". Dopinaj tak dalej, to dłużej będziesz takim sfrustowanym zazdrośnikiem, którego kolą w oczy zajęte terminy innych. Pracuje latami na swoją opinie i nie mam zamiaru jej posuć jakimiś partaczami, którzy proszą abym ich polecił skoro mam zajęte.
I może ci się niepodobać, że "szastam" terminami", tylko proszę cię czytaj okładniej! Bo jeśli szastam - to na 2006 rok a a nie '07.
Masz też coś ze wzrokiem?
Pracuj nad sobą a nie będziesz musiał tak nerwowo reagować na konkurencję. Pozdrawiam i życzę ci sukcesów.

Co jak co, ale 2006 od "2007" to jeszcze potrafię odróżnić (sam dokładnie czytaj, co piszesz, zanim będziesz miał pretensje do innych). Co do kompleksów - to źle trafiłeś, bo jestem osobą mocna stapającą po ziemi, i niewielu potrafi mnie zbic z tropu swoimi "uwagami" czy "docinkami". Szanuję jednak to , że mogłem z Tobą wymienić szczere poglądy. Równiez pozdrawiam, życząc powodzenia.

jak ktos chce to polece zespol ktory my zamowilismy - tylko na maila prosze, zeby nie bylo ... ;)

To ja poproszę na fankakiwi@gazeta.pl

Mamy już DJ własnie jestesmy po rozmowie i pan sie nam spodobał...miły wygadany wesoły. BYł polecany wczoraj ale nie moge znalezc tego wątku...czyżby znikł?

to ja poproszę na maila namiar na ten zespół,dziękuję:)

mam namiary na swietny zespol i niedrogi a jesli chcialabys dj to rowniez moge polecic ci kogos sprawdzonego i rozrywanego,odezwij sie jesli chcesz te namiary na maila,pozdrawiam

jaki to świetny zespól podaj namiarki plizzzz!

znam dj ktory wita gosci robi konkursy oczepiny zbieranie do welona :-) gra muzyke dla molodych i starszych poprostu super!!!naprawde polecam goraco!!!! moge podac namiary :-))) pozdrawiam

Hej. Przyslij mi na maila namiary i na dj i zespol. dzieki wielkie.

poprosze namiary na zespol ale na dj tez, bo jeszcze nie mozemy sie zdecydowac

Czesc u nas gral tez DJ, Ciotki i babcie do dzis go wspominaja. Jak wpadl w trans dowcipu to kazdemu sie oberwalo na parkiecie. Poza tym te wszystkie docinki byly z nami obgadane, takze goscie byli milo zaskoczeni.

Na naszym weselu we wrześniu grał DJ, oprócz tego w trakcie obiadu oraz w przerwach, kiedy goście nie tańczyli grał zespół instrunentalny. Repertuar mieli bardzo urozmajcony, goście byli zachwyceni. Myślę , że jest to bardzo dobre rozwiązanie pomiędzy DJ, a zespołem. Dla każdego było coś odpowiedniego. Wszystkim polecam taką formę oprawy muzycznej wesela.