Muzycznie, dj-sko, help.

Szukam odpowiedzi, których doszukać się w sieci nie mogę. Otóż może są tu jacyś DJ-e lub osoby, które hobbystycznie zajmują się muzyką...albo ci, którzy znają się na prawie autorskim...

Otóż robię sobie muzykę i miksuję ale czasem mam problem z blokowaniem udostępnienia utworów na soundcloud przez prawa autorskie w niektórych krajach. I to całkiem przypadkowo się dzieje, nie ze wszystkimi wykorzystywanymi utworami. Teraz pytanie...czy da się to jakoś obejść lub czy są platformy umożliwiające całkiem liberalny i wyzwolony streaming? Albo może istnieje możliwość zakupu jakiejś licencji, która pozwala udostępniać takie treści?

A jakby ktoś był ciekawy co tam sobie dziubię albo miał ochotę wspólnie coś potworzyć to zapraszam.

https://soundcloud.app.goo.gl/PtTb
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Greetings :)
We sprawie "meritkum" to się nie wypiszę, ale krzywa gębusia mnie się cieszy i chyba nawet śniadania nie zjem.
Od samego patrzenia i słuchania, pełna się czuję.
Jakbym ze dwa, różowe ptysie wtrząchnęła.
Tylko się jeszcze obliżę i jadę dalej ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hahah smacznego :)
Cieszy mnie to niezmiernie :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jesteś samoukiem, czy konczylas szkołę muzyczną?
Algorytmy Cię blokują stwierdzając naruszenie praw autorskich pewnie. Przy takiej muzyce opartej o sample i bity to jest bez sensu, co ta sztuczna inteligencja wyprawia. Jakiś wirtualny kwasik i ekstazke wymyśla programiści dla swoich androidów, to się przestana Ciebie czepiac
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

9 lat w szkole muzycznej na skrzypcach ale dj-ki i robienia muzyki uczę się sama.
Hmm czyli myślisz,że można kodami pokombinować? ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Serio? Niesamowite. Ja to podziwiam, że można takie trudne instrumenty ogarnąć. Dla mnie to gitara byłaby nie do przeskoczenia, bo trzeba ją stroić. Choć teraz są takie fajne przystawki elektroniczne do strojenia. Jak by były dawniej, to pewnie bym z akordów się nauczył grać. A tak to tylko harmonijka. Instrument idealny, nastrojony raz i na zawsze.
No nie pomogę .Wiem, że trzeba starac się oszukać głupie maszyny. Kiedyś kolega był zdziwiony, że wplótł kilka dźwięków w filmik na YT i w kilka minut dostał informację, że wyłączono mu monetyzację. Myślał, że żywy wielki brat patrzy i jest szybki. A to są bardzo skrupulatnie programowane boty. Można się odwoływać, wyjaśniać ze się skorzystało z darmowych sampli, Ktoś rozumny w końcu przeczyta i odblokuje jak zobaczy ze to młoda, zdolna i... takie tam. :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wiesz, jak się od dziecka uczysz czegoś to łatwiej potem nawet jak przerwiesz i wrócisz po latach (ja po 13 latach przerwy zaczęłam znowu grać). Pewnie jakbym zaczynała od zera to w życiu bym się nie nauczyła :p

Harmonijka jest czaderska! A jak jeszcze śpiewasz bluesowe ballady i dogrywasz na harmonijce to absolutnie już jestem zaczarowana ;)

Wiesz, ja na początku myślałam,że to tagi mnie blokują...usunęłam tagi, wrzuciłam z innego urządzenia ale nadal... A taki dobry remiks zrobiłam i tak się cieszyłam,że go wrzucę :D i najśmieszniejsze,że to był remiks dwóch kawałków z czego tylko jeden postanowiło zablokować, co jest już w ogóle dziwne.

...i takie tam ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Zarabianie na kryptowalutach - Jaki podatek? Potrzebna DG? (7 odpowiedzi)

Witam, Chciałbym uzyskać informację na temat sposobu opodatkowania zarobku (osoba fizyczna)...

Wiersz o Gdyni (10 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

Grajdołki (161 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...