Muzyka biesiadna

Witam 12.05 od piatku slychac w nocy muzyke biesiadna co sie dzieje ????
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Muzyka biesiadna

Pewnie polter
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Imprezy biesiadne!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Np tak teraz to dziwne ze ktoś moze dobrze spędzać czas
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cokolwiek to było to powinno trwać max. do północy, a nie jeszcze długo po północy całe Bojano dudni. Naprawdę są granice i bardziej taką imprezę, jak wczoraj, uważam za postaw się a zastaw, żeby wszyscy na wiosce nas usłyszeli.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

może ta muzyka pochodzi z jakiejś sali weselnej?

No na pewno robią inprezy , zeby sasiadom na zlosc zrobic. Na Syberię sie wyprowadzcie jak Wam to tak przeszkadza...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Od Syberii wara. Tu już i tak dzwony z naszego kościoła wystarczająco hałasują, może nieco mniej niż w Świnim Rowie. Lepiej niech dalej hałasują na Głodowie lub Czarnej Górze
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

"De gustibus non est disputandum" -Jak jednak reagować na zwykłe chamstwo, gdy imprezowicze myślą, że są sami na świecie?. Dom, szkoła, potem kościół i nietoksyczne relacje międzyludzkie , także wzorce z innej kultury może sprawą, że kiedyś nastanie normalność. Odległa to sprawa, ale wierzyć trzeba. Tego wszystkim życzę
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jaga, a ty zawsze mienisz się takim znawcą kultury. Zawsze mądrzejsza i lepsza od innych. Pospólstwo ci do piet widzę nie dorasta.
Z jakich wzorców powinniśmy czerpać wg ciebie i komu oceniać które wzorce "bardziej kulturalne"?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie rób tego komu, co tobie niemiłe. JJ - znasz to?. Zniesiesz głośne łubudu, gdy chcesz mieć spokój i spać?. Nieważne, czy jest to disco polo, czy Chopin. Nie jestem przemądrzała ani nietolerancyjna. Szanuje miejscowych. Ci, których spotykam są pracowici, uczciwi i mili.

Oczywiście że znoszę okazyjne łubudu. Kim ja jestem, żeby zabronić komuś zrobienia imprezy?
Głośne imprezy nie są robione codziennie i jeśli raz na jakiś czas jestem zmuszona do zamknięcia okna z tego powodu, to korona mi z głowy nie spadnie i nie doszukuję się w tym tragedii dyplomatycznych i ogólnego upadku moralności.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

5 lat temu jak nie wiecej nikomu nie przeszkadzala zadna muzyka, poltra itd. Ludziom sie w glowach przewraca. Nazjedzala sie arystokracja i wszystko im przeszkadza. 10 lat temu bez tzw "miastowych" bylo o wiele lepiej. Wszyscy sie znali i nikomu nie przychodzilo do glowy, zeby o wszystko sie pluć i wypisywac na forach. To po co zescie sie tu zjezdzali. Nie lepiej Wam bylo w blokach z papierowymi scianami? Caly czas aferki , skargi i pretensje....czytac sie tego nie da...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 8

nie arystokracja tylko ludzie z dobrym gustem ;)
Po co sprzedajecie działki skoro chcecie we własnym sosie się dusić
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 8

O gustach sie nie dyskutuje.Też zauważyłem,że ludzie zrobili sie tacy"co to nie oni". Wszystkie rozumy pozjadali a inni to głupole. Przecież to tylko muzyka i to taka "pod nogę" :) Może by tak wyluzować i nie udawać nie wiadomo jakiego znawcy.W ostateczności zamknąć okno i po sprawie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dobry gust, bardzo trafne spostrzeżenie w Bojanie należy słuchać i bawić się przy np. menuecie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Szkoda, ze niektórzy nie zauważyli mrugnięcia oka tylko się napieli bez potrzeby. Co do słuchania muzyki, sorry ale nie muszę słuchac umpa, umpa zagłuszającego własne mysli. Może niech ten kto słucha muzyki zamknie okna i delektuje sie sam swoim gustem muzycznym a nie sugerować tym, kórym cudza głośna muzyka (nawet niech to będzie ten "menuet") przeszkadza.
Co do arogancji to też jej nie lubię. Tak jak smieci, jeżdżących po lasach quadow i motocykli czy palenia syfem w piecach.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Yhmm....no to znajdzcie sobie działki w miejscowościach gdzie nikt nie mieszka, slychac tylko szum wiatru i spiew ptaków. Zeby takie w waszym(dobrym) guście te spiewy były....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ludzie przecież nie chodzi o wybór między menuetem czy disco polo, tylko o normy współżycia społecznego !!!! Zresztą regulowane przez prawo; obojętnie czy ktoś jest miejscowy czy napływowy od godziny 22 ma prawo nie słyszeć dudnienia o takim natężeniu jak miało to miejsce 12 maja. Niech nawet zmartwychwstanie Chopin i daje koncerty na fortepianie, po 22 musi to robić ciszej.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mylisz się, żaden przepis nie mówi o godz. 22.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rzeczywiście, 22 jest zwyczajowa, ale jest określenie zwane "ciszą nocną" a godziny, w których miało miejsce dudnienie były raczej nocne : W kodeksie wykroczeń można znaleźć przepis art. 51 § 1 w brzmieniu: "Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny" - i który stanowi podstawę do składania wszelkich roszczeń.
Poza tym i to jest najważniejsze są niepisane normy współżycia społecznego czyli mówiąc potocznie dobre wychowanie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

oby nikt nie włamał się do Twojego domu, bo kiedy złodziej uruchomi alarm a sąsiad wezwie policję moźe skończyć się to przykro
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Alarm uruchomiony podczas włamania to nie wybryk ani zabawa i policję sam właściciel zawoła. A jak następnym razem będzie tak dudniła impreza, i to obojętnie, w dzień czy w nocy, to też się zawoła policję i zaraz panowie (lub panie) grzecznie wytłumaczą, na czym polega poszanowanie cudzego spokoju. Dzisiaj tu, za tydzień tam, i tak każdy weekend przy zamkniętych oknach, bo ludzie nie wiedzą, co znaczy umiar? I kto tu jest jaśnie państwem, które nie liczy się z innymi?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Zainwestuj w stopery albo słuchawki opuszczaj sobie heavy metal
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jasne, oczywiście, bunkier sobie w ziemię wkopię, żeby się odizolować, bo ludzie nie potrafią się zachowywać jak ludzie. A otóż nie mam zamiaru. Zwłaszcza że prawo jest po mojej stronie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Cieszę się że nie mam takiej sąsiadki, potrafiącej korzystać ze swoich praw
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Mam nadzieję, że Twoje wypowiedzi wynikają tylko z przekory i postawy "moje musi być na wierzchu". Oczywiście masz prawo do muzyki, ale ja, czy Twoi sąsiedzi mamy prawo do wypoczynku i trzeba znaleźć kompromis. NIKT NIE JEST SAMOTNA WYSPĄ. Ciekawe czy tak łatwo zaakceptujesz prawa Twojego sąsiada np. do trzymania cuchnących substancji na podwórku ?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

szczęśliwie ja i moi sąsiedzi akceptujemy siebie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A czy nie jest kompromisem odpoczynek cały rok i imprezowanie ze dwa razy w roku? Dlaczego uważasz, że grzeczność wymaga respektowania twojego prawa do wypoczynku, ale nie wymaga tolerancji przy okazjonalnych imprezach?
Przykład ze smrodem mocno nietrafiony, impreza nie trwa cały rok.

Julia i Als mają problem z tym, aby tak proste zasady zrozumiec
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie, to Ty masz problem ze zrozumieniem zasad anonimie a na dodatek jesteś mało uprzejmy.

Drogi jj, ok okazjonalne imprezy dwa razy do roku, ale skąd wiesz, że akurat w tym czasie kiedy ty chcesz się bawić, ktoś obok nie leży chory, ktoś rano nie musi wstać do pracy itp, itd. Zasada jest jedna : Twoja wolność nie może ograniczać wolności i praw innych ludzi. Takie są normy społeczne, prawne i już. Stąd pojęcie ciszy nocnej. Owszem zdarzają się wyjątki (wszyscy jesteśmy ludźmi), ale wtedy uprzedza się sąsiadów (np.w bloku) albo/i przeprasza, a nie oskarża innych o brak tolerancji. I naprawdę idiotyczne są wzajemne oskarżania o bycie "arystokratycznym napływowym" czy "burackim miejscowym". A poza tym, to już tak żartobliwie : nieprzyjemne zapachy mogą być też czasowe, np. kiedy Ty siedzisz w ogródku z rodziną, ja korzystam z mojej wolności i oczekuję od Ciebie tolerancji, że nie będą przeszkadzać Ci cuchnące ciecze, które rozlewam na podwórku (np. uczę dziecka chemii i uświadamiam mu jak pachnie kwas masłowy) I co jak tam Twoja tolerancja ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

a jak radziłeś sobie z wywozem szamba, przed budowa kanalizacji. Moja muzyka lepsza, sąsiada gorsza a smród z szamba rozróżniałes na mniej, lub bardziej ,,śmierdzący '' uprzedzałem sąsiada aby zamknął okna?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wywóz szamba trwa krótko i jest koniecznością, bo gdy szambo wybije to smród będzie długotrwały i może zalać Twój ogródek. Poza tym czytaj ze zrozumieniem- nie chodzi o to czy muzyka jest dobra czy zła, tylko o jej natężenie w godzinach nocnych.(i od tej reguły są też wyjątki wynikające z konieczności typu wymieniany już alarm, karetka pogotowia, straż pożarna itp, itd) Podobno na naukę nie jest nigdy za późno, ale jak ktoś nie chce.... i uważa, że "wolnoć Tomku w swoim domku" - A propos odsyłam do lektury, może to Cię przekona....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeszcze półtora roku temu (może trochę więcej) mieliśmy szambo. Szczelne, zgodne z przepisami, bo nie uznaję wpuszczania w glebę chemikaliów z pralki czy zmywarki, zresztą i woda z kąpieli nie jest już dziś od nich wolna. W szambie był zainstalowany czujnik, który dawał znać odpowiednio wcześniej - zamawialiśmy szambiarkę, która przyjeżdżała, podłączała się i wszystko elegancko odpompowywała bez żadnych wonnych nieprzyjemności dla sąsiadów. Można. Tylko trzeba chcieć i mieć trochę poszanowania dla tych, co żyją naokoło nas.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oj już nie przeżywaj, jaka jesteś idealna :)

Napisz jakie rozwiazanie miałaś do SNG zainstalują na Ołowiance IGdańsk będzie pachniał fiolkami jak u ciebie w ogródku a sąsiedzi pewnie czekali z niecierpliwoscią przy otwartych oknach. Całe Bojano "moje jest mojsze"

To po cholerę działki sprzedawali....miejscowi...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Po to zeby miec za co kupic gorzale i sie nawalic.Znam kilka osob ktore przepilo majatki za pieniadze ze sprzedazy dzialek.

A kto bogatemu zabroni.
Jeden kupi auto, inny ciuchy i kosmetyki a inny gorzale

Dziś o 1:30 w nocy znów łomot - sztuczne ognie. Rozumiem, że mam nie narzekać i grzecznie zamykać okna?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Był czas przywyknąć przecież" :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak będzie najrozsądniej. Pewnie ważna uroczystość byla
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ciekawa muzyka na imprezy, bracie.

Szybka odpowiedź. Ciekawe czy czakał na nią 5 lat?

Inne tematy z forum

Grzybiarze-klatwa ignorancji (11 odpowiedzi)

Moje cztery spotkania z grzybiarzami na prywatnej posesji i ciekawe scenariusze. - Pani na...

Nowe połączenie autobusowe Bojano - Gdynia (115 odpowiedzi)

Witam. Od pewnego czasu obserwuję jak się żyje mieszkańcom Bojana w zakresie większych bądź...

Ujadające psy przy Mewie (3 odpowiedzi)

Cześć, właścicielu psa/psów z okolic rozlewiska... Czy z Twoim psem jest wszystko dobrze?...