Muzyka w kościele

Temat dostępny też na forum: Wesele
Czy są tu osoby, które zrezygnowały z organisty na rzecz znalezionego przez siebie muzyka lub muzyków? Postawiliście na wokal czy instrumenty? Jeśli instrumenty to jakie? Na jedną czy parę osób?
Byłabym wdzięczna za wszelkie linki i nazwiska muzyków bądź nazwy zespołów. Najlepiej gdyby w internecie mieli jakieś materiały do odsłuchania, bo jednak ciężko komuś tak zaufać w tak delikatnej i subiektywnej kwestii :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Muzyka w kościele

U nas organista był tak jakby obowiązkowy, ale mieliśmy także chłopaka grającego dwa utwory na skrzypcach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja zrezygnowalam calkowicie z organisty, u nas gral zespol Inspirum - i wypadli swietnie, goscie w szoku :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Razem z Mężem możemy polecić
http://strefawesel.pl/oferta,oprawa-muzyczna-imprez-piotr-jamiol.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

ja postawiłam na instrumenty 3:

1. skrzypce
2. organy kościelne
3. obój

ciekawe jak wyjdzie:D na próbach aż ciarki przechodzą
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

My zdecydowaliśmy się na kościelnego organistę - żeby poprowadził mszę tak jak należy. A poza tym mieliśmy zespół ( organy i skrzypce ) Duo Amor, którzy zagrali parę utworów podczas mszy ( wejście, wyjście, podczas komunii itp ) i to był bardzo fajny wybór. Połączenie standardu i coś od siebie. Nam i gościom bardzo się podobało. Polecam zespół Duo Amor ( na internecie bardzo dużo opinii i filmików do obejrzenia ) jak i nasze rozwiązanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Witam serdecznie
Jestem jednym z muzyków grającym na ślubach :-)
Organista jest potrzebny, ponieważ ktoś musi zagrać i zaśpiewać części stałe. Zespół muzyczny, jedna (z akompaniamentem organisty) lub kilka osób gra na wstępie, na ofiarowanie, na komunię, podczas podpisywania dokumentów przy gościach i podczas modlitwy pod obrazem Matki Boskiej. Przy większym składzie zespół może na wyjście zagrać marsza weselnego, ale najlepiej brzmi to w wykonaniu organisty. Chyba, że jest zamówienie na spokojniejszy utwór :-)
Jeśli ma Pani jeszcze jakieś pytania, proszę pisać na mojego emaila: wiolon33@wp.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Gdzie warto zamowic kwiaty w Gdansku?? (64 odpowiedzi)

Dziewczyny poniewaz jestem za granica niemam za bardzo mozliwosci jezdzenia po kwiaciarniach.Bede...

Zaproszenia ślubne - gdzie najlepiej kupić? (135 odpowiedzi)

Gdzie najlepiej kupić zaproszenia w okolicy Trójmiasta?