Myjnia naprzeciwko Netto

Trzeba uważać na wyjeżdżających z myjni. W ogóle ich nie widać z za zakrętu jak się jedzie Kalinową w stronę Kartuskiej. Ostatnio w niedzielę o mały włos nie doszło do kolizji. Brakowało dosłownie centymetrów.
Kiedyś myślałam, że problemem będzie zbyt mało miejsca na wjeździe do myjni, że będzie można obdrapać samochód, a z praktyki wynika, że wyjazd z niej jest o wiele bardziej niebezpieczny.
Poza tym sama myjnia jak się okazuje jest całkiem w porządku.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Myjnia naprzeciwko netta

Problemem też jest woda spływająca na jezdnię z wyjeżdżających samochodów i zamarzająca na jezdni. Poślizg gwarantowany nawet przy małej prędkości samochodu
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Był temat pawilonów, obsługi w NETTO sklepu na Różanym, teraz myjnia,,te osiedle powinno mieć nazwę OSIEDLE PŁACZKA
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 19

Nie , tutaj po prostu mieszkają ludzie interesujący się miejscem w którym mieszkają, a nie jak niektórzy mający wszystko w..............
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Myjnia ma za mały plac.Wyjazd na łuku rzeczywiście mało bezpieczny (jak przejście dla pieszych)
"Tłum" przy trzech autach ...
Wolę podjechać do "Pingwina" na Jasieniu
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8

nie mam nic przeciwko tej myjni ( mimo, że jest słabej jakości ), ale jest w złym miejscu. Kto wydał zgodę na budowę czegoś takiego na łuku, woda spływa na główną drogę. Dużo więcej miejsca jest po stronie netto przy ekranach akustycznych.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 4

Na temat myjni wypunktowałam uwagi:

1. Woda spływa na główną drogę nie z samej myjni tylko z samochodów, które wyjeżdżają z myjni bezpośrednio po myciu. Gdyby je wysuszyć przed wyjazdem nie było by takiego problemu.

2. Jak myją się trzy samochody naraz to ciśnienie jest za słabe i ptasie kupy nie odrywają się ani na sucho ani po namoczeniu. Problem zauważyłam na stanowisku środkowym.
Jak nie ma nikogo spokojnie da się wszystko domyć.

3. Myjnia jest źle ustawiona ponieważ wewnątrz wieje wiatr. Wieje praktycznie z każdej strony. Właściciel mógłby pomyśleć i zainstalować dodatkowe osłony.

4. Z niebezpiecznego zakrętu na kalinowej powinni usunąć hałdę ziemi, która zasłania wszystko co jest za zakrętem.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeszcze jedna sprawa. Rozmieniarka wątpliwej jakości, w ogóle się nie pyta na co chcę wymieniać pieniądze to po pierwsze, a po drugie jak już rozmienia to za 10 zł papierowe potrafi wydać 4 dwójki. Rozmieniarki tej zupełnie nie polecam.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Masakra ta myjnia rozmieniarka oszukuje myjnia nie myje zostają białe plamy słabe ciśnienie no i jeszcze licznik super bo za 2 zł 100 sekund teoretycznie w praktyce wychodzi 68 sekund według stopera
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Raz byłam, ale nie wpadłam na to żeby mierzyć czas stoperem. Podłączam się do wątku i zapytuję czy schodzą schodzą w tej myjni dobrze ptasie kupy ? Ostatnio bardzo często pojawiają mi się na aucie ptasie kupy, które ciężko się zmywa tradycyjnymi metodami. Może tymi ptakami jakoś by się zająć ?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tez korzystałem z tej myjni ale szału nie ma.. tzn dobrze ze jest bo tak po woli to na karczemkach będzie wszystko co jest potrzebne.... ale z myjni zdecydowanie wolę ta przy volvo... myje dużo lepiej i śmiem napisać ze ta przy volvo jest najlepsza w gdańsku.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Popieram! Tymi ptakami ktoś powinien się wreszcie zająć! Gołębie niby hodowlane, z obrączkami ale nie może tak być, że cale osiedle zafajdane.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy wam też ptaki załatwiają się na samochód ?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dzisiaj sprawdziłam na myjni za 1zł - 50 jednostek (jakiś). Czy to są sekundy tego nie wiem ale jest ich 50.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Myjnia naprzeciwko Netto

Myjnia jest rzeczywiście słaba. Słabe ciśnieninie a w szczotce piana tak słabo leci że nie widać różnicy kiedy czas się skończy - tylko coś tam kapie. W pobliżu najlepsza myjnia jest koło volvo, ale najlepsza myjnia z jakiej korzystałem to ta na lotosie w Kobysewie za Przodkowem.
Tam czasy o wiele dłuższe i ze szczotki piana leci pod sporym ciśnieniem.
Za 10 zł bez pośpiechu porządnie umyjemy auto. Na jasieniu trzeba tak minimum 14 zł .
Na tej koło netto to i 16zł to mało.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

a ja polecam myjnie w Kościerzynie na Orlenie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

fajna jest też w Katowicach koło Spodka...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

W myjni obok wolwo było by całkiem przyzwoicie, gdyby nie fakt że jak myje się samochód szczotką przychodzi od po chwili dziad z obsługi i instruuje, żeby wybrać program i dorzucić więcej monet.
Problem jest taki, że za 5 zł ta szczotka robi tyle piany, że samochód jest cały pokryty w tej pianie i nie widać czy pod tą pianą jest już wymyte czy nie. Po myciu szczotką z pianą zwykle czekam chwile aż ta piana opadnie, żeby dokonać poprawek. W tym momencie zawsze przybiega dziad z obsługi i mi wciska, żeby włączyć program.
Oni tam siedzą w tej budzie i sprawdzają czy ciągle monety są wrzucone.
Tak samo jest po myciu felg. Specjalnie wrzucam na początku 2 zł, żeby mi przerwało mycie po opryskaniu felg, żeby detergent zdążył zareagować, a nie że jak opryskam felgi środkiem do felg to zaraz zostanie spłukany przez mycie zasadnicze.
Nie aktywność automatu podczas tych przerw zostaje błyskawicznie wykryta przez obsługą, która przylatuje i instruuje że trzeba ciągle wrzucać monety. hahahaha
Mnie to osobiście bawi, ale śmieszy też fakt, że od razu widać że myjnia nastawiona jest na wyciągnięcie jak najwięcej monet.
Od razu wyobrażam sobie jak własciciel szkoli tych dziadków po godzinach, że mają siedzieć ciągle z nosem w monitorze i wybiegać instruować klienta po wykryciu 30 sekundowej pauzy we wrzucaniu monet podczas mycia.
Jakoś ostatnio omijam to miejsce bo lepiej mi sie myje tam gdzie nie musze słuchać instruktarzu ile i komu ja mam swoich monet wrzucać.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trzeba im odpowiedzieć, że nie możesz się przemęczać i musisz robić przerwy. Nigdzie nie jest napisane, że czas jest ograniczony na mycie
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

heh, mi również dziad zwrócił uwagę.
Nie podobało mu się że spryskałem (będąc w kolejce ) felgi własnym środkiem do felg , żeby już podczas czekania zaczął działać .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziwne bo mi na Jasieniu wychodziło mycie 17 a koło netto wyszło 10.
Czyżby konkurencja ?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie żadna konkurencja tylko zawiedziony klient , który myślał że blisko domu będzie miał fajną myjnię.
Na jasieniu wkurza wspomniany wyżej dziad a do kobysewa nie będę specjalnie jeździł :)
Trafiłem tam przypadkiem i zobaczyłem jaka może być różnica w jakości myjni. Po prostu tam nie żałują każdej kropelki wody

Kurcze jeżdżę na myjnie od juz kilku lat... rzadko bo rzadko ale nigdy nikt do mnie nie wyszedł. ... a jak by wyszedł to bym mu powiedział żeby spitalal . ..średnio na umycie auta wydaje 10-15 zł. . A jak się chce to można wydać nawet 30. Ale myjnia przy wolno zdecydowanie lepiej myje niż ta nasza przy netto
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Musisz mieć szczęście. Do mnie też przybiegał praktycznie za każdym razem. Jak nie było o co to się czepiał o wjazd drugą stroną.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myłam dziś w pingwinie koła letnie (tylko mają ten detergent w okolicy) i ku mojemu zdziwieniu dziad nie wyskoczył z pakamery. Pauza po obsikaniu płynem do kół taka jak zawsze. Albo dziada nie było albo chory jest.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wczoraj na myjni widziałam patent taksówkarza z przewierconą pięciozłotówką zamocowaną na żyłce. Wrzuca się i wyciąga. Praktycznie mycie zadarmo. Polak to jednak potrafi.

Żeby okradać kogoś dla 5 zł to trzeba być frajerem! Polak potrafi!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zupelnie nie rozumiem tej paniki odnosnie jakosci. Auto myje regularnie na myjniach bezdotykowych i ostatnio umylem na myjni przy Netto i przyznam ze takiej ilosci piany/wosku oraz takiego cisnienia to nie ma chyba nigdzie. Najlepsze myjnie do tej pory sa przy stacjach BP oraz Pingwin na Jasieniu, ale nie uwazam zeby ta na Karczemkach byla gorsza. Fakt ze umiejscowienie srednie, wyjazd fatalny ale co do jakosci samego mycia uwazam ze jest BARDZO DOBRA.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

podzielam opinię w 100%. Dodam jeszcze że czas jaki za 10 złotych jest przewidziany na mycie jest wystarczający z nawiązką. Myjnia na jasieniu jest dobra, ale tutaj mycie nie wychodzi gorzej, a do tego taniej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

w szczególności jak ma się pieniądze na sznurku czy jakimś innym patenciku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

wczoraj myłem auto na tej myjni, i nie jestem w stanie uwierzyć jak ktoś może ją chwalić. Tak słabe ciśnienie, że nawet ptasia kupa nie chciała się odkleić . Po myciu umyciu auta pozostały jakieś dziwne smugi. Wyjazd z myjni katastrofa, bardzo łatwo o wypadek. Wole jeździć dalej na pingwinka na jasieniu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum

Psy bez smyczy mam juz dość! (240 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...

W co inwestować w XXI wieku? (26 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (131 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...