NAJLEPSZE MARKI

Mam do was gorącą prośbę rowerzyści!!!! Czy moglibyście przedstawic mi swój top ten najlepszych waszym zdaniem rowerów (konkretnie marek- nie poszczególnych modeli)
Bardzo pomocne byłoby dla mnie też rozróżnienie typu: niska, średnia i wyzsza klasa, nie interesuje mnie za bardzo jakość ale rozłożenie cenowe (czyli kto produkuje najdroższe, troche tansze, itd...)Chodzi mi o wszystkie marki.
Z góry wam dziękuję i błagam NAPISZCIE!!!!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: NAJLEPSZE MARKI

żebyście nie musieli zbytmio szperć w pamięci, wyrzucam wszytsko co do tej pory uzbierałam:
1. Scott
2. Wheeler
3. Merida
4. Giant
5. Grand
6. GT
7. Fuji
8. Kelly's
9. Kross
10. Superior
11. Author
12. Fisher
13. Scout
14. Mongoose
15. Trek
16. Schwinn
17. Kona
18. Specialized
19. Forester

ta lista jest troche lipna;) grand iitp to sa makrokeszowe rowery

BTW. juz wielokrotnie szukalem i w sumie sporo nie znalazlem o firmie wheeler. maja dosc ubogie witryny internetowe, malo opisow sprzetu (poza ruskim przedstawicielem) itd. Moze Wy mi cos powiecie o tej firmie? w opiniach o sprzecie tez jest niewiele info... w czym sie wheeler specjalizuje?

moim zdaniem biorąc pod uwagę ceny to będzie tak:
1.Author (tani i dobry, mam i jestem bardzo zadowoly)
2.Giant
3.Kona (nie wiem jak stoi z cenami)
4.Trek
5.GT

bardzo dziękuję za odpowiedz nicku-- zaczynam wierzyć że są tez sympatyczni cykliści w Polsce ( a nie żądni krwi, niewyżyci przemądrzalcy)
dzięki jeszcze raz i pzdr.

Ceny sa rozne. Zalezy do czego chcesz rower. Ja w miare moich mozliwosci napisze Ci jak to jest z rowerami do xc (cross-country, smiganie po lesie, wyboistych sciezkach, podjazdy i male zjazdy).W katalogu lookalem sobie jaki rowerek bym sobie kiedys wybral i to byly takie firmy:
1. Giant
2. Author
3. Fuji
4. Wheeler
5. Kona

Inne byly dla mnie za drogie, a te wachaly sie w okolicach 3000zl (tez duzo ale tansze sa gorsze) i mialy calkiem dobry osprzet.

przepraszam za pomyle, podalem zly mail =).

to zalezy w jakim przedziale cenowym chcesz zakupic rowerek i jaki typ mialby to byc. poszczegolne firmy skladaja rozne modele ktore w danej klasie roznia sie od siebie cenami a jezeli sa podobne cenowo to np jeden ma troszke lepszy osprzet od drugiego. Uwazam ze jesli chodzi o mtb to np w przedziuale cenowym ok1500 - 1700 zdecydowanie najlepiej wypada kelly's salamander.

po raz kolejny aluniu - wez tylek w troki i poszukaj - sami mamy ci zaliczenie pisac czy jak? sa sklepy internetowe, sa rankingi - mamy za ciebie je wertowac? na dobry poczatek adresik: www.mtbreview.com

Czy mnie oczy mylą, czy też widzę stereo... dwa wątki ?!
;-)

alicja napisał(a):

> Mam do was gorącą prośbę rowerzyści!!!! Czy moglibyście
> przedstawic mi swój top ten najlepszych waszym zdaniem rowerów
> (konkretnie marek- nie poszczególnych modeli)

wybacz ale prośba sienie trzyma tzw. "kupy". Odrzucając najslabsze pozycje bliskie (jak ktos poniżej stwierdził) makrokeszu, czyli Grand, Superior czy Scout każda inna firma oferuje spory przekrój rowerów od około 1000 złotych do xx000. Porównanie, która lepsza która gorsza (przy całej rozbieżności oferty) jest próbą odpowiedzi na pytanie: kochasz bardziej tatusia czy mamusię :(. Zatem ja bym sie skoncentrował jednak na modelach (najprostsze kryterium - cena).

Poza tym - do czego mialby byc to rower?

Zakłądając , że do XC i miałbym pisać top-kilka , to z głowy napisałbym:
1) Klein
2) Storck
3) Cannondale

miłego szukania .

laska tu sie pali do jeżdzenia, a wy ją na starcie dyskwalifikujecie :P

mam nadzieje że nie wszyscy riderzy są tacy:))

ja mam scott-a i najlepszy jest scott;p

każdy swoje chwali :-)), a tak poważnie to marka chyba nie jest tak bardzo istotna... ważne żeby geometria ramy odpowiadała naszym wymaganiom, no a osprzęt zwykle jest podobny bo za dużo w tej kwestji nie wymyślimy. Tak więc najlepiej samemu się przymierzyć, skalkulować ile się ma kasy i wybór sie sam nasunie :-)

Inne tematy z forum

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...