NAJLEPSZE OPONY

Witam,
Mam 2 pytania do forumowiczów.
1. Jakie opony uważacie za najlepsze z przeznaczeniem do xc po naszych trójmiejskich lasach.
2. Jakie opony uważacie za najlepsze z przeznaczeniem do xc przeplatanego z jazdą po asfaltach.
Cena jest kwestią drugorzędną.
Pozdrower
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: NAJLEPSZE OPONY

Pytanie, oczywiście, zadane na zbyt duzym poziomie ogólności. ja np. jezdze drugi sezon na oponach TIOGA FACTORY XC 1,95 - polecam.
Uwaga - koła napędowe i kierunkowe obsługiwane przez rózne opony . Mimo oznaczen rozmiar opony szacuje na 2,1. Bieznik nadaje sie do jazdy praktycznie w kazdych warunkach, moze poza luznym piaskiem. na asfalt tez nie najlepsze. biorąc pod uwage trwałosc mieszanki, uniwersalnosc, stosunkowo niska wage i nienajwyzsza cene - polecam.

racing ralph by szwalbe sa ok

IRC Mibro, bądź na lżejszy teren IRC Mibro maraton. Testowałem wiele i te jak na razie najlepsze.

zgadzam się !

hehe, ja także nie ukrywam, że z niecierpliwością czekam, aż przyjdą do mnie moje Mibro prosto od Pana Marka - www.ssc.pl

Mibro nie testowalem, ale ja jezdze na Mythos II i tez nie moge narzekac.

mythos II niezle sa na suche warunki i na szose. tylko przod ucieka przy ostrzejszych skretach ale to cena za male opory toczenia . ja tego przezyc nie moglem i po 2 miesiacach odpuscilem sobie te opony ale i tak polecam jak do takiej jazdy jak twoja a cena tez nie jest wygorowana :)

Jeżdze na IRC Mibro 1.95 UST. na każdy teren (poza asfaltem). Polecam. Cięzsze osoby lub ma kiekki teren mogą zapodać wersje 2.1. Sa oczywiście też wersje na detkę.

kello napisał(a):

> mythos II niezle sa na suche warunki i na szose. tylko przod
> ucieka przy ostrzejszych skretach ale to cena za male opory
> toczenia . ja tego przezyc nie moglem i po 2 miesiacach
> odpuscilem sobie te opony ale i tak polecam jak do takiej jazdy
> jak twoja a cena tez nie jest wygorowana :)

A moze mowisz o wersji semi slick tych opon? Bo wersja "terenowa" to wedlug mnie to trudno powiedziec, ze ma male opory toczenia.

zalezy w stosunku do czego sie mierzy :)

typu do z-max 2.35, tiogi xc 2.1 czy chociazby conti slash albo survival.

i nie mowie o semislickach

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...