NIE POLECAM!! strata czasu

Nie polecam jeśli chodzi o wysyłkę dużych paczek np. palet. Do firmy zadzwoniłem dzień wcześniej, wszystko ładnie i pięknie, obsługa miła, zamówiłem kuriera na godz. 10-12 z zaznaczeniem, żeby najlepiej przybył ok godz.12. Godz. 12:00, paleta przed klatką przygotowana do zabrania, dzwonek do drzwi, otwieram-pan z BPS. Myślę sobie "ale solidna firma", nie powiem byłem zaskoczony, ale zaskoczony na minus gdyż pan z BPS owszem przybył, ale tylko wypisać list przewozowy i skasować pieniążki za wysyłkę! Oczywiście dopytuję się co i jak z kurierem, kiedy będzie itd. a pan szybkim krokiem zmierzającym do wyjścia rzucił "że nie wie, bo to z innej firmy będzie kurier, gdyż oni nie mają samochodów, którym mogliby zabrać paletę!! SZOK! Patrzę na kwit, zlecenie dla firmy DHL. Dzwonię więc do biura obsł. klienta firmy BPS i pytam o co kaman, że zamawiałem kuriera na 12 a tu okazuje się, że będzie kurier z innej firmy i nie wiadomo o której godzinie. Miła pani zaczęła przepraszać i oznajmiła, że kurier będzie ok 13:30 a na pytanie z kim ustalali tą godzinę odpowiedziała: "godzinę ustalała CENTRALA!!" Oczywiście nikt mnie o tym nie poinformował, a kurier przybył o godz.15. Istne jaja...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odpowiedź obiektu

Szanowny Panie
Odniosę się do Pana zarzutów.
Przyjęliśmy zlecenie odbioru palety w godzinach 10:00-13:00 a nie jak Pan napisał do 12:00 z prośbą o wcześniejszy kontakt ze strony kuriera. Przesyłkę odebrał 23.12.2009 w naszym imieniu DHL, czyli największa firma kurierska na Polskim rynku. Pewnie przy zamówieniu nie uzyskał Pan takich informacji od B.O.K. iż odbierze paletę DHL i stąd ten "SZOK". Nasza firma specjalizuje się w szybkich przesyłkach ale jeśli Klient chce wysłać za naszym pośrednictwem paletę to mu nie odmawiamy tylko wysyłamy na naszą prośbę kuriera firmy DHL (ze względu na brak możliwości załadunku u Pana, musiał przyjechać samochód z windą, ponieważ nie dysponujemy tak dużą flotą aby do każdego naszego Klienta 23.12.2009 w dniu największego wzmożenia wysyłek w roku można było odebrać wszystkie przesyłki paletowe w całym Trójmieście). Jak Pan zauważył opłata za doręczenie palety była dużo tańsza niż u konkurencji. Osoby które wysyłają trochę częściej przesyłki zauważą , iż był to 23.12.2009 czyli dzień przed Wigilią. Tego dnia o ile mi wiadomo żadna firma kurierska nie realizowała odbiorów paczek od osób prywatnych a co dopiero palet. Pana paleta została doręczona w Wigilię czyli następnego dnia po nadaniu. Czy więc dobra cena i dobry serwis doręczenia przesyłki za dwie godziny oczekiwania ( do godz. 15:00-15:30 ) w dniu w którym żadna inna firma nie realizowała innych niż stałych odbiorów przekreślił nasz wysiłek w tym aby przesyłkę Pana odebrać ? Pytanie jakie nam się nasuwa czy nie należało Panu odmówić jak zrobiły to pozostałe firmy kurierskie ? Pozostawiam to do Pana przemyśleń. Pana i wszystkich chcących sprawdzić czy warto korzystać z naszych usług zapraszam na www.opineo.pl. Można tam znaleźć opinie zarówno o nas jak i o wszystkich firmach kurierskich.

Z poważaniem

Arkadiusz Jarząb
właściciel BPS

Do Pana Arkadiusza Jarzaba B P S

Szanowny Panie prosze o pomoc w załatwieniu mojej sprawy, we wrzesniu ubiegłego roku nadałam przez kuriera z panskiej firmy paczke, do odbiorcy w Białymstoku paczka nie wiem jakim cudem wylądowała we Wrocławiu, gdzie została okradziona sume strat oceniam na 2000tys zł, mineło juz 3 i pół miesiaca, moja sprawa zajmuje sie P. Katarzyna, do dnia dzisiejszego twierdzi nie jestem w stanie powiedziec co sie dzieje z moja sprawa p.Katarzyna obiecuje ze zadzwoni do mnie a wcale nie dzwoni , kłamie w zywe oczy, dzisiaj obiecała ze zadzwoni do godz 15 i cisza, czy ja w koncu doczekam sie moich naleznosci? Prosze o spowodowanie tej skandalicznej sprawy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Do Pana Arkadiusza Jarzaba B P S

Przesyłkę zareklamowaliśmy, firma Opek twierdzi, że paczka była źle spakowana. Odwołujemy się, wspomagając się Pani opisem stanu przesyłki w momencie doręczenia. Zrobimy wszystko co możliwe aby sprawę zakończyć pozytywnie.

Pozdrawiam
Arkadiusz Jarząb

Re: Odpowiedź obiektu

Ja jestem kurierem i 23-12-2011 wszystkie zlecenia zrealizowałem, moi koledzy również. Żaden wielki wyczyn panie Arkadiuszu...

Re: Odpowiedź obiektu

My również, niestety tę jedną paletę zleciliśmy do odbioru firmie DHL (ze względu na brak samochodu z windą na tym rejonie), solidny przewoźnik ale tym razem zawiódł. To oczywiście nas nie usprawiedliwia ale czasem i my bywamy bezradni w takich przypadkach. Na nic zdają się telefony do dyspozytorów w DHL, jak również i innych Raben, Schenker, Opek itp. My możemy się starać a nasi Partnerzy zawodzą i niestety nie ma takiej firmy kurierskiej ani spedycyjnej, która miałaby choć w połowie tak restrykcyjne procedury jak my.

Pozdrawiam