ostatbio musiałem skorzystać z pośrednictwa firmy DPD, musiałem bo sprzedawca ma z tą firmą podpisaną umowę...
Na wstępie termin realizacji dostawy "obsunął" się o jeden dzień, dostawa miała być w środę, a potem dostałem informację, że będzie w czwartek między godz. 8 - 17.00. w dniu 21 czekałem cały dzień, w końcu o godz 16.50 zadzwoniłęm na numer podany w internecie do gdańskiego oddziału DPD i... okazało się, żę podane tam numery nie są aktualne. Na infolinii podano mi dwa numery jeden 0-801.... a drugi 022.. oczywiście ten 022... też był nieaktualny, a w słuchawce usłyszałem komunikat, że nie ma takiego numeru.... Kiedy udało mi się dodzwonić pod 0-801... miła Pani pionformowała mnie, żę i godziny dostaw są inne niż podano w ofercie (czyli nie do 17, ale do 21). Jeśli taki jest przepływ informacji w tej firmie to trudno się dziwić, że nie dotrzymują terminów... aż dziwne, że przesyłki docierają do adresatów. W końcu po mojej interwencji przesyłka dotarłą w całości.
Pozdrawiam zarząd firmy DPD, i napewno nie skorzystam z jej usług... Innym też nie polecam. w podsumowaniu można stwierdzić, że DPD - to DEZINFORMACJA!!!!