NIEPEŁNOSPRAWNI

Witam.
Na wstępie chcę zaznaczyć, że nie mam pretensji ani żalu do osób niepełnosprawnych.
Jednakże ...
Od jakiegoś czasu przeglądam oferty pracy i powalają mnie wymagania:
- student (najlepiej zaoczny i za darmo, no i do tego młody)
- doświadczenie na podobnym stanowisku (najlepiej 20 lat w branży, były dyrektor koncernu, ma pracować za psie pieniądze)
- mężczyzna (zakres obowiązków od łopaty przez komputer do jeżdżenia samochodem, no i w ciąże nie zajdzie)
- niepełnosprawny (w stopniu lekkim lub znacznym = dofinansowanie z PFRON którego i tak nie zobaczysz)

O CO CHODZI ?????
Czy teraz trzeba robić za darmo, być studentem i najlepiej połamanym na wózku, żeby dostać się do pracy ??
Piszcie wasze pomysły bo mi się już kończą.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: NIEPEŁNOSPRAWNI

no nic nowego nie odkryłeś tym żalem ;) a stopień najlepiej umiarkowany bo lekki malo jaki zwrot kosztów daje a osoba ze znacznym stopniem nie jest zbyt efektywna.

nic nowego nie chciałem odkrywać tylko to jakaś paranoja co ci pracodawcy odwalają ....
może jakiś wspólny bunt ? wyjście na ulice, pochodnie etc ... ? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

:-) tylko nie mów tego za głośno bo się ci od "gwoździ" do imprezy podepną ;-)

ale dlaczego winisz pracodawców? podziękuj rzadowi za te podatki i wysokie koszta utrzymania działalności

a ja winie pracodawców. koszty pracownika moze i duze ale korzysci o wiele wieksze z posiadania dobrej, wykwalifikowanej kadry a co najwazniejsze zadowolonej ze swojej pracy i warunkow pracy.
pracodawca lata sobie na wczasy, jezdzi fajna fura, lazi na tenis lub golfa jego dzieciaki maja prywatne lekcje ang. basen itp frykasy ktore znasz tylko z gazet lub neta. i ciagle narzeka jakie to wysokie koszty pracownicze ma.....I kombinuje jak by tu ci rąbnac po pensji.
Dlatego najlepszym pracownikiem jest student, z umiarkowanym stopniem niepełnosprawnościi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

a skąd wiesz? załóż firmę i zatrudniaj ludzi za grosze. Nie każdy pracodawca zdziera z ludzi i wozi się bmką, co za chory stereotyp. 90 % firm to mikroprzedsiębiorstwa, często jednoosobowe firmy. I często tak jest bo koszty są tak duże że nawet gdyby chcieli nie zatrudniliby pracownika bo nie stać ich na to. Załóż firmę, śmiało. To się zdziwisz jakie są koszta. Ja też tak gadałam dopóki nie poszłam na swoje. I nie dziwię się teraz pracodawcom.

Najpierw wybieracie w wyborach rudego imbecyla a potem się dziwicie, że paranoja wokół. Tak wiem, nikt z tutaj obecnych nie głosował na rudego, tylko mam jedno pytanie...jak to się stało,że jednak wygrał wybory?????????
Ciągle narzekacie a kiedy jest czas na decyzje to frekwencja 40%. Ehhh narodzie.... idź na ulicę bo nic innego chyba nie potrafisz...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/program-tv-poszukuje-mezczyzn-ogl5526336.html

tam nie trzeba miec orzeczenie zapewne......:))i nie muszisz byc studentem najlepiej zaocznym....

a tak poza tym to zenada takie oferty....pewnie do rozmów w toku p. ewy d.

No tak, ale poza chwilowym brakiem pracy to nie mam problemów egzystencjonalnych pt: szminka jest za mało różowa lub paznokcie mi się łamią jak nosze szpilki :]

Inne tematy z forum

INVICTA - to bałagan a nie firma! (23 odpowiedzi)

Odradzam! Było 2 rozmowy po 1 godzinie każda. Wygłądało bardzo powaznie wszystko. Jak doszlo do...

Terminal Kontenerowy w Gdyni (ten, gdzie parkuje prom Stena). (480 odpowiedzi)

Jeśli ktoś potencjalnie zainteresowany pracą w tym Terminalu (nie mylić z GCT z naprzeciwka),...

Praca dodatkowa (28 odpowiedzi)

Witam, Czy w Trójmieście jest szansa na znalezienie pracy dodatkowej, takiej abym mógł pracować...