NIESAMOWITE !

Niedoczekanie nasze w Bojanie będzie asfalt ! Gmina pozyskała dofinansowanie z Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2009-2015. Asfalt zostanie wylany na głównych, najbardziej obciążonych ulicach czyli P. Hebla, mjr. Bojana, Warszawska, Na Dambnik możliwe także, że zostanie wyremontowana ulica Czynu 1000-lecia. Wiosną br. na naszych ulicach będziemy mogli zobaczyć jak zaczynają sie prace związane z inwestycjami tzn. prace geodezyjne..

Wiadomość pochodzi z kontaktów w Urzędzie Gminy w Szemudzie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: NIESAMOWITE !

Widzę że fakty szybko się rozchodzą, też to słyszałam ;)

Bardzo się cieszę, że w końcu dojadę równą drogą do domu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

NIESAMOWITE

w ... - 2015 ?? :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: NIESAMOWITE

to najbardziej radosna wiadomosc ,ktora przeczyralam oczekuje z niecierpliwoscia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeżeli to prawda to bardzo fajnie, ale znów zapłacimy podatek adiacencki ;-)

ajtam ajtam ale asfalt bedzie...

Dlatego napisałem, że i tak fajnie. Podatek szybko się zwróci, bo koszty napraw samochodu będą mniejsze !!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zaczałbym wieżyć w to że coś się tam w tym Szemudzie dzieje,jakby wylali asfalt.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

A na noc będą zwijali?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lesoki, Na Dambnik uwzględniając korki w Chwaszczynie może dojść do realizacji. Dziwie się że nie zostały brane pod uwagę jako Schetynówki. Patrząc na szybkość załatwiania problemu Krczemek między Żukowem a Szemudem to, chyba marne szanse i entuzjazm gaśnie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

To dofinansowanie to z Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich?czy z Schetynówek?

Bo PROW został uchwalony na lata 2009-2013, a nie 2015.
Przepraszam za dociekliwość,ale w tym przypadku chyba uzasadniona;]
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

W końcu się za to wzięli...

a nie wiecie czy drogę przez działki na wiczlino może chociaż wyłożą płytami?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z tego co podawali na portalu trojmiasto.pl to Gdynia nie ma w planie na ten rok pociągnięcia płyt Jumb dalej w strone Bojana.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłam dzisiaj w ZDiZ w Gdyni. Siedzą tam dwie damy i trzeci facet i biada każdemu, kto się odważy tam pójść ze skargą na dziury końcówki ul. Łanowej. Samochód można stracić. Władza aż bucha. Fotele, monitory, a jakże. Nie powinniśmy się budować , gdzie nie ma dróg, no i dowiedziałam e też, że pieniędzy nie ma, a ulica to taka która ma kraweżniki i chodnik, a jak ich nie ma, to jest to dukt leśny i pewnie łaskę nam robią, że w ogóle rozmawiają. Damy pamiętały, że bylo wrownane. Na pytanie, kiedy i gdzie, uslyszałam, że w październiku, na odcinku za plytami. Było tego z 50 m.
A teraz na pisma Szczurkowe watahy odpowiadają, że rady w terenie decydują o naprawach, a ta w Chwarznie miała pieniądze i prowadziła "debatę" pewnie z udziałem obywateli , na jaki kolor pomalowac 2 przystanki, na Wiczlinie i Chwarznie i wyszlo im, że chyba będą pomarańczowe. Cała wladza w ręce rad. Boże, Ty to wszystko widzisz i nie grzmisz! Co to za kraj, co to za państwo i co to za wybrańcy.
Zachęcam wszystkich do pisania do Gazety Wyborczej o swoich pretensjach do Szczurka, o prezydentach miast jest cykl artykułów.

Witam Wszystkich. Mamy dom przy ul. Zachodniej i doskonale znam temat płyt. A że nie lubię tylko narzekać więc Kobiety z ZDiZ mają już mnie dość :P. W ciągu 2011 i 2012 wielokrotnie wydzwaniałem do nich w sprawie równania dróg więc mam w tym częściowy udział. Ostatnio rozmawiałem z nimi przy okazji jesiennego równania, między innymi o dokończeniu płyt. Kobieta która jest odpowiedzialna za tą część dróg w Gdyni powiedziała mi że to cud że udało jej się załatwić położenie tych które już są bo na 2012 to kompletnie nie mieli pieniędzy jak sądzę Pan Szczurek wolał zadbać jak zwykle o centrum i reprezentacje Gdyni podczas Euro. Mówiła mi że może uda im się zorganizować jakiś konkurs lub przetarg na zakup płyt używanych (gdzieś zdjętych) bo o nowych nie mam mowy. Poza tym mówiła też że podobno rada dzielnicy ma ok. 20.000 zł nie wykorzystanych do końca roku 2012 więc jak mam jakieś znajomości to żeby na nich wpłynąć. Spychologia A tak ogólnie to fakt, jak się do tych 2 Pań dzwoni to pierwsze pytanie jest czy mieszkam w Gdyni czy w Bojanie, bo jak w B. to mam sobie dojeżdżać przez Koleczkowo lub Chwaszczyno. Na co aby nie dawać babsku argumentów powiedziałem że mam 2 domy i w Gdyni i Bojanie oraz biuro w Gdyni więc płacę podatki i wymagam. Kilak miesięcy temu jechała tu do kogoś karetka; postraszyłem babsko że jak ona to widzi żeby na wezwanie ktoś nadrabiał kilkanaście kilosów wiem że już ktoś z Bojana ubiegał się u nich również o odszkodowanie z tytułu uszkodzenia samochodu na tym odcinku. Poza tym droga jest utwardzona i oznakowana znakami drogowymi więc powinna być utrzymywana. Ludzie, trzeba to zrobić jak kolega z W-wy, napisać skargę do Wojewody i dodatkowo pokazać w TV.
Po takim numerze zrobili mu drogę w 3 miesiące. Znam dziewczynę z Polsatu która robi reportaże z Trójmiasta, może się tym zainteresuje. Mój numer 604 944 746. To samo tyczy się wszelkich pozostałych dróg w Bojanie i Gminy Szemud. Nie wymagam od nich asfaltu, niech położą płyty na takich ulicach jak Nanambnik, Wrzosowa czy Bojana i kilku innych najbardziej uczęszczanych. AK będzie potrzeba jakiś prac to płyty łatwo ściagnąć. Pozdrawiam, Wojtek
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nareszcie ktoś mądry i życzliwy. Chyba w tym kraju coś zacznie drgać w dobrym kierunku. Za komuny nie pamiętam żeby ludziska byli tacy zamuleni jak teraz. A tyluchni mamy wykształconych po prawie itp w tym Bojanie i nic nie mogą. No gdyby ktoś sypnął groszem to może i wiedza by była. Nic tylko Kargulowe plemię zjechało mocno do Bojana. A gmina jedzie z nami jak z prostaczkami.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cieszę się z odpowiedzi Pana na mój wpis. Zadzwonię. Wszystko to też nieustannie przerabiam. Zarząd się ubezpieczył, a nasze pieniądze od odpowiedzialności za szkody, w firmie Inter Risk i ma nas w nosie.. W zeszłym roku w okolicy p. Sochy, wpadłam w dziurę, uszkodziłam samochód i się zaczęło. Zgłoszenie w ZDiZ najpierw tam tj. do ubezpieczyciela - Inter Risk"nie przeszło", po interwencji okazało sie, że "przeszło". Dziesiątki telefonów do ubezpieczyciela i ZDiZ, nie było z kim rozmawiać. Odpowiedż była jedna, nie należy jeżdzić samochodem bo rzeczoznawca musi go obejrzeć no i też dziurę powinnam wskazać. Powracałam do rozmowy jeszcze parokrotnie. W końcu na własny, okazało sie niewielki koszt, samochód naprawiłam. Po trzech miesiacach od ubezpieczyciela dostalam decyzję, że nie może spełnić swiadczenia, bo nie zostały przeprowadzone oględziny i nie ma mozliwości określenia szkody. Dobre?. Nie odpowiedziałam, bo uznalam, że kontakt z guaniarstwemj jest poniżej mojej godności. Ale te firmę wybrał ZDiZ. Ciekawe w jakiej procedurze.

Do wyboru ubezpieczyciela żaden tryb specjalny pewnie nie jest potrzebny. Ja dzisiaj zgłosiłem do ZDiZ droga mailową zgłoszenie chęci odzyskania kosztów z ich ubezpieczenia z powodu uszkodzenia pojazdu na ul. Łanowej. Oczywi jak zapytają to dziury nie wskażę bo to jedna wielka tarka. Auto naprawiałem w Gosku na Karwinach, mam f-rę vat jako dowód. Mogę ich również poprosić oopis stwierdzonych uszkodzęń. Będe się trzymał wersji że ten samochód jest moim jedynym środkiem transportu pozwalającym mi na dowiezienie dziecka do szkoły oraz dotarcie do pracy w Gdyni, więc szkodę zgłaszam u nich po jej naprawie. Nie liczę że uda mi się to teraz załatwić, bo nie wzywałem policji i nie było oględzin itd. Ale ciekawe co mi odpowiedzą... Trzeba by się poradzić jakiegos prawnika z Bojana czy np. jest sęs zkładać zbiorowe zawiadomienie o szkodach w samochodach podpisane przez wielu mieszkańców. Czy trzeba by to zgłosić np. do urządmu miasta do kancelarii Szczurka? Bo to chyba pod miasto podlega ZDiZ...? Żona znajomego z Bojana uszkodziła auto na dziurze kilka miesięcy temu - na drodze Koleczkowo - Rogulewo (zakrety). Też ją zbyli, ale kolega poprosil znajomego prawnika kóry napisął jedno pismo...... i pieniążki zostały wypłacone. Czyli jenak można. Jak mam przy 2 samochodach co 2 lata wydawać 2.000 zł na zawieszenie to chyba przegięcie? Ile ich będzie kosztować położenie tych 150-200 metrów płyt? Wczoraj wracałem Łanową do Bojana. Chciał już zostawić auto i wracać pieszo. Widzę żę tam teraz chorągiewki stoją. Może cos będzie robione, może coś mierzyli, lub jakiś deweloper, bo górka po prawej jest zamknieta i wykoszona z drzew, może któś to kupił. Poczekam co mi odpowiedzą. W.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

proponuje jakąs zbiorową skargę do prezydenta na ZDiZ do wiadoomości Gazeta Wyborcza, może im się przydać, jak będa się rozpisywac o Gdyni. Nie musi Przybylska za wielkie pieniądze zapraszać do leniuchowania w Gdyni, bo we władzach sa same lenie, w dodatku zuchwallei
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Urzędasy to mają nas w poważaniu, widać to po drodze w Karczemkach. Rozgłos ogólnokrajowy we wszystkich mediach a reakcja władz wiadoma.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie rozmawiałem o tym ostatnio telefonicznie z Panią z forum - jak się okazało z sąsiadką z ulicy pare domów dalej :). Ech ta anonimowość...Czekam co mi odpiszą, jak na razie nic. Zgłoszę jeszcze raz nowe pismo, tym razem oficjalne a nie mailem ze strony, tak aby był argument żeby przyjechał rzeczoznawca. Ale nie o tym.... uzgodnilśmy, że po pierwsze to pismo do dyrektora ZDiZ bo od niego trzeba zacząć, do wiadomości prezydenta Miasta Gdynia. Pani Orenowicz ma przygotować wstępnie jakieś pismo. Najlepiej ja Państwo dadzą znać nazwy ulic gdzie do skrzynek pocztowych można by wrzucić treść tego pisma do akceptacji i ew. podpisu. Poprostu nie wiem kto tak naprawdę będzie zainteresowany... Pozdrawiam. W.

Zostałam wywołana przez Sąsiada do tablicy, nie mam wyboru, pismo do ZDiZ napiszę, mogęe je przesłać e-mailem, jeśli ktoś bedzie zainteresowany.

Zbigniew poczytaj o zablokowanych dwóch drogach w gminie Szemud na społecznym forum gminy szemud to dowiesz się niecowiecej o pracy gminy w tej sprawie

W Bojanie dopiero się buduję, ale lada rok się przeprowadzę. Jeśli tylko gdzieś będzie trzeba swój podpis dołączyć z największą radością to uczynię. Na czas budowy kupiliśmy samochód terenowy, który od strony Wiczlina spokojnie się do Majora Bojana przebija. Ale kiedy codziennie widzę tych, którzy w żółwim tempie swoimi osobówkami kolebią się po dziurach, koleinach, błotach to serdecznie współczuję i absolutnie uważam, że tak być nie może. Nie każdego stać na utrzymanie samochodu terenowego, którym po dotarciu do Wiczlina trzeba dalej jeździć po mieście (wiadomo, jakie jest spalanie takich samochodów). Co z tego, że my mamy terenówkę, jak goście będą do nas jechali samochodami bez wzmocnienia to w ogóle odechce im się odwiedzania nas.
Proszę pamiętać o mnie, gdyby gdzieś trzeba było wzmocnić obywatelskie żądania podpisem, chętnie to z mężem uczynimy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

eee, co to za terenówka :)

ostry przeczytaj ze zrozumieniem, jeżdżąca tyle powinno tobie wystarczyć. Prowadzisz statystyki, czy małomiasteczkowość wychodzi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

czy to możliwe po 35 latach drogi w Bojanie i to asfaltowe niemożliwe !!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ale w planach inwestycyjnych na 2013 nie ma ani słowa o budowie dróg w Bojanie. Trudno uwierzyć w tę wiadomość...

No trochę dziwne, chociaż o budowie hali też poinformowali dopiero jak zaczeli budowę:Ps

Inne tematy z forum

Dyżur radnych Bojano 16.05.24 biblioteka w Bojanie godz.17 (11 odpowiedzi)

#Światłowód w Bojanie! Jak już wiemy, firma Strzyżowski.Net, działająca pod marką Pomorski...

Dzieci na quadach, muza czyli urocze Bojano. (24 odpowiedzi)

Cześć, niedawno przeprowadziliśmy się do Bojana i jestem w szoku co tu sie dzieje. Mieszkamy...

Telewizja naziemna (3 odpowiedzi)

Dzień dobry, czy macie sygnał telewizji naziemnej, u nas tylko nieliczne programy,brak m.in....